Ajuya Rashid: 2013

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

27 December 2013

Untuk Siapa Omega Guard Shaklee ni??

untuk siapa omega

Haa..cukup besar tak..kot la tak Nampak untuk siapa omega guard Shaklee ni kan.hehe...semua golongan boleh ambil omega guard ni...memang bagus untuk seisi keluarga. dah macam hidangan ikan-ikan yang mahal dilautan tu dah...tapi nak cari ikan salmon tiap2 hari masak...memang masak gak la kan...hehe...so ini la option bagi mereka2 yang nak ambil supplemen omega 3. Bulan December ada promosi...beli 6 percuma 1...beli 1 pun dpt harga promosi..saya ada caranya. Kalau uolls beli 6 share2 dengan ahli keluarga..lagi jimat tau..dapat free keahlian lagi...pastu tengah bulan depan dapat bonus...masyuk. Alhamdulillah...tak rugi pun tau. untung lagi ada.


harga ahli omega guard shaklee

Ok...yang kat atas ni 2 set promosi yang di grab oleh rakan di facebook saya...kebetulan dia tengah pregnant...sapu je la terus kan...boleh beli set pregnant dan masa berpantang nanti dengan harga ahli..untung-untung dapat bonus. lagi sorang member yang nak kuruskan badan...katanya nak bagi mak 2botol...dia ambik yang lain2..hehe...kalau nak kuruskan badan...sebulan sebotol..cukup la bekalan untuk 5bulan...jimat pun jimat. so..pandai2 la pilih minyak ikan yang macam mana uolls nak amik sebagai supplement uolls k.
 
Harga pasaran : Rm136.00
Harga promosi : kena bisik2..hehe













Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

26 December 2013

Pengedar Shaklee Di Taman Puncak Jalil , Seri kembangan, Bukit jalil, Bandar kinrara, UPM dan Putrajaya

shaklee di serdang


Assalamulaikum...Saya pengedar Shaklee di Taman Puncak Jalil, seri kembangan, Serdang, bukit jalil, bandar kinrara, UPM, Putrajaya dan kawasan sekitar. Untuk COD anda boleh la hubungi saya  Rabiatul(sms/whatsapp 012-2444309), pm di facebook Rabiatul Rashid . Blog http://suplemenanda.blogspot.com/ .Antara produk yang disediakan adalah Set hamil, Set pantang, Set Penyusuan, Set kesihatan optimum, Set Kesihatan optimum, Set alahan / resdung / alergi , Vitamin untuk kanak-kanak dan lain-lain lagi hanya yang terbaik dari Shaklee. "


Alhamdulillah...Makin lama makin bertambah pengedar-pengedar Shaklee dibawah bimbingan saya. Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan produk secara cod di kawasan  Taman Puncak Jalil, seri kembangan, Serdang, bukit jalil, bandar kinrara, UPM, Putrajaya.boleh la berhubung dengan Rabiatul ye..Rabiatul kini aktif di laman facebook. Jika tidak keberatan boleh add friend dengan nya.
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

16 December 2013

Vitamin C Shaklee 500mg (Sustained Release Vita C 500mg)

sustained Release Vita C 500mg

Vitamin C Shaklee 500mg juga dikenali sebagai Sustained Release Vita C 500mg - "sains pembebasan berterusan secara semulajadi" vitamin c telah direka oleh Shaklee. Setiap tablet vitamin c mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin c buah tersebut kedalam tubuh kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C didalam 2 tablet vitamin Shaklee (didalam jurang masa 5jam) mampu kekal didalam plasma darah kita selama 24jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C didalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi dan radikal bebas.
 
Manfaat Utama Vitamin C Shaklee :-
  • Membentuk kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, Lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • Peningkatan system imun - Membina sel darah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan system imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan symptom flu dan selesema.
  • Memerangi Kanser - Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
  • Mencantikkan kulit - Ambil vitamin C setiap hati untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Memperbaiki insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan
  • Mengekalkan Kolesterol Sihat - Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.
 
Harga pasaran : Rm92.00.. Harga istimewa kena la hubungi saya.
 
 
 
 
 
 








Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

14 December 2013

Perlukah Berpantang Selepas Bersalin??

Amalan Berpantang – Adakah Perlu Selepas Bersalin
Dari segi perubatan moden, tempoh berpantang bagi ibu yang melahirkan bayi adalah selama enam minggu dan diklasifikasikan sebagai istilah tempoh puerperium atau confinement. Namun begitu, tempoh berpantang kadangkala boleh menjangkau sehingga 100 hari bergantung kepada amalan budaya serta adat resam individu.
 
Secara umumnya amalan berpantang sebenarnya tidak hanya memfokuskan daripada segi sajian makanan serta minuman sahaja. Malahan ianya turut merangkumi hubungn kelamin, aktiviti harian seperti amalan mandi atau amalan berurut. Pada kebiasaannya, adalah tidak menggalakkan hubungan kelamin pada tempoh masa tersebut. Agama Islam contohnya mengharamkan hubungan kelamin bagi pasangan suami isteri sehingga isteri tersebut telah suci dan kering dari darah nifas ( darah yang keluar selepas melahirkan).
 
Daripada segi tempoh perubatan pula tempoh berpantang ini sebenarnya adalah tempoh rehat serta satu proses baik pulih tubuh badan seorang wanita bagi memastikan luka jahitan episitomi atau jahitan pembedahan (Caesarean) yang telah dijalani akan sembuh sepenuhnya. Apabila darah nifas telah kering dan tubuh badan kembali sihat, pada ketika inilah mereka lebih bersedia dari segi fizikal dan mental untuk membahagikan masa bersama bayi dan suami. Selain daripada itu, sesetengah wanita akan mengalami trauma semasa kelahiran bayinya. Jadi mereka memerlukan masa bagi memulihkan tenaga dan kebiasaannya akan mengambil masa yang agak lama bagi mengatasi trauma tersebut.
 
Manakala daripada segi kesihatan pula, darah nifas sebenarnya mengandungi bacteria dan juga lendiran daripada lapisan dinding rahim system peranakan. Keadaan anatomi salur kencing dan salur dubur yang berdekatan dengan salur faraj menyebabkan berkemungkinan jangkitan kuman mudah dihadapi. Luka jahitan episitomi juga mugkin boleh terbuka atau koyak jika berlaku tukusan semasa hubungan kelamin tersebut.
Jika dilihat dari segi aspek pemakanan, mengikut kepercayaan senarai makanan yang tidak digalakkan termasuk sayur-sayuran yang diklasifikasikan sebagai sayuran ‘sejuk’seperti kangkung serta jenis ikan yang boleh menyebabkan masalah ‘gatal’ seperti ikan kembung. Ibu yang sedang berpantang juga tidak digalakkan untuk mengambil makanan atau sjian yang pedas kerana dikhuatiri akan’disalurkan’ melalui susu ibu kepada bayi tersebut.
 
Kebanyakan kaum wanita, khususnya kaum melayu juga kurang meminum air walaupun dari segi perubatan amalan ini ada kesan negatifnya. Komplikasi yang sering terjadi akibat amalan ini adalah masalah sembelit serta dehidrasi. Penghasilan susu badan juga akan terjejas akibat kekurangan air dalam badan. Sebenarnya dari sudut perubatan moden, ibu-ibu yang berpantang adalah sangat-sangat digalakkan untuk meminum air masak atau air suam antara tiga hingga lima gelas sehari berikutan kehilangan banyak bendalir dalam badan semasa proses kelahiran bayi, pengeluaran darah nifas juga penyusuan ibu. Namun begitu, minuman berais atau bergas adalah tidak digalakkan dan perlu dielakkan.
 
Secara kesimpulannya contoh-contoh yang disebutkan tadi hanya merupakan sebahagian amalan berpantang yang seringkali dipraktik dan diamalkan. Namun begitu, terdapat juga amalan-amalan berpantang yang tidak begitupopular yang sudah ketinggalan zaman kernan tidak sesuai dengan keadaan terkini dan tidak diwarisi lagi. Daripada huraian di atas boleh disimpulkan bahawa tidak semua amalan semasa berpantang itu membawa kesan negatif malahan ada juga yang secara logiknya memberikan kebaikan kepada kesihatan kita.
 
Harap perkongsian ini dapat membuka mata orang2 baru untuk berpantang ye....yang paling penting adalah kesihatan kita...badan nak pakai lama ni...ops sorry..saya pun xigt sy ambil kat mana info ni...sebab nya masa google2 terjumpa..amik je dulu tempek kat draft...hehe...ok bagi yang nak cuba set berpantang moden dari Shaklee leh la contact saya ye..
 
 
 
 
 









Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 
 
 
 

13 December 2013

Mengira Waktu Subur Selepas Keguguran

Assalamualaikum....harini saya nak share dari wall facebook Dr.Zubaidi...kebetulan terlintas di wall saya tentang cara mengira waktu subur selepas keguguran. Ape yang ditekankan adalah pengambilan vitamin untuk mengembalikan tahap kesihatan kita untuk kembali normal..

"Assalammualaikum,
Doctor saya ingin bertanya ,pada 16/03/2013 saya telah melakukan d&c setelah kandungan saya tiada denyutan jantung,dan period saya mula keluar pada 19/04/2013 pada bulan berikutnya pada 20/05/2013 dan sepatutnya keluar semula pada hari ini 17/06/2013 tetapi masih tidak ada,persoalan nya doctor saya ingin merancang jantina anak dan ingin hamil semula pada masa terdekat ini,tetapi bagaimana saya mahu tahu waktu subur saya jika waktu period saya tidak menentu begini doctor?
Jazakkallah tuan doktor."

"waalaikummussalam. Boleh saya tahu umur, berat, tinggi puan?Agak sukar mengira HARI SUBUR ketika ini kerana kitaran haid puan tidak menentu sekarang. Apa yang penting, puan cuba menjaga kesihatan puan dengan mengambil suplemen Vit C dan E, serta banyakkan pengambilan serat dan minum air sebanyak 1.5-2.0 L sehari."
 

mengira waktu subur selepas keguguran

 
 
 
 




 




Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

12 December 2013

Testimoni Performance Drinks - Untuk Ahli Sukan dan Ibu menyusu



"Salam jumaat semua...semoga sentiasa beroleh keberkatan dari Allah SWT..Dah lama saya nak kongsikan tentang PERFORMANCE DRINK...Hubby saya seorang yang aktif bersukan seperti futsal & badminton...setiap kali bersukan hb selalu rasa penat & bila balik rumah rasa lenguh² badan...saya pun ambil inisiatif bancuhkan PD untuk hb untuk bekalan semasa sedang bersukan dan terbukti hb rasa segar dan cergas sahaja sepanjang main badminton dan boleh stay dalam court selama 1 1/2 jam tanpa henti..padahal kawan yang lain dah bertukar ganti dah..senang cakap dah pancit...saya juga bekalan PD bila hb main futsal feedback beliau juga sama...jadi PD mmg best untuk orang yang bersukan..dan saya juga minum PD sepanjang bulan ramadhan dan saya rasa bertenaga walaupun berpuasa & menyusu anak...Just Sharing..Sesuatu yang baik amat elok untuk di war war kan.."...Puan Myasarah











Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

10 December 2013

Pengedar Shaklee di Kuala Terengganu, Marang, Hulu Terengganu, Besut Terengganu

 
Shaklee Besut
 
 
Assalamulaikum...Saya pengedar Shaklee di Kuala Terengganu, Marang, Hulu Terengganu, Besut dan kawasan sekitar. Untuk COD anda boleh la hubungi saya Zakiah (sms/call 010-4186861  ), pm di facebook zakiah mathasan Antara produk yang disediakan adalah Set hamil, Set pantang, Set Penyusuan, Set kesihatan optimum, Set Kesihatan optimum, Set alahan / resdung / alergi , Vitamin untuk kanak-kanak dan lain-lain lagi hanya yang terbaik dari Shaklee. "

Alhamdulillah...Makin lama makin bertambah pengedar-pengedar Shaklee dibawah bimbingan saya. Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan produk secara cod di kawasan  Kuala Terengganu, Marang, Hulu Terengganu, Besut Terengganu.boleh la berhubung dengan Zakiah ye.Zakiah kini aktif di laman facebook. Jika tidak keberatan boleh add friend dengan nya.
 
 
shaklee besut
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 
 
 

Kenapa Perlu Pilih Omega Guard / Minyak Ikan Shaklee

kelebihan omega guard shaklee


Kenapa perlu pilih omega guard / Minyak ikan Shaklee?? meh nak citer kelebihan Omega Guard Shaklee ni...Ia adalah minyak ikan terbaik di dunia yang diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardine, mackerel, hering, anchovies) di perairan Negara jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Omega guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega dipasaran, omega guard merupakan minyak ikan paling tulen didunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega 3 EPA dan DHA.
 
Kebanyakan pengusaha2 kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengektrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrient, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan. Shaklee menggunakan kaedah ultatulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan omega guard. Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietary tiga molekul untuk mengektrak asid lemak omega 3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenic, cadmium, dioksin dan PCB(polychlorinated biphenyl-merupakan bahan kimia industry yang sangat toksik)
 
7 Manfaat Utama Yang Diperolehi Dari Omega Guard
 
1. ASID LEMAK omega-3 merupakan asid lemak yang penying yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditkarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada muncul andropos. Ia juga mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.

2.  MENCEGAH PENYAKIT SALURAN DARAH DAN STROK
DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melicinkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher dan sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindarkan pembekuan darah dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti, 
mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan sakit jantung.

3. MEMBANTU TUMBESARAN & PERKEMBANGAN OTAK JANIN DAN MEMBANTU PERKEMBANGAN MEMORI
DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. ia penting terutamanya pada 3   bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu  mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah  penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

4. MENINGKATKAN SISTEM  IMUN DAN MENYIHATKAN PARU-PARU
Mengawal sistem imun seperti membaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

5. MENENTANG KANSER
Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, 
prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

6. MEMELIHARA FUNGSI-FUNGSI SENDI (ARTHRITIS)
Paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu boleh mencegah kemusnahan
enzim yang mebentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan 
gout dengan efektif.

7. MENCEGAH INSOMNIA DAN MEMBANTU MENGURANGKAN TEKANAN
Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan 
emosi dan membantu perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, 
kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan        penyakit schizopherenia.

Dah tau kelebihan omega guard Shaklee?? ape lagi...nak order senang je...contact saya seperti info dibawah ok. Harga pasti menawan kalbu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 
 

09 December 2013

Omega Guard Shaklee Murah



Assalamualaikum..dah 9 hari promosi omega guard berlangsung..Alhamdulillah..banyak permintaan rupanya..tambah2 harg tengah murah kan. serius murah tak tipu ni,,kalau dah beli 6 free 1 tu..sape nak bgi kan.. tmbah kalau uolls beli 1 set ni..dapat free membership lagi..pastu dapat cash back back tengah bulan depan. jimat kan..leh ajak kawan2 share..sebab nye memang omega guard ni semua org cari..Nak kurus pun boleh ambil, mak ayah kita kat kampung yang ada sakit sendi atau darah tinggi pun boleh amik..untuk otak kanak2 lagi la bagus..Nah 1 family boleh amik kau. lain2 kelebihan omega guaurd shaklee

~Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon wanita
~Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
~Mencegah salur darah dari tersumbat
~Omega 3 dapat mengelakkan strok
~Mengekalkan tekanan normal darah
~Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
~Mengurangkan sakit kepala
~Merendahkan kolestrol
~Omega 
 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
~Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
~Mengawal masalah obesiti
~Mengurangkan risiko penyakit jantung
~Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
otak janin
~Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
~Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
~Membantu menyihatkan paru-paru
~Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
~Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
(lupus erythematosus)
~Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
~Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
~Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
~Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
~Memelihara fungsi-fungsi sendi
~Mencegah penyakit gout

ha..banyakkan...ape pun terpulang pada diri sendiri nak beli omega guard yang kualiti macam mana...yang saya nak bgtau..Omega guard shaklee telah melalui 3 penyaringan yang semestinya bebas merkuri.











Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam

25 November 2013

Testimoni Shaklee Collagen Powder + Vivix

Testimoni customer saya sendiri. Beliau menggunakan shaklee collagen powder shaklee dan vivix untuk anti penuaan dan kulit cerah..Alhamdulillah sangat sesuai dan cepat bertindak. Tak sampai 2 minggu. .
Nak dapatkan shaklee collagen powder dan vivix dengan harga istimewa boleh hubungi saya ye. Permintaan cod produk shaklee di kawasan putra heights, puchong,  Bandar Kinrara, Seri Kembangan dan Shah Alam juga diterima.






Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

21 November 2013

Cyst mengecut selepas menggunakan gla complex shaklee

Assalamualaikum semua. .harini sy nak share testimoni dari sahabat sy..fara...cyst beliau yang dikesan April lalu dah mengecut dan xde langsung dah lepas amalkan gla complex shaklee.  Seronok dengar kawan2 yang dpt feedback positif dari penggunaan produk shaklee ni. Sape nak cuba lagi jangan segan2 contact sy ye...sms / whatsapp 012-6102263.  Yang mana nak cod / pick up produk shaklee di kawasan puchong, bandar kinrara dan seri kembangan boleh contact sy ye..

#entri guna hp.hehe..test2..

19 November 2013

Agent / Pengedar Shaklee Di Pasir Gudang dan Masai, Johor

shaklee masai



Assalamulaikum...Saya pengedar Shaklee di Pasir Gudang, Masai Johor dan kawasan sekitar. Untuk COD anda boleh la hubungi saya Mariam (sms/call 016-2228053), pm di facebook Mariam Mustapha Antara produk yang disediakan adalah Set hamil, Set pantang, Set Penyusuan, Set kesihatan optimum, Set Kesihatan optimum, Set alahan / resdung / alergi , Vitamin untuk kanak-kanak dan lain-lain lagi hanya yang terbaik dari Shaklee. "
Alhamdulillah...Makin lama makin bertambah pengedar-pengedar Shaklee dibawah bimbingan saya. Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan produk secara cod di kawasan pasir gudang dan masai, johor.boleh la berhubung dengan Mariam ye.Mariam kini aktif di laman facebook. Jika tidak keberatan boleh add friend dengan nya.
 
 
 
 
 
shaklee putra heights
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

18 November 2013

Testimoni Alfafa - Mengetatkan Vagina (keintimanan suami isteri)


Salam,sya nak kgsi pasal ALFAFA... sebelum mcuba sya bnyak baca testimonial dr internet dan sya tnya dealer sya Fai Shaklee ok ke guna alfafa utk keintiman suami isteri?? ..mula mcm x percaya bila kata alfafa ni boleh mngembalikan tisu2 dalaman faraj kita (mengetat),hilangkan kputihan,dll.....sya pulak ibu yg dah beranak 1dan hati sya teringin nak mcuba...sya beli dan guna 1 minggu,kbetulan masa tu Miss ''P'' datang slama seminggu.,sminggu tu makn alfafa,....slpas Miss P dh x de sya bersama dgn suami...mlm tu muka suami sya agk confiuse gitu,mcm2 persoalan dia ajukan pd sya....dia tnya sya makan apa smpai jadi mcm ni..lain macam benar rasanya...hati sya berbunga2,ktawa dlm hati pun ada...sbb dia x pnh tgur pun...Miss ''V'' sya ada kelainan dan bbeza dr hari2 yg sbelumnya..hati happy sgt...kalu boleh nak truskan makan alfafa...agr en.suami boleh tsenyum& bahagia sllu..... - Puan Rashidah

Best kan..amblpplement utk sihat tapi lain pula jadinya..saya sangat rekemen pada mereka yang sudah berumahtangga untuk ambil supplement alfafa ni..sebab ia mempunyai pelbagai khasiat termasuklah sebagaia kacip Fatimah moden.

harga alfafa shaklee
Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
      sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


Harga Pasaran : Rm53.00 (s) / Rm97.00 (L) - contact saya untuk harga istimewa ye ;-)



 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  

15 November 2013

Cadangan Set Berpantang / Bersalin Shaklee


Set Berpantang / Set Bersalin Shaklee kini dah semakin menular di kalangan ibu-ibu tau...mana tak nya...masing2 dah serik dengan penggunaan jamu yang kebanyakan boleh menyebabkan baby terkena jaundice atau susu badan semakin kurang. Ada juga yang boleh buat baby kembung perut tau...pada yang memilih jamu untuk berpantang tu..hati2 ye...kena selalu monitor keadaan baby anda. Tak salah untuk memilih..terpulang pada anda. yang saya nak kongsikan ini adalah set berpantang yang berasaskan supplement.

set bersalin shaklee
Set Berpantang Basic
 Ok..yang kat atas ni adalah set berpantang yang basic tau harga pasaran bagi set ni RM268.75(untuk harga istimewa kena la contact saya)..Bcomplex, Zinc dan Vitalea boleh tahan sehinggan 4bulan penggunaan..Vitamin C plus pula boleh kegunaan untuk 6bulan. Berbaloi kan..itu baru harga pasaran.apa yang mommies boleh dapat dengan set pantang ni? 

 * Mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin sama ada secara normal atau ceaser
* Meningkatkan susu ibu
* Memberikan tenaga berpanjangan
* Memulihkan libido (intik fungsi keintiman)
* Melindungi rambut dan kuku ibu
* Membentuk kontur tubuh menawan
* Meningkat imuniti ibu dan bayi
* Mengurangkan kesan strechmark
* Membuang toksin dari badan
* Mencantik dan menganjalkan kulit
* Menurunkan berat badan

Yang tadi tu basic kan...so..kebanyakan mommies saya akan cadangkan untuk ambil set premium sebab boleh membantu untuk menambah susu badan badan dan mempercepatkan penghasilan susu badan. Bukan apa..boleh dikatakan 70% yang ambil set pantang basic akan buat order tambahan untuk set penyusuan selepas 2 minggu / sebulan bersalin. Jadi sebelum terlambat..lebih baik cegah dari merawat kan.

 
Harga Pasaran bagi set berpantang premium ni Rm 543.50. macam biasa untuk harga yang jauh lebih murah kena la mendaftar sebagai ahli Shaklee. Mari kita lihat testimoni pelanggan yang telah berpuas hati dengan Set Berpantang Shaklee ni. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  

14 November 2013

Rahsia Awet Muda Terbaik Dari Shaklee

vivix shaklee


RAMUAN SEMULAJADI VIVIX

1. Anggur Muscadine
~ anggur liar yang mempunyai 20 kromosom dan kerana pasangan tambahan kromosom ini is menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh.

2. Carrot Unggu
 ~ Sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterprnes dan anthocyanins antioksidan yang mustajab. Asid Klorogenik yang terdapat dalam carrot ini dapat membantu mengurangkan diabetes dan penyakit koronari jantung.

 3.Elderberry
~ Mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok, dan serangan sakit jantung. Juga bagus dalam pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

 4. Polygonum Cuspidatum
~Mempunyai manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan seperti resveratrol. Resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol , merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dan mengurangkan berat badan.
 
Jangan khuatir kerana bahan-bahan utama Vivix telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee. Bagi yang sedang mencari2 supplement untuk ibu bapa..saya sangat rekomen untuk ambil Vivix ni..mahal ke harga sebotol vivix dibandingkan dengan susah payah mereka nak besarkan kita kan. Silap2 awet muda dorg tu..hehe..Bulan ni harga special tau...jangan terlepas peluang ni..Lepas ni harga dah normal balik
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign