Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: Kebaikan mengamalkan Minyak ikan / Fish oil

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

06 February 2013

Kebaikan mengamalkan Minyak ikan / Fish oil



Mesti kalau uolls dengar omega je teringat nutrien untuk otak kan...omega bukan untuk otak je tau, banyak lagi kebaikan Minyak ikan / Fish oil  ni...ngeee...masa tengah cari-cari info paal omega terjumpa ini...lupa plak kat mana...tapi boleh la untuk pengetahuan uolls..
Image google

  • Mengurangkan kesakitan dan keradangan - Asid Lemak Omega 3 terutama EPA mempunyai efek positif dalam mengurangkan keradangan. Melalui mekanisme tertentu ianya dalat meregulasikan kitaran peradangan sehingga dapat mencegah dan mengurangkan kesakitan seperti pada penyakit radang sendi, radang prostat dan radang-radang yang lain.
  •  Menjaga Kesihatan Kardiovaskular  - Omega 3 juga terbukti dapat membantu menjaga kesihatan kardiovaskular dengan cara menurunkan paras kolestrol dan menurunkan tekanan darah.
  • Mencegah serangan stroke dan serangan jantung - Apabila kolestrol berkumpul terlalu banyak di dinding salur darah sampai suatu masa ianya akan menyebabkan gumpalan kolestrol yang disebut Plak. Plak ini boleh terlepas dari dinding salur darah dan membentuk gumpalan darah yang dinamakan Klot. Klot inilah yang boleh bergerak kemana-mana saja sepanjang salur darah kita. Bila Klot ini tersumbat di salur darah otak kita panggil Stroke (Angin Ahmar) dan apabila Klot ini tersangkut di salur darah jantung ia mengakibatkan serangan jantung (Heart Attack). Kajian saintis telah membuktikan Omega 3 dari minyak ikan dapat memecahkan gumpalan klot sebelum klot ini menyumbat mana-mana saluran darah dalam badan kita.
  • Memperbaiki Fungsi Otak dan meningkatkan kecerdasan - Wanita yang sedang hamil yang mengamalkan pengambilan minyak ikan akan membantu melahirkan anak-anak yang pintar dan cerdas melalui pembentukan saraf-saraf otak yang sempurna. Untuk orang dewasa pula minyak ikan dapat meningkatkan daya ingatan dan fokus.
  • Mengurangkan Depresi dan Psikosis - Peneliti dari Bahagian Psikiatri Universiti Sheffield dan juga beberapa penelitian yang lain telah menunjukkan supplement minyak ikan dapat membantu dalam pemulihan simptom-simptom depresi , bipolar dan psikosis. (Journal of Affective Disorder Vol. 48(2-3);149-55).
  • Menurunkan kadar insiden Gangguan Kesihatan Kanak-kanak / Childhood Disorder  - Kajian telah menunjukkan kanak-kanak (termasuk orang dewasa ) dengan ADD (Attention Deficite Disorder) dan ADHD (Attention Deficit Hrperactive Disorder) mengalami peningkatan kualiti hidup dengan mengamalkan supplemen minyak ikan.
  • Menyokong kesihatan mata - Kajian juga telah membuktikan minyak ikan membantu dalam mengurangkan simptom kekeringan mata dan memperlambat penyakit degenerasi makula (Macula Degeneration)


Sumber : google je...


Bulan February adalah bulan promosi bagi Omega Guard Shaklee..Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan minyak ikan terbaik ni...hubungi saya bila-bila masa sahaja.harga menarik menanti anda. ada yang dah grab Buy 6 free 1 terus tau sangat berbaloi...sebab ianya sesuai untuk seisi keluarga...dari anak, suami, isteri, tak lupa ibu bapa di kampung. 

untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
sms / whatsapp :  012-610 2263

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign