Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: Leptin dan Omega Guard

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

18 February 2013

Leptin dan Omega Guard





Tahu kah anda Leptin adalah hormon yang memainkan peranan penting dalam mengatur tenaga simpanan atau lemak dan pengeluaran tenaga atau pemecahan lemak, termasuk nafsu makan dan metabolisme. Genetik ini terletak pada kromosom nombor 7 dan merupakan hormon yang penting dalam pengaturcaraan tenaga tubuh seseorang. Jadi kat sini Leptin sangat membantu dalam proses penurunan berat badan. Antara fungsi leptin ni ialah :-
* Mengawal selera makan dan metabolisme
* Menghantar isyarat kepada otak supaya menghadkan rasa lapar.
* Mengurangkan aktiviti neuropeptida Y (neurotransmitter yang boleh mencetuskan refleks kelaparan, Neuropeptida Y yang tinggi boleh mengurangkan pengeluaran tiroid dan memberi kesan negatif terhadap metabolisme.
* Meningkatkan metabolisme dan membakar lemak badan yang berlebihan menjadi tenaga. 

Ada satu kisah "Diana (bukan nama sebenar...hehe) yang mengalami kerosakan leptin,sebab dia mudah lapar dan akan menggigil, mood pun berubah jadi gelisah dan kurang selesa  jika lapar. Susah untuk dia berdiet. Kerosakan ini dikesan selepas jumpa pakar. so pakar cadangkan dia menjalani terapi enzim untuk meningkatkan jumlah leptin dan menjadikan tubuh Diana mengesan kehadiran leptin. Selepas menjalani rawatan hormon tersebut...Dia mula merasa tenang dan gembira tidak lagi mudah lapar dan memerlukan makanan bagi menenangkan hatinya. Selepas empat minggu menjalani rawatan Diana dah rasa baju dia longgar" begitulah kisahnya.

Hmm...nampak tak, fungsi leptin yang terhasil dari Asid Lemak Omega 3 dapat membantu mereka yang ingin menurunkan berat badan dengan meningkatkan hormon leptin yang mengawal selera makan disamping membakar lemak. Kebanyakan diet yang gagal adalah berpunca dari kerosakan protien kDa 16 hormon(LEPTIN) ini.

Walau apa cara anda gunakan untuk menurunkan berat badan, hormon leptin lah yang membantu dalam penurunan berat badan tersebut, jika tidak usaha anda akan sia-sia kerana tahap kelaparan dan selera makan anda tetap menjadi-jadi.

Fungsi Hormon Leptin Bukan Sahaja Untuk diet...tapi sangat banyak,,,,boleh rujuk kat table ya..nnt kita citer panjang kat entry akan datang..en.google yang tolong.
So, tunggu apa lagi? dapatkan OMEGA GUARD anda sekarang, Sebelum PROMOSI tamat. Lepas ni harga seperti biasa ye...jangan gigit jari pula...macam mana nak contact saya untuk dapatkan harga promosi?? tuuuu kat bawah tu ada details contact saya. jangan lupa ye..




untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
sms / whatsapp :  012-610 2263





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign