Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: Kehamilan dan Shaklee - Part 1

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

22 March 2013

Kehamilan dan Shaklee - Part 1

Alhamdulillah....Pregnant kali ni tak semabuk yang sebelum2 ni...untuk anak first saya smpai terpaksa masuk wad tau kena masukkan air..kena la tahan untuk 1 malam...sebab memang tak boleh masuk makanan langsung... kena apply unpaid leave sebulan..kebetulan bulan puasa pulak...sebulan tak puasa lah...keje husband hari2 mop lantai..sebab tiap kali dia bagi saya minum susu tiap kali tu la saya muntahkan balik susu tu..kesian sangat kat hubby masa tu...sebab memang lembik...masa dalam wad..siap boleh makan kfc lagi..hubby pun suka tengok boleh habiskan 1 set snackplate siap tanya nak tambah ke x...huhu...memang mcm org xmakan sebulan lah...lepas je discharge..baru naik kereta dah minta plastik dengan hubby...betapa teruknya.rasa nak duduk kat wad je..memang serik nak pregnant dah..tapi...tiba masa anak kedua terpaksa jugak la lalui.

Pregnant anak second plak Alhamdulillah ok skit dari yang sebelum..tapi selalu ponteng kerja lah...awal-awal tu, sebab kalau pagi mesti meragam..dah la pagi sibuk nak gi kerja.dia pun sibuk nak meragam...pagi2 kena standby bfast siap2 baru ok..tapi smbil drive pegi ofis smbil muntah.tangan kanan pegang stereng keta..tangan kiri pegang plastik smbil muntah....uwaaa...

Pregnant yang ketiga pun sama..lebih kurang yang kedua...dibulan puasa jugak...kalau boleh puasa saya puasa..tapi lepas je berbuka..semua keluar...so esoknya lembiklah xleh puasa...rasanya xsampai seminggu pun puasa untuk yang ketiga....Balik kampung untuk raya...Malam raya saya tengok ada spot darah...takut sangat masa tu...pagi raya mak mertua minta pergi hospital...pergi cek semua memang dah x ada denyutan...masa scan pun ada 2 fetus...doc kata kembar..so saya beraya kat spital dari raya pertama-ketiga..xde feel raya la balik time tu...

Kali ni Alhamdulillah...yang paling baik sekali kesihatan dari segi alahan diawal kehamilan....kalau fikir2 pengalaman lain memang serik.tapi kami memang nak anak ramai..terpaksa lalui juga...dan hamil kali ini saya sudah bersama Shaklee...of course la saya pilih shaklee untuk nutrien semasa hamil saya....Adakah sebab saya consume Shaklee saya tak alami alahan? Kalau betul Alhamdulillah.......Nak tau apa yang perlu diambil masa awal kehamilan ni?nanti saya kongsikan di Part II ye...panjang sangat nanti boring lak nak baca......to be continue..



untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
sms/ whatsapp : 012-6102263
cod area : Putra height, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign