Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: April 2013

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

30 April 2013

LAST DAY PROMO NUTRIFERON!!


KAWAN-KAWAN...HARINI LAST DAY PROMO NUTRIFERON YE....ESOK DAH KEMBALI HARGA SEPERTI BIASA. SIAPA-SIAPA TAK GRAB NI MEMANG RUGI. BOLEH BUAT STANDBY KAT RUMAH UNTUK GANTIKAN PANDAOL ATAU ANTIBIOTIK..INTEFERON SEMULAJADI. TAK PERLU LAGI AMBIL PARACETAMOL....!!






untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
sms/ whatsapp : 012-6102263
cod area : Putra height, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan


Shaklee Halal

Nampaknya masih ada lagi yang masih ragu-ragu dengan status halal Shaklee. Sedangkan Shaklee telah mengeluarkan sijil halal yang diiktiraf dari ISA. Berikut adalah sijil halal terbaru. 

Sijil Halal 



ISA(Islamic Service Of America) adalah sebuah badan pengeluar sijil halal yang termuka di dunia, "Islamic Services of America, a leading US Halal certification body recognised globally, including Malaysia, estimates that the US market for halal foods will continue to grow at a rate of 25 to 30 per cent over the next five to seven years." 

Ada juga yang mempersoalkan, halal luar negara belum tentu halal di Malaysia, Islam ni serata dunia kan, Kitab nya pun satu saja, malah bagi tidak memanjangkan debat ni.. ISA adalah badan yang telah diiktiraf oleh JAKIM untuk mengeluarkan sijil halal. Jadi tak perlu lagi untuk JAKIM mengeluarkan sijil halal kepada Shaklee. Kalau dah dua-dua badan keluarkan tak ke dua kali kerja kan. Boleh tengok dekat link http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/senarai-badan-islam-yang-diiktiraf, dibawah saya dah tolong print screenkan. Boleh sms tanya skali...ambil nombor pendaftaran syarikat tanya dorang. Betul ke tak..


ISA badan diiktiraf JAKIM.. www.halal.gov.my

Macam marah je kan..tak marah pun. Elok la bagi yang bertanya, kalau yang tak pernah dengar nama Shaklee pun mesti teragak-agak juga nak guna kan. Alhamdulillah...harap apa yang saya terangkan dapat membantu. No.Kementerian Kesihatan Malaysia pun ada dik non...hehe...ok lah...apa yang baik tu kita kongsikan..Kalau tak elok..saya pun xmungkin dah sampai tahap ni. In Shaa Allah...



untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
sms/ whatsapp : 012-6102263
cod area : Putra height, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

29 April 2013

Testimoni Nutriferon


Seperti anda sedia maklum, Nutriferon adalah penggalak penghasilan interferon semulajadi dalam badan untuk menguatkan sistem imun kita. sebelum ini saya ada kongsikan tentang Nutriferon. Disini beberapa testimoni bagi Nutriferon ini..semoga mendapat panduan dari perkongsian ini.





untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
sms/ whatsapp : 012-6102263
cod area : Putra height, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan


28 April 2013

Manfaat Nutriferon



Dari Mana Datangnya Virus, Kuman dan Mikrob
Tahukah anda kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa-dingin, gas buangan, asap, virus diudara, habuk), Berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabut, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dan lain-lain.

Bagaimana Mikrob Menjejaskan kita
Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk alergi, asthma, ekzema, jerawat dan lain-lain. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik dan lain-lain.

Manfaat Nutriferon 

** Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari - ianya adalah satu-satu interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells and makrofag.
** Melawan kanser & Tumor - Inteferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsangdan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. dapat mengurangkan ketidakselesaan sewaktu rawatan terapi.
** Melindungi dari Influenza - Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.
** Menringankan stress dan kelesuan - Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk
** Melambatkan penuaan - Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru sel-sel juga akan jadi sihat.
** Mengurangkan infeksi oleh pesakit Hepatitis B & C - Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual muntah dan lain-lain kepada pesakit Hepatitis B & C.
** Mempertingkatkan Menopaus - Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.
** Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, imsonia dan mood swing.

Haa..banyakkan...ape lagi tingkatkan sistem imun anda dengan Nutriferon hebat yang hanya ada di Shaklee


Untuk dapatkan harga istimewa boleh contact saya ye....Harga?baik punyerrr


untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
sms/ whatsapp : 012-6102263
cod area : Putra height, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan




27 April 2013

Vitamin Untuk Anak Sihat dan Pintar

 
Nampak tak dua ekor ayam tu. semua dah tau yam sekarang memang cepat membesar.sebab dicucuk-cucukkan..memangla cepat besar, jadi ayam tu ada tak khasiat dia. ada tapi dah kurang. lagi ada racun adalah. tengok dunia harini memang takut kan. semua benda takboleh makan kalau ikutkan. tapi kalau tak boleh makan kita nak makan ape ye.? Kanak-kanak sekarang ramainya mengalami obesiti. salah satu punca nya adalah faktor pemakanan. 

Waktu kanak-kanak adalah yang paling kritikal untuk kita memastikan mereka mendapat nutrisi yang diperlukan kerana saraf otak mereka sedang terbentuk.Omega Guard dapat membantu meningkatkan penghantaran isyarat-isyarat otak dan meningkatkan komunikasi antara sel kerana ia mengandungi DHA. kalau kita tengok kanak-kanak yang banyak akal tu...menunjukkan penghantaran isyarat ke otak dia sangat cepat. DHA dan gabungan-gabungan EPA yang terkandung telah terbukti memberi manfaat bagi kanak-kanak yang mempunyai masalah gangguan hiperaktif dan autisme.

 
Gabungkan Omega Guard dengan Mealshake untuk keperluan anak-anak sangat bernilai untuk tumbesaran mereka. Mealshake Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian. Manfaat utama Mealshake :-
*Nutrisi lengkap - Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu
* Membekal Nutrisi kepada sel tubuh - Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa)
* Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin, kaya kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
* Detoksifikasi  - Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus
 
untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
sms/ whatsapp : 012-6102263
cod area : Putra height(Usj), Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

26 April 2013

Shaklee Mengiktiraf Set Penyusuan

Suka hati saya tengok artikel Isihat untuk bulan Mei ni sempena hari ibu...Artikel mengenai Tips Penyusuan Susu Ibu dengan supplement Shaklee. Shaklee pun dah mengiktirafkan set penyusuan ni...Sebab ia memang berkesan kepada ibu-ibu diluar sana...Kalau tak masakan saya dan ramai lagi ibu-ibu yang meneruskan penggunaan supplement ini.
banyakkan susu badan

Bukan apa...bagi saya tak semua ibu-ibu kat luar sana yang bertuah untuk mempunyai susu badan yang banyak tanpa mengamalkan supplement. Ada sesetengah ibu hanya menyusukan dalam waktu pantang sahaja... Mereka lebih Nampak langkah mudah tak payah nak stress-stress piker susu badan tak cukup. Baik beli susu formula je..walhal...susu formula sekarang sangatla mahal....anak saya yang empat tahun pun mencecah Rm100.00 sebulan...yang 1tahun 10bulan lagi jimat walaupun dia lagi banyak menyusu...sebab dia menyusu badan...hehe.

So..kakak-kakak...ibu-ibu sebelum membuat keputusan fikirlah banyak kali...Beli supplement untuk kesihatan ibu dan anak demi menyusukan badan...atau bazirkan duit beli susu formula.

Antara supplement yang dicadangkan ialah
 - Omega Guard
 - Alfafa
 - Vitalea
 - ESP
 - Vitamin C
 - Bcomplex
 - Ostematrix

Nampak banyakkan...tapi itu adalah cadangan yang paling optimum... Cadangan akan diberikan mengikut keperluan masalah kesihatan ibu dan anak...

Untuk Konsultasi percuma boleh hubungi saya untuk kesesuaian set anda.



untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
sms/ whatsapp : 012-6102263
cod area : Putra height (Usj), Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

25 April 2013

Testimoni Nutriferon




Tubuh badan kita memerlukan Nutriferon ni kerana untuk menolong badan kita sendiri. Pengambilan Nutriferon ni untuk merangsang setiap sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon asli untuk menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih tinggi dalam skop yang luas terhadap serangan virus.
Nutriferon?? NutriFeron™ terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan, Terbukti secara klinikal mengukuhkan sistem imun. Menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri. Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954. Ianya bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan yang diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain.
Bagaimana Nutriferon ni bertindak??
 - Untuk kegunaan harian, NutriFeron™ meningkatkan pengeluaran Interferon semulajadi badan iaitu suatu pengaktif kritikal sistem imun.
 - Interferon membantu melindungi kita daripada pendedahan harian terhadap beribu penceroboh asing yang boleh membawa kepada penyakit serius.
- NutriFeron™ berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu
  **Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
  **Menggerakkan 'pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.
Memang sesuai untuk mereka-mereka yang sering terdedah pada jangkitan virus..contohnya anak-anak yang duduk dekat nursery kan....kalau ada anak-anak yang demam panas ke...kalau baby plak...ibu yang menyusukan tu kena ambil. Semuanya dengan izin Allah..


untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
sms/ whatsapp : 012-6102263
cod area : Putra height, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan




24 April 2013

Shaklee di Putra Heights, Puchong, USJ, Taman Equine dan Bandar Kinrara

Alhamdulillah....Sejak dua menjak ni ramai juga yang contact di facebook untuk Cash On Delivery (COD). Saya bersedia untuk membuat penghantaran produk Shaklee secara percuma di kawasan Puchong(IOI Mall/Tesco/Giant), Bandar Kinrara(Giant Kinrara). Taman Equine (Aeon/Giant) dan kawasan USJ (Summit/Giant). Tak ketinggalan Giant Putra Heights.

Untuk membuat pesanan atau pertanyaan terus dan membuat temu janji boleh lah hubungi saya di 012-6102263 (sms/whatsapp). Jika masih tidak pasti untuk mendapatkan set atau produk yang bersesuain boleh la mendapatkan konsultasi secara percuma dari saya. Dapatkan harga istimewa dari saya.

Selain pick up atau COD di kawasan di Putra Height, Bandar Kinrara, Taman Equine, USJ, dan Puchong saya juga menyediakan penghantaran secara pos laju ke seluruh Malaysia. Biasanya penghantaran mengambil masa 2-3 hari bekerja. Alhamdulillah hingga saat ini tiada lagi masalah dari pos laju.


shaklee putra heights, puchong, bandar kinrara, bukit jalil








untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
sms/ whatsapp : 012-6102263
cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

23 April 2013

PROMO NUTRIFERON - BUY 6 FREE 1

Alhamdulillah...kembali bersiaran setelah sekian lama menyepi....Kekangan waktu yang agak sibuk dan juga masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan...maka blog pun tak ber update..kesian kan...anyway...rasanya masih belum terlambat untuk saya announce promo untuk bulan ni...iaitu - NUTRIFERON BUY 6 FREE 1


Direct to the point.....Siapa yang memerlukan Nutriferon ni?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.
2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.
3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.
4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.
5. Mereka yang sering stress.
6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.
7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.
8. Mereka yang ada mempunyai masalah kesihatan seperti:
- asma, allergi eczema
- tuberculosis
- ulser
- resdung
- masalah tonsil
9. Mereka yang ingin meningkatkan imunisasi diri serta kekal sihat
10. Golongan yg ketagih alkohol dan perokok
11. Golongan berumur
12. Pesakit kanser , fibroid dan tumor
13. Mereka yang mengalami sakit berpanjangan, sakit kepala, cirit-birit dan muntah-muntah
14. Mereka yg ingin melambatkan penuaan.






untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
sms/ whatsapp : 012-6102263
cod area : Putra height, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign