Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: Jangan Abaikan Sarapan Pagi

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

05 June 2013

Jangan Abaikan Sarapan Pagi

breakfast shaklee sihat


ANDA SIBUK??TETAPI SARAPAN TETAP PENTING 

Sarapan adalah sajian paling penting dalam sehari, dan terdapat bukti yang menunjukkan bahawa pengambilan sarapan pagi membantu memberikan prestasi yang lebih baik di sekolah atau tempat kerja. Hasil kajian terhadap kanak-kanak yang tidak mengambil sarapan sukar memberi tumpuan kepada pelajaran dan sukar memahami matlumat baru. Selain itu, tumpuan perhatian mereka lebih singkat, malah mereka juga sukar mengingati sesuatu. lepastu mereka juga nampak kurang cergas, kurang aktif dan besar kemungkinan mereka mempunyai masalah berat badan berlebihan atau obes.

Tugas menyediakan sarapan tidak semestinya rumit. Beberarap contoh seperti :-
 - Segelas susu, atau milo, dengan sekeping roti disalut mentega ke
 - semangkuk bijirin dengan susu
 - biskut dengan air milo
 - buah-buahan (pisang / epal)
 - Meal Shakes (hehehe)

Sarapan pagi tidak boleh disamakan dengan snek lewat pagi..macam yang bekerja ni ada minum pagi pukul 10 tu kan..anak-anak waktu rehat kat sekolah pula. Minum atau makan pada masa itu adalah untuk membekalkan tenaga tambahan dan menghindarkan kelaparan sementara menunggu waktu makan tengahari. Kadang-kadang kadar metabolisme kita juga boleh terganggu kalau skip breakfast...at least bagi something masuk dalam perut sebelum start bekerja atau nak hantar anak ke sekolah...Sekian....(Saya breakfast Meal Shakes + ESP + Oren jus setiap pagi, senang xyah pk2 pagi2..hehe)











Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan




2 comments:

  1. Alhamdulillah.... tak penah lagi skip breakfast.... tapi pukoi 10 lapo balik..... aduilaaaa

    ReplyDelete
  2. good...its normal klu lapar pkul 10.00..sbb tu ada time minum pagi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign