Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: TIP MUDAH ATASI SEMBELIT KANAK-KANAK

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

22 August 2014

TIP MUDAH ATASI SEMBELIT KANAK-KANAK

mealshake shaklee

Sembelit adalah gangguan pencernaan yang turut dialami oleh kanak-kanak. Kanak-kanak akan kurang atau sukar membuang air besar.

Sembelit pada kanak-kanak juga disebabkan oleh pengambilan susu yang berlebihan, kurang pengambilan serat kerana kanak-kanak tidak suka makan sayur atau kurang minum air putih. Sembelit akan membuatkan kanak-kanak mengalami kesakitan ketika mengeluarkan kotoran najis. 

TIP MUDAH
· Makan makanan yang kaya dengan serat
· Minum air putih dengan banyak.
· Kurangkan makanan segera.
· Penyediaan makanan dengan cara yang bersih.
· Basuh tangan sebelum makan dan minum.

Sukar untuk bagi anak-anak ikuti tip mudah diatas?? apa kata cuba Meal Shake Shaklee ni... Bukan saja untuk sembelit...malah lagi banyak khasiat yang anak-anak anda boleh dapat. info lanjut Mealshake klik sini 

mealshake shaklee


Testimonial dari Puan Husni - Customer ira
"Salam kak ira, Ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit? Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu . Sy pulak,dulu nk minum susu punye lah susah.bila tmbah meal shake,segelas tu senafas je boleh minum (hehe..exegerate).sedaap!thanks,nnti nk beli,buat bekal puasa.." 
 

Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.




https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=907de5e1e92c840c8a4274967fb44650
 
 
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 
Mealshake Shaklee










Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  
 
 


5 comments:

  1. betol.. meal shake sangat berkesan untuk sembelt.. ^_^

    http://duniakecantikankesihatan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. anak amik meal shakes..walaupun kadang kadang selang 2-3 hari baru amik, memang nampak kesan.Jarang sangat sembelit.kalau dulu, kesian,jenuh duk teran..hehee..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah. .betul2..kesian klu kena sembelit. kdg2 dorg nak buang pun takut2. takut sakit

    ReplyDelete

  5. Artikel yang menarik mengenai rawatan sembelit. Mealshakes juga didapati memang dapat membantu untuk melegakan masalah sembelit kerana ia mengandungi serat yang mencukupi untuk membantu proses penghadaman pada usus. 

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign