Ajuya Rashid: February 2013

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

27 February 2013

Vivix



Revolusi Terbaru dari ShakleeVivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  

Bakal dipatenkan tidak lama lagi.  Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.




untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
sms / whatsapp :  012-610 2263

23 February 2013

Set Alahan/Resdung/Asma/Ekzema

Ada sesiapa kat sini yang mengalami masalah resdung? atau asma? Alergi ke kalau makan seafood kena gatal-gatal? saya ada cadangan supplement untuk uolls. Jom cuba ni...Dalam set tu ada 3 jenis.. iaitu Bcomlex, Alfafa, dan Vitamin C...Fungsi setiap supplement ni adalah :

Bcomplex
 - B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi 
 - Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh.
 - Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
 - Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress.

Alfafa
 - Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri
 - kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat ekzema, resdung, alergi dan geagata.
 - Pengidap SLE tidak digalakkan mengambil Alfafa

Vitamin C
 - Bertindak sebagai anti-histamin, tanpa kita perlu mengalami side effect dari pengambilan drug anti-histamin
 - Menstabilkan pengeluaran hisyamindalam badan.
 - Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
 - Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage(fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih)
 - Meningkatkan oksigenasi pada tisu-tisu dalam badan
 - Meningkatkan penyembuhan tisu

Cepat halang resdung anda daripada melarat dan merebak. hubungi saya pada bila-bila masa.




untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
sms/ whatsapp : 012-6102263
cod area : Putra height (Usj), Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan




22 February 2013

Chewable VitaminC Plus

Hehe...testing update blog dgn phone.  Just nak inform vitamin C ini pun hampir kehabisan stok. Oleh kerana sambutan terlalu hangat. Untuk pengetahuan semua ini sahaja stok yang tinggal kat tangan saya buat masa skarang ni. Jangan sampai kehabisan pula. Nak tunggu stok ada balik bulan april ya.

20 February 2013

COUNTDOWM PROMO OMEGA GUARD!!


CEPAT-CEPAT DAPATKAN FISH OIL TERBAIK INI. TINGGAL LAPAN HARI LAGI. YANG RUGINYA BULAN NI ADA 28HARI JE..AHAKS

MEMANG RUGI KALAU TERLEPAS PELUANG INI. DAH DAPAT FREE SEBOTOL, DAPAT MEMBERSHIP FREE PULAK, DAH TU DAPAT CASH BONUS LAGI...BERGANDA-GANDA JIMAT. 

SIAPA TAK TAU LAGI MANFAAT OMEGA GUARD NI BOLEH REFER SINI 



untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
sms / whatsapp :  012-610 2263


19 February 2013

Apa Yang Perlu Diambil dan Dielak Ketika Berdiet



Adakah uolls tengah berdiet? saya ada sedikit nak share pasal diet ni...apa yang perlu dan tak perlu. duk baca magazine lama terjumpa info ni..boleh la share dengan uolls. Untuk memastikan misi berdiet anda berjaya, perlu tahu tentang makanan yang perlu diambil dan dielakkan. Pengetahuan dan amalan tentang perkara itulah yang akan membantu anda untuk kurus dan kekal langsing. 

PERLU makan lima kali sehari dalam kuantiti kecil
 - Biasakan makan lima kali sehari mengikut waktu yang betuk dari bersarapan pagi, minum pagi, makan tengahari, minum petang, makan malam dan minum malam. Tetapi pastikan dalam kuantiti kecil dan bersesuaian dengan waktu makan anda.jangan la minum malam pun bedal nasi ke mee goreng ke kan..

PERLU Minum banyak air 
 - Uolls perlu minum lebih banyak air putih sekurang-kurangnya lapan gelas sehari. ia akan membantu menurunkan berat badan dengan lebih cepat


PERLU jalani olahraga 

 - Olahraga membantu anda mengeluarkan peluh, membakar lemak sekaligus membantu tubuh bergerak dengan lebih aktif. ataupun rajin-rajinkan diri melakukan kerja rumah. ataupu lagi bawa anak-anak berjalan di taman permainan.





PERLU ambil 5 sajian buah-buahan dan sayuran setiap hari 
 - Buah dan sayuran dapat diambil sebagai snek diantara sarapan pagi dan tengahari atau diantara waktu minum petang dan makan malam.
PERLU makan 2-4 sajian protein
 - Makanan sumber protein seperti ikan, produk susu, susu, telur soya dan kekacang

PERLU makan sedikit sekurang-kurangnya 2sajian ikan kaya OMEGA 3
 - Kurangi lemak, terutama lemak penuh, gunakan minyak zaitun seperti didalam hidangan salaad sebagai pengganti mayones, pilih daging atau ayam tanpa lemak. Boleh juga ambil OMEGA GUARD SHAKLEE...hehe 

ELAKKAN makanan daripada produk tepung yang dipertingkatkan 
 - tepung putih atau tepung yang dipertingkatkan perli dielakkan bagi mereka yang berjasrat untuk menurunkan berat badan. Gantikan dengan sayur-sayuran.

ELAKKAN mengambil gula
 - Sebaiknya kurangkan mengambil gula atau produk yang mengandungi gula, Makanan seperti coklat, gula-gula getah, biskut dan sebagainya memang enak dimakan tetapi ia tinggi gula.

ELAKKAN atau kurangkan makanan segera
 - Makanan segera mengandungi banyak lemak jenuh dan kurang nutrisi penting seperti serat, vitamin dan mineral.

ELAKKAN atau kurangkan gula
 - Tambahkan gula secukupnya pada jus, gantikan minuman bersirap dengan air putih, dan elakkan minuman berkarbonat.

Happy Sharing....nak dapatkan OMEGA GUARD..jangan lupa saya ada harga istimewa...boleh add saya difacebook untuk pm, Nombor talipon pun ada kat bawah tu.....Terima kasih.

untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
sms / whatsapp :  012-610 2263


18 February 2013

Leptin dan Omega Guard





Tahu kah anda Leptin adalah hormon yang memainkan peranan penting dalam mengatur tenaga simpanan atau lemak dan pengeluaran tenaga atau pemecahan lemak, termasuk nafsu makan dan metabolisme. Genetik ini terletak pada kromosom nombor 7 dan merupakan hormon yang penting dalam pengaturcaraan tenaga tubuh seseorang. Jadi kat sini Leptin sangat membantu dalam proses penurunan berat badan. Antara fungsi leptin ni ialah :-
* Mengawal selera makan dan metabolisme
* Menghantar isyarat kepada otak supaya menghadkan rasa lapar.
* Mengurangkan aktiviti neuropeptida Y (neurotransmitter yang boleh mencetuskan refleks kelaparan, Neuropeptida Y yang tinggi boleh mengurangkan pengeluaran tiroid dan memberi kesan negatif terhadap metabolisme.
* Meningkatkan metabolisme dan membakar lemak badan yang berlebihan menjadi tenaga. 

Ada satu kisah "Diana (bukan nama sebenar...hehe) yang mengalami kerosakan leptin,sebab dia mudah lapar dan akan menggigil, mood pun berubah jadi gelisah dan kurang selesa  jika lapar. Susah untuk dia berdiet. Kerosakan ini dikesan selepas jumpa pakar. so pakar cadangkan dia menjalani terapi enzim untuk meningkatkan jumlah leptin dan menjadikan tubuh Diana mengesan kehadiran leptin. Selepas menjalani rawatan hormon tersebut...Dia mula merasa tenang dan gembira tidak lagi mudah lapar dan memerlukan makanan bagi menenangkan hatinya. Selepas empat minggu menjalani rawatan Diana dah rasa baju dia longgar" begitulah kisahnya.

Hmm...nampak tak, fungsi leptin yang terhasil dari Asid Lemak Omega 3 dapat membantu mereka yang ingin menurunkan berat badan dengan meningkatkan hormon leptin yang mengawal selera makan disamping membakar lemak. Kebanyakan diet yang gagal adalah berpunca dari kerosakan protien kDa 16 hormon(LEPTIN) ini.

Walau apa cara anda gunakan untuk menurunkan berat badan, hormon leptin lah yang membantu dalam penurunan berat badan tersebut, jika tidak usaha anda akan sia-sia kerana tahap kelaparan dan selera makan anda tetap menjadi-jadi.

Fungsi Hormon Leptin Bukan Sahaja Untuk diet...tapi sangat banyak,,,,boleh rujuk kat table ya..nnt kita citer panjang kat entry akan datang..en.google yang tolong.
So, tunggu apa lagi? dapatkan OMEGA GUARD anda sekarang, Sebelum PROMOSI tamat. Lepas ni harga seperti biasa ye...jangan gigit jari pula...macam mana nak contact saya untuk dapatkan harga promosi?? tuuuu kat bawah tu ada details contact saya. jangan lupa ye..




untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
sms / whatsapp :  012-610 2263





17 February 2013

Testimoni Omega Guard - Asthma

Harini saya nak kongsi kan testimoni daripada pengguna Omega Guard Shaklee kepada anak-anak mereka. Puan Lin Salina dan Puan Roslina....eh..nama nak sama pulak kan. Alhamdulillah mereka dah jumpa apa yang yang terbaik untuk anak-anak mereka. Jom baca apa kata mereka. 




Saya tumpang gembira dengan perubahan yang dialami oleh anak-anak ini, tiada apa yang boleh membahagiakan ibu-ibu ini melainkan kesihatan yang baik untuk anak-anak. Macam mana Omega membantu dalam asthma ye?? 

Satu hasil kajian di Hospital Diraja Prince Alfred, Australia menunjukkan mereka yang makan ikan lebih dari seklai seminggu dapat mengurangkan risiko yang berkaitan dengan masalah pernafasan. ini memberi gambaran bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asthma terutama semasa umur kanak-kanak. Omega 3 yang terkandung di dalam minyak ikan inilah yang membantu dan bertindak mencegah penyakit asthma ketika kanak-kanak, juga mengurangkan serangan bagi mereka yang menghidapi asthma. 

Kalau ada ibu-ibu yang mempunyai masalah yang sama boleh la cuba untuk dapat minyak ikan yang terbaik dari shaklee ini. Jangan lupa hubungi saya untuk dapatkan HARGA PROMOSI BULAN FEBRUARY ini ya...ini la peluang untuk mencuba nya. Insyaa Allah,,,kita hanya ikhtiar tapi Allah yang menentukan. 


untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
sms / whatsapp :  012-610 2263



15 February 2013

HATIKU TERUSIK DEK BENDA KECIK JE

Tengahari ni nak buat luahan hati skit....pagi tadi buka fb macam biasa. tapi terpana dengan post seseorang. kecik je tapi...
Seseorang itu yang dikenali...walaupun dia tak tujukan khas untuk saya...tapi saya adalah insan yang terlibat dalam dunia Vitamin C, Dunia MLM....sudah pasti terkesan juga kat saya..postnya berbunyi begini

"suke baca iklan2 yg memasarkan produk2 dari MLM...yg lucu tu baca testimoni depa....kononnya mkn ni leh kuwus...mkn tu leh cantik kulit....xpnh dgr pon zaman nenek moyang kite mkn 1000 biji oren boleh cerahkan kulit...mcm2 ideologi extravaganza yg kuar dr iklan2 cmtu....sudahnye kite lah yg ssh pyh kuar duet bli itu ini semata2 nk cantik or langsing....endingnye....hahah tuhan je taw...renung2kan...". 

Saya taktau apa motif dia...tapi saya terpanggil untuk mengulas sedikit sebanyak tentang perniagaan MLM yang saya ceburi ini. Sebelum ini saya tak tau pun SHAKLEE adalah MLM..sebab saya mula kenal SHAKLEE dari sahabat baik saya sendiri.Beliau cuma sharekan info produk kebetulan saya sedang mencari supplement untuk diri sendiri.saya hubungi beliau..dan mendapatkan konsultansi... 2 minggu saya konsisten guna saya dah rasa perubahan...kawan-kawan di pejabat pun tanya saya ambil apa tu?sebab sentiasa ada kat meja ofis. saya beritahu...mereka pun nak cuba...saya kumpulkan semua dapat la join member free sebab belian saya melebihi RM680.00 lebih. Lepas dah join...saya masih tak tau peluang yang ada kat SHAKLEE.lepas tu ada seorang sahabat nak jadi ahli juga..saya hubungi sahabat saya dan saya pun tanya tanya ada apa-apa kelebihan ke kalau dapat member untuk jadi ahli?Selepas itu baru saya tau..SHAKLEE adalah MLM...tapi ia tidak berdasarkan HEAD HUNTING(seperti yang disalahguna oleh pihak  skim cepat kaya)...Its about PRODUCTS, Its about LOVE, its about TRUST, the products speak itself. saya percaya SHAKLEE boleh selesaikan masalah yang saya hadapi.Alhamdulillah...sebab tu saya rasa nak share dengan semua orang kat luar sana saya ada amazing products. Syarikat SHAKLEE kukuh dah 50tahun lebih dah...tak perlu nak citer panjang-panjang. Saya mula study marketing plan...betul..ia bukan sistem piramid...ia adalah individu effort...kalau anda usaha anda dapat...saya percaya saya dah buat pilihan yang tepat untuk diri saya. 

Yang post kat fb macam kat atas tu...biar lah dia dengan dunia dia..saya amat mengenali insan ini...cuma saya tak nak dianggap saya memaksa kawan-kawan kat luar sana.Kami bercakap berdasarkan bukti, testimoni yang betul, kajian yang dijalankan adalah benar belaka. Betul,hanya Tuhan yang tau, Tuhan tahu apa yang bakal terjadi kat kita..tapi kita boleh mengubahnye..."Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum selagi mana mereka tidak mengubah nasib mereka sendiri"..kalau diri kita tak percaya saya rasa tak perlu nak mempengaruhi orang lain. sebab banyak pihak yang akan terasa. saya tak pernah ajak orang join SHAKLEE...tapi bila mereka dah rasa kesan nya...ia  adalah dengan sendiri orang datang untuk menjadi sebahagian kleuarga SHAKLEE. 

Kenapa Perlu Pilih Minyak Ikan Shaklee

Omega 3 dari Shaklee telah melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul. iaitu proses yang sangat mahal untuk dilakukan. Tetapi Shaklee telah melaburkan kos tersebut untuk mendapatkan minyak ikan yang bebas dari arsenik, merkuri, kadmium, dioksin dan PCB. Walaubagaimanapun harga bagi 90 kapsul minyak ikan terbaik ini tetap mampu milik. Bagi saya ia sudah terlalu murah untuk diri kita. 

Lepas tu kalau uolls tengok kat jadual perbandingan tu kat atas kan...kandungan DHA dan EPA Omega Guard ni 100% tau. dalam 1000mg Fish oil tu 540mg EPA dan 360mg DHA. haa uolls pun tau apa manfaat EPA dan DHA...kebanyakan makanan untuk bayi dan kanak-kanak memang ditekankan mengandungi dua bendalah ni untuk perkembangan otak mereka. lagi banyak saraf disambungkan lagi cepat pemikiran dorang berkembang. so fikir-fikirkan lah untuk bagi supplement terbaik untuk mereka.

Pastu nak share skit kat dalam Majalah I-sihat bulan Feb punya...ada artikel berbunyi begini "Menurut pakar dari Amerika Syarikat, sekiranya diet anda mengandungi kurang asid lemak omega-3, otak anda akan menjadi dua tahun lebih tua daripada umur sepatutnya. Kajian ini juga mendapati individu dengan tahap darah asid lemak omega-3 dibawah 25%, memberikan markah yang lebih rendah dalam ujian yang melibatkan penyelesaian masalah dan pemikiran obstrak."

Jadi...amat lah penting Omega dalam diet harian kita kan...tak kira peringkat umur. mak ayah kita, suami atau isteri kita, malah anak-anak juga.


nak tanya apa-apa tentang promosi OMEGA GUARD SHAKLEE ni..boleh la hubungi saya ye


untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
sms / whatsapp :  012-610 2263




12 February 2013

Minyak ikan Baik Untuk Kesihatan Jantung

Minyak ikan didapati di dalam ikan yang mengandungi lemak ataupun supplement. Lemak pada ikan berbentuk cair. Sebab itu ia dikenali sebagai minyak ikan.
Penyelidikan menunjukkan banyak manfaat yang boleh didapati menerusi minyak ikan untuk kesihatan tubuh badan. Namun, bukti ilmiah menunjukkan minyak ikan paling bermanfaat untuk kesihatan jantung. Khasiat minyak ikan ialah :-
 - Untuk kesihatan jantung
 - Menurunkan kadar lemak darah trigliserida,
 - Melambatkan pembentukan plak pengerasan pembuluh darah
 - menurunkan tekanan darah,
 - Mencegah strok pada penghidap jantung



Disebabkan manfaat terbaik minyak ikan berasal dari kandungan anti-inflamasi dan omega-3, pakar kesihatan percaya minyak ikan juga efektif untuk mencegah penyakit akibat inflamasi seperti arthiristis, rematoid, osteoporosis dan sebagainya. Antara lain manfaat minyak ikan membantu :-
 - Memeliharan kesihatan mata.
 - Mengurangi depresi
 - Gangguan Konsentrasi.
 - Masalah schizoprenia atu gangguan bipoliar.

Tubuh kita tidak dapat menghasilkan Omega 3, oleh itu untuk mendapatkan jumlahyang diperlukan kita perlu mengambil makanan yang mengandungi Omega 3 atau supplement. Selain daripada ikan berlemak, Omega 3 juga banyak ditemui pada makanan seperti kacang walnut, minyak kanola, zaitun serta kacang soya.

Dibandingkan dengan sumber semula jadi dari tumbuhan, Omega 3 yang berasal dari haiwan tetap yang terbaik. ini kerana minyak ikan memiliki dua jenis asid essential iaitu eicossapentaenic acid (EPA) dan docosahexaenoic acid (DHA). Sementara sumber tumbuhan hanya mengandungi asid lemak alphalinolenic acid(ALA). Melalui risalah-risalah kajian membuktikan manfaat EPA dan DHA jauh lebih besar berbanding ALA.

Sebaiknya, pilih ikan yang berukuran kecil seperti sardin kerana ia mengandungi toksin yang sedikit berbanding ikan lain yang berada di atas rantai makanan. Semakin besar ukuran ikan, semakin besar juga kemungkinan ia tercemar. Pastikan uolls membeli minyak ikan/ikan yang berkualiti tinggi. Omega Guard Shaklee adalah salah satu minyak ikan yang dihasilkan dari ikan kecil dan sumber omega 3 yang terbaik. boleh lihat carta perbandingan antara Omega Guard Shaklee dan Minyak ikan dari jenama lain.


OMEGA GUARD MENGANDUNGI SEPENUHNYA EPA DAN DHA

Sumber artikel : Mingguan Wanita



untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
sms / whatsapp :  012-610 2263





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign