Ajuya Rashid: June 2013

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

25 June 2013

Testimoni Set Kecantikan kulit Shaklee

set kulit shaklee

"Dah lama nk share tp xtershare2 so hari ni amik masa jap nk share..testimoni diri sendiri ...dulu kulit muka sgt2 la berminyak,kusam,jeragat,keputihan,haid x teratur sejak dari ank dara lagi dan sush nk buang air besar..uhh tensen masa tu...lepas amalkan pengambilan alfafa,vit. E, b complex dan esp ramai pulak yg puji kulit muka nampak seri lain macam...dan masalah keputihan, jeragat, kulit kusam dan berminyak ilang...dan haid x teratur dan susah nk buang air besar dh xde..yeayy sgt2 hepi... tq buat BONDA SHA & VITAMINN SUPPLEMENT sb kenalkan sy pd produk shaklee ni...i love shaklee .sekarang nie saya dah jadi PENGEDAR SHAKLEE ID NO:953111....: - Pn Shira

Puan Shira menggunakan Vitamin E, B Complex, ESP dan Alfafa Complex.
set kulit shaklee

alfafa shaklee

untuk kulit

untuk kulit

Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh click button "Order Now" Dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan Kad Kredit atau Kad Debit sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD di kawasan berdekatan AR boleh hubungi AR terus ye
 
 
 



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftraran.
 


Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

 

20 June 2013

Sembelit Ketika Hamil dan Pantang


Sembelit ialah masalah biasa semasa hamil. Kira-kira 30 hingga 40 peratus wanita hamil mengalami sembelit. Ini diakibatkan oleh tekanan oleh uterus anda yang semakin membesar ke atas rektum, serta hormon-hormon kehamilan yang memperlahankan pergerakan makanan melalui salur penghadaman anda. Pil zat besi yang diambil ketika hamil juga boleh membuatkan sembelit. 

Cara Mencegah Sembelit Ketika hamil

 - Awasi diet anda dan pastikan minum air secukupnya
 - Makan makanan berserat tinggi
 - Minum air atau jus buah-buahan 
 - Tanya doktor jika anda ada mengambil supplement zat besi semasa mengandung
 - Minum susu yang mengandungi magnesium dan vitamin D

Vitamin Shaklee yang dapat membantu masalah sembelit ketika hamil atau pantang adalah Ostematrix


Sifat ostematrix yang memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus dapat membantu masalah sembelit sama ada hamil, pantang atau semua golongan yang mengalami masalah sembelit. Yang pasti sebiji ostematrix bersamaan 1 gelas susu tinggi kalsium...Jadi bagi wanita hamil dan dalam pantang yang menyusukan disyorkan untuk ambil 4biji sehari bagi mencukupi keperluan harian kalsium anda. Dapatkan ostematrix sekarang sebelum sembelit anda bertukar menjadi buasir.




Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan



19 June 2013

Testimoni Set Hamil dan Bersalin Dengan Vitamin Shaklee

Bertalu-talu testimoni set berpantang / bersalin Shaklee menjengah group fb customer2 shaklee...mana tak nya..sebab ianya memang selamat, berkesan dan memuaskan hati pengguna Shaklee...Untuk kali ni..Jom tengok apa kata Puan Anna ni...Beliau mengamalkan vitamin Shaklee sejak hamil lagi...dia siap bagi gmbar baby fresh dari 'oven'..hehe..geram je tengok...






"Saya baru bersalin anak ke-3... Seorang Princess yg sgt adorable..... Teringin nak berkongsi testimoni saya selepas merasai perbezaan pengalaman hamil tanpa vitamin shaklee utk 2 anak saya sebelum ini dan selepas hamil anak ke-3 dgn vitamin shaklee utk kehamilan..

Spjg preggy saya ambil vitalea, vit C, B Complex, Omega Guard dan Ostematrix since saya mmg x suka minum susu... Saya lebih bertenaga, tiada rasa loya, lebih cergas dan kulit saya semakin cantik tanpa pigmentation. Sampai la kesaat melahirkan.. Saya masih rasa sihat dan bertenaga.. Sehinggakan proses bersalin kali ni... sgt mudah dan cepat... Kalau sebelum ni, selepas keluar tanda..sakit kontraksi memakan masa 2 hari dgn bukaan serviks baru 2cm.. Tapi kali ini.. Sakit kontraksi berlaku sgt sekejap.. Sejurus smpai ke hospital.. Doc cek bukaan serviks dah 7cm.. Diusung terus ke Labour Room.. Sedang nurse & Doc buat persiapan utk sambut baby.. Saya terus saya nk meneran.. Doc cuba cek bukaan serviks.. Mmg dh 10cm.. Dgn 2X push je.. Sy selamat melahirkan baby girl yg sgt comel.. kulit baby sgt halus mulus... putih merah.. Doc pun puji.. uri cantik, luka perinium sgt minimal dan proses jahitan sgt mudah... 

Baby pun sgt baik....disbbkan susu badan saya dh mula mengalir sejurus melahirkan... baby terus tido kekenyangan..." Puan Anna Eddy



set bersalin shaklee







Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

18 June 2013

Testimoni ESP Shaklee Semasa didalam pantang



Set Bersalin Shaklee

ESP Shaklee sangat memang sudah menjadi pilihan dihati pengguna-pengguna Shaklee...Alhamdulillah...banyak feedback yang positif telah kami terima. Puan Nurhafiza telah menggunakan ESP  semasa didalam pantang..Mari tengok apa kata Puan Nurhafiza. 

"Salam, just nk share experience sblm & slps mkn ESP. sy start consume ESP lebih kurang 14 hari lps bersalin. time tu amek set penyusuan + set slimming.. Gambar 1st tu time baby 3 hari... gmbar bwh tu lebih kurang umur sbulan. kulit x brapa nk cerah sgt.. hehe... abis 1 canister sy stop sbb mls nk minum. then sy prasan susu sy drop + baby asyik bgn byk kali tgh mlm mintak susu. lebih kurang smggu mcm tu sy beli lagik 1 canister.. sy prasan yg lepas minum blk, baby dah x berjaga mlm & susu makin pekat. bgn pg minum xyah breakfast dah sbb kenyang, mlm sblm tdo mmg confirm minum sbb xnk baby berjaga mlm mintak susu.. gambar yg pkai bj merah tu bby bru masuk 5 bulan.. x silap ESP yg ke 2 dah.. yg sbelah tu gamba 7 bulan, dan yg latest 10 bulan, canister ke 4... gmbar atas sblh gmba baru lahir... perbezaan dr segi warna kulit kat baby. ramai yg tegur dia makin putih tp sy buat xtau.. bila belek gamba2 lama baru nmpak beza dia... ramai yg ckp x boleh minum soya sbb nanti anak kulit sensitif. x perlu risau kot, Basic H kan ada.. tiap2 kali mandi letak setitik, kulit elok, demam pon x dtg dkt. stakat ni Alhamdulillah 1st time baby demam masa dia umur 8 bulan. Panas sgt bdn.. lepas berendam dalam air Basic H, dgn izin Allah turun suhu dia.. syukur sgt.. skrg si kecik ni suka try minum Ribena + ESP yg sy buat utk husband.. Husband pon dah wajib minum ESP mlm2, dia ckp g keje nanti x penat mcm sblm ni.. Yg penting 1 canister tu tahan 2 bulan walaupun 2 org minum tiap2 hari.. InsyaALLAH nk amek Meal Shake pulak utk baby sbb ada offer bulan ni  "












Untuk info lanjut atau pesanan

pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan




Testimoni Set menyusu dan slimming Shaklee

set slimming dan menyusu badan shaklee
Wow!! terkejut saya tengok perubahan Ummu...Alhamdulillah..Selepas Ummu mengamalkan Set langsing dan menyusu Shaklee...Itu pun yang minimum tau...Ummu hanya consume ESP, Lecithin dan Alfafa...


" Dulu pinggang 44inchi ...sekarang 38inchi...nak kurangkan banyak lagi...walaupun tak turun banyak dulu dalam 107kg, sekarang 95kg...masih dalam proses..hehe.."

See...walaupun tak turun banyak..tapi boleh namapk muka ummu dah runcing skit. sebab apa? sebab otot dah mula terbentuk..kalau dulu lemak..sebab tu berat xnmpk byk turun...Semoga Ummu dapat menjayakan misi untuk dapat berat ideal beliau...Good Luck dear.


set slimming dan menyusu badan shaklee




Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan





The Best Baby Bullet In Malaysia



Cehh..tajuk xleh blah...saja nak share...tapi memang saya ada jual pun..hehe...sebab comel sangat. Teringin nak ada satu..tapi tunggu ada baby lah..hehe... Kalau uolls beli..dapat fullset semua yang ada dalam video ni tau...Harga?? Rm 170.00 termasuk postage..(SEMENTARA STOK MASIH ADA)


Kelebihan Baby Bullet
+Mudah digunakan
+Bayi dapat makanan yang berkhasiat
+Boleh digunakan untuk membuat jus untuk orang dewasa
+Menjaga rasa makanan bayi kerana tidak digunkan untuk mengisar bahan masakan makanan orang dewasa seperti bawang
+Menjimatkan masa boleh simpan dalam bekas yang disedikan dan digunakan apabila perlu
+testur makanan sesuai dengan umur bayi/anak
+Murah berbanding produk lain dipasaran
+Kesihatan anak diutamakan apabila ibu sendiri yang menyediakan makanan untuk anak tanpa bahan pengawet
+Penjimatan yang amat berbaloi kerana makanan bayi ready made di luar mahal dan tidak dijamin berkhasiat untuk bayi

Jadi apa tunggu lagi?? Terbaik bagi ibu dan bayi/anak juga untuk orang dewasa
Promosi percuma penghantaran seluruh Malaysia!!!!
Stok limited! 

Product Includes:
1 x High Torque Bullet Base with Malaysian Plug
2 x Stainless Steel Blades
1 x Batch Bowl
1 x Short Cups
1xSpatula
1x Batch Tray
1x Batch Tray Lid
6xDate-dial storage cups
1xUser manual and cookbook
1xPocket nutrition set
1xStorage tray
1xStay-fresh tiny

total 16pc set

FREE THERMAL BAG!!

The Baby Bullet has all the power and convenience of the Original Magic Bullet, but is specially designed to make delicious, healthy baby food. With the all-new Baby Blend Blade, you can make and store fresh foods that are perfect for every stage of development.

This set includes: a high-torque power base, two stainless steel blades, a three-piece batch bowl, a short cup, a spatula, a batch tray with lid, six date-dial storage cups, a stay-fresh resealable lid, a storage tray, a user manual and cookbook and a pocket nutritionist.

Number of Speeds: 1

Includes: Chopper, Freezer Storage Trays, Mixing Cup, Jar Bottom Cap, Recipe Book, Instruction Manual, Chopping Blade, Blending Blade

Material: Stainless Steel, Metal, Plastic

Care and Cleaning: Dishwasher Safe Parts





Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

17 June 2013

Testimoni ESP Untuk Penghidap Kencing Manis

ESP dan Kencing manis shaklee
Bismillahirrahmanirrahim....Alhamdulillah..harini saya nak share testimoni dari mak saya sendiri...mak saya memang dah lama menghidap darah tinggi dan kencing manis.. Sebelum ni memang kami adik beradik selalu mencuba macam-macam supplement untuk mak. 
Alhamdulillah...darah tinggi dia boleh maintain...tak tinggi sangat kalau naik pun. sekrang pun dah maintain je..cumanya kencing manis susah betul nak turun.. Selalu cek bacaan 13, 15  yang paling tinggi 18 baru-baru ni. 

Saya baru start bagi mak Omega guard untuk dia maintain darah tinggi. lepas tu minggu lepas..kakak saya yang sulong bagi mak ESP. Seminggu mak amalkan dia bagitau kencing manis dia turun dari 15 ke 8. sangat banyak..sebelum ni x pernah pun sampai turun macam tu.. Nak tengok sikit masa lagi. Semoga ada perubahan yang lebih baik untuk mak. Happy dengar perkembangan kesihatan mak. 

ESP untuk kencing manis
Petikan dari whatsapp dengan kakak




ESP Shaklee untuk Kencing Manis







Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

14 June 2013

Kencing Manis Ketika Hamil

tips kencing manis ketika hamil



Apa itu Kencing manis (diabetis gestasi)?
Kencing manis semasa hamil juga dikenali sebagai diabetis gestasi. Dua hingga 14 peratus ibu hamil diserang penyakit ini. 


Diabetis akan berlaku apabila badan tidak boleh menghasilkan insulin yang secukupnya, iaitu hormon yang dihasilkan oleh pankreas. Insulin mengawal jumlah gula dalam darah yang digunakan untuk tenaga dan membolehkan gula yang tidak diperlukan segera disimpan. 


Semasa kehamilan, badan anda akan menghasilkan lebih insulin untuk memenuhi keperluan bayi anda, terutamanya dari pertengahan kehamilan dan seterusnya. Jika badan anda tidak boleh menyediakan insulin tambahan ini, anda akan mempunyai terlalu banyak gula dalam darah anda dan akan menimbulkan diabetis gestasi. 

Simptom Kencing manis ketika hamil
  • keletihan;
  • dahaga yang terlampau;
  • membuang air kecil dengan banyak;
  • penglihatan kabur.

Kesan Kencing manis ketika hamil
  • Risiko bayi besar yang akan membuatkan proses kelahiran menjadi sukar, dan memerlukan pembedahan. ini kerana terlalu banyak gula dalam darah ia akan merentasi plasenta ke bayi anda.
  • Bayi kemungkinan akan mengalami masalah kesihatan selepas lahir iaitu gula dalam darah rendah dan jaundis. Bayi akan ditahan untuk diawasi tahap gula dalam darahnya. Bayi-bayi yang dilahirkan oleh ibu-ibu yang mempunyai kencing manis didapati cenderung kepada obesiti dan diabetis jenis 2 di kemudian hari nanti. 
  • Keguguran, kelahiran pramatang atau kematian bayi dalam kandungan jika kencing manis gagal dikawal.
  • Ibu akan mengalami jangkitan pundi kencing jika tidak dapat dikawal. kemungkinan besar akan merebak ke buah pinggang.

Anda berisiko untuk menghidap kencing manis ketika hamil jika

  • Indeks jisim badan (BMI) lebih daripada 30
  • Pernah melahirkan bayi yang besar 4kg atau lebih.
  • Mempunyai ahli keluarga yang mempunyai sejarah kencing manis.

Bagaimana diabetis gestasi dirawat??
  • Ubah diet anda dan selalu bersenam
  • Mengurangkan makanan dan minuman bergula
  • pilih la diet seimbang yang terdiri daripada karbohidrat penuh bijirin, protin tanpa lemak dan lemak jenis baik
  • Jika berat berlebihan kurangkan pengambilan pengambilan kalori dan lakukan senaman ringan
Sumber : www.babycenter.com

Supplement Shaklee untuk penghidap Kencing manis Ketika hamil

bcomplex
ESP
Bcomplex

  • Untuk metabolisme dan pembebasan tenaga kepada sel badan
  • Membekal semua 8 jenis vitamin B termasuk asid folik untuk pembesaran saraf tunjang bayi.
  • Dan lain-lain kat sini 

vitalea








ESP

  • Rendah lemak, Soya protein Non Gmo 
  • Membantu pertumbuhan yang baik dan melawan penyakit
  • Memberi tenaga segera. mengurangkan keletihan ketika hamil
  • dan lain-lain...kat sini







Vitalea 
  • Membekalkan Zinc yang diperlukan bagi menghasilkan insulin
  • Membekalkan 19 vitamin dan mineral lengkap untuk menyokong tumbesaran bayi dan kesihatan ibu hamil.
  • dan lain-lain ....kat sini

ostematrix


Ostematrix

  • Membekalkan Magnesium yang diperlukan oleh penghidap kencing manis.
  • Membekalkan kalsium untuk menyokong pembentukan tulang dan gigi bayi serta kesihatan tulang ibu.
  • Dan lain-lain...kat sini

















Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

12 June 2013

Testimoni Set Berpantang / bersalin Shaklee

Pengalaman menggunakan Set berpantang /Bersalin oleh Sahabat merangkap pelanggan saya...beliau mengamalkan Shaklee sejak mengandung sehingga melahirkan dan menyusukan bayinya.


"Saya mula ambil Vitalea, Alfafa, dan B Complex sejak pregnant 6 bulan. 

Mula-mula saya just ambil 3x seminggu. Breast saya mula menghasilkan susu.Mula-mula takut juga. Tapi bila cerita kat nurse, dia kata ok je tu. Dia suruh terus ambil produk Shaklee. 

Bila dah bersalin, Alhamdulillah, Susu makin byk. Melimpah ruah rezeki anak, Nia Zara. Saya sangat-sangat enjoy breastfeed. 

Sebulan berpantang, saya ambil ESP. Bertambah-tambah mewah susu. Suka sangat.Susu bertambah pekat. Sehari sy boleh pam 4x (tak termasuk direct). Setiap kali pam, mesti dapat dlm 7-9 oz. Alhamdulillah rezeki Zara. 

Saya suka bancuh ESP dengan freshmlik + madu. Kadang-kadang blend kurma sekali. Memang best la. Sekarang dah jadi minuman kegemaran. Kalau kat office, saya bancuh dgn Horlicks or Milo je. Apapun bancuhannya, memang best. 

Selain susu, badan saya pun rasa best je. Parut-parut masa pregnant dah hilang. Alhamdulillah. Masa pregnant dulu, perut saya cuma ada 1 line je. Walaupun 1 line, tapi gelap sangat. Ketiak pun gelap. Tapi lepas amalkan ESP, tanda-tanda tu dh hilang. Kalau dulu selalu kena tegur ngn husband sebab gelap. Sekarang tak lagi. Hikhikhik. Best. Lumayan sungguh hasilnya. Modal sikit je tp hasilnya, boleh senyum lebar. Hikhik. 

Sekarang sy ambil juga Herb-Lax, Lecithin. Sebelum ni saya sukar buang air besar. Sebelum dan selepas pregnant memang sengsara nak membuang. Tapi lepas ambil Herb-lax, Alfafa, Lecithin, smooth je. Takde dah cerekarama. Huhuhu. Syukur kerana saya diperkenalkan dgn Shaklee.

Terima kasih kepada Ajuya Rashid dan Atyni Amoy yg recommend Shaklee kepada saya."










Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan



Set Berpantang / Bersalin Shaklee Menjadi Pilihan

Set berpantang, set bersalin shaklee murah

Assalamualaikum semua..harini rasa nak share tentang set berpantang / bersalin shaklee ni sebab dua tiga harini ramai pulak yang tanya pasal set ni. Maksudnya umat Nabi Muhammas S.A.W akan bertambah. Alhamdulillah...So..kat sini Set ini mengandungi Bcomplex, Vitalea, Zinc, dan Vitamin C untuk set Basic..Tetapi selalunya saya akan cadangkan pelanggan saya untuk tambah Ostematrix dan ESP dan juga Alfafa untuk set penyusuan sekali. Alhamdulillah ramai yang setuju sebab banyak membantu dalam penyusuan badan nanti. 


Fungsi Set Bersalin / Pantang Shaklee

 * Mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin sama ada secara normal atau ceaser
* Meningkatkan susu ibu
* Memberikan tenaga berpanjangan
* Memulihkan libido (intik fungsi keintiman)
* Melindungi rambut dan kuku ibu
* Membentuk kontur tubuh menawan
* Meningkat imuniti ibu dan bayi
* Mengurangkan kesan strechmark 
* Membuang toksin dari badan 
* Mencantik dan menganjalkan kulit
* Menurunkan berat badan 

Kenapa perlu pilih set bersalin / Pantang Shaklee ni? Yang paling penting ia semulajadi dan mudah diserap oleh badan.Ia sesuai untuk yang bersalin secara ceaseran ataupun normal, boleh diambil sebaik sahaja selepas bersalin untuk mengembalikan tenaga selepas bersalin. Boleh diambil walaupun bayi mengalami jaundis. Tiada bau yang kurang menyenangkan seperti jamu-jamu dipasaran. Suami pun tak segan nak dekat-dekat.

Dapatkan Set bersalin anda dari saya dengan harga yang berpatutan dan istimewa. anda layak untuk mendapat konsultasi percuma dan berterusan, anda akan di add di group eksklusif untuk mendapat bimbingan sepenuhnya di fb. Jangan lepaskan peluang untuk mendapat hadiah misteri dari saya dengan pembelian set penuh.


set berpantang shaklee

Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan



11 June 2013

Testimoni Carotomax

masalah mata shaklee

"Ayah sy mempunyai masalah tekanan fluid yang tinggi dalam mata dlm kata laen boleh menyebabkan GLAUKOMA jika dibiarkan berlarutan.Tambahan die ada penyakit diabetes,jadi sy cuba beri CAROTOMAX sbg mkanan tmbhan tuk masalah yg dihidapinya sejak bulan April.

ALHAMDULILLAH hari ini sy dpt khabar berita yg tekanan dalam mata dia sudah berada di paras normal daripada 28mmHG TURUN kpd 16mmHG setelah diperiksa oleh doktor dlm pemeriksaan lanjutan.Sekarang die nak bukak utk botol yg ke-3!!!

Mungkin xramai yg mngambil CAROTOMAX tapi sy mngambil langkah pencegahan awal tuk membantu kesihatan ayh sy kpd lebih baek khas tuk kesihatan mata.CAROTOMAX mmg elok tuk mslah berkaitan mata.Mmg berbaloi2!! Cubalah!!


Saya SAYANG ayah saya.Selamat Hari Bapa Abah!" - Pn Beez Ayola










Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan




07 June 2013

Tip Kekal Sihat



  • Berhenti Merokok - Merokok boleh menyumbang kepada pelbagai masalah kesihatan seperti batuk, masalah hati, hipertensi dan kanser. Sukar untuk berhenti? Lakukannya demi orang tersayang kerana perokok pasif juga mengalami kesan yang sama! berhenti merokok akan memperbaiki kesihatan dan menjimatkan wang anda. 
  • Tarik Nafas - Tarik nafas dalam-dalam dan kira hingga sepuluh sebelum anda hilang sabar atau naik berang. Kurangkan stress dengan senaman, meditasi dan yoga. Ajaklah seseorang menemani anda
  • Flos gigi - Flos gigi anda setiap hari akan menghapuskan nafas berbau, mengelakkan plak serta meningkatkan keyakinan diri.
  • Banyakkan Minum Air - Banyakkan minum air untuk menahan selera makan anda. Minum sekurang-kurangnya dua liter atau lapan gelas air sehari untuk memastikan tubuh dapat berfungsi dengan baik.
  • Ambil Sarapan - Ambil sarapan secara sihat dan makan malam yang ringan kerana metabolisme memuncak pada waktu pagi dan menurun menjelang malam.
  • Banyakkan Berjalan - Pilihlah untuk menaiki anak tangga berbanting eskalator. Ia juga mampu melegakan stress. Mulakan dengan berjalan selama 50minit sehari.
  • tSemasa bekerja ambil 5 minit untuk berehat - Setiap sejam bekerja ambil 5minit rehat dengan membuat regangan, berjalan atau bermeditasi. Cara itu boleh meningkatkan aktiviti fizikal dah produktiviti serta rasa lebih baik sepanjang hari. 
  • Letak Kereta Jauh - Apabila keluar membeli-belah, letakkan kenderaan anda sejauh mungkin. Gunakan kesempatan untuk berjalan bagi menambahkan stamina.
  • Lakukan Senaman perut - Sebelum bangkit dari katil pada waktu pagi. lakukan 5 kali senaman perut. Tambahkan bilangan setiap hari hinggan mencapai 50 kali. Selain membakar lemak, otot abdomen anda menjadi padat dan cantik.
  • Awasi Tekanan Darah - Pastikan tekanan darah anda kekal rendah. Anda perlu meminta doktor memeriksa tekanan darah anda pada setiap kunjungan. Mereka yang menghidap diabetes sepatutnya  bermatlamat untuk menurunkan tekanan darah mereka kepasa 130/80 mmHg atau kurang daripada nilai tersebut tanpa mengira usia.
Sumber : Harian Metro

set pantang shaklee








Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

Performance Drinks - Minuman Ahli Sukan





Performance Drinks adalah Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan


Penghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat kami dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
• Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan
hidrasi
• Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk
kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
• Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan
keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik

Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.



shaklee puchong, performance drinks







Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

06 June 2013

Pengedar Shaklee Di Taman Equine, Seri Kembangan, Bukit Jalil dan Cheras (HUKM)



"Assalamulaikum...Saya pengedar Shaklee di Taman Equine, Seri Kembangan, Bukit Jalil dan HUKM (cheras), Untuk COD anda boleh la hubungi saya Ida (sms/whatsapp 012-2300921), pm di facebook Rosni Hafida Rashid . Antara produk yang disediakan adalah Set hamil, Set pantang, Set Penyusuan, Set kesihatan optimum, Set Kesihatan optimum, Set alahan / resdung / alergi , Vitamin untuk kanak-kanak dan lain-lain lagi hanya yang terbaik dari Shaklee. "

Bagi membantu anda mendapatkan supplement no 1 ini. Boleh menghubungi beliau untuk mendapatkan supplement anda ye. In Shaa Allah beliau akan membantu sebaik mungkin.


Saya hanya memberi perkhidmatan pick up / COD di area Putra heights, Pushong, Bandar Kinrara sahaja. Selalin daripada itu akan dihantar melalui pos keseluruh Malaysia.













Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan


Emosi Terganggu Ketika Hamil??

set mengandung shaklee



Assalamualaikum...pagi tadi duk susun2 paper lama.terjumpa artikel pasal gangguan emosi ibu hamil ni...saya pun rasa sesuai untuk dikongsikan kat sini. sebab rata2 wanita hamil memang sensitif skit kan. Artikel tu kata kehamilan boleh menyebabkan anda ketawa dan menangis tanpa sebab. ia berlaku sebab perubahan hormon yang menggangu penghantaran mesej ke otak...(yang ni saya pernah gak....husband cancel gi Ikea..terus nangis...yang husband terkejut apesal...haha rupanya nak makan Meatball kat Ikea..lalalala)...tapi tak semua orang sama...ada yang muram dan ada yang ceria. ada jugak yang sampai mengalami tekanan perasaan.

Gangguan emosi ni berlaku pada minggu keenam hingga minggu ke 10. dan makin berkurangan masuk trimester kedua. Makin lama ia akan hilang juga. Tapi perasaan risau banyak dipengaruhi harapan tinggi bakal ibubapa terhadap anak. antara yang difikirkan ialah "Adakah aku membaca buku kehamilan yang terbaik? adakah produk bayi yang dibeli memberi jaminan terbaik..adakah aku mampu membentuk perkembangan mental dan sosial anak itu nanti?..memang semua benda nak pikir..jantina anak pun pk jugak.

Pastu bentuk badan berubah pun jadi tekanan jugak...ramai yang rasa tidak selesa dengan perubahan bentuk badan. dengan bebanan emosi yang bertambah bila ada pedih ulu hati, penat dan sering mahu buang air kecil...sebab tu la yang membuatkan emosi turun naik..kesian kan wanita hamil ni...tapi pahala berlipat ganda. Kajian menunjukkan masalah emosi ketika hamil yang tidak dirawat boleh menjejaskan fizikal bayi, menigkatkan peratusan kelahiran bayi pramatang dan risiko meroyan. Jadi artikel ni syorkan jumpa doktor atau kaunselor. 

Kaedah menguruskan emosi tidak stabil ketika hamil

 - Paling mudah ialah mengingatkan diri perubahan emosi ketika hamil adalah normal. so..belajar la menerima dengan tenang dapat membantu anda menguruskan emosi ketika memuncak.

 - Santai dan tidak membebankan diri melakukan pelbagai tugasan sebelum melahirkan.

 - Perasaan runsing pasti berkurangan jika hubungan pasangan lebih intim. so anda tidak berseorangan ketika mengandung.

 - Jika suami tiada disisi, dekati keluarga dan rakan rapat. wujudkan sistem sokongan sebelum dan selepas melahirkan 

 - Habiskan masa dengan pasangan atau menghabiskan masa dengan teman baik, dapatkan urutan prenatal

 - Luahkan kebimbangan kepada sesiapa yang anda percaya

 - dan pastikan cukup tidur, makan yang teratur, senaman dan ceriakan hidup. Kenali apakah punca perasaan terbeban.

Dalam apa jua keadaan..sebagai seorang yang waras..kita jgan la membebakan diri memikirkan benda yang tidak perlu. memberatkan diri dengan bebanan tekanan. untuk masa ini adalah anda perlu relax dan tenang dalam setiap perkara. In Shaa Allah...semuanya akan selamat. 

Untuk mendapatkan supplement untuk set kehamilan, pantang dan menyusukan boleh la hubungi saya ye. In Shaa Allah dapat membantu anda untuk menyambut orang baru.










Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

05 June 2013

Jangan Abaikan Sarapan Pagi

breakfast shaklee sihat


ANDA SIBUK??TETAPI SARAPAN TETAP PENTING 

Sarapan adalah sajian paling penting dalam sehari, dan terdapat bukti yang menunjukkan bahawa pengambilan sarapan pagi membantu memberikan prestasi yang lebih baik di sekolah atau tempat kerja. Hasil kajian terhadap kanak-kanak yang tidak mengambil sarapan sukar memberi tumpuan kepada pelajaran dan sukar memahami matlumat baru. Selain itu, tumpuan perhatian mereka lebih singkat, malah mereka juga sukar mengingati sesuatu. lepastu mereka juga nampak kurang cergas, kurang aktif dan besar kemungkinan mereka mempunyai masalah berat badan berlebihan atau obes.

Tugas menyediakan sarapan tidak semestinya rumit. Beberarap contoh seperti :-
 - Segelas susu, atau milo, dengan sekeping roti disalut mentega ke
 - semangkuk bijirin dengan susu
 - biskut dengan air milo
 - buah-buahan (pisang / epal)
 - Meal Shakes (hehehe)

Sarapan pagi tidak boleh disamakan dengan snek lewat pagi..macam yang bekerja ni ada minum pagi pukul 10 tu kan..anak-anak waktu rehat kat sekolah pula. Minum atau makan pada masa itu adalah untuk membekalkan tenaga tambahan dan menghindarkan kelaparan sementara menunggu waktu makan tengahari. Kadang-kadang kadar metabolisme kita juga boleh terganggu kalau skip breakfast...at least bagi something masuk dalam perut sebelum start bekerja atau nak hantar anak ke sekolah...Sekian....(Saya breakfast Meal Shakes + ESP + Oren jus setiap pagi, senang xyah pk2 pagi2..hehe)











Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign