Ajuya Rashid: July 2013

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

24 July 2013

Agent / Pengedar Shaklee Di Putrajaya, Bandar Baru Bangi, Kajang Dan Sepang




"Assalamulaikum...Saya pengedar Shaklee di Putrajaya, Bandar Baru Bangi, Kajang dan Sepang. Untuk COD anda boleh la hubungi saya Jue (sms/whatsapp 019-6211201), pm di facebook Jue Azam. Antara produk yang disediakan adalah Set hamil, Set pantang, Set Penyusuan, Set kesihatan optimum, Set Kesihatan optimum, Set alahan / resdung / alergi , Vitamin untuk kanak-kanak dan lain-lain lagi hanya yang terbaik dari Shaklee. "


Alhamdulillah...Makin lama makin bertambah pengedar-pengedar Shaklee dibawah bimbingan saya. Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan produk secara cod.boleh la menghubungi Jue ye. Jue kini aktif di laman facebook. Jika tidak keberatan boleh add friend dengan nya. 



Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

23 July 2013

Testimoni Set Kesuburan dan Kecantikan Kulit Shaklee




set kecantikan kulit

Pn Fieza yang telah menggunakan Set kusuburan dan Kecantikan Kulit Shaklee.

"Sebelum ni fieza asik promote pasal set kesuburan je kan...ni testimoni dari fieza sendiri selepas amalkan shaklee 
Sblm ni fieza nk kuar/keje, make-up mmg kena tebal2 sb nk tutop jerawat expecially kt dagu...mmg hormon fieza sblm ni x ok, jerawat selalu turun naik. Mmg malu la tgk muka sendiri. rasa x confident berhadapan dgn org lebih2 dgn suami pun fieza segan.
Selepas hampir 5-6 bulan mencuba Shaklee dgn konsisten suami tegur jerawat dh x naik lg la kt dagu. Muka semakin bersih. Terasa gembira dgn pujian itu 
Alhamdulillah slps hormon semakin baik, fieza pun hamil dgn Set Kesuburan Shaklee disamping kulit semakin bersih terhindar dr jerawat dgn Set Kecantikan Shaklee...
Actually set ni dh jadi mcm 3 in 1...Cantik Subur & Hamil...
Shaklee mmg terbukti bole merawat hormon n kembalikan wajah kite menjadi lebih bersih n terhindar dr virus jerawat. Preggy mom pun bole nmpak lg berseri nt " - Pn Fieza



set kecantikan kulit


Pn Fieaza mengamalkan ESP, Bcomplex, Vitalea, GLA, Vitamin E, Alfafa dan Vitamin C..Alhamdulillah...happy dengan perubahan yang dialami oleh puan fieza. Tak kurang juga ucapan tahniah kerana berjaya hamil dengan ketentuan Ilahi. Kita hanya berusaha...yang menentukan adalah YANG MAHA ESA. 








Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

22 July 2013

Nak Jadi Ahli Shaklee??




Nak jadi ahli shaklee ? tapi xtau macam mana ye?.ramai juga yang tanya2 saya best ke jooin shaklee ni..Kalau tak best saya dah xsmpai tahap sekarang ni kan. Alhamdulillah saya buat pilihan yang betul. Kat sini saya kongsikan FAQ yang disediakan oleh sahabat Shaklee saya..semoga dapat membantu menjawab persoalan yang bermain difikiran. cewaah..

Dua tiga harini ramai pula yang bertanya tentang keahlian Shaklee...macam mana nak jadi, apa faedah nye ye...Memang berbaloi kalau join Shaklee ni...Sambil sihat sambil jana pendapatan. Itu bagi yang memang pengamal makanan tambahan la kan. ..Check it out!!


**********************************************************************************************************

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ?
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680, anda boleh dapat FREE membership. :)


Q: Berapa modal yang diperlukan ?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? :)Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.


Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli. :)

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. :)

Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?
A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli. :)

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...
A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. :) Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah. :)

Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke ?
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong. :)

Q: So bagaimana nak register?
A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye. :) 

Clear tak ? Hehe. If ada soalan tambahan boleh la hubungi saya terus seperti maklumat dibawah.


daftar ahli shaklee








Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan


19 July 2013

PENGEDAR / AGEN SHAKLEE DI KEPONG, SELAYANG DAN BATU CAVES



shaklee kepong, selayang, batu cave




"Assalamulaikum...Saya PENGEDAR / AGEN SHAKLEE DI KEPONG, SELAYANG DAN BATU CAVES Untuk COD anda boleh la hubungi saya Suria (sms/whatsapp 017-3086058), pm di facebook Sue Hassan . Antara produk yang disediakan adalah Set hamil, Set pantang, Set Penyusuan, Set kesihatan optimum, Set Kesihatan optimum, Set alahan / resdung / alergi , Vitamin untuk kanak-kanak dan lain-lain lagi hanya yang terbaik dari Shaklee. "

** Sue Hassan adalah salah seorang pengedar dibawah jaringan My Wonderful Shaklee...team saya. yang juga aktif di facebook. Jangan malu jangan segan untuk menghubungi beliau untuk mendapatkan produk shaklee secara cash on delivery/pick up di sekitar KEPONG, SELAYANG DAN BATU CAVES.


shaklee kepong, selayang , batu caves

Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan



Tip Diet Untuk Perut Kempis Dan Rata


perut kempis



1. Makan dengan sihat dan mengurangkan makanan ringan. Menggantikan gula-gula dan "jajan" @ "cikedis" dengan buah-buahan dan sayur-sayuran. Anda akan melihat perbezaannya.

2. Banyak makan protein tanpa lemak. Kacang dan daging tanpa lemak juga agak baik untuk anda selagi anda tidak makan lemak!

3. Makan bijirin penuh. Iaitu dengan mencari label yang mengatakan "100% whole wheat" atau "100% whole grain" dan bukan hanya "tepung gandum." Bijirin memastikan anda rasa "penuh" dan masih kenyang lagi, ia juga boleh membantu dengan penurunan berat badan dan mendapat perut yang rata.

4. Makan produk tenusu rendah lemak. Beralih daripada tenusu yang tinggi lemak kepada pilihan yang rendah lemak, yang kaya dengan protein dan vitamin B6.

5. Makan makanan dengan pengambilan yang lebih kecil sepanjang hari. Makan hanya cukup sehingga anda berasa kenyang.>> Tunggu sehingga anda berasa hampir lapar lagi sebelum makan. Memberi tumpuan kepada hanya makan makanan yang sihat, dan mengelakkan makan gula-gula ia hanya akan membuat anda berasa letih dan akan menyebabkan anda mengidamkannya lagi. Ia adalah sesuatu yang tidak sihat.>>Ambil sedikit masa di antara setiap masa menggigit makanan apabila makan. Ia akan membantu anda untuk menyedari apabila anda penuh. (Makan dengan perlahan, jangan gelojoh).

6. Makan makanan yang berindeks rendah glisemik. Makanan ini mengambil masa yang lama untuk mencerna, supaya anda berasa kenyang lebih lama. Badan anda perlahan-lahan akan menyerap nutrien supaya dapat mengelakkan kejatuhan mendadak gula dalam darah anda sehingga waktu makan berikutnya. Antara yang terbaik makanan rendah GI adalah: Kubis, Lobak, Saderi, Timun, Zucchini, Daun salad gelap, Bawang, Pir, Tomato, Brokoli, Pisang, Epal, Beri.

7. Jangan makan apa-apa selama kira-kira dua jam sebelum anda tidur. Badan anda lambat memproses apabila anda tidur makanya badan tidak boleh mencerna makanan dengan betul ketika tidur.

8. Minum Air. Anda perlu menggantikan semua minuman biasa anda dengan air, terutamanya soda dan minuman bergula. Air akan menjadikan anda lebih mudah untuk menurunkan berat badan. Pertimbangkan air berperisa sebagai alternatif jika perlu.>>Minum air limau dikatakan cara semulajadi bagi mempercepatkan metabolisme anda. Cuba memerah limau ke dalam segelas air sejuk menyegarkan, ia minuman yang sihat.>>Air kencing anda harus berwarna kuning atau warna yang jelas; kuning gelap dengan bau boleh menjadi tanda bahawa anda adalah dehidrat (kering).>>Sila ingat bahawa jika anda minum terlalu banyak air, perut anda akan berkembang menyebabkan ia menjadi lebih besar dan ia akan membuat anda lebih lapar. Hanya minum air yang cukup untuk membuat anda berpuas hati.

9. Kurangkan pengambilan garam. Garam menyebabkan badan anda mengekalkan air yang menyebabkan anda kelihatan kembung-terutama di bahagian abdomen anda. Jika boleh, cuba menggantikan makanan yang tinggi garam dengan pilihan yang lebih sihat.
10. Tiada pengambilan alkohol. Satu botol arak sebenarnya mempunyai kira-kira 600 kalori di dalamnya! Dah tentu bagi yang beragama islam, ianya haram.










Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

18 July 2013

Testimoni - Menyusu Badan Dan Berpuasa Dengan Set Puasa Shaklee

Testimoni dari Puan Shima ibu yang menyusukan bayi ketika berpuasa. Susu tetap maintain...Alhamdulillah...Set Berpuasa Shaklee telah banyak membantu ibu-ibu yang menyusukan badan diluar sana untuk kekal bertenaga selepas mengambil set ini. Set ini sangat digalakkan bagi ibu hamil dan menyusukan anak untuk menampung kekurangan nutrisi. Untuk info lanjut tentang set mighty 3 gems ni boleh tengok kat sini



puasa dan menyusu badan





Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

16 July 2013

Supplement Ketika Berpuasa

Supplement amat penting ketika berpuasa bagi ibu hamil dan menyusukan.. Petikan dari nasihat Dr.Suriyakhatun. "Bagi yang mengandung, kalau puasa terlalu bebankan tidak perlu puasa. Jangan pula sebab tak mahu puasa ganti memaksa diri untuk puasa. Memang kelonggaran tekah diberikan untuk ibu yang mengandung serta menyusukan anak. Ramai juga pilih untuk teruskan puasa. Pastikan makanan untuk berbuka adalah yang berkhasiat dan senang hazam serta memenuhi keperluan ibu mengandung dan menyusukan anak. Jika tidak cukup zat, seringkali ibu akan alami anemia atau kurang kalsium . Kurang protin juga boleh berlaku. Jika semasa berbuka banyak makan kuih, pasti sudah tak lalu nak makan sayur dan lauk maka kalori cukup tapi khasiat tak cukup sebab mutu makanan dari segi khasiat kurang." 

Sekurang-kurangnya dengan pengambilan Set mighty 3 Gems Shaklee ini. Kita dapat berpuasa dengan tenang dan tidak lah lesu sahaja. Set ini bukan untuk ibu hamil dan menyusu je tau...sesuai untuk seisi keluarga...contohnya :-

- Orang yang ingin kekal sihat.
- Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
- Kanak-kanak bersekolah.
- Ibu-ibu mengandung dan menyusukan anak.
- Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
- Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik, dan lain-lain.
- Ahli sukan dan bina badan.
- Mereka yang inginkan kulit yang cantik dan berseri.


tips hamil dan menyusu ketika berpuasa

Kat sini ada beberapa combo yang boleh digabungkan mengikut keperluan. Jika ada budget sangat disyorkan untuk ambil set lengkap ye. Terpulang kepada budget dan keperluan masing-masing.

MANFAAT SETIAP PRODUK

ESP
*Membantu membanyakkan susu badan (milkbooster) bagi ibu menyusu kan bayi. Jika bukan menyusu kesannya tiada.
*Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri.
*Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
*Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
*Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur.
*Memberi rasa kenyang yang lama sekaligus membantu dalam pengurusan berat badan.
*Menyokong kesihatan imunisasi badan.
* Membantu penyerapan vitamin lain dengan lebih baik.

MEALSHAKE

* Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga.
*Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
*Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak.
*Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan.
*Membantu untuk mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa.
*Membantu untuk meningkatkan selera makan anak.
*Membantu menangani masalah sembelit pada kanak-kanak dan
amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti.

PERFORMANCE DRINK
*Minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
*Membantu membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
*Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
*Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
*Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas.













Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan



10 July 2013

Period Tidak Teratur?? GLA Complex Membantu

PERIOD TIDAK TERATUR ?? mesti runsing kan...mana tak nye...mana tau pregnant?hehe...saya penah jumpa beberapa orang kawan yang tak datang period lebih 3 bulan. Masya Allah...takut saya dengar...Lepas saya kenal Shaklee baru saya tau GLA COMPLEX boleh membantu..ada yang dah cuba dan berkesam..ada yang xnak cuba langsung..huhu...Jom tengok apa kata pengguna lain. 













Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan


02 July 2013

GLA Complex Shaklee

gla complex shaklee

Gla Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3kali lebih dari segi biovailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega 6, ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh shakleeguard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Biovailibilitynya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel dan tisu.

Apa manfaat Gla Complex Shaklee ni ye?
  •  Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
  • Melambatkan menopous - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
  • Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing
  • Menentang kanser - GLA adalah anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  • Memperbaiki inflamasi kulit - ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memeprbaiki bintik penuaan, timea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.
  • Menghalang komplikasi diabetes - Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah tinggi.
  • Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan - Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk manita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.
  • Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction,
  • Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
  • Hiperaktif and autrism (ADD/ADHD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar menerima tumpuan untuk belajar dan hiperaktif. 
Banyaknye manfaat gla ni...tak terkira rasanya...kalau nak dapatkan gla harga murah..haruslah place order bulan july ni..sebab harga sangat murah berbanding biasa.









Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign