Ajuya Rashid: JAUHI KAFEIN JIKA ANDA HAMIL ATAU MENYUSUKAN ANAK

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

19 October 2014

JAUHI KAFEIN JIKA ANDA HAMIL ATAU MENYUSUKAN ANAK


Assalamualaikum...AR xigt bila dan majalah apa yang AR snap ni..tapi memang niat untuk berkongsi kat blog sebab AR sangat kurang minum kafein..tambah2 sejak preggy ni lagi la xminum nescafe atau kopi yang bertujuan untuk cantik tu kan.
 
Antara mereka yang dinasihatkan untuk jauhi kafein adalah :-
  1. Wanita hamil
  2. Wanita menyusukan bayi
  3. Pesakit tekanan darah tinggi.
  4. Penghidap gastrik
  5. Penghidap darah tinggi dan masalah jantung
  6. Mereka yang sering stress
  7. Mereka yang sukar tidur malam
Dalam mengamalkan supplement2 juga dinasihatkan untuk tidak mengambil kafein kerana ia akan menggangu penyerapan nutrien2 dalam supplement tersebut. Kadang2 kalau AR teringin nak minum nescafe ke Mocha ke ada la juga sebulan sekali. Tapi sangat jarang..boleh dikatakan dekat rumah memang xde stok kafein langsung. Tambahan pula sedang mengamalkan supplement Shaklee ni kan.
 
Setiap pagi sah2 dah breakfast dengan ESP, Kadang2 minum plain ESP je, Kadang2 nak berperisa skit tambah la milo ke, air oren ke, fresh milk ke..so untuk kearah kafein tu memang xde..Minum petang pun macam tu. Sebab ESP sangat digalakkan untuk ibu hamil dan menyusukan bayi. Lebih berkhasiat dan memberi manfaat yang berganda2.
 
Info Set Hamil Shaklee boleh Klik Sini
Info Set Menyusu Shaklee Klik Sini


Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c84f741b048a0721739ac52c241ba5df

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.










Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign