Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: TIP MENGURANGKAN KESAKITAN SENGGUGUT

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

16 October 2014

TIP MENGURANGKAN KESAKITAN SENGGUGUT



Senggugut adalah penyakit orang perempuan yang sedang haid ini terjadi disebabkan kontraksi atau pengecutan otot Rahim yang berlebihan saat haid. Sebagaimana yang kita tahu, saat haid dinding dalam Rahim yang tadi tebal sebagai persediaan untuk terjadinya kehamilan, akhirnya disebabkan tidak terjadinya proses pembenihan oleh sperma, maka akan mengalami pemerosotan.

"Lapisan tisu yang tebal itu akan dihancurkan oleh tubuh secara biologi. Kematian sel-sel secara langsung akan menghasilkan hormone prostaglandin. Rasa sakit selalunya dapat dirasakan pada hari pertama terutama saat aliran haid banyak dan boleh menyebabkan keadaan tidak selesa bagi seseorang. Namun demikian tidak semua orang akan mengalami rasa sakit sehingga mengganggu aktiviti harian mereka.

Beberapa tip yang boleh digunakan bagi mengurangkan kesakitan senggugut:-
  1. Elakkan makan ubat tahan sakit sebaliknya dapatkan tidur yang secukupnya bagi mengelak kurang rehat sewaktu haid.
  2. Minum banyak air bagi menambah tenaga melalui air dalam badan seseorang.
  3. Bertungku pada perut dapat melegakan kesakitan senggugut seseorang.
  4. Cara tradisional, minum air halia ditumbuk dengan serbuk lada hitam dengan kuantiti sama byk kedua2nya. minum 1 atau 2 minggu sebelum kedatangan haid.
  5. Minum tea pahit tanpa dula ketika senggugut.
Supplement Shaklee Yang Membantu Masalah Senggugut

Yang sebenar nya ini adalah testimoni saya sendiri selepas menggunakan Alfafa complex dan Gla Complex. Yang ni masa sebelum pregnant hari tu lah kan...hehe...Sebenarnya masa mula2 ambil Alfafa...rasa badan cergas dan xpenat lepas balik kerja...tiba2 masa period..tau2 seluar dah basah dah dan xselesa...pergi cek rupanya dah period..selalunya saya mesti akan rasa sengal2 badan kalau nak period dan 2 3hari awal period mesti perut xselesa..nak buat kerja pun xsenang. Tapi lepas cuba Alfafa dan GLA Complex terus jatuh cinta dengan Shaklee ni.
 






Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c84f741b048a0721739ac52c241ba5df

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.










Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign