Ajuya Rashid: November 2014

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

27 November 2014

TIPS MUDAH BERSALIN

Assalamualaikum semua..harini AR nak share tips mudah bersalin yang lalu kat wall tempoh hari...AR suka tempek info2 yang dapat kat fb masuk blog untuk catatan sendiri dan juga share dengan uolls. Tapi xigt plak AR amik kat mana..asal jumpa terus copy paste masuk draft dulu. Hehe...Jom buat rujukan sama2..AR In Syaa Allah due bulan 2 2015 nanti. Harus la buat rujukan kan.
 
  1. 2 minggu sebelum due, amalkan makan telur separuh masak untuk beri tenaga.
  2. Bila sakit nk bersalin, makan sebiji telur mentah.
  3. Minum milo yang dibancuh dengan 2-3 sudu margerin supaya laluan cepat terbuka
  4. Rebus epal hijau pastu makan time tgh sakit contraction
  5. Amalkan membaca surah Maryam untuk memudahkan bersalin
  6. Time kat labour room, banyakkan membaca al-fatihah dan doa nabi Yunus serta sebut "Ya Fattah" berulang kali untuk mengurangkan rasa sakit bersalin
  7. Amalkan minum air kelapa hujung2 nk bersalin. (nanti baby lahir kulitnya bersih je)
  8. Makan kurma dalam bilangan ganjil
  9. Banyakkan berjalan, naik tangga ke... Exercise sebelum deliver baby
  10. Amalkan makan sayur bendi, sebab orang cakap bendi berlendir so senang lahirkan baby
  11. Untuk exercise, duduk bersila dan temukan kedua tapak kaki, pegang jari2 kaki and tolakkan kedua tapak kaki ke arah vagina.
  12. Masa proses meneran, baring sambil kaki/ betis rapat ke peha dengan tangan memegang buku lali untuk elakkan vagina terkoyak banyak. Jangan angkat punggung semasa meneran sbb nt koyak teruk
  13. Amalkan menyapu minyak zaitun di sekeliling faraj bagi melembutkan bahagian tersebut
  14. Semasa contraction, tarik nafas melalui hidung dan hembuskan melalui mulut. Bila sakit semakin kuat, tarik nafas dan lepaskan cepat2
  15. Amalkan baca "Ya Khaliq, Ya Barri, Ya Musawwir" sebanyak 21 kali dan hembuskan dalam segelas air
  16. Kerapkan bersama suami supaya laluan senang terbuka start kandungan 37 minggu
  17. Minum air Selusuh. Lebih baik kalau dibuat sendiri oleh suami.. Berkat kata orang
 
Kat bawah ni pulak AR nak share testimoni salah seorang pengguna set hamil, set berpantang dan set menyusu Shaklee...katanya Mudah bersalin.
 
 
 
"Assalamualaikum dan selamat pagi semua..Dah lama x sharing kat sini about shaklee..hari ni rasa nak share tentang penyusuan shaklee yang saya dah amalkan selama dua tahun ni..
Saya baru bersalin anak ketiga. dan sepanjang berpantang ni memang xpernah tinggal vitalea, ESP Shaklee dan Alfafa. Itu kekuatan saya yg Allah beri melalui Shaklee. Baby saya baby shaklee. Lahir dengan mudah dan masih bertenaga selepas bersalin.
 
Apa yang melegakan saya, susu saya alhamdulillah mencukupi untuk anak saya. Sementara cuti ni saya direct BF sambil2 buat stok EBM. saya pump 3 jam sekali. saya pump selalu bukan shja untuk buat stok tetapi nak galakkan lg penghasilan air susu sy.
 
Dengan vitalea, saya sentiasa bertenaga walaupun baby kerap menyusu. ESP dan alfafa pula telah membantu sy menghasilkan susu yang berkualiti dan banyak. semuanya dengan izin Allah. Anak saya tdo lena. bangun malam cuma dua kali shja dan bangun untuk menyusu. sy juga dpt tdo dgn lena.
 
Dalam bulan puasa ni, saya tambah Performance drink. memang mengenyangkan dan tidak berasa haus ataupun tekak kering. memang berbahagia dapat berpuasa dengan baby yg masih kecil.
 
Harapan saya memg besar. saya ingin menyusukan anak saya secara ekslusif selama 6 bulan dan meneruskan penyusuan sehingga umur 2 tahun.
 
saya suka shaklee..saya hamil pilih shaklee, saya berpantang pilih shaklee, saya menyusu pilih shaklee..dan saya pilih shaklee untuk kekal sihat." - Puan Norliza
 
Alhamdulillah..AR pulak yang xsabar nak bersalin dan rasa sendiri sendiri kesan dari set hamil dan set pantang Shaklee. xkan xnak cuba kan..boleh la kongsi pengalaman dengan uolls plak nnt. Buat masa sekarang AR boleh share kesan set hamil je lah..hehe..setakat ni Alhamdulillah..yang paling best xlemau2 dan kulit pun segar je.
 
Info Set Hamil Disini
Info Set Berpantang Disini
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c84f741b048a0721739ac52c241ba5df
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  
 
 

26 November 2014

GRAND IHTIFAL THE LITTLE CALIPH PUTRA HEIGHTS

 
 
Sebelum pergi buat persembahan kena la minum Mealshake dulu...kami share anak beranak Tamar Cocoa + ESP
 
Assalamualaikum..harini rasa nak share pengalaman mengikuti Grand Ihtifal 2014 The Little Caliph Putra Heights. Alhamdulillah..anak AR baru sahaja habiskan pra sekolah 5 tahun di TLC Putra Heights. Excited sebab 1st time anak bersekolah dan buat persembahan. tgk anak-anak bertuah ni buat persembahan comel sangat kat atas pentas tu. Teacher2 pun pening nak arrange dorang. haha.
 
 

 
Diiringi oleh penolong pengurus..hehe

 
Bergambar ramai-ramai bersama pelajar 6 tahun

 
Siap sedia untuk memulakan persembahan " We Love Muhammad"

 
Dah turun pentas baru nampak umi kat barisan penonton.
 
 
Alhamdulillah..result peperiksaan akhir kakak Tina di sekolah...walaupun 5 tahun umi dia tetap la kembang kempis sebab 1st time uji kebolehan dan kefahaman dia dalam pelajaran.
 
Ada ibu2 yang hantar anak ke TLC Putra Heights tahun depan?? untuk umur 6 tahun?? contact la AR boleh share2 pengalaman dan kenal2..hehe..so far sorang pun xkenal mak ayah kawan2 kakak..xsempat je nak sembang2 klu time parents meet kat sekolah.
 
 
 
 

21 November 2014

CARA BAGI ANAK2 MAKAN OMEGA GUARD

Assalamualaikum..cara kakak tina anak AR yang 1st berumur 5tahun makan Omega Guard...Oleh sebab tak pandai nak telan..asik terkeluar balik je kan..AR suruh dia kunyah..lepas tu kapsul tu pun xboleh telan jugak...dihisap nya Minyak Ikan dalam tu je lah. Ok la kan dari xde..hehe. AR pernah campurkan Omega ni dalam susu dia...katanya xsedap susu..So macam ni la cara terbaik nak bagi budak2 makan omega kot. Nanti dah pandai telan boleh la telan. In Shaa Allah dapat la anak2 umi zat dari Omega Guard ni.
 
Kenapa AR bagi anak AR Omega Guard ni? Sebab AR tau AR xdapat nak paksa dia makan ikan atau sediakan hidangan berasaskan Omega setiap hari. Jadi alternatifnya adalah supplement. Zaman skarang ni kalau bagi ikan pun belum tentu dapat semua zat2 nya kan. Sayur sorry la nak makan...macam2 cerita buat pun xmakan juga sayur nya. Dia nak kunyak omega ni pun AR dah cukup happy dah.
 
Ok..Penting nya Omega untuk anak-anak sudah semestinya untuk pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak dorang kan sedang membesar. Juga sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit untuk memperkuatkan system imunisasi badan dorang. Semoga anak2 umi sihat dan ceria sokmo. In Shaa Allah.
 
Bulan ni ada promosi..harus la AR buat stok untuk diri sendiri dan anak2..hehe..banyak jimat tu..beli 6 free 1..jual 6 amik yg free..hahaha. itu pun kalau cukup 6 orang la kan. Kalau kita share beli lagi la jimat.
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.


                                      
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.

 

 

Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  
 
 

20 November 2014

RESEPI SUP KETAM UNTUK DEMAM DENGGI

Assalamualaikum..harini AR nak share resepi sup ketam untuk demam denggi. orang tak demam pun boleh je makan kan...ni pun sebab AR teringin sangat nak makan sup ketam. kebetulan ada orang share kat facebook...teringin la plak. Alang2 tu..AR share dengan uolls plak.
Oh ye, sebelum tu...AR pun baru tau macam mana sup ketam boleh membantu orang demam denggi ni. Buat pengetahuan semua ketam mengandungi sejenis protien tinggi yang dapat membantu pembinaan semula platelet darah yang hilang disebabkan virus denggi.Pesakit demam denggi akan mengalami sindrom penurunan platelet yang ketara dalam tempoh beberapa hari selepas dijangkiti virus tersebut dan dalam kes denggi berdarah, platelet mungkin akan jatuh ke tahap paling minima, yang akhirnya membawa maut kepada pesakit.

Dengan pengambilan sup ketam akan menyebabkan platelet pesakit naik mendadak dan sekali gus menyembuhkan mereka dengan kadar yang sangat cepat. Keberkesanan rawatan menggunakan ketam sebagai terapi oral (dimasak sebagai sup semata-mata) amat menakjubkan kerana pesakit demam denggi yang meminum dan memakan (isi dan kuahnya) satu mangkuk besar sup ketam (500ml hingga 1 liter) akan mengalami peningkatan kadar platelet yang mendadak dalam masa relatif singkat, iaitu cuma antara 5 hingga 8 jam sahaja dan pesakit akan pulih 99.9 % dalam tempoh tersebut.

Ketam yang terbaik untuk tujuan ini adalah ketam nipah yang cengkerangnya berwarna kehitaman dan oren di bahagian bawah perutnya. Walau bagaimanapun, lain-lain jenis ketam yang boleh dimakan juga berkhasiat untuk tujuan ini.. So..Jom cuba sup ketam ini untuk mereka2 yang terkena demam denggi. Mana tau boleh membantu kan.

Bahan-bahan:

Bawang Putih, Bawang merah, Halia dan lada putih (dikisar)

Ketam 3 ekor
Sedikit minyak
Garam
Serbuk perasa
Daun Bawang
Daun Sup
Bawang goreng


Cara - Cara:

Panaskan minyak dan tumiskan bahan yang dikisar sehingga naik bau, Kemudian masukkan sedikit air sehingga mendidih, masukkan ketam yang telah dibersihkan. Tambahkan air sehingga ketam tenggelam. Jangan terlalu banyak air..cukup sekadar separas dengan ketam. Nanti kurang pula rasa manis ketam dan sup untuk pesakit hirup kan.


Taraa...lepas dah siap..hidangkan bersama daun bawang, daun sup dan bawang goreng. Orang tak demam berselera sungguh makan. Kalau demam AR xpasti..hehe..tapi kalau dihidangkan panas2 In Shaa Allah laju je masuk tekak orang demam tu.



Nak tau supplement Shaklee yang membantu untuk masalah denggi ni boleh tengok kat SINI.

p/s : AR tak jual sup ketam ni tau...AR share resepi je...hehe. kalau nak kena buat sendiri ikut laresepi tu. hehe


Untuk order shaklee dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik ) Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



19 November 2014

SUPPLEMENT SHAKLEE UNTUK DEMAM DENGGI


Demam denggi merupakan sejenis penyakit yang disebabkan oleh jangkitan virus denggi( germs flavirines ) yg disebabkan oleh nyamuk aedes betina. Virus denggi akan terpendam didalam badan pesakit selama 3-4 hari ( purata 4 hingga 6 hari ) sebelum menunjukkan tanda tanda pesakit mungkin akan mengalami demam mengejut diikuti dengan hubungan tanda dan gejala tidak khusus.
Punca Demam Denggi
  1. longkang2 disekitar taman yang dipenuhi sampah- timbunan tanah dan rumput2 yang telah tumbuh.ini menyebabkan ada air yg bertakung dan boleh menjadi tempat pembiakan nyamuk aedes.
  2. sikap pengotor segelintir penduduk yang mengaburikan aspek kebersihan termasuk membiarkan air bertakung sehingga menjadi tempat pembiakan nyamuk aedes.
9 Tanda Demam Denggi :- 
  • cirit birit
  • demam dan gatal gatal
  • sakit bahagian belakang biji mata
  • sakit kepala yang teruk
  • sakit otot dan sendi yang teruk
  • sakit perut
  • sakit pingang yg teruk ( demam tulang pecah )
Denggi pada bayi dan kanak2 yang masih kecil selalunya bermula dengan simptoms2 penyakit virus
  • demam
  • hidung berair
  • batuk
  • ruam kulit yg ringan
Kanak2 yg lebih besar selalunya mengalami simptom tipikal sama seperti yang dialami oleh orang dewasa
  • demam panas
  • sakit di bahagian belakang
  • mata dan pd sendi2
  • sakit kepala
  • ruam kulit bertompok merah dan putih.
Ini mungkin diikuti dengan
  • kurang selera makan
  • loya
  • muntah
  • gatal ditapak kaki
  • rasa sgt lemah semasa menghidapi penyakit dan juga lemah selepas sembuh.
Rawatan yg diberi adalah untuk menstabil pesakit bergantung kpd keadaan pesakit iaitu mengurangkan demam ( suhu badan ) dan mengelakkan dari pendarahan berlaku. Rawatan demam denggi berdarah adalah demam yg sgt panas ,kehilangan selera makan dan muntah menyebabkan dehidrasi.pesakit digalakkan supaya minum air lebih banyak. Demam yg sgt panas meningkatkan risiko terjadinya sawan.oleh itu demam patut dikawal dengan antipirentik.pesakit juga diawasi supaya gejala perdarahan dan sawan dpt dikesan awal.
Masa yg paling genting ialah pada hari ke3 hingga ke7, pemberian aliran intravena pula jika sekiranya kiraan hematokrit meningkat krn ia mengambarkan darjah kehilangan plasma.

Supplement Shaklee Untuk Demam Denggi

Testimoni Supplement Shaklee Untuk Demam Denggi 




Untuk order shaklee dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik ) Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.





18 November 2014

TIPS MEMPERBANYAKKAN SUSU IBU


KITA sering dengar orang mengatakan susu ibu adalah susu terbaik untuk bayi. Namun, masih ramai juga ibu yang tidak berpeluang untuk menyusukan bayi mereka.
 
Satu daripada faktor yang menyebabkan ibu menghadapi masalah atau gagal menyusukan bayi mereka ialah kurang yakin pada diri sendiri, tertekan, runsing, kurang mendapat maklumat mengenai penyusuan dan bimbang susu tidak mencukupi.
 
Ibu yang gagal menyusukan anak mereka, sekurang-kurangnya secara eksklusif selama enam bulan selalunya kurang yakin mereka mampu menyusukan bayi sepenuhnya.
 
Mereka tidak sepatutnya berfikiran negatif apabila hendak menyusukan bayi kerana semakin kerap mereka menyusukan anak, semakin bertambah kandungan susu yang akan terhasil dan dikeluarkan.
 
Ibu yang kurang yakin pada diri sendiri sedikit sebanyak akan menyebabkan tekanan perasaan dan ini boleh mempengaruhi penghasilan susu.
 
Sebaik-baiknya cuba bertenang ketika menyusukan bayi anda dan cuba beri tumpuan penuh kepada bayi setiap kali menyusu. Yakinlah, semakin kerap anda menyusukan bayi, semakin banyak susu akan terhasil.
 
Sebelum menyusu, ibu digalakkan supaya memerah sedikit susu dan dengan lembut membuat rangsangan pada puting payu dara mereka untuk menggalakkan pengeluaran susu.
 
AR pun xigt mana AR copy artikel ni..sebab slalu je lalu kat wall fb main copy paste je..harap dapat membantu ibu2 diluar sana. Yang penting yakin pada diri sendiri dan sentiasa berfikiran positif.."Susu ibu cukup untuk anak ibu". Selain itu suka AR nak ingatkan badan yang sihat dan cergas juga memainkan peranan penting..bila penat dan stree itu la yang akan mengganggu penyusuan. Disini jika ibu2 ingin mencuba set penyusuan Shaklee boleh contact AR. Ar cuba kongsikan untuk membantu..In Shaa Allah.
 
 
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ff2182172c8da2d80ebf6d0a22b749f2
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  
 
 
 

17 November 2014

PERSEDIAAN BERSALIN ~ SENARAI SEMAK KEPERLUAN DI DALAM BAG



Assalamualaikum bakal mama...buntu xtau nak letak apa dalam beg untuk ke hospital sebagai persediaan bersalin nanti? Meh sini AR kongsi kan serba sedikit mengikut pengalaman AR. AR sendiri pun x prepare apa2 lagi..Maklum lah lambat lagi...hehe..kalau dah dekat due tu wajid dah standby..senang sampai masa je terus capai je beg tu kan. 


Persediaan Mama
  1. Rekod Kesihatan Ibu - Monthly-checkup card a.k.a kad merah
  2. Kad Pengenalan
  3. Handphone & charger
  4. Baju butang depan - 1 helai (Untuk dipakai waktu discharge dari hospital. Butang depan supaya senang untuk breastfeed baby)
  5. Stokin - 2 pasang
  6. Kain batik - 1 helai (Utk discharge dari hospital)
  7. Maternity pad & disposable briefs
  8. Minyak angin / minyak panas (Boleh disapu di kaki sebelum memakai stokin untuk mengelakkan terlalu sejuk)
  9. Beg plastic (Untuk diisi baju kotor)
  10. Tuala & keperluan mandi ( Toiletries)
  11. Sweater
  12. Beg khas (Untuk bawa pulang uri yang telah dibungkus oleh pihak hospital)
  13. Bahan bacaan untuk merehatkan minda
  14. Pakaian dalam yang sesuai, boleh bawa bengkung jika mahu.
  15. Supplement Shaklee..hehe..boleh terus diambil selepas bersalin tau ;-)
BABY
  1. Newborn-sized diapers - 10 keeping
  2. Baju, mittens, booties - 3 pasang
  3. Topi - To keep baby feeling secured and warm
  4. Barut - 3 helai
  5. Kain bedung
  6. Selimut
  7. Towel & toiletries
  8. Baby wipes
  9. Minyak telon - To keep baby warm

Dapatkan Set Bersalin anda disini

Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=84fbd798e127f7f700c17213662213ce
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  
 

13 November 2014

TESTIMONI CAROTOMAX ~ PAKAI CERMIN MATA JADI KABUR LEBIH YAKIN TANPA CERMIN MATA

 
Assalamualaikum....suka AR nak kongi kan testimony dari customer AR sendiri. Beliau mengambil carotomax untuk kesihatan mata yang semakin hari kena tambah power cermin mata beliau. Tapi lepas menggunakan carotomax 2botol lain plak jadinya.. pakai spek jadi lagi xnmpk. Bila xpki lg confident. Alhamdulillah...siap repeat order 3botol sebab nak bagi mak cuba juga.
 
AR dah selamat COD kan 3botol ke Taman Puncak Jalil hari isnin lepas...AR perasaan dia xpki spek pun haritu. hehe..happy kan.
 

CarotoMax®

Rumusan Enam Karotenoid Paling Berkhasiat

Carotomax® ialah campuran proprietari alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan manfaat kuasa karotenoid serba lengkap. Makanan harian anda sahaja tidak mencukupi untuk membekalkan kekuatan dan keaslian perlindungan antioksidan sebegini!
Carotomax® mengandungi karotenoid semula jadi daripada buah sawit dan alga dunaliellasalina.
  • Mengekalkan kesihatan yang baik
  • Membantu menggalakkan pertumbuhan, menajamkan penglihatan dan merangsang perkembangan tisu*
  • Memelihara kesihatan kulit dan fungsi membran mukosa
  • Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet

Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
 
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 









Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  


 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign