Ajuya Rashid: 5 TANDA - TANDA HENDAK BERSALIN (5 SIGN OF LABOR)

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

04 November 2014

5 TANDA - TANDA HENDAK BERSALIN (5 SIGN OF LABOR)


Assalamualaikum bakal-bakal ibu sekalian...sedang mengira hari untuk 'chech-in" di labor room?? hehe..pasti gundah gulana kan..pantang rasa lain skit mesti cuak..haha...macam AR kini hamil anak ke-3 In Shaa Allah mungkin banyak membantu dari pengalaman lepas. Ok,,bagi yang kali pertama ingin melahirkan pasti tertanya-Tanya apa tanda-tanda hendak bersalin yang sebenarnya ye. Ini antara yang boleh AR kongsikan.
 
1. Keluar "tanda" ('bloody show') berupa lender bercampur darah. kena la rajin pakai panties kalau dah dekat2 nak bersalin ye...apa-apa spot yang ada..senang kita nak notify.
 
2. Pecah air ketuban ('rupture of mem-branes). Sesetengah orang air ketuban akan turun. sama ada skit atau banyak. kalau skit2 tu terus pergi hospital secepat mungkin. jangan tunggu2 lagi dah.
 
3. Kontraksi yang dating tetap, bertambah kerap & bertambah sakit ('regular contractions that intensity'). Tanda ni kedua2 kehamilan lepas..saya terus pergi hospital..selang beberapa jam..terus bersalin. Lagipun doctor cek jalan je..kalau masih belum terbuka..mungkin dinasihatkan untuk warded tunggu jalan terbuka...atau balik ke rumah..dan jika sakit berpanjangan boleh datang semula.
 
4. Sakit di belakang pinggang, dating secara tetap, bertambah kerap & bertambah sakit )pain in lower back')
 
5. Sakit memulas seperti perut cirit-birit. (cramps that fell like intestinal up-set). kalau bahasa mudah...rasa macam nak buang air besar..tapi tekanan untuk membuang xde...jangan pegi teran kat dlm tandas plak...ada yang kuar baby plak. so..kena pastikan betul2 nak buang air besar atau tanda-tanda hamil. Yang ni pun AR rasa masa hendak melahirkan kedua2 anak AR sebelum2 ni. ulang-alik pergi tandas...tapi xde hasil pun. hehe..so pergi la hospital.
 
ok..Semoga dapat membantu sedikit sebanyak ibu-ibu untuk menghadapi kelahiran nanti. Kalau nak cuba Set Bersalin Shaklee jangan lupa helo AR ok.
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=84fbd798e127f7f700c17213662213ce

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.






 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  
 
 
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign