Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: PROSEDUR RUTIN SEMASA BERSALIN DI KPMC PUCHONG

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

06 November 2014

PROSEDUR RUTIN SEMASA BERSALIN DI KPMC PUCHONG

 
 
 
Assalamualaikum bakal2 ibu...Buat pengetahuan semua AR dah mengambil keputusan untuk bersalin anak ketiga ni di KPMC Puchong. Memandang kan anak pertama AR pun bersalin disana dan juga lebih dekat dengan rumah. Jadi husband pun bersetuju untuk AR bersalin disana nanti. Sebelum bersalin tu kena la baca prodesur2 yang hospital tetapkan kan...So AR nak kongsi kat sini untuk catatan sendiri dan pengetahuan bakal2 ibu yang akan bersalin di sana juga.
  1. Proses bersalin anda akan dipantau oleh doctor pakar & jururawat bidan. Semasa hendak meneran bayi keluar, seorang lagi jururawat akan dating membantu doctor & jururawat bidan.
  2. Hanya suami dibenarkan masuk menemui isteri dibilik bersalin.
  3. Tidak dibenarkan mengambil video dan gambar sehingga proses bersalin selesai.
  4. Pasangan anda dialu2kan untuk menemani anda sepanjang tempoh bersalin hinggalah bayi selamat dilahirkan. Pihak hospital memohon pasangan agar tunggu di ruang duduk menunggu diluar setelah anda selamat bersalin bagi memudahkan kakitangan bergerak keluar masuk menguruskan anda & bayi selepas bersalin.
  5. Posisi semasa bersalin adalah litotomi (kedua-dua kaki diangkut gantung)
  6. Jarum branula dan cecair hidrasi akan dimasukkan untuk semua pesakit. Darah alan dihantar untuk siasatan rutin.
  7. Sepanjang tempoh bersalin, terdapat 2 tali pinggang yang dipasang diperut anda bagi memantau kontraksi & jantung bayi.
  8. Anda mungkin diarahkan untuk mengiring ke sebelah kiri ketika kepala bayi sudah turun kebawah bagi mengurangkan tekanan kepada kepala bayi & melancarkan bekalan darah kepada bayi anda.
  9. Pemeriksaan laluan faraj dan pembuangan air kencing akan dilakukan oleh doctor pakar dan jururawat bidan mengikut keperluan anda.
  10. Selepas bayi dilahirkan anda akan diberikan suntikan untuk membantu pengecutan Rahim bagi mengurangkan pendarahan.
  11. Bayi anda akan diletakkan didada anda sekiranya stabul ('skin to skin contact') atau di bawa keluar untuk diletakkan dibawah warmer bagi memastikan bayi anda dikeringkan dan lendiran didalam mulut dan hidung akan disedut perlahan-lahan menggunakan tiub, supaya bayi dapat bernafas dengan baik.
  12. Bayi akan diberikan suntikan imunisasi Hepatitis B & vitamin K sebaik shaja dilahirkan. Suntikan imunisasi BCG akan diberikan sebelum discaj dari wad
  13. Sekiranya bayi stabil & sihat, pemeriksaan saringan akan dilakukan oleh doctor pakar kanak-kanak sebelum discaj dari wad.
 
PILIHAN KAEDAH MENGURANGKAN SAKIT BERSALIN
  1. Suntikan ubat penahan sakit
  2. Epidural Analgesia
  3. Tidak mahu sebarang ubat
PENGAMBILAN URI BALIK KE RUMAH
  1. Mahu ambil uri balik & tanam
  2. Tidak mahu ambil & membenarkan pihak hospital melupuskan uri
 
Info Set Bersalin Shaklee ada DISINI
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=84fbd798e127f7f700c17213662213ce

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.












Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  

 
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign