Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: TIPS MUDAH BERSALIN

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

27 November 2014

TIPS MUDAH BERSALIN

Assalamualaikum semua..harini AR nak share tips mudah bersalin yang lalu kat wall tempoh hari...AR suka tempek info2 yang dapat kat fb masuk blog untuk catatan sendiri dan juga share dengan uolls. Tapi xigt plak AR amik kat mana..asal jumpa terus copy paste masuk draft dulu. Hehe...Jom buat rujukan sama2..AR In Syaa Allah due bulan 2 2015 nanti. Harus la buat rujukan kan.
 
  1. 2 minggu sebelum due, amalkan makan telur separuh masak untuk beri tenaga.
  2. Bila sakit nk bersalin, makan sebiji telur mentah.
  3. Minum milo yang dibancuh dengan 2-3 sudu margerin supaya laluan cepat terbuka
  4. Rebus epal hijau pastu makan time tgh sakit contraction
  5. Amalkan membaca surah Maryam untuk memudahkan bersalin
  6. Time kat labour room, banyakkan membaca al-fatihah dan doa nabi Yunus serta sebut "Ya Fattah" berulang kali untuk mengurangkan rasa sakit bersalin
  7. Amalkan minum air kelapa hujung2 nk bersalin. (nanti baby lahir kulitnya bersih je)
  8. Makan kurma dalam bilangan ganjil
  9. Banyakkan berjalan, naik tangga ke... Exercise sebelum deliver baby
  10. Amalkan makan sayur bendi, sebab orang cakap bendi berlendir so senang lahirkan baby
  11. Untuk exercise, duduk bersila dan temukan kedua tapak kaki, pegang jari2 kaki and tolakkan kedua tapak kaki ke arah vagina.
  12. Masa proses meneran, baring sambil kaki/ betis rapat ke peha dengan tangan memegang buku lali untuk elakkan vagina terkoyak banyak. Jangan angkat punggung semasa meneran sbb nt koyak teruk
  13. Amalkan menyapu minyak zaitun di sekeliling faraj bagi melembutkan bahagian tersebut
  14. Semasa contraction, tarik nafas melalui hidung dan hembuskan melalui mulut. Bila sakit semakin kuat, tarik nafas dan lepaskan cepat2
  15. Amalkan baca "Ya Khaliq, Ya Barri, Ya Musawwir" sebanyak 21 kali dan hembuskan dalam segelas air
  16. Kerapkan bersama suami supaya laluan senang terbuka start kandungan 37 minggu
  17. Minum air Selusuh. Lebih baik kalau dibuat sendiri oleh suami.. Berkat kata orang
 
Kat bawah ni pulak AR nak share testimoni salah seorang pengguna set hamil, set berpantang dan set menyusu Shaklee...katanya Mudah bersalin.
 
 
 
"Assalamualaikum dan selamat pagi semua..Dah lama x sharing kat sini about shaklee..hari ni rasa nak share tentang penyusuan shaklee yang saya dah amalkan selama dua tahun ni..
Saya baru bersalin anak ketiga. dan sepanjang berpantang ni memang xpernah tinggal vitalea, ESP Shaklee dan Alfafa. Itu kekuatan saya yg Allah beri melalui Shaklee. Baby saya baby shaklee. Lahir dengan mudah dan masih bertenaga selepas bersalin.
 
Apa yang melegakan saya, susu saya alhamdulillah mencukupi untuk anak saya. Sementara cuti ni saya direct BF sambil2 buat stok EBM. saya pump 3 jam sekali. saya pump selalu bukan shja untuk buat stok tetapi nak galakkan lg penghasilan air susu sy.
 
Dengan vitalea, saya sentiasa bertenaga walaupun baby kerap menyusu. ESP dan alfafa pula telah membantu sy menghasilkan susu yang berkualiti dan banyak. semuanya dengan izin Allah. Anak saya tdo lena. bangun malam cuma dua kali shja dan bangun untuk menyusu. sy juga dpt tdo dgn lena.
 
Dalam bulan puasa ni, saya tambah Performance drink. memang mengenyangkan dan tidak berasa haus ataupun tekak kering. memang berbahagia dapat berpuasa dengan baby yg masih kecil.
 
Harapan saya memg besar. saya ingin menyusukan anak saya secara ekslusif selama 6 bulan dan meneruskan penyusuan sehingga umur 2 tahun.
 
saya suka shaklee..saya hamil pilih shaklee, saya berpantang pilih shaklee, saya menyusu pilih shaklee..dan saya pilih shaklee untuk kekal sihat." - Puan Norliza
 
Alhamdulillah..AR pulak yang xsabar nak bersalin dan rasa sendiri sendiri kesan dari set hamil dan set pantang Shaklee. xkan xnak cuba kan..boleh la kongsi pengalaman dengan uolls plak nnt. Buat masa sekarang AR boleh share kesan set hamil je lah..hehe..setakat ni Alhamdulillah..yang paling best xlemau2 dan kulit pun segar je.
 
Info Set Hamil Disini
Info Set Berpantang Disini
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c84f741b048a0721739ac52c241ba5df
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  
 
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign