Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: December 2014

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

17 December 2014

8 RAHSIA TURUN 23KG DENGAN SHAKLEE




Assalamualaikum uolls, lama x share testimoni sebenarnya..harini AR nak share testimoni salah seorang sahabat AR dalam Shaklee. dan dibawah ada dikongsikan 8 Rahsia beliau Berjaya turun 23kg dengan Shaklee..Lambat ke cepat bergantung pada disiplin masing-masing ye..Jom baca sharing beliau.
 
"Saya pernah gemuk 72kg... da tu jadi 49kg. Pinggang 34inci jadi 27inci~~Apa yang saya nak simpulkan..
  1. Saya manusia biasa.. suka makan, jadi saya ade 1 ari cheating day utk makan makanan yang saya suka dengan banyaknya..
  2. tapi!! saya pastikan 6ari yang lain saya makan dengan pengambilan kalori yang betul.
  3. Saya tak rajin bersenam, jadi lebih baik saya wat aktiviti fizikal lain spt berjalan kaki dan menaiki tangga instead naik lif. pagi2 pon bangun tdo saya terus wat sit up 30x. xde ari2 pon.. 3 kali je seminggu
  4. saya tak rajin minum air~~ jadi saya akan bawak botol air g keje dan g soping..saiko diri sendri utk minum air 3 botol sehari (botol tu 1liter)
  5. saya nak diet tapi saya taknak lapar.. jadi saya memang makan on time dan selalunya saya memang ikut menu yang saya tampal di bilik..
  6. saya memang kurgkan kalori pada mknn bergula dan minuman bergula.. no air minuman dlm tin.. sambal manis mmg xmkn.
  7. saya suka mcd dan kfc.. yess!! hehe.. sy xmakan kulit.. sy buang.. tp klu tringin sgt, y garing tu sy makan gak segigit comeyyy.
  8. kadang2 saya tringin makan keny rogers... siap de 3 sides dish tu. total kalori 600kalori. so kalu ari tu saya da lebey kalori, saya gi la joging. tapi mmg kentang goreng sy xmakan...
Kentang goreng = 600kalori = sepinggan nasi goreng = 2 pinggan nasi biasa = 40/50minit joging tanpa henti.. (kalo rajin berjoging sila~~makan kentang goreng banyak2 pon boleyyy)
 
sedikit perkongsian dr saya..." - Za
 
Dan supplement Shaklee yang Za amalkan adalah :-
 
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=36880d4600935fcb2e721c7e7b03cc4f
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)

sms/ whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.
 
 
 

16 December 2014

TESTIMONI MASALAH JERAWAT KURANG DENGAN SHAKLEE

 
 
 
Gambar No.1
- Awl tahun 2013,punca gara2 salah pakai produk.Dah mcm2 produk saya cuba utk hilangkan jerawat,tapi sayang,jerawat makin menjadi2.

Gambar No.2
Pertengahan tahun 2013,saya cuba produk shaklee.Selepas 2-3 bulan mcm tu la(Tak berapa nak ingat)dgn pengambilan ESP+Alfalfa+Vit E.Jerawat mula kering.

Gambar No.3
- Parut makin pudar.

Gambar No.4
- Anda nilaikan sendiri hehehe....
 
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c84f741b048a0721739ac52c241ba5df
 
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 
 

 

Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)

sms/ whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.
 

10 December 2014

SPECIAL OFFER DECEMBER ~ SHAKLEE COLLAGEN POWDER

 
 
Wow....tawaran istimewa sepanjang disember ini..Shaklee collagen powder beli 3 percuma 1 anda juga layak untuk dapat keahlian secara percuma yang bernila Rm65.00 dan juga bonus di pertengahan bulan januari. Best ke best...dapat bonus kulit cantik, dapat jimat sehingga Rm500++.
 
Jika anda orang yang mementingkan kecantikan dalaman dan kualiti..sudah pasti tidak akan melepaskan peluang keemasan ni. Oh ye..collagen yang akan sampai tahun hadapan akan melalui proses pendaftaran baharu jadi akan mengambil masa lebih kurang 9-12 bulan..so penjualan collagen ini juga akan dihentikan sementara melalui proses tersebut. Harus la buat stok kan.
 
Jangan lupa contact AR ye..AR pun mestila grab stok untuk diri sendiri..hehe.banyak jimat kot. Info lanjut SCP disini
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=a7a89f98fdd903aadac6707dcda43a9d


Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.












Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)

sms/ whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




 

05 December 2014

KENCING MANIS KETIKA HAMIL??


KENCING MANIS (diabetes) KETIKA HAMIL ialah peningkatan kadar gula dalam darah. Ini kerana pankreas tidak dapat menghasilkan kuantiti insulin yang cukup untuk mengawal gula dalam darah. Kekurangan insulin ini menyebabkan glukosa tidak dapat ditukar menjadi tenaga di dalam sel badan dan terkumpul di dalam darah secara berlebihan. 
 
Punca berlakunya diabetes ialah Perubahan hormon dalam badan (estrogen,kortisol, dan juga lactogen dalam uri) dan juga pertambahan berat badan semasa hamil. Ia adalah satu perkembangan yang sihat. Tetapi kedua-dua perubahan ini menyebabkan badan mengalami ketidakcukupan hormon yang dipanggil insulin, iaitu hormon pengawal gula dalam badan. Kekurangan hormon insulin mempengaruhi hormon dalam plasenta, kadar gula dalam darah meningkat dan ini akan menyebabkan berlakunya diabetes semasa kehamilan.
 
 
FAKTOR-FAKTOR YANG BERKAITAN DENGAN DIABETES
  1. Obesiti atau kegemukkan.
  2. Sejarah keluarga yang menghidapi diabetes.
  3. Mempunyai sejarah semasa kandungan terdahulu.
  4. Pernah melahirkan bayi bersaiz besar (lebih 4kg).
  5. Tidak aktif dan tidak bersenam.
  6. Mengambil makanan yang mempunyai kanji yang banyak dan tinggi lemak tepu.
  7. Wanita yang berumur 35 tahun keatas.
 
RISIKO KEPADA BAYI YANG DIKANDUNG
 
Penerimaan gula yang terlalu banyak dalam darah akan mengakibatkan bayi didalam kandungan cenderung mengalami masaalah kesihatan selepas dilahirkan, sekiranya ibu tidak mengawal kandungan gula, bayi yang di kandung berisiko tinggi mengalami masalah-masaalah berikut:
 
  1. Berisiko mengalami kecacatan atau masaalah dengan organ utama (jantung, buah pinggang, dan otak). Sesetengahnya boleh menyebabkan kematian dalam kandungan.
  2. Kedudukan bayi yang tidak stabil.
  3. Dipaksa dilahirkan pra-matang (sebelum 37 minggu)
  4. Demam kuning (Jaundis) yang tinggi dan berpanjangan.
  5. Hipoglisemia, gula dalam darah yang rendah.
 
 
RAWATAN MENGAWAL DIABETES.
 
  1.  Mengubah cara pemakanan, mengikut diet khusus untuk pesakit diabetes,biasanya doktor yang akan memberi diet tersebut.
  2. Bersenam 10-30minit setiap hari.
  3. Sentiasa memeriksa paras gula dalam darah setiap hari.
  4. Mengurangkan makanan yang tinggi kanji, lemak tepu yang tinggi dan penggunaan gula yang tinggi dalam makanan dan minuman harian.
  5. Ubatan dan suntikan insulin
  6. Pengambilan makanan tambahan atau suplemen juga sangat membantu untuk mengawal paras gula dalam darah.
 
 
Sesiapa sahaja boleh menghidapi diabetes semasa hamil walaupun si ibu bukan penghidap diabetes sebelum hamil, apatah lagi kepada si ibu yang sememangnya penghidap diabetes sebelum hamil. Makanan yang seimbang dan penjagaan kalori dalam makanan adalah kunci utama yang harus diamalkan sebelum hamil umtuk mengelakkan menghidapi pelbagai penyakit tatkala hamil.
 
 
SUPPLEMEN SHAKLEE YANG MEMBANTU MENGAWAL KENCING MANIS KETIKA HAMIL

 

Vita-lea Iron formula : Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Mempunyai patented Sistem Penyerapan Bioaktif utk memastikan peningkatan penyerapan asid folid kritikal. Membantu meningkatkan Hb ke paras normal semasa hamil bagi ibu yang mempunyai darah rendah.

B complex : Lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.Sangat penting dalam membantu memetabolisme kan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.
 
Vitamin C : membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh
 
Ostematrix : kandungan kalsium yang mencukupi di dalam diet anda, lebih-lebih lagi semasa tempoh kehamilan akan dapat memastikan bayi yang bakal dilahirkan mempunyai tulang dan gigi yang sihat tanpa menggugat kandungan kalsium yang sedia ada di dalam tubuh anda. Kalsium juga membantu untuk menghalang kekejangan otot yang dialami dalam tempoh kehamilan dan kontraksi yang berlaku disaat melahirkan.

Energizing Soy Protein : Minuman protin rendah indeks glisemik (GI) yang membantu mengawal insulin dalam darah. Ia membantu mengawal paras gula. Rendah lemak, bukan GMO dan protein biologi lengkap yang mengandungi kesemua sembilan asid amino penting.Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3.

Info lanjut Cadangan Set Hamil Shaklee disini

Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=132f222c336f78ae7a3158b2c7786d05
 
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.










Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)

sms/ whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

03 December 2014

Review Skincare Nutriwhite Shaklee


Assalamualaikum...harini AR nak share skincare yang AR gunakan dan semestinya ia dari Shaklee..hehe.Ok apa yang AR boleh review pasal skincare ni?? Dulu2 zaman remaja AR ni ikut2 je orang pakai..kadang2 curi yang kakak punya..sampai la boleh compare yang mana sesuai dengan kulit sendiri. Kakak AR yang sulong dengan kedua guna lain2 produk..so dua2 orang tu la jadi mangsa...At last AR beli ikut Kak Long sampai la jumpa Shaklee ni.
 
Mula-mula cuba pencuci muka je dulu lepas tu rasa dah sesuai terus la tambah-tambah yang lain2 tu. Alhamdulillah happy dengan set ni..Tiada lagi kulit kusam dan kering. Kalau dulu husband slalu tegur xpakai cream ke..lotion ke? sbb bila kering kan kulit kita ada menggelupas skit2 tu. Sangat la tidak selesa nak tepek bedak apa2 pun.
 
AR memang jenis xsuka make up..paling kuat pun compact powder..calit lip balm skit kat bibir. Serius kalau make up rasa macam ada gam kat muka. sekarang ni lebih konfiden dengan sapuan lotion dan essence Shaklee Nutriwhite ni..Kalau nak gi majlis baru la AR sapu skit compact powder.
 
So..Kat bawah ni AR share kenapa perlu pilih set skincare Nutriwhite ni...ada lagi rangkaian produk dia..tapi AR share yang AR guna je ye..lain hari kita share yang lain2 pula.
 
 
1. Gentle Deep Foaming Cleanser
  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit.
  • Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit
  • Lembut dan menyegarkan
  • Tidak merengsa kulit ( AR paling suka sebab xrasa kesat atau pedih hidung seperti produk2 yang AR guna sebelum2 ni..natural sangat rasa dia lepas cuci muka)
2. Ultimate Protection Whitening Lotion
  • Rumusan ringan, tidak melekit dan kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari, serta Mountain Arnica untuk melegakan kera dangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.
3. Daily Defense Whitening Essence
  • Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan
  • Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
  • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
  • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
  • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit
4. Overnight Renewal Whitening Cream
  • Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit
  • Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam
  • Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit
  • Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur pada keesokan harinya.
 
Secara keseluruhan nya bila AR guna secara konsisten set ni..Banyak perubahan pada kulit wajah AR antaranya kulit tidak kering, Tidak berminyak, lebih lembut dan halus...tiada lagi kesan sunburn..dan yang paling penting en.jururawat pun segan nak tumbuh.hehe
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f35f71b69154572b602a36ded3d5e04b
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.












Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)

Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.
sms/ whatsapp : 012-6102263
   
 

 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign