Ajuya Rashid: Review Skincare Nutriwhite Shaklee

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

03 December 2014

Review Skincare Nutriwhite Shaklee


Assalamualaikum...harini AR nak share skincare yang AR gunakan dan semestinya ia dari Shaklee..hehe.Ok apa yang AR boleh review pasal skincare ni?? Dulu2 zaman remaja AR ni ikut2 je orang pakai..kadang2 curi yang kakak punya..sampai la boleh compare yang mana sesuai dengan kulit sendiri. Kakak AR yang sulong dengan kedua guna lain2 produk..so dua2 orang tu la jadi mangsa...At last AR beli ikut Kak Long sampai la jumpa Shaklee ni.
 
Mula-mula cuba pencuci muka je dulu lepas tu rasa dah sesuai terus la tambah-tambah yang lain2 tu. Alhamdulillah happy dengan set ni..Tiada lagi kulit kusam dan kering. Kalau dulu husband slalu tegur xpakai cream ke..lotion ke? sbb bila kering kan kulit kita ada menggelupas skit2 tu. Sangat la tidak selesa nak tepek bedak apa2 pun.
 
AR memang jenis xsuka make up..paling kuat pun compact powder..calit lip balm skit kat bibir. Serius kalau make up rasa macam ada gam kat muka. sekarang ni lebih konfiden dengan sapuan lotion dan essence Shaklee Nutriwhite ni..Kalau nak gi majlis baru la AR sapu skit compact powder.
 
So..Kat bawah ni AR share kenapa perlu pilih set skincare Nutriwhite ni...ada lagi rangkaian produk dia..tapi AR share yang AR guna je ye..lain hari kita share yang lain2 pula.
 
 
1. Gentle Deep Foaming Cleanser
  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit.
  • Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit
  • Lembut dan menyegarkan
  • Tidak merengsa kulit ( AR paling suka sebab xrasa kesat atau pedih hidung seperti produk2 yang AR guna sebelum2 ni..natural sangat rasa dia lepas cuci muka)
2. Ultimate Protection Whitening Lotion
  • Rumusan ringan, tidak melekit dan kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari, serta Mountain Arnica untuk melegakan kera dangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.
3. Daily Defense Whitening Essence
  • Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan
  • Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
  • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
  • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
  • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit
4. Overnight Renewal Whitening Cream
  • Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit
  • Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam
  • Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit
  • Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur pada keesokan harinya.
 
Secara keseluruhan nya bila AR guna secara konsisten set ni..Banyak perubahan pada kulit wajah AR antaranya kulit tidak kering, Tidak berminyak, lebih lembut dan halus...tiada lagi kesan sunburn..dan yang paling penting en.jururawat pun segan nak tumbuh.hehe
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f35f71b69154572b602a36ded3d5e04b
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.












Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)

Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.
sms/ whatsapp : 012-6102263
   
 

 



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign