Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: January 2014

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

25 January 2014

Cadangan Set Kesihatan Sendi Shaklee

 
Set kesihatan sendi Shaklee ni..rata2 yang cari mesti untuk mak atau ayah kat kampong...Alhamdulillah.Saya bangga bila ada anak2 yang sanggup berkorban wang ringgit untuk meringankan kesakitan ibubapa mereka. Sape tak saying mak ayah kan...Ok bagi yang mengalami sakit sendi kat lutut ke, tulang belakang yang mana ada sendi2 tu...elok la cuba set ni...paling kurang boleh cuba Advance Joint Health tablet dulu. Lagi bagus ambil 1 set la kan.. boleh baca ringkasan fungsi setiap supplement dalam set ni kat bawah..Kalau rasa berkenan dihati boleh hubungi saya pada nombor tertera..Harga pasti terbaik untuk uolls. 
 
 
Advance Joint Health Tablet
 
  • Menyokong keselesaan sendi : Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan
  • Bertindak sebagai 'kusyen': Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan
  • Memeliharan tisu penyambung yang sihat: Zinc, copper, manganese dan vitamin C merupakan nutrian penting dalam kesihatan sendi dengan membekalkan sokongan nutrient untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.
 
Omega Guard
  • Pengambilan Omega akan mengurangkan radang pada sendi. Selain itu pengambilan omega juga mengurangkan risiko sakit Parkinson
 
Ostematrix
  •  Vitamin kalsiuam yang membantu meningkatkan kesihatan tulang, meningkatkan kepadatan tulang dan mengelakkan symptom osteoporosis. Pengambilan kalsium secara konsiten bukan sahaja membantu masalah tulang juga membantu masalah sembelit, mencantikkan kulit serta melegakan pengecuta
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

 
 
 


 

22 January 2014

Testimoni Set Kesihatan Tulang / Sendi Shaklee


Sakit sendi shaklee


"Sejak kebelakangan Mak sering mengadu sakit sendi & tulang punggung sehingga dia sukar untuk tidur malam, terutama bila setiap kali bangun dari duduk. Lutut pun rasa cam mencucuk-cucuk.

Selepas 4 hari konsisten makan:
AJHT 2 biji
Ostematrix 2 biji
Omega Guard 1 biji

Mak kata,
"Alhamdulillah la, Mak rasa lega skit selepas mkn vitamin Shaklee tu. Mak dah boleh tido malam takde dah rasa sakit kat punggung ni, bila bangun dari duduk pun dah tak sakit lagi, nak solat pun mudah. Lutut pun tak rasa mencucuk sangat. Ada kurang laa.."

Alhamdulillah syukur ya Allah. Engkau berikanlah kesihatan yg terbaik buat ibubapa ku semoga mereka mudah utk beribadat kepadamu... amin." - Puan Nurul Azliza












Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

 

16 January 2014

Pengedar Shaklee Di Shah Alam dan Putra Heights

 
Shaklee Shah Alam
 
 
Assalamulaikum...Saya pengedar Shaklee di Shah Alam, Putra Heights dan kawasan sekitar. Untuk COD anda boleh la hubungi saya  Siti (sms/whatsapp 018-9654336), pm di facebook Ct Rabizah..Antara produk yang disediakan adalah Set hamil, Set pantang, Set Penyusuan, Set kesihatan optimum, Set Kesihatan optimum, Set alahan / resdung / alergi , Vitamin untuk kanak-kanak dan lain-lain lagi hanya yang terbaik dari Shaklee. "


Alhamdulillah...Makin lama makin bertambah pengedar-pengedar Shaklee dibawah bimbingan saya. Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan produk secara cod di kawasan  Shah Alam, Putra Heights dan kawasan sekitar boleh la berhubung dengan Siti ye..Siti kini aktif di laman facebook. Jika tidak keberatan boleh add friend dengan nya.
 
 
 
Pengedar Shaklee Putra Heights
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

15 January 2014

Testimoni Set Slimming Budget Shaklee

set slimming shaklee
 
Testimoni Set slimming budget Shaklee ni adalah dari sahabat downline saya sendiri.Alhamdulillah happy sangat beliau. Yang bestnya terus join member lepas dapat result yang marbeles ni. So ualls yang nak slim tp budget pun budget2 harus cuba set ini. Amik Lecithin dgn Herbalax je...kalau ada lebih skit add on la Alfafa kan...boleh la buang air kat dlm badan tu.
 
 
 
 
pengedar shaklee putra heights
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 
 

10 January 2014

Set Slimming Budget Shaklee Terlajak Murah

Set slimming budget shaklee ni memang hangat sekarang ni..maklumlah Alfafa tengah promo kan. Sape xnak grab. Jom baca fungsi utk kedua2 supplement ni.
 
Lecithin
*menghalang obesiti, pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuknkesan pelangsingan yang seimbang.
*bertindak sebagai pembersih salur darah, pengambilan tambahan membanru mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trifliserid didalam tubuh.
*menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati dan hati berlemak.
 
Alfafa
*Membuang toksin dalam badan
*penggunaan jangka panjang akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.
* mengandungi saponin yang bertindak seperti span menyerap kolesterol.
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 
 

08 January 2014

Harga Alfafa Shaklee Murah Sepanjang January 2014

alfafa harga ahli
 
 
Assalamualaikum semua...dah seminggu Promosi Alfafa berlangsung..Alhamdulillah..sambutan yang sangat memberangsangkan. Mana tak nye..Harga Murah sangat daripada harga biasa kan. Kalau saya pun xkan lepaskan peluang...tambah2 produk ni memang dah lama saya amalkan.
 
So..sesiapa nak dapat kan set promosi Buy 6 free 1 ni...tak kira kecil 330biji ke besar 700biji jangan sampai terlepas peluang ye..Harga memang tak menyesal punya. Antara Set yang menjadi pilihan dengan Alfafa yang best ni ialah :
 
1. Set slimming Budget : Alfafa + Lecithin
2. Set Suami Sayang : Alfafa + ESP
3. Set menyusu budget : Alfafa + ESP
4. Set Resdung / Alahan : Alfafa + Vitamin C + Bcomplex
Dan lain-lain...anda pilih
 
info lanjut mengenai produk alfafa kat sini ye..
 
shaklee bandar kinrara
 


Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 


05 January 2014

Pengedar Shaklee Di Kota Samarahan, Kota Sentosa, Batu Kawa dan Kuching Sarawak

 
Assalamulaikum...Saya pengedar Shaklee di Kota Samarahan, Kota Sentosa, Batu Kawa, Kuching Sarawak dan kawasan sekitar. Untuk COD anda boleh la hubungi saya  Azah(sms/whatsapp 013-8230409), pm di facebook Azah Azarin..Antara produk yang disediakan adalah Set hamil, Set pantang, Set Penyusuan, Set kesihatan optimum, Set Kesihatan optimum, Set alahan / resdung / alergi , Vitamin untuk kanak-kanak dan lain-lain lagi hanya yang terbaik dari Shaklee. "



Alhamdulillah...Makin lama makin bertambah pengedar-pengedar Shaklee dibawah bimbingan saya. Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan produk secara cod di kawasan  Kota Samarahan, Kota Sentosa, Batu Kawa, Kuching Sarawak dan kawasan sekitar boleh la berhubung dengan Azah ye..Azah kini aktif di laman facebook. Jika tidak keberatan boleh add friend dengan nya.
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 
 

04 January 2014

Khasiat dan Kelebihan Alfafa Complex Shaklee

 
 
Khasiat Alfalfa

Untuk merawat symptom Bengkak, Sakit sendi, Arthritis, Ulser, Penyakit perut, Masalah kolon, Sakit ulu hati, Hernia, Sembab air, Tiada selera makan, Bengkak buku lali / kaki, Sinus / Alahan, Hayfever, Gout, Badan / kaki / nafas berbau, Detoksifikasi dan lain-lain.

 Ciri-ciri Alfalfa

Antihistamin, Diuretik, Membantu penghadaman, Kaya dengan serat dan klorofil, Kaya dengan mineral, Baik untuk pesakit kencing manis, Merendahkan kolestrol, Anti-tumor, Anti-bakteria dan lain-lain.

VITAMIN yang ditemui dalam Alfalfa

Vitamin A
Untuk penglihatan
Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan
Menggalakkan pertumbuhan sel
Menggalakkan kulit yang sihat
Penting semasa kehamilan

Vitamin E
Melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara
Kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot
Memperbaiki fungsi imun
Menguatkan otot di dalam badan
Membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah
Membantu fokus mata

Vitamin U
Menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik

Vitamin B6
Membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak
Menggalakkan kesihatan saraf dan kulit
Membantu mengurangkan loya

Vitamin K
Penting bagi pembekuan darah
Penting dalam fungsi hati
Menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur

Vitamin D
Mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat

MINERAL yang ditemui dalam Alfalfa

Kalsium
Membina dan mengekalkan tulang dan gigi
Membantu darah membeku
Membantu dalam kecergasan dan daya tahan
Mengawal rentak jantung
Melegakan saraf

Zat Besi
Diperlukan dalam pembinaan hemoglobin
Membantu pengangkutan oksigen di dalam darah

Kalium
Perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim
Pencernaan lemak

Fosforus
Diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi
Saling berkait dengan tindakan kalsium dan vitamin D
Meningkatkan peranan tisu saraf

Klorin (klorida)
Elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan
Mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji

Sodium
Mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan
Meneutralkan asid
Menghalang pembekuan darah
Mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut

Silikon Magnesium
Membantu badan untuk menangani sembelit
Ketahanan saraf
Melindungi kulit dan badan
Merangsang fungsi otak

Lain-lain KEISTIMEWAAN Alfalfa

Kaya dengan protein
18.9% berbanding daging lembu
3.3% berbanding susu
13.1% berbanding telur
Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan kelesuan
Membantu dalam penyusuan ibu

Akar alfalfa yang dalam mencari mineral penting dalam tanah, yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain.

Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika.


AWAS!!! Tidak semua alfalfa adalah sama

Alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tidak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pestisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.

Credit : Master Nadiah atas perkongsian. 


 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

03 January 2014

Alfafa Complex Shaklee

harga alfafa shaklee
Alfafa Complex Shaklee diperbuat daripada tanaman alfafa (Medicago sativa) secara organic di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos / Baja bebas kimia. Alfafa juga dikenali sebagai "Raja  segala Tumbuhan". Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfafa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang2nya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam Tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfafa dari Shaklee hanya dituai apabila is telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfafa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.
 
Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg alfafa.
 
Manfaat Utama Alfafa Complex Shaklee
 
Alfafa kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfafa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu. Dengan mengamalkan alfafa anda dapat :-
 
  • Mencuci hati, darah dan usus - ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencatikkan kulit dan otot.
  • Melawan Alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitive, kurap, bau badan dan ulat air(athlete's foot) dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam ususu dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol - Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfafa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfafa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.
  • Melawan tumor - memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan - Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
  • Mencegah / merawat atritis - Melegakan sakit atritis dan kesakitan.
 
Alfafa Small - 330biji ; Rm53.00
Alfafa Large - 700biji ; Rm97.00
 
Harga istimewa menanti pelanggan setia Ajuya...hehe...ape lagi contact sy seperti yang tertera ye...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign