Ajuya Rashid: March 2014

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

28 March 2014

Countdown ESP Shaklee Harga Promosi

promosi esp

Assalamualaikum semua..Harini sudah 28hb March...Jadi promosi untuk ESP BUY 6 FREE 1 hanya tinggal 4hari shaja lagi. Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan produk ini dengan harga promosi.
 
Tahukah anda...dengan pembelian Set Promosi ni...Anda akan dapat 7 canister ESP , Percuma keahlian Shaklee seumur hidup dan bakal menikmati harga ahli seumur hidup jika anda adalah pengguna tegar Shaklee. Anda juga akan dapat cash rebat pada pertengahan bualn hadapan kerana Shaklee akan membayar pengedar2 nya pada setiap 15hb.
 
Jadi...apa tunggu lagi..jom dapatkan offer ini pada bulan ini...Kalau hubungi saya selepas dari tarikh ini..atau bulan March ni...tak dapek nak nolong. hehe

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

22 March 2014

Keahlian Percuma Shaklee Dengan Pembelian ESP


Waah..ramai yang grab offer bulan March ni tau..Beli 6 canister ESP Shaklee...Dapat Free 1 Canister dan dapat Keahlian Percuma Shaklee yang bernilai Rm65.00. . Pertengahan bulan depan dapat bonus seperti pengedar2 Shaklee yang lain. Anda jimat sehingga Rm200.00. Seronok tak...Betul2 jimat ni. Senang je sebenarnya kumpul order dengan kawan2 1 office, 1 rumah, 1 kelas....cukup 6 hubungi saya ok. saya akan uruskan pendaftaran keahlian anda. Yang bestnya boleh join secret group exclusive kami untuk ahli2 yang ingin menjana pendapatan dengan Shaklee. In Shaa Allah saya dan leader2 saya akan guide anda untuk menjana income seperti kami. Mana tau ada rezeki boleh buat bisnes dari rumah seperti saya. Best kan?? Jangan segan2 ok..





Shaklee Puchong

 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

21 March 2014

Pengedar Shaklee Di Dengkil, Kota Warisan, Puchong, Cyberjaya dan Nilai





Assalamulaikum...Saya pengedar Shaklee di Dengkil, Kota Warisan, Puchong, Cyberjaya, Nilai dan yg berdekatan. Untuk COD anda boleh la hubungi saya Ros (sms/whatsapp  017-6054563 ), pm di facebook Rosmahwati Rosli..Antara produk yang disediakan adalah Set hamil, Set pantang, Set Penyusuan, Set kesihatan optimum, Set Kesihatan optimum, Set alahan / resdung / alergi , Vitamin untuk kanak-kanak dan lain-lain lagi hanya yang terbaik dari Shaklee. "


Alhamdulillah...Makin lama makin bertambah pengedar-pengedar Shaklee dibawah bimbingan saya. Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan produk secara cod di kawasan Dengkil, Kota Warisan, Puchong, Cyberjaya, Nilai dan yg berdekatan boleh la berhubung dengan Ros ye..Ros kini aktif di laman facebook. Jika tidak keberatan boleh add friend dengan nya.












Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

19 March 2014

MACAM MANA NAK BANCUH ATAU MINUM ESP SHAKLEE

Shaklee puchong

Assalamualaikum..Good morning..Harini Breakfast dengan ESP + Nestum + Mealshake + Milo..Hehe...memang sedap dan mengenyangkan. Kat sini saya nak kongsikan macam mana atau cadangan nak bancuh ESP yang dipetik dari Mama Jutawan kami.

"Memandangkan ESP ni  one of our best seller.. maka dibwh ni disenaraikan cadangan beberapa cth resipi cara bancuh yg anda boleh cuba..
  1. ESP + Air suam
  2. ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
  3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
  4. ESP + SusuAnmum
  5. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  6. ESP + Nesvita 3in1
  7. ESP + jus twister tropicana
  8. ESP + Ribena
  9. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  10. ESP + Milo/Horlicks
  11. ESP + sirap bandung
  12. ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
  13. ESP + KOKO + OAT
  14. ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL 
  15. ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
  16. ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk
  17. ESP + meal shakes + MILO
  18. ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)
  19. ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung
  20. ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!!

Dan ini pula resipi smoothies
Bahan2:
  • Segelas fresh milk
  • 1-2sudu besar natural plain yogurt
  • fresh fruits (saya guna banana pagi ni... potong kecik2.. then frozenkan sebentar)
  • Suplemen (sy add sesudu ESP, sesudu Mealshake dan sepeket Collagen powder.. sbb tu resipi namanya awet muda kekal langsing.. haha)
  • 1 sudu kecik madu
  • Serbuk koko (optional)
Cara2 : Blend semua bahan2 di atas ....kemudian apa lagi.. minummmm

sumber: http://www.mamafaiz.com/2010/11/bagaimana-nak-bancuh-esp-shaklee.html

NOTES:
  • JANGAN BANCUH protin dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.
  • Jangan ambil lebih dari 3sudu besar sehari ..(berat utk buah pinggang proses protin yg berlebihan)

Bagi yang sudah mendapatkan ESP hot ini...Selamat mencuba ye..yang berminat untuk cuba boleh hubungi saya untuk dapatkan ESP anda.









Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 


14 March 2014

Testimoni Set Slimming Untuk Ibu Menyusukan badan

shaklee puchong

Testimoni Set Slimming Untuk Ibu Menyusukan Badan ni saya petik dari perbualan dengan customer saya di facebook. Alhamdulillah..beliau memilih untuk menjadi ahli Shaklee setelah merasai sendiri perubahan nya. Sebab tu tak heran walaupun sekarang ramai yang menjadi distributor. tapi apa yang saya nak tekankan adalah..pilih lah distributor yang benar2 akan guide anda,,,lagi2 kalau yang nak buat bisnes...eh..terkeluar dari topic lak..hehe.
 
So..sesiapa nak cuba set seperti yang Ani ambil ni...boleh hubungi saya ok. In Shaa Allah selamat untuk baby.




shaklee puchong

 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

11 March 2014

Cadangan Supplement Untuk Tenaga Berpanjangan

 
 
Siapa tak tahu ESP untuk tenaga? Vitalea untuk tenaga? hehe..haa..rata2 customer2 saya yg ambil salah satu produk ni..mesti akan bagi feedback lebih bertenaga katanya. Saya sendiri amalkan Fullset Family Wellnes yang mana juga terkandung Vitamin C dan Bcomplex. Jadi...Sempena promosi ESP sepanjang bulan March ni...saya cadangkan ibu2, abg2 yang selalu penat balik kerja atau kurang bertenaga semasa berkerja..harus cuba set budget untuk tenaga ni. Beli bulan March ni..lagi la dapat harga murah kan. Jom baca manfaat lain untuk kedua2 supplement ni:-
 
Manfaat ESP Shaklee: -
  • Awet muda- Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap dalah kunci kepada awet muda
  • Kulit remaja-Meransang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit, dan kepejalan otot, menpercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal tenaga- Membekal tenaga dengan segeradan meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
  • Baik untuk hormon- Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah osteoporosis dan sakit jantung
  • Membaiki pigmentasi- membaiki masalsh rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan penuaan.
  • Baik untuk prostat- Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbuktikeupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikel bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat
  • Membaiki memori- Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

 
Manfaat Vita-Lea
 
  • Penambahan Tenaga Segera ~ Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu system memori dan focus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  • Pelengkap nutrisi ~ kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
  • Keupayaan Sistem produktif ~ Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
  • Metabolisme ~ Sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan.
  • Elemen penting pada sel tubuh ~ Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon, serta menjaga kesihatan tirioid.
  • Melindungi Organ ~ Melindungi fungsi buah pinggan, jantung dan hati.
Macam mana??teruja tak dengan manfaat kedua2 produk ni..harus la uolls grab multivitamin dan sumber protein dr Shaklee ni..semestinya yang terbaik dipasaran. Untuk order dan harga yang menawan kalbu...hubungi saya ok..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

08 March 2014

Ceritera COD Shaklee Ke Bandar Puteri Puchong


First time buat citer COD ni...petang tadi gi hantar Shaklee ke rumah customer kat Bandar Puteri, Puchong. Hijauan Puteri Condominium?? Amboi..rumah baru siap kot...yang geram nya pak guard tu bukan main siasat kita nak buat ape..brapa lama. tak teragak2 la kan..Dah la masa sy pergi tu dengan anak2 pompuan sy 2 org ni.. Sorang 3 tahun..sorang 5tahun..mula2 sy pergi kat guard house..lepas tu dia datang kat keta tgk barang ape siap belek2 plastic lagi. kot ye pun..Nak join order bleh la kan. Bukan apa..memang xsyok plak nak masuk jmpa customer. Customer tu pun suruh saya masuk..dia nak amik kat bwh flat dia je malas nak kuar. Alang2 sy dah drive kan....Anyway apa2 citer pun..Saya memang suka hantar barang2 customer secara pick up..Sebab macam2 org boleh jumpa...sembang2 lama2 kenal la kan. So...sape2 area yang saya selalu COD tu leh la join order kan... Kat Putra Heights, Puchong, Bandar Kinrara dan Seri Kembangan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

07 March 2014

Kepentingan Protein Dalam Penurunan Berat Badan

set slimming shaklee

Dalam penurununan berat badan pastikan anda sentiasa mengambil protein. Protein merupakan khasiat terbaik dalam makanan, melebihi karbohidrat dan lemak. Ia akan membuatkan perut rasa kenyang untuk jangka masa yang panjang. Pengambilannya juga akan membantu menguatkan otot dan menggalakkan otot dan menggalakkan pembakaran lemak. Jadi pastikan anda sentiasa mengambil protein melalui makanan laut, daging, telur putih, yogurt, keju dan kekacang.
 
Protein terbaik adalah protein dari sumber tumbuhan...sudah tentunya Soy Protein Shaklee menjadi pilihan saya..hehe..jom tengok 7 kriteria untuk memilih makanan tambahan soy protein dan sudah tentu ESP Shaklee mempunyai semua kriteris tersebut :-


Kacang soya mesti ditanam secara organic, menurut kajian penaman secara kimia akan menyebabkan nutrisi berkurangan dan ianya telah terbukti boleh menyebabkan kanser dan nitrates.

Soy Non GMO (tidak dihasilakn secara genetic) , kerana soya yang dihasilkan dari jenis genetik lebih murah untuk dihasilkan. Jika ia digunakan tanpa disedari toksin akan dibina apabila gen baru dimasukkan kedalam sel tumbuhan.

Sumber protein tersebut hendaklah mengandungi 9 asid amino kerana badan memerlukan kesemua 9 asid ini untuk menghasilakn hormone, jus penghadaman, antibodi dan enzyme.

Sumber protein tersebut hendaklah dibersihkan dengan menggunakan air, bukan dengan alkohol keran akan memusnahkan kandungan isoflavone sehingga 88%. Isoflavone juga bermanfaat dalam penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang.

Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan, soy yang mentah mengandungi "anti-growth","anti-tyrosine" substance. sekiranya bahan ini kurang akan
menyebabkan blood pressure, low body temperatur, dan restless leg syndrome

Pemprosesan tanpa pemanasan. Asid amino akan musnah dalam suhu yang tinggi lebih kurang 50% essentiol amino akan musnah.

Mempunyai unsur kalsium. Kajian menunjukkan bahawa serbuk soya adalah sangat berasid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang oleh itu unsur kalsium yang secukupnya mesti ditambah untuk meneutralkan serbuk soya tersebut.



Stok ready untuk harga yang jauh lebih murah dibulan march ini...kalau beli bulan lain harga seperti biasa ye..special di bulan mac..buy 6 free 1..buy 1 pun dapat harga promosi..tau la sy nak buat mcm mana..hehe..dah cepat order jangan fikir2 lagi. contact saya ok.













Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

05 March 2014

Testimoni Set Kecantikan Kulit Shaklee

"kakak saya peratiiiii je kulit saya..dia claim sy pakai produk kecantikan padahal after pregnant saya tak rajin nak apply segala benda di muka..rahsianya? haa.. of kos la ESP..plus vit C, B com n vit E..terus dia mintak nak makan jugak vitamin2 saya tu..haaa..tahu takpe kan." - Puan Sha

 **Vitamin E
- Membantu mengurangkan parut...

- Meningkatkan ketahanan sel kulit
- Membantu kulit lebih gebu
- Mengatasi masalah jerawat dan kulit kering
- Memperbaiki struktur asas kulit

**VITA C 500mg
- Membantu proses pembaikan tisu (bekas² jerawat & parut)
- Mengandungi kolagen yg membantu menguatkan sel kulit
- Membentuk kolagen secara semulajadi

**B-COMPLEX
- Membantu dlm mengurangkan stress & kelesuan
- Membantu wajah kelihatan lebih segar & x kusam

**ESP Soy Protein Isolate Powder
- Membantu menghilangkan parut jerawat
- Menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu & berseri2
- Membantu mengurangkan tanda² penuaan pd kulit
- Meningkatkn keanjalan & ketebalan kulit
- MASKER ESP shaklee menghilangkan kulit kendur

Set kecantikan kulit yang menjadi pilihan ramai...hanya merawat dari dalam. kalau rajin boleh buat masker dengan ESP + Vit e. Best tau...Sape yang dah order boleh cuba..contact sy ye mcm mana nak buat.

 






 

 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

02 March 2014

ESP - Energizing Soy Protein Shaklee Harga Murah Sepanjang March

 
Wow...pasti ramai teruja dan tertunggu2 harga ESP Shaklee Promosi murah-murah macam ni kan. Haa ape lagi...cepat order. Harga Pasaran Rm150.00. Kalau beli 6 free 1..dah layak dapat free membership. Kalau beli satu pun dpt harga promosi. Harga promosi kena la contact saya...sms / whatsapp ke 012-6102263 . Memang x menyesal la Tanya..hehe. Untuk COD pula kalau anda berdekatan area Putra Heights, Puchong, Bandar Kinrara dan Seri Kembangan In Shaa Allah boleh jumpa untuk Cash On Delivery.
 

Antara Manfaat ESP Shaklee adalah seperti berikut : -

 ● Awet muda- Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap dalah kunci kepada awet muda.

● Kulit remaja-Meransang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit, dan kepejalan otot, menpercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

● Pembekal tenaga- Membekal tenaga dengan segeradan meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.

● Baik untuk hormon- Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah osteoporosis dan sakit jantung.

● Membaiki pigmentasi- membaiki masalsh rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan penuaan.

● Baik untuk prostat- Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbuktikeupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikel bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

● Membaiki memori- Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
 
Haa..cepat2...Buy 6 Free 1...Buy 1 with special price..Kongsi dengan kawan2 beli 6..dapat free 1..dapat keahlian percuma dan layak juga dapat bonus..waaa..berganda2 jimat beb.
 
 



 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign