Ajuya Rashid: April 2014

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

30 April 2014

Testimoni Lecithin dan Herbalax ( Cadangan Set Slimming Budget Shaklee)

 
Testimoni Lecithin dan Herbalax sebagai cadangan set slimming budget Shaklee...Alhamdulillah..walaupun budget ciput tapi kesan nya sangat mengujakan. In Shaa Allah...kita hanya berusaha...DIA yang menentukan. Shaklee diyakini selamat dan semulajadi. nak try boleh hubungi saya ok.
 
 
 

 
Cadangan Set Slimming budget ni mengandungi Lecithin dan Alfafa atau uolls juga boleh pilih Lecithin dan Herbalax..kalau budget lebih saya akan syokan ketiga2 nya sekali sebab alfafa dan herbalax mungkin sama fungsi iaiti pen'detox'. tapi ada fungsi alfafa yang tidak ada pada herbalax begitu juga herbalax tidak ada pada alfafa. Anda yang tentukan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 
 

29 April 2014

Testimoni set pantang/bersalin, penyusuan dan slimming shaklee

 
 
 
"Sharing is caring...pengalaman diri sendiri guna set berpantang dan penyusuan shaklee sebelum menjadi ahli...

5 day after operation, luka pmbedahan pulih, xde berair, jahitan pun cantik.ina mmg x amik ikan haruan sepanjang berpantang sbb doktor pakar dh nasihatkan.

Sembelit mmg takde langsung...bab2 sembelit mmg scary sbb masa anak sulung dlu, berjam2 menangis dlm toilet, org yg penah alami je ...
faham. Setiap hari dpt membuang dgn lancar..syukur

Baby adelia berjaga malam..start pukul 10 malam sampai subuh.dlm 2 bulan jugak laa..amazing, wlaupun xtdo mlm, badan masih cergas, boleh handel baby tanpa susahkan mak..best2

Yg paling best, susu badan mmg banyak..wlaupun baby kuat menyusu, still kena pam setiap 3 jam, kalau x mmg basah la baju

Last sekali, berat badan ina turun 20 kg...ini yg tersangatttt la best.smpai smua org tegur..hehe...alhamdulillah, dengan segala keberkesanan produk ini la buat ina jatuh hati dengan shaklee...dan paling x sangka dapat menjana kewangan kami sekeluarga..

Terima kasih shaklee..syukur dipertemukan denganmu"





Testimoni pelanggan saya sendiri...lepas sahaja habis berpantang terus daftar sebagai ahli...bulan pertama terus meraih 4 angka bonus. Alhamdulillah..saya hanya berkongsi kebaikan produk dan marketing Shaklee...Beliau hanya duplicate apa yang saya buat. begitu juga anda...dah cuba pastu jatuh cinta terus daftar kan. alangkah baiknya jika daftar terus ahli semasa membuat belian set bersalin anda...mana tau cukup untuk layak dapat free membership kan.

Hubungi saya segera...yang mana kawasan berdekatan saya boleh hantarkan...kalau jauh2 saya akan uruskan pengeposan. In Shaa Allah..dijamin puas hati.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 
 

26 April 2014

Pengedar Shaklee Di Taman Equinne (Seri Kembangan), putrajaya, Damansara height, dan Sentul

 
 
 
Assalamulaikum...Saya pengedar Shaklee di Taman Equinne (Seri Kembangan), putrajaya, Damansara height, Sentul dan yg berdekatan. Untuk COD anda boleh la hubungi saya Rozi (sms/whatsapp  012-2444305 ), pm di facebook Rozi Rashid Antara produk yang disediakan adalah Set hamil, Set pantang, Set Penyusuan, Set kesihatan optimum, Set Kesihatan optimum, Set alahan / resdung / alergi , Vitamin untuk kanak-kanak dan lain-lain lagi hanya yang terbaik dari Shaklee. "


Alhamdulillah...Makin lama makin bertambah pengedar-pengedar Shaklee dibawah bimbingan saya. Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan produk secara cod di kawasan Taman Equinne (Seri Kembangan), putrajaya, Damansara height, Sentul  dan yg berdekatan boleh la berhubung dengan Rozi ye..Rozi kini aktif di laman facebook. Jika tidak keberatan boleh add friend dengan nya.
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 


25 April 2014

Cadangan dan Harga Set Kecantikan Kulit Dari Shaklee



Vitamin E (120biji) - RM149.00
Fungsi :
- Membantu mengurangkan parut...

- Meningkatkan ketahanan sel kulit
- Membantu kulit lebih gebu
- Mengatasi masalah jerawat dan kulit kering
- Memperbaiki struktur asas kulit


VITA C 500mg (180biji) -RM92.50
Fungsi :
- Membantu proses pembaikan tisu (bekas² jerawat & parut)
- Mengandungi kolagen yg membantu menguatkan sel kulit
- Membentuk kolagen secara semulajadi


B-COMPLEX (120biji) -RM53.75
Fungsi :
- Membantu dlm mengurangkan stress & kelesuan
- Membantu wajah kelihatan lebih segar & x kusam


Boleh juga tambah :

ESP Soy Protein Isolate Powder (850g) -RM150.00
Fungsi :
- Membantu menghilangkan parut jerawat
- Menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu & berseri2
- Membantu mengurangkan tanda² penuaan pd kulit
- Meningkatkn keanjalan & ketebalan kulit
- MASKER ESP shaklee menghilangkan kulit kendur


Perlu diingat..diatas adalah cadangan sahaja...anda juga boleh memilih ikut budget masing2 dan masalah kulit. dan harga pasaran yang dipamerkan adalah untuk mereka yang tidak berdaftar sebagai ahli Shaklee..Jika anda ingin menikmati harga yang jauh lebih murah kena la mendaftar kan diri sebagai ahli. Boleh risik2 dengan saya untuk pendaftaran dan pembelian ok...jom tengok TESTIMONI SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEE DISINI














Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam   

24 April 2014

Kelebihan Vitamin E Shaklee

 
Rupanya ramai peminat tegar Vitamin E Shaklee ye...hehe..serius sejak setahun lebih saya aktif berShaklee. Salah satu Vitamin yang di beli single oleh pelanggan2 saya adalah Vitamin E. Mungkin kah kelebihan nya yang banyak?? Mari kita tengok..hehe

 
KELEBIHAN VITAMIN E SHAKLEE
 
  •  Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Memperbaiki peredaran darah
  • Memperbaiki tisu
  • Melindungi paru2 dari pencemaran udara
  • Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan
  • Mengurangkan parut
  • Mengurangkan tekanan darah
  • Membantu dalam pencegahan penyakit katarak
  • Meningkatkan prestasi atlit dengan mengendurkan otot kaki dari kekejangan
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari
  • Menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
  • Merendahkan kadar kolesterol
  • Membantu mencegah pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
  • Meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki
  • Juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri
  • Membantu kawasan gelap areola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
  • Membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual
  • Mengatasi masalah kedinginan dalam perhubungan suami isteri di kalangan ibu menyusu
 
PERBEZAAN VITA E SHAKLEE BERBANDING VITAMIN E DI PASARAN
 
1. Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli - natural/organic - ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan
2. Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate - membuktikan ianya from natural source. Untuk info, satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia - bahaya untuk tubuh anda. (check yours now!)
3. Mengandungi 400IU, lengkap dengan Selenium (as selenium yeast) untuk memastikan penyerapan pada tubuh dengan lebih sempurna
 
Harga Pasaran : Rm149.00(120biji untuk 4bulan) untuk lebih jimat atau mendapatkan produk dengan harga yang jauh lebih murah. anda hendaklah berdaftar sebagai ahli dahulu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam   
 


 

22 April 2014

Kisah Kuda Dengan Semut


Pada suatu hari, seekor kuda sedang beristirehat kerana merasa kepenatan setelah memikul barangan yang membebankan. Beban yang cuma sebesar setengah daripada punggungnya itu telah diletakkan dipunggungnya oleh majikan kuda itu.
 
Perjalanan yang begitu berat ditambah pula hari yang begitu panas terik, maka kuda itu pun beristirehat di pohon rendang, dengan nafas yang termengah-mengah dan mulutnya berbuih-buih.
Ketika kuda itu sedang beristirehat, tiba-tiba lalulah segerombolan semut yang kelihatan sedang bernyanyi-nyanyi dengan riang gembira sambil membawa makanannya juga.
 
Sambil membawa beban masing-masing, ada yang membawa bangkai, tulang-tulang binatang termasuk cebisan-cebisan ayam dan sebagainya lagi. Kuda itu itu berasa hairan apabila melihat segerombolan semut itu senang hati dengan riang gembira bernyanyi-nyanyi.
 
Semut juga melihat kuda terduduk dalam keadaan kepenatan. Sebaik sahaja menghampiri kuda tersebut, ketua semut itu bertanya kepada kuda,
 
 “Hai kuda, apa yang sedang kau lakukan di sini.”
“Saya sedang berehat wahai semut,” jawab kuda.
“Kenapa kau kelihatan begitu penat sekali,” tanya semut lagi.
“Itulah dia saya begitu penat sekali sebab membawa beban ini, beban yang tidak sebesar badanku ini tapi tersangatlah penat bagiku,” jawab kuda itu lagi.
Maka semut itu pun bertanya, “Siapa punya beban yang kau bawa itu, wahai sang kuda?”
Maka kuda pun menjawab, “Bos aku punya, yang sedang minum dan makan-makan di bawah pohon di sebelah sana tu.”
“Oh begitu....” kata sang semut tersebut sambil tersenyum..
Sang kuda berkata, “Eh! Kamu semua ini pula, kenapa nampak begitu gembira?” tanya sang kuda kepada sang semut tadi.
“Kami memang begini setiap hari. Kami juga membawa beban yang berat bahkan lebih berat dari badan kami tetapi kami rasa gembira sekali.”
“Kenapa boleh jadi begitu ya?” tanya sang kuda dengan rasa hairan.
Ketua semut itu diam sejenak lalu berkata: “Barangkali kerana kita mempunyai jurang perbezaan wahai kuda.”
“Apa perbezaannya?” tanya kuda.
“Kamu membawa beban yang berat tetapi beban yang berat itu bukan kepunyaanmu, tetapi majikanmu yang sedang makan minum di bawah pohon sana sedangkan, kami semua membawa beban memang lebih besar daripada badan kami tetapi beban-beban ini adalah kepunyaan kami sendiri, dan bukannya bos kami.” demikian penjelasan semut.
Kuda itu termanggu-manggu tetapi dia tidak dapat berbuat apa-apa kerana dia tetap seekor kuda.
 
Moral dari cerita ini, barangkali kita pernah mendengar: “Saya tidak pernah berhenti, saya tidak akan menyerah.” Mengapa orang-orang yang sudah punya penghasilan yang begitu besar tidak pernah penat, tidak pernah menyerah.
 
Jawapannya cuma satu kerana mereka membawa beban yang dimiliki oleh mereka sendiri, bukan milik orang lain. Ini juga adalah ciri yang paling jelas mengenai perbezaan antara orang yang menjadi usahawan dengan orang yang bekerja makan gaji.
 
===============================================
 
Saya pula kini enjoy dengan menjadi Usahawan Shaklee..walaupun dekat rumah sambil berperang dengan anak2...atau kadang2 kena keluar hantar produk Shaklee pada customer..tapi Alhamdulillah...lagi banyak saya buat..lagi saya enjoy..Dengan Shaklee modal pun xbesar..tak perlu nak beli stok banyak2 untung mendapat kan keuntungan berganda..sama saja harga kalau beli 1 brg pun..Percayalah...Strategi dan mentor sangat penting..bukan main buta tuli beli stok banyak2 simpan kan.
 
Sape nak join saya jadi semut..sangat dialu2kan..saya sedia membantu..sama2 kita jadi semut...hehe
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

18 April 2014

Testimoni Herbalax dan lecithin ~ Cadangan Set Slimming Budget

 
 
:: Assalamualaikum kawan2 Testimonial diri sendiri. Before: 66-68 kg ...After: 58 kg"

Sy cuma consume Herbalax dan Lecithin sahaja untuk set slimming Shaklee ni. Pada mulanya sy consume utk masalah sembelit yg agak kronik dan kolesterol tinggi (naik bintik kolesterol kt mata dan ikut report medical, kolesterol tinggi), but then after 2 - 3 months badan semakin susut. Kesan yg best: Bintik kolesterol tu dh hilang, kolesterol dh paras normal (kdg2 kurang dari tu) and sembelit makin baik. Sy jenis yg rangka besar, jadi berat sy tak banyak yg turun berbanding org lain, TAPI inch loss mmg banyak. Sekarang ni, kdg2 je sy mcm lecithin dan herblax, bdn tak naik pun. cuma kena kawal makan yer.

Alhamdulillah sy dh dpt berat normal (^_^). To all people out there, kena cuba yer. Kite mampu untuk ubah dan SIHAT. Yang penting, perlu yakin dan konsisten. hehehe

TERIMA KASIH SHAKLEE
::
 
Haaa...sape tak happy kan kalau dapat buang lemak2 yang ada dalam badan tu...dua tiga hari ni banyak pulak testimony slimming ni singgah kat group customer2 kami. ape lagi..cepat dapatkan produk Shaklee yang sudah terbukti selamat untuk anda.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 
 

17 April 2014

Resepi Esp Shaklee dan Collagen Powder

shaklee collagen powder
 
 
Assalamualaikum........baru nak share..breakfast pagi tadi..hehe..saya ni kalau minum esp memang nak kena mix dengan minuman kegemaran. Salah satu kegemaran saya Nestle bliss ni lah...perisa strawberry gitu. Nak tau apa tak?? ESP + collagen Shaklee ni....kacau sekejap je dalam air nestle ni..sekejap je larut.. kalau dah senang larut dalam air...dalam badan kita pun senang serap kan. itu la yang buat saya lagi yakin..dua2 supplement ni sangat digalakkan ambil masa perut kosong....uolls yang kerja tu...sebelum gi kerja..minum la air kosong segelas...pastu minum esp segelas..In Shaa Allah..sangat la best. sampai ofis boleh la terus breakfast...xnak breakfast pun xpe...esp kan dah bagi tenaga untuk setengah hari tu. lunch je terus nanti.
 
sepanjang saya mengamalkan 2 produk ni...Antara yang saya amalkan la kan..
 - Kulit..Alhamdulillah..lembap sentiasa.
 - Liang pori pun dah makin mengecil..suka sangat tengok kulit muka sendiri
 - Parut dah makin pudar...yang ketara kat muka lah...lagi dekat parut caeser..best sangat
 - bangun pagi dah tak berminyak.
 
Best tak?? yang penting kena la istiqamah..apa pun yang kita buat semua kena istiqamah...baru la result pun mantap kan. Nak cuba 2 produk ni...dengan hati yang terbuka saya sedia membantu. Hubungi saya seperti no yang tertera ok.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

16 April 2014

Pengedar Shaklee Di Melor, Pasir Puteh, Kok Lanas, Ketereh (kelantan)





Assalamulaikum...Saya pengedar Shaklee di Melor, Pasir Puteh, Kok Lanas, Ketereh (Kelantan) dan yg berdekatan. Untuk COD anda boleh la hubungi saya Wani (sms/whatsapp  014-9160641 ), pm di facebook Syawalni Che Kar Antara produk yang disediakan adalah Set hamil, Set pantang, Set Penyusuan, Set kesihatan optimum, Set Kesihatan optimum, Set alahan / resdung / alergi , Vitamin untuk kanak-kanak dan lain-lain lagi hanya yang terbaik dari Shaklee. "

Alhamdulillah...Makin lama makin bertambah pengedar-pengedar Shaklee dibawah bimbingan saya. Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan produk secara cod di kawasan melor, pasir puteh, kok lanas, ketereh (Kelantan) dan yg berdekatan boleh la berhubung dengan Wani ye..Wani kini aktif di laman facebook. Jika tidak keberatan boleh add friend dengan nya.





 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid
Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam 

14 April 2014

FAQ - MACAM MANA NAK JADI AHLI SHAKLEE




Dua tiga harini ramai pula yang bertanya tentang keahlian Shaklee...macam mana nak jadi ahli, apa faedah nye ye..Macam mana nak generate side income.Memang berbaloi kalau join Shaklee ni...Sambil sihat sambil jana pendapatan. Itu bagi yang memang pengamal makanan tambahan la kan. Sy harap FAQ dibawah dapat membantu menjawab persoalan.

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ?

A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680, anda boleh dapat FREE membership. :)

Q: Berapa modal yang diperlukan ?

A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? :)Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?

A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli. :)

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?

A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. :). untung runcit 15-25%

Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?

A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli. :)

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...

A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. :) Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah. :)

Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke ?

A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Dan sangat digalakkan sebab dpt menikmati harga ahli seumur hidup.Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong. :)

Q: So bagaimana nak register?

A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye. :)

So..siapa2 yang masih tak terjawab soalan dalam kepala tu boleh la hubungi AR ye..AR sedia membantu..jika register untuk mkn sndiri AR akan guide dr segi konsultasi. kalau nak buat bisness lagi dialu2kan dan akan dijemput menyertai group eksklusif kami untuk guide dari segi bisnes marketing.




 untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign