Ajuya Rashid: September 2014

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

30 September 2014

MOTIVATION & RECOGNITION RALLY SHAKLEE

Menerima Pengiktirafan Senior Coordinator Berupa Sijil

Assalamualaikum...Ahad yang lepas 28hb September 2014 AR dijemput untuk menghadiri Majlis Motivation & Recognition yang dianjurkan oleh Shaklee. Majlis ini jarang-jarang skali Shaklee anjurkan. Bersempena raya Shaklee juga mengambil peluang untuk mengadakan jamuan hari raya skali walaupun syawal dah lama berlalu..hehe
 
Ok..apa yang AR nak sampaikan bukan apa..AR bangga bila berada dalam Shaklee..jujur AR cakap dulu kerja dengan company besar...5tahun tau AR menyumbang tenaga. boleh dikatakan orang penting juga bila menjaga kewangan dan pentadbiran sesebuah company kan..Tapi sedikit penghargaan pun xde. Usah kan nak bagi award pekerja terbaik...Majlis perpisahan atau seketul cenderahati pun xde..betul ni..tak tipu langsung. Tapi xpe...Pengalaman yang berharga sepanjang bekerja disana lah AR anggap sebagai penghargaan yang tak terhingga. banyak mengajar AR untuk lebih bersyukur dengan kehidupan sekarang...Sebab tekanan disana juga AR berjumpa dengan Shaklee. Sebab Push factor untuk keluar dari bekerja dibawah telunjuk bangsa lain juga yang membuatkan AR berada di atas pentas ini. Alhamdulillah.


Boleh dikatakan 90% yang hadir adalah melayu...dan yang naik pentas adalah wanita. seronok dan bangga ramai orang-orang kita yang mampu keluar untuk berbisnes. walaupun secara sambilan atau sepenuh masa.


4 orang leader dibawah bimbingan AR... masing-masing sudah mencecah income 4 angka..kami kat depan berdua adalah suri rumah...dan 3 orang dibelakang pekerja kerajaan dan juga swasta. Masing-masing dengan matlamat yang sama. Ingin menambah pendapatan keluarga dan keluar dari masalah kewangan. Dan yang paling penting membantu insan-insan diluar sana untuk sama seperti kami.


Sebelum mengambil sijil sempat posing dengan President Shaklee International, Mr Bradford Richardson. Orangnya memang xlokek dengan senyuman. Beliau juga memuji Distributor2 Malaysia yang semakin berkembang. Malah memuji kami yang suri rumah boleh menjana income hingga mencecah 5 angka hanya dari rumah serta bawa anak2 kemana saja kami pergi. Suri rumah mana nak ada pengasuh kan...kami lah kuli, kami lah bos, kami lah pengasuh..nak xnak kena angkut juga.

Bertiga + 1

Peneman setia umi..hehe...kebetulan papa dorang ada program untuk hari Ahad lepas..tapi itu tidak pernah mematah kan semangat AR.. Suami sentiasa memberi sokongan dari jauh. Izin beliau untuk AR berada dalam Shaklee pun dah cukup berterima kasih. Alhamdulillah.
 
Walaupun kami hanya berkerja dari rumah, kami mempunyai keluarga Shaklee yang ramai..dan tidak bermakna kami xboleh bersosial atau berkawan dengan orang diluar sana. Walaupun hanya di alam maya. Sesekali dengan majlis yang macam ni lah yang menemukan kami. kalau x bila lagi kan. In Shaa Allah..dengan semangat yang dibawa dari majlis ini... AR xkan putus asa untuk merubah nasib bangsa dan agama.
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c84f741b048a0721739ac52c241ba5df
 
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.















Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  



26 September 2014

TESTIMONI SET PANTANG / BERSALIN SHAKLEE ~ LUKA PEMBEDAHAN CEASER CEPAT SEMBUH




Saya nak kongsikan experience saya menggunakan produk shaklee. Saya mula kenal dengan produk ni masa tengah pregnant 5 bulan(nov 2012).masa tu saya ada masalah hb low..so, kawan saya di sekolah suggest untuk try shaklee. 
 
masa tu x terbuka lagi hati nak guna.hihi.sbbnya? Give up..dh try mcm2 tp hb masih low..tapi saya cuba jugak gugel n dpt byk info yg katanya product ni best..saya x jadi try bila tgk harga .mak ai!! Mahainya..huhu..
 
Dipendekkan cerita, msa gugel nk cari set berpantang...byk pulak testimonial kata shaklee ni best sgt..trgerak nak cuba jgk la..ap yg menarik set Berpantang Shaklee boleh digunakan utk czer..sbb Dr mmg dh inform yg saya mmg kna czer..
 
So, saya decide beli set Berpantang (vitalea, vita c, b complex, oste dan zinc) + ESP
Ap yg saya dapat?
 
1)#shakleeeffect - saya rasa bertenaga lain macam..x macam org pantang bergerak sana sini .masa pregnant lembik ya amat..hanya terbaring lesu
2)#shakleeeffect - luka czer cepat sembuh..bila nurse cek jahitan pun cantik je
3)#shakleeeffect - takda rasa stress walaupun berjaga malam sebab baby xnak tdo..sebaliknya husband yg dpt darah tinggi..huhuhu(tlg teman jga bby)
4) #shakleeeffect -sembelit memang tak ada masalah. .sebab slalu dengar story kwn2 yg ngeri..hihi..
 
Memang best rupanya bila guna produk shaklee ni..betul la ap yg saya baca dr testimonial di gugel .now dah hampir 1 tahun stgh guna..ad lg saya add dgn set penyusuan dan untuk anak saya ~ Pn H


Info lanjut mengenai Set Pantang / Bersalin Shaklee boleh klik disini



Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=84fbd798e127f7f700c17213662213ce
 
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  


25 September 2014

BAHAGIA DENGAN BISNES SHAKLEE


Tajuk xtahan...hehe..sebenarnya xtau nak buat tajuk apa...tapi pagi ni memang sentap tengok kawan update Tanda Akhir Zaman kat atas tu..Wallahualam....sempat luahkan apa yang terbuku dihati di wall facebook pagi ni. hehe
 
"Terasa sangat...walaupun sudah 2 tahun berlalu..sempat jugak menumpangkan anak dirumah mak. hantar pengasuh sebulan je. tiap kali ambil kakak tina dulu pampers berat mcm xtukar 1hari. baju bekalkan 2pasang abis diguna..pampers 4keping pun habis. tapi pampers xbertukar. pelik. pusing2 mak juga jadi mangsa. walaupun jauh sanggup hantar. 4 kali jem pergi balik kerja sebab hantar anak dulu.
 
Dalam masa tu juga..selalu google cari kerja yang boleh dibuat hanya dari rumah..4tahun ju...ga ulang alik. gaji lepas duit minyak dgn tol, duit untuk mak, kereta husband bayar jadi boleh la simpan skit2 untuk bekalan hari tua. tapi mak terpaksa terlibat sama.
 
Bila anak dah masuk dua..memang dah xboleh nak harap kat mak lagi..dia semakin tua. bukan untuk kita je hidup dia...terasa penting kan diri sendiri. dalam masa yang sama xnak kurangkan duit belanja mak. set time nak berhenti kerja bila2..bekalan dalam bank untuk beberapa bulan sementara cari kerja dekat dengan rumah.
 
Nekad berhenti...tapi lain yang saya jumpa. Alhamdulillah...berjodoh dengan Shaklee...Setakat nak keluar cari kerja dengan ijazah dan pengalaman kerja 5 tahun untuk dapatkan 3-4k gaji...dalam masa 5bulan Shaklee boleh bagi lebih daripada tu. Masa kerja yang flexible dan lebih banyak masa untuk anak2 dirumah. Bersyukur ditemukan dengan Shaklee. Malah boleh bagi mak lebih dari masa kerja dulu. Seronok kerja tanpa komitmen dengan orang lain.
 
Jujur saya cakap..hidup saya banyak berubah selepas berjumpa dengan Shaklee. dari semua aspek,. yang penting lebih bahagia. DIMANA ADA MASALAH DISITU ADA PELUANG. U DECIDE!!"
 
Ramai yang salah anggap kata AR buat bisnes Shaklee lepastu baru berhenti kerja. Tapi AR jumpa Shaklee masa dalam notis 2bulan. sebab tempat kerja dulu nak berhenti kerja kena notis 2bulan. Jadi nak xnak AR kena berhenti dulu baru boleh cari kerja lain. Sebab xbanyak company yang nak tunggu sampai 2 bulan kan. So AR pun atur la strategi nak benti kerja tu. Strategi AR xde apa pun...Just simpan duit untuk bekalan nak bagi mak untuk 2 3bulan. Tapi Alhamdulillah..habis je duit simpanan bisnes Shaklee dah semakin maju. Malah AR boleh bagi mak sehingga 4 angka sebulan. Tak termasuk bekalan supplement bulanan. Chewaah tu pun nak cakap.
 
Tapi memang betul kan...semua kita nak buat yang terbaik untuk mak. Ikutkan kalau AR xkerja pun In Shaa Allah cukup la nafkah yang suami bagi bulan-bulan. Tapi xkan untuk mak kita nak hulur pun xboleh. AR ada adik2 yang masih bersekolah. Sudah tentu banyak duit belanja nak pakai lagi. Hmmm....itu je la kot untuk harini. Kenangan semua tu. Tapi sekarang Alhamdulillah...Bersyukur banyak2 ditemukan dengan Shaklee...Bisnes tanpa modal..modal nya rajin je...ada internet, ada semangat nak berubah. itu lah AR.
 
Bagi anda diluar sana yang masih fikir apa Shaklee boleh bagi?? jangan la fikir banyak sangat..kdg2 byk fikir je..tapi kerja 1 pun xjalan. AR join Shaklee pun memang xpk apa..AR pk nak buat side income je..Tak sangka sampai tahap ni... pendapatan 5 angka memang tak penah jangka. Nak keluar cari kerja minta gaji 5 angka pun mustahil kan.
 
Dengan semangat yang ada, bimbingan yang berterusan...In Shaa Allah...Siapa yang bersama2 saya...kita sama2 ubah nasib keluarga.
 
 
kenangan ketika menerima award di Shaklee National Conference
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c84f741b048a0721739ac52c241ba5df
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  

24 September 2014

TESTIMONI SKINCARE DAN VITAMIN E SHAKLEE

Ramai Share testimoni kat sini, seronok baca, saya pun terdorong nak share kepuasan menggunakan skin care ENFUSELLE Shaklee, saya guna Purifying Toner & Balancing Moisturizer je..

b4 dis sy ada mslh kulit berminyak n liang pori terbuka, menyebabkan kulit muka nampak kasar, kusam selain jerawat mudah tumbuh. Memang sedih tgk jerawat bertimpa2 atas muka..bila nak make up kununya nak tutup jerawat m
uka, makeup pun xnak lekat..sbb kulit muka memang berminyak.

Selain consume vitamin E, saya amalkan guna Purifying toner setiap pg n sebelum tidur utk segarkan kulit n tutup liang pori yg terbuka. Then saya guna Balancing Moisturizer utk balance kan kelembapan kulit saya, sy hy guna sedikit je then sapu rata ke muka sekali sehari. Dengan cara tu memang boleh bertahan lama.
Alhamdulillah, after 1 month sy amalkan memang Kulit rasa segar sangat, ringan n nampak smooth je..Terbaik!!!
 
EFFUSELLE BASIC SYSTEM NORMAL FOR OILY SKIN
 
 
 
1. PURIFYING CLEANSING GEL
  • Gel yang bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemaran, mekap dan minyak yang berlebihan
  • Bahan-bahan khas serta tambahan vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
  • Mencerahkan tona kulit
  • PH dan seimbang
  • Hypoalergenik
 

2. PURIFYING TONER
  • Dengan 3 tindakan untuk menghentikan kerosakan pro-oksida
  • Merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan enfusselle
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • PH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likolis, ginseng dan whitch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Hypoalergenik
3. BALANCING MOISTURIZER
  • Formula ringkas untuk menyubur dan melembapkan kulit
  • Formula enfuselle tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah halu dan tidak berkilat
  • Terbukti secara klinikal 146% peningkatan keanjalan kulit, 268% mengurangkan garis-garis halus dan 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28hari.
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit.
  • Hypoalergenik.
4. EYE TREATMENT
  • Mengurangkan kemunculan garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrient dan botani khusus
  • Ton kulit kembali sekata dalam 12minggu
  • kandungan botani anti-penuaan dan vitamin c memberikan faedah yang ketara pada kulit halus disekeliling mata.
  • Juga sesuai di bahagian leher dan mulut.
  • Hypoalergenik
 
Bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat yang teruk..dan kulit berminyak..sangat di sarankan untuk mengambil set ini. sebelum ia nya menjadi lebih teruk. Lebih baik mendapat kan rawatan dengan segera.
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f816fdcb111b79750431ce758e283ead
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.











Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  



 

23 September 2014

ATASI MASALAH KOLESTEROL ANDA SECARA SEMULA JADI DENGAN FITOSTEROL


 
Satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Paras kolesterol darah yang tinggi boleh dialami oleh sesiapa sahaja, tanpa mengira usia. Ia adalah masalah serius yang boleh meningkatkan risiko penyakit jantung iaitu pembunuh nombor satu di Malaysia. Hakikatnya, semakin tinggi paras kolesterol anda, semakin tinggilah risiko yang anda hadapi.

Terdapat 2 jenis kolesterol dalam darah anda:
  • Lipoprotein ketumpatan rendah (LDL) boleh membentuk plak dan menyumbat arteri, seterusnya meningkatkan risiko serangan jantung dan strok. Lazimnya ia dikenali sebagai ‘kolesterol tidak baik’.
  • Lipoprotein ketumpatan tinggi (HDL) atau kolesterol ‘baik’ dapat menyingkirkan kolesterol tidak baik dengan membawanya ke hati untuk disingkirkan.
Oleh yang demikian, bagi melindungi diri daripada penyakit kardiovaskular, anda hendaklah mengekalkan paras kolesterol HDL yang tinggi dan paras kolesterol LDL yang rendah.
 
 
Walaupun paras kolesterol darah anda tinggi, terdapat beberapa langkah yang boleh anda ambil untuk mengurangkannya demi melindungi kesihatan anda.
 
  • Amalkan pemakanan seimbang, rendah lemak tepu dan tinggi serat larut air.
  • Lakukan aktiviti fizikal dengan kerap.
  • Kurangkan berat badan berlebihan.
  •  Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) mengesyorkan penambahan 2,000mg FITOSTEROL ke dalam diet harian anda untuk merendahkan paras kolesterol secara semula jadi. 


Memperkenalkan PHYTOCOL-ST Shaklee

Pilihan Sihat dengan 2,000mg Fitosterol Setiap Hari

PHYTOCOL-STTM Shaklee ialah formula proprietari berasaskan bahan-bahan yang terbukti secara klinikal berkesan untuk menyekat penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL.

Keistimewaan Shaklee: 

  • Rumusan beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin.
  • Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
  • Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol LDL dalam lebih 80 kajian.
  • Membekalkan 100% nilai harian fitosterol sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH). 
  • Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.
 
 
Bertindak Bijaklah Hari Ini, secara Semula Jadi! dengan SHAKLEE

 
Bagaimana Fitosterol bertindak?
 
Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol akan bersaing dan mengalahkan kolesterol untuk penyerapan dalam usus. Ini bermakna bahawa semakin banyak Fitosterol yang anda ambil, maka semakin kurang kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang anda untuk merendahkan paras kolesterol LDL anda.
 
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=d1657a2a444be6101eba0bb5b2cea8e9
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 









Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  



 

22 September 2014

HEMOGLOBIN DAN FUNGSI IRON

'Iron' (zat besi) elemen yang diperlukan dalam pembentukan darah. Kira-kira 70% 'iron' badan dijumpai dalam sel darah merah dikenali sebagai 'hemoglobin' dan di dalam sel otot dikenali sebagai 'myoglobin'.Hemoglobin diperlukan untuk memindahkan oksigen di dalam darah daripada paru-paru ke tisu badan. Myoglobin, dalam sel otot, menerima, menyimpan, mengangkut dan membebaskan oksigen.
 
Kira-kira 6 % 'iron' badan adalah komponen sesetengah protein, diperlukan untuk respirasi dan metabolisma tenaga dan sebagai komponen enzim yang terlibat dalam penghasilan kolagen dan beberapa 'neurotransmitter' (agen penghantar maklumat ke otak). 'Iron' juga diperlukan untuk sistem imunisasi untuk berfungsi dengan baik.
 
Kira-kira 25% 'iron' dalam badan disimpan sebagai ferritin, dijumpai dalam sel dan mengitari darah. Secara purata lelaki dewasa memiliki kira-kira 1,000 mg 'iron' simpanan (cukup untuk 3 tahun), di mana wanita secara purata memiliki hanya 300 mg (cukup untuk 6 bulan). Apabila pengambilan 'iron' melalui diet terlalu rendah, 'iron' simpanan turut akan berkurang (iron depletion) dan menurunkan aras hemoglobin. Kekurangan 'iron' berterusan dikenali 'iron-deficient erythropoiesis' dan semakin teruk penurunannya dikenali sebagai 'iron deficiency anemia'.

Kehilangan darah di atas sebab-sebab tertentu menyebabkan 'iron deficiency'. Bagi lelaki dan wanita postmenopaus , 'iron deficiency' selalunya menyebabkan kehilangan darah 'gastrointestinal' (sistem penghadaman/perut-usus). Bagi wanita yang didatangi haid, mereka memerlukan lebih 'iron' menggantikan darah dalam tempoh 'period' tersebut.
 
Bagi penderma darah, mereka akan kehilangan kira-kira 200 - 250 mg 'iron'. Semasa tempoh pertumbuhan bayi, kanak-kanak dan orang dewasa, keperluan 'iron' melebihi bekalannya dalam diet dan simpanan. 'Iron' hilang daripada tisu pertumbuhan semasa MENGANDUNG dan sewaktu pendarahan semasa MELAHIRKAN anak dan selepas kelahiran secara purata sebanyak 740 mg. Ibu MENYUSUKAN anak memerlukan kira-kira 0.5 - 1 mg sehari.
 
Keperluan 'Iron'
 
Aras 'iron' kita diperiksa sebelum mendermakan darah bagi menentukan adakah selamat kita berbuat demikian.'Iron' tidak boleh dibina oleh tubuh dan mesti diserap daripada apa yang kita makan. Dewasa memerlukan minimum 1.8 mg 'iron' sehari. Hanya kira-kira 10-30% 'iron'  yang diambil itu diserap dan digunakan oleh badan.
 
Keperluan 'iron' harian boleh diambil melalui suplemen. Makanan tinggi vitamin C boleh membantu meningkatkan penyerapan iron.
 
Beberapa makanan yang kaya dengan iron:
  • Daging dan tenusu
  • Ayam
  • Hati (kecuali hati ikan)
  • Ikan
  • Sayuran hijau
  • Brokoli
  • Tomato
  • Jagung
  • Kobis

VITA-LEA IRON FORMULA ~ MULTIVITAMIN DAN MULTIMINERAL


Kepelbagaian yang Menakjubkan
Sains terbaik Shaklee menghasilkan salah satu suplemen yang paling komprehensif dan seimbang yang mampu anda miliki. Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan terhadap 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
 
Apabila Diambil Setiap Hari, Vita-Lea:
  • Membantu mengekalkan kesihatan yang sempurna*
  • Mengandungi beta karotena yang bermanfaat untuk menggalakkan pertumbuhan, memelihara penglihatan dan menjanakan semula tisu.
  • Membekalkan kalsium, fosforus serta vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi
  • Biotin dan asid pantotenik menyokong metabolisme lemak dan karbohidrat
  • Vitamin B12 merangsang pembentukan sel-sel darah merah.
 
Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang berisiko menghidap lupus eritematosussistemik hendaklah berbincang dengan doktor mereka sebelum mengambil produk ini. Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.



Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=8b02ed5a86a1a326b7862bbba5eb74a7
 
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 











Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  

20 September 2014

TESTIMONI SET HAMIL SHAKLEE

 
Just nak share pengalaman consume set mengandung shaklee selama hampir 5 bulan yang dibeli dari SihatHouse:)
Pengalaman 2 kali (boy and girl) mengandung yang sebelum ni:
1) kulit automatik jadi gelap..
2) Jerawat belakang badan tumbuh mencanak canak,
3)leher jadi hitam berdaki,
4)ekzima menjadi jadi (gatal sana sini)
5)bila checkup selalu kene bebel sebab hb rendah,
6)sepanjang mengandung gigi sakit ( bersalin je, gigi wajib kena buang sebab reput, dua kali pregnant dua batang gigi hilang.. Uwaaaa)
Bila mengandung kali ketiga sebab fikir umur sikit lanjut bila tahu pregnant je.. Terus buat persediaan.. Order set mengandung shaklee.. Dan Alhamdulillah.. Gejala gejala yang saya sebut diatas satu pun tiada bila mengandung kali ini... Malah nurse dan doctor dari swasta n kerajaan selalu tanya "pregnant anak pertama ke?" Sebab saya nampak sihat dan bersemangat dan ceria...
Berusaha untuk sihat bersama Shaklee:) InsyaAllah.. Dengan izin DIA juaaa
P/s: saya hanya pengguna sahaja...bukan dealer,agent,atau sekutunya ...hehehe

Best kan..saya sendiri sudah merasa kesan dari set ini..Alhamdulillah..walaupun pregnant tapi kulit dan badan tetap sihat. Untuk info lanjut mengenai set ini boleh baca kat sini ye.Set Hamil Shaklee
 
 



Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=132f222c336f78ae7a3158b2c7786d05
 
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.














Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb : Ajuya Rashid

Shaklee Independent Distributor (SID 920211)
sms/ whatsapp : 012-6102263
Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan, Shah Alam  
 
 

 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign