Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: 5 KELEBIHAN AIR KELAPA MUDA KETIKA HAMIL

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

20 January 2015

5 KELEBIHAN AIR KELAPA MUDA KETIKA HAMIL

 
Beberapa harini rajin plak AR drive tru air kelapa muda ni..hehe..maklum lah orang kata air kelapa muda banyak kelebihan kalau dah hujung2 kehamilan. Skang ni AR dah masuk 36minggu..tinggal beberapa minggu je lagi..Lagipun cuaca panas letak ais + gula memang sedut x hengat orang sebelah dah...hehe. Kalau kat kawasan umah AR ni sebiji Rm3.50 murah ke mahal xtau la plak AR kat tempat lain harga brapa kan. Tapi yang penting nikmat kesejukan air kelapa tu memang memuaskan tekak yang sedang dahaga...haha...ok lah meh AR share 5 kelebihan air kelapa ni tambah2 diminum ketika hamil.
 
1. Kandungan Elektrolit Semulajadi - Air kelapa muda adalah cairan yang kaya dengan kandungan kalsium, kalium, elektrolit, klorida, magnesium, riboflavin, dan juga sodium. Sebagai isotonik semulajadi yang kaya mineral dan memiliki elektrolit cair yang sama dengan kandungan cairan di dalam tubuh, sangat berguna untuk mencegah dehidrasi dan memulihkan stamina. Ibu hamil memerlukan lebih banyak air. Dehidrasi semasa hamil akan menyebabkan masalah kesihatan diantaranya sakit kepala, edema, kram, bahkan dapat mengurangi kontraksi yang mengakibatkan kelahiran pramatang.
 
2.  Mempunyai Diuretik Semulajadi - Air kelapa juga berfungsi sebagai diuretic semulajadi, air kelapa muda terbukti melancarkan proses pembuangan urin dan membantu membersihkan saluran kencing. Hal ini tentu saja diyakini mengeluarkan zat racun  atau racun yang dihasilkan tubuh dan mencegah 'infection'  pada saluran kencing yang umum terjadi pada ibu hamil.
 
3.  Sebagai Anti Penyakit - Air kelapa muda mengandungi sebatian asid laurik, sejenis asid yang dapat membantu melawan berbagai penyakit. Asid laurik dalam air kelapa sama dengan yang dijumpai dalam susu ibu dan mempunyai persamaan ciri-ciri sebagai antikulat, antibakteria dan antivirus, sehingga akan selalu menjaga kesihatan ibu dan bayi dari virus berbahaya seperti herpes dan HIV, protozoa giardia lamblia bahkan dapat mengelakkan bakteria dan klamidia heliokobater.
 
4.  Membantu Pencernaan - Air kelapa juga terbukti meningkatkan fungsi pencernaan orang dewasa maupun anak-anak. Ketika hamil, plasenta akan menghasilkan sejenis hormon progesteron, yang melambat kontraksi otot dan menggangu proses pencernaan. Dan air kelapa terbukti membantu meningkatkan proses pencernaan.
 
5.  Meningkatkan HDL - Air kelapa muda tidak mengandung lemak dan kolesterol, bahkan menurut kajian para ilmuwan, air kelapa dapat meningkatkan kolesterol baik (HDL) dalam tubuh.
 
Menurut orang-orang lama juga mengamalkan air kelapa sebelum kelahiran dapat membersihkan air ketubah (jernih) dan kulit baby pun cantik serta kulit kepala kurang berkerak. Itu yang orang2 dulu kata..Bersalin pun senang nanti. In Shaa Allah..kita x menolak atau menerima sebulat2 nya...yang penting orang dulu2 lebih berpengalaman. Doa kan AR ye...walaupun anak ketiga tapi perasaan tu sama je dengan anak2 sebelum2 ni.
 
 
Dapat kan Set Hamil dan Set Pantang Shaklee di sini
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c84f741b048a0721739ac52c241ba5df
 
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)

sms/ whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign