Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: CARA MERAWAT DEMAM SELSEMA BAYI 2BULAN

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

15 April 2015

CARA MERAWAT DEMAM SELSEMA BAYI 2BULAN

Nurul Naily Zahra Bt Muhammad Zaki

Assalamualaikum...arini AR nak share pasal selsema baby...kalau baby selsema xbyk yg kita boleh buat kan. sebab baby xboleh nak makan ubat. atau nak hembuskan hingus yang tersumbat. Bila baby xselesa, dia xboleh tido. kita pun xboleh tido. Bagi ibu2 yang ada baby baru..Meh AR nak share pengalaman AR sendiri merawat demam selsema bayi AR yang baru 2bulan ni. Ini pengalaman AR sendiri dengan Shaklee.
 
Sebelum tu...Kakak baby umur 6tahun demam selsema..lepas tu pkul 3pagi isnin baby dah xboleh tido..rupanya dah terjangkit demam selsema dengan kakak. Lepas je husband pergi kerja dalam pkul 7.30 pagi. AR terus ambil breastpump dan kosongkan breast. Immediately minum ESP + Susu HL. 15minit kemudian AR terus ambil Omega Guard 3biji, Vitamin C 2biji. minum air banyak sikit. Kerapkan menyusukan bayi. padahal aritu AR siap bawa dia keluar pergi kelas.
 
Tak sangka sangat menjadi. Malam tu baby tido lena sangat pkul 6pagi baru bgn menyusu dan badan dia pun dah xpanas, hingus langsung xde. Macam magic plak..mana pergi dah semua2 tu..hehe. Yang si kakak pun xbaik2 sampai sekarang.puas pujuk suruh makan omega guard dan vitamin C. Dia kata nak makan ubat doctor. Tapi AR xbw pergi jumpa doctor pun..hehe..biar je dia xnak dengar cakap.
 
Menyusukan ialah salah satu cara terbaik untuk melindungi kesihatan baby, dan selagi dia menyusu badan dia akan dapat antibody dan keimunan semulajadi dari kita sebagai ibu. Tanggungjawab kita? mesti la dapatkan makanan yang berkhasiat secara tak langsung utk baby kan. 
 
 
 
Kenapa AR ambil ESP? Sebab AR tau ESP adalah sumber protein utk susu badan kita..dan ada kalsium dan juga mesti lah memperbanyakkan susu badan. sebab AR dah pump dah sebelum ambil ESP. Harap2 dengan pengambilan ESP cepat la terisi susu sebelum baby bangun. agak2 dalam 10 oz AR simpan untuk pagi tu. Omega Guard pula membantu melegakan keradangan ( hidung tersumbat , pernafasan, Sistem imun), Vitamin C untuk system imun dan melawan penyakit.
 
Sebenarnya banyak lagi yang AR ambil sepanjang menyusu kan badan ni..tapi bila baby selsema aritu terus tukar jadual...kalau x pagi2 masa perut kosong tu AR ambil ESP dengan susu je. Set menyusu Bcomplex, Vitalea dan Ostematrix lagi ada..tapi yang tu AR ambil ikut jadual biasa.
 
Lepas ni AR dah tau dah cemana nak handle kalau baby demam ke apa..serius ni..pengalaman dengan kakak2 memang xpernah macam ni. baby Naily la baby yang paling senang nak jaga. Dalam 2 bulan 5hari ni...baru sekali ni dia dijangkiti selsema. sebelum ni Alhamdulillah xde apa2. Semoga anak umi sihat sentiasa.
 
 
 
Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c84f741b048a0721739ac52c241ba5df
 
 
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm65.00 seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
 
 
 
Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)

sms/ whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign