Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: PENGALAMAN BERSALIN SECARA 'INDUCE'

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

14 May 2015

PENGALAMAN BERSALIN SECARA 'INDUCE'


Dengar induce je pun dah kecut..serius AR dengar2 citer orang sakit lain macam. Sebab sakit nya bukan normal kan. Alhamdulillah...3 orang anak 3 pengalaman AR bersalin..hehe. Anak 1st lahir secara ceasar di KPMC, anak kedua lahir secara normal di QHC Medical Centre, Subang Jaya. dan anak ketiga tempoh hari kembali ke KPMC, Puchong.


awal pagi dah kena bangun..umi standby susu siap2

Malam 5hb AR dah xsedap duduk...ada rasa sakit2 yang regular..tp xkuat. So belum bgtau husband lagi..siap pergi jalan2 kat giant makan Subway lagi. Balik tu baru bgtau husband dia Tanya nak pergi hospital tak? AR kata nanti dulu...abang tido dulu nanti AR kejutkan. AR pun tido xlena..asik kira contraction baby..Lepas je azan subuh terus kejut husband..siap2 mandi pergi hospital.Tepat jam 7pagi sampai KPMC.

Sampai je KPMC nurse terus bawa ke labour loom untuk check jantung baby dan kontraksi. dorang kata sakit xkuat lagi. so nak tunggu ke nak balik. AR dengan husband buat keputusan tunggu dan terus admit. Lepas je doctor cek jalan semua baru 1cm. hmm...memandangkan 1cm je kena la tunggu lagi. Itupun doctor Tanya nak induce ke nak tunggu. Jam 2petang doctor dtg check lagi sekali..still 1cm..so keputusan nya induce la..tapi esok pagi baru doctor akan induce katanya kang dia balik malam2 xsedap hati pulak nak masukkan ubat. lagipun masih ada peluang untuk tunggu sakit betul2.

Esok nya pkul 10.30 pagi doctor check still 1cm.Terus masuk ubat induce.AR pun sakit xsakit sangat macam main2 je kontraksi dia. Baby ni...AR bukan apa risau sebab 1st baby pun AR rasa sakit skit2 mcm tu..tapi lepas je doc check baby dah berak. sebab tu xnak kes anak 1st terjadi lagi. kang xpsl2 kena caeser. huhu. Dari pkul 10.30 smpai pkul 5petg.. baru 2 cm jalan buka..uwaaa..tapi sakit nya xboleh nak explain. nurse Tanya nak ubat tahan sakit tak...bagi jelah..lepas je nurse cucuk ubat tahan sakit..AR cuba untuk tido..nak kurangkan rasa sakit..pkul 9.30 malam tiba2 terjaga sebab terkejut macam ada benda meletup..hehe air ketuban pecah..abis atas katil.

Lepas je air ketuban pecah...nurse cek jalan dah 4cm...terus call doctor n standby ke labour room. siap2 turun ke labour room...Naik je atas katil kat labour room terus kuar baby girl Nurul Naily Zahra. Alhamdulillah..sakit nak beranak tu sekejap je. 2 kali push dah kuar. hehe. Jahitan pun skit je doctor kata. Serius cakap boleh kuar air mata sakit contraction induce ni..xmcm anak kedua..pkul 5pagi pegi horpital pkul 11pagi dah kuar. Apa2pun Alhamdulillah..dah selamat semua nya. Yang penting yakin boleh 'push' gunakan kuasa otak kita. hehe. 



p/s : Dapat kan Set Hamil dan Set Pantang Shaklee di sini


Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik button "Order Now" dibawah...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBITsahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak CODSHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)

sms/ whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign