Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: July 2015

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

30 July 2015

SUNAT ATAU KHATAN ANAK PEREMPUAN



Assalamualaikum..haa semalam AR baru bawa Nayli pergi sunat (berkhatan). Dari hari kehari xigt sokmo. Sampai la sekarang umur baby Nayli dah lima bulan lebih nak masuk enam bulan awal bulan lapan ni.

Kalau ikutkan anak AR yang dua orang tu semuanya sunat kat kelantan. Sebab balik kelantan terus pergi klinik yang ada sediakan berkhatan baby. Tapi kali ni asal balik kelantan je xigt nak pergi. Pastu bz la..smpai la dah lepas raya ni xtau bila pulak la nak balik kelantan jwab dia haa. So terpaksa la cari klinik kat KL ni.

Pernah skali AR tanya dekat Klinik Putra Heights kat notis depan ada je letak notis berkhatan anak lelaki dan perempuan. Ciss bila tanya buat utk lelaki je. Baik turunkan notis tu bikin panas je. Hehe

Last2 AR pergi kat seri kembangan area taman equine sana ada satu Poliklinik An-nisa. Pergi tanya tu terus boleh buat. Alhamdulillah la dah lepas amanah utk sunatkan Nayli. Sebenarnya ada orang cakap xwajib pun sunatkan baby girl kan. Tapi memandangkan semua anak2 AR sunatkan dan AR fikir itu adalah amanah kita sebagai ibubapa untuk menjaga maruah nya. 

Kat sini AR ada jumpa dari blog Ustaz Zaharuddin

"Pandangan para ulama dalam memahami hadith di atas terbahagi kepada tiga kumpulan :-
1) Hukumnya sunat bagi lelaki dan wanita . Ia adalah pandangan Imam Malik dalam satu riwayat, Abu Hanfiah dan sebahagian ulama mazhab Syafie.
2) Wajib bagi lelaki dan wanita . Demikian fatwa Mazhab Syafie dan kebanyakan Ulama dan juga pandangan Imam Suhnun anak murid Imam Malik,   
3) Wajib bagi lelaki dan hukumnya sunat bagi wanita. Demikian sebahagian ulama Syafie, dan mazhab Hanbali.
Kesimpulan perkara, disepakati bahawa khatan bagi lelaki adalah wajib, dan jika warga lelai satu negara semuanya tidak berkahatan, maka pemerintah perlu bertindak ke atas mereka.
Syeikh Atiyyah Saqar memberikan ijtihad beliau setelah meneliti dalil-dalil yang ada..katanya tiada dalil yang sohih serta terlepas dari komentar yang menunjukkan wajib bagi wanita untuk berkhatan.
Syeikh Mahmud Syaltut (bekas Syeikhul Azhar) pula mengatakan bahawa para doktor berkata kesan daripada wanita tidak berkhatan adalah akan menaikkan syahwatnya dan dibimbangi mendorong kepada sesuatu yang tidak diingini.
Berkata pula Prof. Dr Md Hasan Al-Hafnawi , pakar perubatan kulit di kuliah perubatan al-azhar dan Dr Md Sadiq selepas meliaht hadith2 Nabi, mereka memberi pandangan dari aspek perubatan  .
:Kelentt wanita (yang dipotng sebahagian jika dikhatan) yang berada di pangkal faraj wanita memberi rangsangan terkuat untuk hubungan lelaki dan wanita, dan kekuatan rangsangannya boleh mencecah 7 kali lebih sensitif dari zakar lelaki.."
dan pelabagi lagi hasil kajian mereka yang tidak sempat saya terjemahkan. di akhirnya pakar perubatan ini berkata :
" Demi menjaga maruah dan kehormatan wanita dan kewanitaannya, wajiblah kita mengikuti ajaran Islam dalam hal ini, yang terbaik bagi wanita adalah "isymam" atau memotong sedikit hujung dari kelentit . ( Majalah, Oktober 1994)
Syeikh Dr Yusof Al-Qaradawi setelah membawakan dalil-dalil bagi kumpulan yang mewajibkan berkata, hadith-hadith dalam hal wajib khitan bagi wanita adalah lemah . Justeru khitan adalah wajib bagi lelaki sahaja, dan tidak wajib dan tidak juga sunat bagi wanita..Hanyalah harus bagi wanita, dan digalakkan jika boleh membawa kepd manfaat, dan tidak digalakkan jika sebaliknya."




Masuk je bilik doktor nak buka pampers si kecik ni pergi berak pulak..kena la tukar kan pampers dulu. hehe...lepas je cuci nurse letakkan krim untuk bagi kebas. kena la tunggu kat luar sekejap 15minit. lepas tu terus sunatkan. sekejap je. sambil ambil perhatian Nayli. Doktor pulak sunatkan dia. 

Kalau dulu senang je bidan kampung pun ada datang sunat kan..tapi skarang ni susah naak cari bidan kampung. tu yang tiga2 anak2 AR sunat kat klinik. Lagi senang rasanya. dan lepas je sunat doktor letak ubat luka. Alhamdulillah xde plak Nayli meragam harini.




Untuk order produk Shaklee secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW  ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan

Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

29 July 2015

TESTIMONI SET SLIMMING SHAKLEE ~ BERAT BADAN TAK TURUN TAPI SUSUT INCI



Testimoni Slimming set (Lecithin + herblax + Esp) TAK MENJADI ??

"Saya timbang berat tak turun sangat pun. Tapi kawan2 tegur BADAN nampak SUSUT".
Ha! Ni Azie nak bagitahu. Bagi customer ni yang amalkan set lengkap yang ada Esp (protein yg BINA OTOT), memang rasa berat badan tak turun tapi kawan2 pulak tegur badan nampak susut.

Pelik pulak ye?

Sebab LEMAK2 yang HILANG tu digantikan dengan otot2. Otot ni lah yang penting untuk jadikan badan kita MANTAP & TAK GELEBEH.. bukannya badan berat dengan LEMAK berkumpul sana sini.

Azie pernah dapat komen dari kawan yang amalkan set slimming jenama lain. Memang berat turun, tapi dia asyik merungut perut jadi gelebeh je.

Jadi, anda nak Set slimming yang LENGKAP? Mesti pilih shaklee! Dengan 3 smart step ..
BAKAR/PECAHkan lemak---> BUANG TOKSIN---> BINA OTOT .
***Esp tu juga bantu mengenyangkan dan beri tenaga.. Jadi anda tak perlu pening2 kepala tahan lapar nak kurus ye.




Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

28 July 2015

KEBAIKAN MENGALAMI MORNING SICKNESS KETIKA HAMIL


Pheww...kalau tengok gambar ni memang teringat2 je masa mengalami morning sickness tempoh hari. Boleh dikatakan tiap kali pregnant AR akan mengalami morning sickness. tinggal teruk dan tak teruk je. Teruk nya sampai masuk wad sebab xmasuk makanan dan minuman langsung. so kena la masuk air kat wad. lepas je keluar wad..sambung balik morning sickness. kalau fikir serik anak sorang je la jawab dia kan. mana tak nya nak kena tanggung ketidakselesaan muntah, loya, hilang selera makan, mengantuk dan xde tenaga nak buat kerja harian. Hehe..tup tup harini dah 3 orang dah. 

Tapi Alhamdulillah la...AR muntah2 and pening2 xde la smpai 3 4 bulan habis trimester pertama. Paling lama 2bulan..paling tak lama sebulan. sebulan anak 2nd.huhu...kesian kan bila morning sickness. tengok orang pregnant melepek je tau la AR apa perasaan dia. Tapi rupanya orang yang bertuah je yang mengalami morning sickness ni..hehe yeke bertuah. Ini yang AR jumpa kat wall FB..sorry sangat2 lupa nak kredit..asal jumpa je terus copy masuk draft..huhu
  • ibu hamil yang mengalami morning sickness mempunyai peluang sebanyak 80% lebih rendah untuk mengalami keguguran di awal kehamilan berbanding ibu hamil yang sihat tanpa sebarang gejala morning sickness.
  • Ada kajian yang mendapati ada hubung kait antara morning sickness dengan risiko untuk kelahiran bayi pramatang.
  • Fakta menarik yang ditemui juga mendapati ibu hamil yang mengalami gejala morning sickness di awal kehamilan boleh merangsang bayi dalam kandungan berpotensi memiliki kecerdikan lebih baik terutama dalam bidang memori bernombor dan kefasihan lisan.

Gejala morning sickness berlaku juga disebabkan oleh peningkatan kadar hormon hCG Beta dan lebih tinggi daripada progesterone dan estrogen ketika hamil. Jadi, kepada ibu hamil yang sedang melalui morning sickness, banyakkan bersabar dan fikirkan yang positif kerana anda sebenarnya bakal ibu yang sangat bertuah. So banyakkan bersabar ye. sebab memang xde ubat hehe...yang paling terbaik untuk kita ambil adalah dengan pemakanan yang sihat untuk mendapatkan tenaga bagi melawan rasa letih dan penat sepanjang morning sickness.

Kat sini..AR nak kongsikan Supplement Shaklee yang AR ambil sepanjang morning sickness dan hamil. Sudah tentu SET HAMIL SHAKLEE. Sudah pasti sepanjang morning sickness kita xlalu nak makan kan. so macam mana nak dapat tenaga dan nutrisi untuk baby dalam kandungan? Ini la yang AR nak kongsikan. Boleh baca kat sini. Kalau nak order just contact AR je. kita citer2 lebih lanjut ok. Dannnn...AR juga selalu syorkan peppermint Ginger Plus Shaklee ni untuk tambahan kepada set hamil tadi. Kebanyakan ibu hamil memang akan berangin. Tambah2 awal trimester kan. 





TESTIMONI SET HAMIL SHAKLEE UNTUK MORNING SICKNESS





Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



27 July 2015

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN




Assalamualaikum...Alhamdulillah AR dah kembali dari cuti raya. chewaah macam la cuti sangat kan. Padahal mood nak ngadap PC tu yang xkunjung tiba. Hehe maklum la balik kampung + cuti2 lama sangat. 

AR harap masih belum terlambat untuk AR ucapkan SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada semua pelanggan serta rakan2 dan sahabat taulan ajuyarasid.com. 

Semoga ikatan dan hubungan yang dibina kekal abadi. salam kosong-kosong. 

Jangan lupa nak order Shaklee sekitar puchong, putra heights Ingat AR ok :-)




Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

13 July 2015

PETUA RAWAT TUMIT KAKI PECAH




Petua untuk tumit kaki pecah ni AR dapat dekat #DIYkecantikan mingguan wanita. Haa apa lagi kongsi la dengan uolls. Tapi Shaklee pun ada untuk rawat tumit kaki pecah tau. baca sampai habis. hehe.

"Campurkan 2 sudu baking soda dalam bekas air panas dan tambah beberapa titik minyak lavender. 

Selepas kaki direndam, gosok tumit kaki menggunakan 3 cara. 


Mula-mula gosok dengan baking soda, kemudian gosok dengan air sahaja dan akhir sekali gosok menggunakan gula merah.

Ikuti dengan penggunaan pelembap yang baik untuk kulit dan balut kaki dengan tuala suam.

Hasilnya pasti berbeza dan anda akan rasa selesa. Selamat mencuba
" - Mingguan Wanita



Herbal Blend® Multi-Purpose Cream Shaklee


shaklee

  • Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit anda, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki
  • Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit
  • Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary


TESTIMONI HERBAL BLEND SHAKLEE






Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



10 July 2015

KENAPA PERLU TAHU WAKTU SUBUR WANITA?




KENAPA PERLU TAHU WAKTU SUBUR WANITA?

1. Untuk memudahkan mendapat zuriat

2. Untuk mengelakkan daripada mendapat zuriat


Kedua-duanya adalah sama penting.

Ilmu ini mungkin boleh anda sebarkan dan digunakan secara 
praktikal.


JOM KITA FAHAMI KITARAN HAID WANITA

Kitaran haid ini agak kompleks dan susah sikit untuk difahami. Kitaran haid wanita berlaku setiap bulan secara puratanya ialah 28-30 hari. Tapi wanita masing-masing ada kitarannya sendiri, ada yang 25 hari ada juga yang lewat sehingga 35 hari. Tetapi secara puratanya ialah 28-30 hari.Terdapat beberapa fasa dalam kitaran haid wanita.

Hari 1-4

Ini dipanggil fasa pengeluaran haid (menstruation) - ketika ini darah haid keluar. Hari pertama period adalah penting untuk diketahui kerana ia adalah di mana fasa ini bermula. Pada hari pertama haid datang, ia perlu ditanda di kalendar dan tamat selepas beberapa hari. Sebaik-baiknya ditanda setiap bulan sekiranya anda ingin merancang untuk mengandung. Anda boleh mengagak kitaran period anda beberapa hari di dalam sebulan.


Hari 5-13

Ini dipanggil fasa follicular. Pada fasa ini, hormon estrogen meningkat. Ketika fasa follicular ini, darah akan berkumpul di dinding rahim dan menebal untuk persediaan mengandung. Di kawasan ovari pula, telur yang berada di dalam bekasnya akan menjadi semakin matang.


Hari 14

Waktu inilah satu proses peneluran yang dipanggil ovulasi berlaku. Telur akan terkeluar daripada sarangnya disebabkan oleh peningkatan mendadak sejenis hormon yang dipanggil Luteinizing Hormone (LH). Telur ini sekiranya tidak disenyawakan oleh sperma akan mati dan hilang. Sekiranya ia disenyawakan, ia akan turun melalui saluran falopio ke rahim.


Hari 15-28

Ini dipanggil fasa luteal atau fasa secretory. Selepas telur dikeluarkan dari sarangnya sejenis hormon dipanggil progestrone di rembes daripada sarangnya (corpus luteum). Ini menyebabkan dinding rahim semakin menebal. Setelah progestrone semakin berkurang kerana tiada persenyawaan berlaku, maka dinding ini akan runtuh sebagaimana runtuhnya tembok Berlin. Proses akan mengalami kitaran semula pada 
hari pertama.


BILAKAH WAKTU SUBUR?

Setelah anda faham kitaran haid di atas, waktu yang terbaik untuk bersama suami-isteri ialah pada hari ovulasi berlaku. Ini adalah kerana ketika itu telur baru sahaja keluar daripada sarangnya.

Bilakah secara tepat ia berlaku? Sebenarnya ia adalah lebih kurang 14 hari daripada hari pertama period seterusnya atau ketika fasa luteal bermula.Ini adalah kerana fasa luteal pada kiraannya adalah biasanya tepat 14 hari setelah berlakunya ovulasi, sedangkan fasa folicullar boleh berubah-ubah. Jadi waktu subur adalah 14 hari sebelum hari pertama period seterusnya. Sekiranya period anda adalah tetap 28 hari,tak jadi masalah untuk mengira waktu subur anda. Sekiranya period anda berubah-ubah, inilah timbulnya masalah mengira waktu subur.

CARA LAIN MENGETAHUI WAKTU SUBUR

Pada waktu subur, suhu badan wanita akan naik sedikit dalam satu darjah celcius. Juga terdapat lendiran cecair yang jernih daripada kemaluan. Ini adalah disebabkan hormon yang meningkat ketika ini.


MENGANGGAR WAKTU TERBAIK UNTUK MENDAPATKAN ZURIAT

Oleh kerana telur atau ovum tidak mempunyai jangka hayat yang panjang, iaitu dalam lingkungan 1-2 hari sahaja, maka tingkap untuk mendapatkan zuriat adalah sangat terhad. Oleh itu sperma dicipta dengan kelebihan yang lain pula.Selain daripada berjuta-juta sperma dilepaskan (setiap seorang lelaki adalah jutawan), ia juga boleh bertahan selama 3-5 hari. Ini bermakna, sekiranya suami isteri bersama 3 hari sebelum waktu subur, atau 2 hari selepas waktu subur, maka ada peluang untuk telur itu berjumpa dengan sperma yang hidup lebih lama.Oleh itu, untuk mendapatkan zuriat, pasangan boleh bersama setiap hari (malam / siang) pada hari ke 11,12,13,14,15,16 period untuk mendapatkan waktu optimum hari kesuburan sekiranya period anda datang 28 hari. Itu adalah 

menganggarkan waktu subur adalah pada hari ke 14.

Haaa tu dia..AR jumpa info kat atas di facebook..lalu kat wall terus copy paste masuk blog untuk info bersama. maaf sangat tak tahu nak bagi kredit pada siapa. 



Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


08 July 2015

MANFAAT DAN TESTIMONI VIVIX YANG BERSIFAT ANTI PENUAAN


Didalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan ia memberi impak utama penuaan pada tahap sellular : 
  • Melindungi dan membaiki sellular DNA
  • Memberi impak positif kepada pengawalan genetik
  • Menggalakkan biogenesis (Pembentukan baru) mitochondria
  • Melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End Products)
  • Membantu menjaga dan memeliharan kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap sellulaar, kesihatan dan kesejahteraan. 





TESTIMONI VIVIX SHAKLEE




"Dulu saya agak kusam,
Kini sy lebih ceria dan lebih muda"

Ini salah satu punca pabila Nana menjadi penggemar Vivix!

Semakin kt berusia, semakin tua usia kulit dan organ serta sistem kt

Jadi badan kt ini pun memerlukan khasiat

Resveratrol adalah salah satu bahan utama dalam VIVIX yang bertindak membaikpulih DNA Sel dan sekaligus membaikpulih sel, organ dan sistem tubuh badan kt

Best kan #shakleeeffect ni?

Makin tua makin sihat

Jom Shaklee


Vivix merupakan antara supplement kegemaran nana sebab dah banyak bantu nana untuk improve kesihatan dan kecantikan..
.
1) Vivix bantu nana dapatkan kulit idaman nana.. Cerah, Glowing dan Bebas Jerawat
.
2) Vivix membantu nana dapatkan berat idaman nana.. Nana pernah turun berat hampir 6kg dalam masa 2 minggu..
.
3) Vivix membantu ibu nana mengurangkan masalah JANTUNG yang beliau hadapi sehingga tidak perlu terlalu bergantung dengan ubat hospital
.
4) Vivix membantu ayah nana kurangkan bacaan kencing manis..
.
5) Vivix banyak membantu sahabat dan customer nana yg alami masalah SUKAR HAMIL kerana ianya memperbaiki sel dan dna so sel n dna kita segar n sihat
.
.
Semuanya dengan izin Allah.. Alhamdulillah.



BULAN JULAI 2015 PROMOSI VIVIX BELI 6 PERCUMA 1, JIKA ANDA MEMBUAT BELIAN 2 BOTOL DAPAT DISKAUN 5% BESERTA KEAHLIAN PERCUMA DAN PERCUMA SEBOTOL VITALEA IRON FORMULA. hebat kan?? jangan tunggu lama2 tau. masa ni la nak cuba untuk melambatkan proses penuaan badan kita. In Shaa Allah dengan izin NYA pengguna vivix mendapat manfaat dari nya. Hubungi AR untuk info lanjut. 


Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.
.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign