Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: BIRTHDAY 'YAYA THE FIRST" YANG KE 4 TAHUN

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

06 July 2015

BIRTHDAY 'YAYA THE FIRST" YANG KE 4 TAHUN


Alhamdulillah..lepas juga hutang umi kat yaya ye. yang sebenar nya birthday yaya jatuh pada 24hb june tempoh hari. Tapi masa tu AR n family ada urusan di penang. so postpone punya postpone malam tadi baru buat. Nasib la si dia xtau brapa haribulan punya bulan. yang dia selalu cakao "birthday yaya lambat lagi. hehe

So..semalam. umi and papa sepakat berbuka puasa dekat rumah nenek. ramai2 makcik2 and anak buah boleh berkumpul sambil berbuka puasa kat rumah nenek. kita buat sambutan hari jadi yaya kecil kecilan. umi tumpang beli kek dengan sedikit persiapan untuk bagi nampak tema Sofia The First tu kan. 




Dah masa time birthday kakak..kakak punya kek tema frozen. Tanya yaya nak kek apa? " kek sofia the first" katanya. Umi pantang nampak sofia the first semua nya beli. Bila baju Sofia The First sampai setiap kali mandi bila nak pakai baju Sofia The First?? Nanti birthday yaya la.. itu pun sedikit besar umi nya salah ukur. dah nya gaun boleh plak ambil ukuran sampai ke kaki. Sabor je la..xpe la nanti boleh pakai sampai darjah 6 bak kata maklong nya. hehe.


Sebelah petang nya...Papa dah siapkan "Sofia the first" datang rumah nenek. tapi sampai2 xde pape pun yang terjadi. hehe. muka frustt..maklang nya siap usik2. harini birthday yaya ke..umi xbeli kek ke?? siap meleleh air mata haa..


Sedangkan umi tengah berlari sana sini pergi beli balloon skit..Ambil kek dekat Puchong (order hari jumaat kat facebook) 



Alhamdulillah..makcik2 yaya semua sporting..Hadiah pun tema Sofia The First jugak..hehe. Umi nya siap pesan. Kalau nak beli hadiah beli yang sofia the first ye. Adoi umi pun 




"yaya the first and umi nya"


Lepas berbuka dan selesai semua majlis..."Sofia the first" sambung main bunga api pulak. Jangan api terpercik kat baju princess sudah la sayang oi. Crown pun xbuka2. hehe

Alhamdulillah..Umi ni kalau xbuat Shaklee xtau la boleh ke tak nak belanja macam ni untuk anak2 umi. umi kan suri rumah je. Serius..walaupun buat kecil2 lan je tapi kalau duduk kat rumah tanpa apa2 pendapatan xmungkin nak keluar duit untuk benda2 macam ni. Sedangkan untuk terapi anak2 juga. Anak happy..Kita berganda happy kan. Alhamdulillah...Alhamdulillah. 







8 comments:

  1. Kat rumah ni pun ada 'Topoya de pes"..
    Sampai adik dia pun dia bagi nama "Topoya" aka Sofea..
    .
    Comey umi pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Topoya??haha topoya pun topoya la anak oi.
      #umipunnakmcmprincesssofia gak 😊

      Delete
  2. Replies
    1. Yee..senyum simpul2 sepanjang majlis. Princess la katakan 😊

      Delete
  3. Baju sofia ni bli kt mne yea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai..beli dekat ig @instabudakdarjah6

      Delete
  4. Xsabar nak buat party sofia the first Eleanoor 5 tahun pulak. Mama yg terlebih

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign