Ajuya Rashid: KEBAIKAN MENGALAMI MORNING SICKNESS KETIKA HAMIL

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

28 July 2015

KEBAIKAN MENGALAMI MORNING SICKNESS KETIKA HAMIL


Pheww...kalau tengok gambar ni memang teringat2 je masa mengalami morning sickness tempoh hari. Boleh dikatakan tiap kali pregnant AR akan mengalami morning sickness. tinggal teruk dan tak teruk je. Teruk nya sampai masuk wad sebab xmasuk makanan dan minuman langsung. so kena la masuk air kat wad. lepas je keluar wad..sambung balik morning sickness. kalau fikir serik anak sorang je la jawab dia kan. mana tak nya nak kena tanggung ketidakselesaan muntah, loya, hilang selera makan, mengantuk dan xde tenaga nak buat kerja harian. Hehe..tup tup harini dah 3 orang dah. 

Tapi Alhamdulillah la...AR muntah2 and pening2 xde la smpai 3 4 bulan habis trimester pertama. Paling lama 2bulan..paling tak lama sebulan. sebulan anak 2nd.huhu...kesian kan bila morning sickness. tengok orang pregnant melepek je tau la AR apa perasaan dia. Tapi rupanya orang yang bertuah je yang mengalami morning sickness ni..hehe yeke bertuah. Ini yang AR jumpa kat wall FB..sorry sangat2 lupa nak kredit..asal jumpa je terus copy masuk draft..huhu
  • ibu hamil yang mengalami morning sickness mempunyai peluang sebanyak 80% lebih rendah untuk mengalami keguguran di awal kehamilan berbanding ibu hamil yang sihat tanpa sebarang gejala morning sickness.
  • Ada kajian yang mendapati ada hubung kait antara morning sickness dengan risiko untuk kelahiran bayi pramatang.
  • Fakta menarik yang ditemui juga mendapati ibu hamil yang mengalami gejala morning sickness di awal kehamilan boleh merangsang bayi dalam kandungan berpotensi memiliki kecerdikan lebih baik terutama dalam bidang memori bernombor dan kefasihan lisan.

Gejala morning sickness berlaku juga disebabkan oleh peningkatan kadar hormon hCG Beta dan lebih tinggi daripada progesterone dan estrogen ketika hamil. Jadi, kepada ibu hamil yang sedang melalui morning sickness, banyakkan bersabar dan fikirkan yang positif kerana anda sebenarnya bakal ibu yang sangat bertuah. So banyakkan bersabar ye. sebab memang xde ubat hehe...yang paling terbaik untuk kita ambil adalah dengan pemakanan yang sihat untuk mendapatkan tenaga bagi melawan rasa letih dan penat sepanjang morning sickness.

Kat sini..AR nak kongsikan Supplement Shaklee yang AR ambil sepanjang morning sickness dan hamil. Sudah tentu SET HAMIL SHAKLEE. Sudah pasti sepanjang morning sickness kita xlalu nak makan kan. so macam mana nak dapat tenaga dan nutrisi untuk baby dalam kandungan? Ini la yang AR nak kongsikan. Boleh baca kat sini. Kalau nak order just contact AR je. kita citer2 lebih lanjut ok. Dannnn...AR juga selalu syorkan peppermint Ginger Plus Shaklee ni untuk tambahan kepada set hamil tadi. Kebanyakan ibu hamil memang akan berangin. Tambah2 awal trimester kan. 





TESTIMONI SET HAMIL SHAKLEE UNTUK MORNING SICKNESS





Untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



4 comments:

  1. owh.,.. de kebaikannya.. ingtkan buat si ibu hilang selera makan.. bru tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 baiklah ye..hehe. Masalah nya bukan hilang selera makan je.xdaya nak bangun pun ada.

      Delete
  2. masa pregnant anak ke2 yang perempuan rasa mcm teruk je morning sickness berbanding anak sulung yg lelaki. huhu. malam pon masih muntah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kes teruk memg malam pun muntah2. Sepanjang hari la melepek

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign