Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: 7 CARA MENDAPATKAN PERUT KEMPIS SELEPAS BERSALIN

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

24 August 2015

7 CARA MENDAPATKAN PERUT KEMPIS SELEPAS BERSALIN


perut kempis


Selepas bersalin tempat yang paling risau mesti tang perut kan..hehe. AR tau la..AR pun mengalami masalah yang sama. Lagi2 dah anak 3. Kat sini AR ada cara mendapatkan perut kempis selepas bersalin. Tapi janji kena disiplin ye kalau betul2 nak perut macam anak dara.

  1. Menyusukan bayi sepenuhnya - Usahakan untuk menyusukan bayi sepenuhnya. Selain memberi banyak kebaikan kepada bayi, ia juga mempercepatkan proses pengecutan rahim dan membakar 200 hingga 600 kalori sehari.
  1. Berbengkung dalam pantang - Jangan culas untuk berbengkung dalam pantang. habis pantang belum tentu rajin nak pakai bengkung kan.
  1. Bertungku dan bertangas - bertungku bagus untuk memecahkan darah beku, lemak dan mengurangkan bengkak dalam rahim.  Bertangas pula dapat memecahkan lemak, angin dan air berlebihan dalam badan yang ada sepanjang mengandung.
  1. Jaga makan - Jangan terlalu mengikut selera makan yang kadang kala sukar dikawal. Walaupun sebagai ibu menyusu, anda tidak digalakkan berdiet berlebihan tetapi jangan ambil kesempatan untuk makan sesuka hati. Pastikan mengamalkan pemakanan yang berkhasiat dan seimbang bagi membekalkan nutrien kepada bayi dan dalam masa yang sama mengelakkan masalah perut buncit dan menggeleber. Kurangkan makanan berlemak dan berminyak, sebaliknya ambil makanan berprotein secukupnya bagi membina semula otot serta makanan membakar lemak seperti oat, kekacang, bayam dan salmon.
  1. Jangan lupa bersenam - Aktiviti senaman tidak dinafikan turut membantu menyelesaikan masalah perut buncit. Lakukan senaman kardiovaskular dan abdomen bagi membantu mengempiskan perut. Pastikan anda mengamalkan senaman yang khusus untuk membentuk perut daripada jurulatih yang diiktiraf. Lakukan secara konsisten untuk mendapatkan kesan yang dikehendaki.
  1. Hati-hati dengan postur badan - Jangan pandang remeh dengan cara pergerakan anda setiap hari. Kebanyakan ibu selepas bersalin kurang prihatin terhadap postur badan ketika berjalan, duduk dan mengangkat barang. Postur yang salah turut menyumbang kepada masalah perut buncit dan menggeleber.
  1. Jom detoks - Kaedah detoksifikasi menggunakan bahan-bahan semula jadi turut membantu mendapatkan perut yang kempis. Lebihan toksin yang berkumpul dalam badan terutama bahagian perut perlu dikeluarkan. Amalkan proses detoksifikasi secara konsisten bagi membuang toksin dalam badan terutama bahagian perut.

Dann ini pula set perut kempis dari Shaklee..tiba2 ada set perut kempis..hehe..Betul ni nak bagi tau..Sesuai untuk ibu2 yang lepas bersalin dan nak kembalikan badan macam sebelum bersalin. Malah boleh dapat macam anak dara pun. Selamat untuk ibu yang menyusukan anak. AR sendiri tak tinggal supplement ni. Alhamdulillah walaupun sekrang tak kempis macam anak dara. Tapi tak de la sampai macam pregnant 3 bulan kan. hehe. Dalam 7 cara nak perut kempis kat atas tu kann..AR rasa no 6 tu tak pasti la AR ada jaga ke tak. kalau yang lain tu Alhamdulillah semua buat. Sape taknak perut kempis tipu la kan. 

perut kempis masa menyusukan anak


Untuk detox pula boleh tambah Herbalax. Herbalax ni boleh buat kita membuang sikit. Jadi setengah baby pun akan membuang sama dengan mak dia. Baby AR ok je kalau AR telan Herbalax ni. kalau biasa dia berak 2 kali sehari tapi bila malam nya AR ambil herbalax ni Nayli kadang-kadang berak 3 kali ke 4 kali. keesokannya xde dah. dah ok balik.


herbalax
Testimoni dari Puan Qashlynn...Dari pengguna terus jadi Agen Shaklee. Suka ke suka tu nama nya ;)



untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.





2 comments:

  1. Detox best buat badan rasa ringan

    ReplyDelete
  2. Salam awk ;)

    Saya membalas kunjungan awk

    dan saya jugak dah follow awk... pengunjung yg ke 155 kot... lupa pulak by the time saya taip comment nie...ahaks

    Salam kenal ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign