Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: JALAN-JALAN KE MELAKA

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

18 August 2015

JALAN-JALAN KE MELAKA


Hi uolls, Harini mood nak share percutian AR tempoh hari ke Melaka. Weekend lepas sepatutnya pergi beraya open house ke apa kan. Tapi bosan2 En.Husband ajak pulak ikut dia meeting di Holiday Inn Melaka. terpaksa la ikut walaupun dalam hati ni pasrah je nak pergi open house yang bersusun tu. hehe..maklum la pantang orang jemput makan. Alang2 dah ada gambar banyak dalam galery boleh la AR kongsi kat blog. Bilik dia boleh tahan la..hehe. View menghadap ke Laut China Selatan. Ye ke ek..haha sudah ..ke Selat Melaka? Hentam saja la labu...

Dari Holiday Inn tak sampai 5 minit ke Dataran Pahlawan. Masa tunggu lift memang nampak la Menara Taming Sari, Dataran Pahlawan, Mahkota Parade. Huuu Mahkota Parade tu la tempat AR lepaking dengan kawan2 Matrik Tangkak. Sape yang budak Matrik Johor, Tangkak tu kita geng. hehe..Dulu tak de lagi tau Dataran Pahlawan tu. Paling hebat dah tu Mahkota Parade. hehe.


Makan tengahari di Dataran Pahlawan. Anak dara bila dapat colour ke lukisan ke memang tak ingat benda lain dah. Makan ke tolak tepi la jawab dia


Petang nya terus check in swimming. suka la tapi sejukkk...sebab dah berendam lepas tu angin yang sepoi2 bahasa menusuk ke dalam kulit. Kolam nya terletak di tingkat 3 hotel dan menghadap ke laut,


Dah 3 hari 2 malam Check out time...


Beca-beca yang warna-warni macam-macam tema membuat kan anak dara AR teringin sangat nak naik. layan kan aje. dannn sudah tentu la pilihan mereka FROZEN. adeh la hai. 


Lepas naik beca jalan2 di Menara Taming Sari. Husband macam takut je nak naik. katanya luncu laju ke atas. Tapi pelahan je..lagipun dia pusing perlahan. pujuk2 boleh la jugak naik. hehe. 


Pemandangan dari atas Menara Taming Sari. 



Yang paling happy mesti la budak-budak kan. Mak dengan ayah budak layan je 


Suka la boleh main teropong-teropong. hehe


Budak ni lagi la macam faham sangat. 


Sepanjang dekat sana. 2 kali check in kat Umbai. Haa meriah la makan seafood. abis luka tangan makan En. Crab. Nanti pergi lagi ye. hehe.


P/s : Ini la untung nya kerja dari rumah. Kalau dulu husband outstation dan kena paksa ikut. Mak aih serba salah nak minta cuti. atau jawab dia memang tak ikut la. pergi la kerja tu. huhu. Sekarang..anytime i follow u. 




7 comments:

  1. Selat Melaka kan Lynd?? haha tolong habaq balik.

    ReplyDelete
  2. amboi , syok nye gi melaka .
    Lyssa dah dua kali naik taming sari tu .hihi :D

    syok . pernah gi waktu malam and waktu siang ..

    best !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi lyssa smpai 2 kali..klu ajak lagi skali xnaik dah kot. Pening gak la nak tgu turun tu. Hehe

      Delete
  3. best jalan melaka.. hujung tahun ini mungkin berjalan lagi ke Melaka..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign