Ajuya Rashid: LOBSTER BLACK PEPPER

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

31 August 2015

LOBSTER BLACK PEPPER


lobster black pepper

Entry tertunggak..hehe. Baru-baru ni husband AR ada outstation ke Sabah. So selama 5 hari kat sana tiap2 hari dia pi makan bendalah ni. apa lagi...harus la tuntut kan. hehe. sampai2 je terkojut den buka ada lobster ni dah rupanya macam predator tu.hehe..jenuh pusing cemana la nak basuh nak siang ni. Google punya google jumpa la kat youtube.hehe


Dah settle part bersiang...pk nak masak apa la pulak kan..maka jadi la udang celup tepung dan Lobster Black Pepper





Nak resepi ke??alamak ini kes campak2 je ni. Hehe. Tapi ok la kalau tak ada bahan kat rumah tu paling senang. 

Janji ada Bawang merah, bawang putih, halia skit, sos black pepper dan sedikit biji lada hitam.

cara-cara nya tumis bawang dan halia...dah agak masak masuk kan sos black pepper dan lada hitam yang ditumbuk. Kacau sampai la masak. Masukkan lobster yang telah di goreng dengan minyak. 

Gulp...makan hingga menjilat kulit nya..hahaha. Amaran!! yang alergi tu jangan makan ye. bahaya. kalau nak makan jugak kena order alfafa kat AR. kuikui








4 comments:

  1. Kak ya,
    Sedapnya...lain kali ajak anak shakleemu mkn sekali..heheee...

    Buat prawn butter pun sodappp

    ReplyDelete
  2. Ya Allah, sedapnya Lobster. Heeee :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign