Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: October 2015

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

30 October 2015

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015


29 October 2015

KOLEKSI TESTIMONI ESP SHAKLEE

HAMIL PANTANG KULIT GASTRIK

TESTIMONI ESP UNTUK MENYUSU, HAMIL DAN PANTANG


 - Mengandung tak cepat letih, hilangkan rasa lapar
 - Bagi tenaga ketika berpantang, susu meriah
 - susu badan pekat 


 - Rasa bertenaga ketika dan selepas bersalin

 - Lepas cuba ESP shaklee masa hamil, terus ambil set pantang dan jadi ahli 

 - Membantu dalam penyusuan

 - Beri tenaga ketika bersalin kembar
 - Puasa penuh ketika menyusukan kembar


TESTIMONI ESP UNTUK MENURUNKAN BERAT BADAN

 - ambil ESP dan Cinch berat turun 13kg 

TESTIMONI ESP UNTUK GASTRIK
 - Gastrik hilang
 - Beri tenaga untuk orang tua

TESTIMONI ESP UNTUK KULIT


 - Kesihatan makin baik
 - Kulit semakin cerah 
 - Tulang dan gigi  kuat
 - Rambut gugur berkurangan


 - Kulit semakin cerah dan gebu


 - Kulit muka semakin halus


 - Senggugut hilang
 - Kulit kering hilang 



untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




SARAPAN BUBUR ASYURA KELANTAN ~ ORE KELATE PANGGIL SUGHO


Haaa tu dia..rindu betul nak makan bubur asyura kelantan ni..huhu. dah siap panas kan dalam microwave untuk santapan hamba sebagai sarapan pagi ni. layan la jugak. tapi xboleh makan banyak2 nanti muak. so panas kan skit2 baru la makan.  

Bubur asyura ada banyak versi kan..disebabkan AR org kelantan mesti la biasa dengan versi kelantan je. Untuk versi negeri lain AR pernah rasa bubur asyura versi utara sebab pernah tinggal kat sana lebih kurang 8 9 tahun kot. Form 1 sampai la masuk UUM. Sampai sekarang tak de la nak jumpa versi mana2 dah. Nasib baik jugak mak balik kelantan nak mengacau kan. hehe



Last weekend mak AR balik kampung katanya nak kacau sugho. AR pun kirim la sikit untuk join rewang sebab tak boleh nak balik. Husband kerja. Gambar2 kiriman kakak yang balik dengan mak


Meriah betul orang2 kampung duk mengacau sugho ye. kita yang terima gambar kat wassap pun terasa kemeriahan tersebut. eceh..Memang seronok kalau gotong royong dengan orang kampung macam ni. Sambil kupas bawang gelak2 citer2 kita yang muda2 ni tumpang pasang telinga skali. hehe

waaaa...rindunya nak balik kampung.padahal baru je balik raya haji aritu kan.

sape nak makan sugho kelantan ada lagi separuh tapewe nih meh meh jangan malu jangan segan. hikhik

Sebenarnya kan...AR terfikir juga..yang tahu masak rdan tahu resepi bubur asyura kelantan ni ialah generasi nenek AR. dannnn...kalau generasi mereka dah tak ada tak tahu la sape lagi yang nak buat kan. Mungkin mak AR juga boleh buat tapi tak sama sebab dia pun baru je belajar haritu dan tengok macam mana buat nya. AR ni tau makan sampai ke sudah je. hahaha.. MasyaAllah kesitu pulak. 






Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



28 October 2015

KOLEKSI TESTIMONI VIVIX ~ DARAH TINGGI, KENCING MANIS, KANSER DAN BERHENTI MEROKOK

TESTIMONI VIVIX UNTUK KENCING MANIS




TESTIMONI VIVIX UNTUK DARAH TINGGI



TESTIMONI VIVIX UNTUK STROKE


TESTIMONI VIVIX UNTUK BERHENTI MEROKOK



TESTIMONI VIVIX UNTUK KANSER






untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.






27 October 2015

HIDANGAN KOREA DI RESTOREN DUBUYO, IOI CITY MALL


DUBUYO

Weekend lepas AR sekeluarga pergi jalan2 cari makan di IOI City Mall, Putrajaya. Punya ramai orang kalau weekend kat sana. Duk pusing-pusing cari tempat makan jumpa la restoren korea ni Dubuyo. Memang penuh tempat duduk. Nasib baik masa kita orang nak masuk ada satu meja sedang dibersihkan. Terus la duduk. Acah2 nak biasa kan makanan korea mana tahu satu hari sampai ke sana kann..Memang perancangan terdekat nak pergi bercuti ke sana. Berangan takpe kan free je kot. hehe.


Macam faham nak hoder apa. masing2 tak nak kalah nak order menu sendiri. 




At last ambil Meal Set for 2 seafood dengan Bibimbap beef




Yaya suka nasi dia sebab warna purple. Dia kan acah2 Sofia The First. asal purple je sofia the first. Tak nak kalah gak nak makan guna chop stick. Jenuh umi nak betul kan dia pegang bendalah tu. 

Alhamdulillah...First time makan kat sini. Tapi licinnnn...hehe.




Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.





CONTEST: SAYA NAK HADIAH

nak join? klik banner ye

Belog Ombak Bergigi akan Mencapai Target 300 Follower pada hujung bulan oktober?? 

Ya..AR pasti OM berjaya capai target follower 300..dan anggaran nya adalah 350 follower!! chaiiyuuukk!!




26 October 2015

RESTOREN MAKANAN KOREA SOPOONG @ QUILL CITY MALL


Last weekend AR ke Quill City Mall dan makan di restoren Sopoong yang menghidangkan masakan korea. Sedap gak makanan dia. Tapi..anak2 mana makan la macam ni kan. Nasib ada ramen ala2 megi tu laju je la makan. hmmm sabor je la. sok kat korea tak kan nak makan megi je tiap2 hari kan. haha tetiba.



AR order Bulgogi beef, untuk yaya nasi goreng ayam (tak makan langsung, mintak ramen kakak adalah), Tina ramyeon (sedap katanya). 



Husband? tak perasan order apa..haha tu haa dalam mangkuk. macam habis je. tapi seaweed tak habis. tak boleh ngan tekak dia kot. AR pun kureng gak seaweed ni



Menu yang kita orang order. Tak ade la mahal sangat kan. Tapi husband cakap kalau lapar boleh la makan. haha pun boleh. 




Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh


Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh

Nak join boleh klik banner kat atas ye..Minta2 la ia berjodoh dengan AR ;)





SMOOTHIES PISANG BERSAMA MEALSHAKES SHAKLEE


Resepi Meal Shakes bersama pisang.

1biji pisang
1 cawan susu segar
1 sudu meal shakes
1 cawan ais

campurkan kesemua bahan dan kisar. 

uwaaaa tak sabar nak cuba. Hari ni  AR ada nak hantar Meal Shakes ni ke Bandar Kinrara sebab tu teringat resepi ada dalam draft. hehe. ok bye!!



untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



22 October 2015

ICE SKATING DI ICESCAPE, IOI CITY MALL



ioi city mall putrajaya



Semalam punya cerita kami ke icescape di IOI City Mall. Tina la lama dah tak main ice skating kata nya. Cuti sekolah tempoh hari memang tak berpeluang langsung nak pergi  sebab balik kampung raya haji kan. Tak pe la layan kan aje. Nasib baik ada geng yang nak join. 

Ice scape ni terletak di tingkat 1 ioi city mall. So dari umah mak di taman puncak jalil, seri kembangan tu dekat sangat la nak pergi. Walaupun kat luar jerebu tapi kita main indoor kan. paling kuat pun keluar rumah nak kereta je. nanti parking di basement masuk shopping complex terus. hehe alasan nak keluar rumah tu. redah je drive dengan jerebu yang tebal. 



Bayaran masuk ice scape sama ja harga kanak-kanak dan dewasa Rm25.00 pada hari biasa, Rm30.00 untuk hari minggu dan cuti umum termasuk kasut. Tambahan jika tak bawa stokin(Rm6.00) dan glove (Rm10.00) Tina, mak uda dan ciksu dah ada kasut sendiri so xperlu la nak beratur ambil kasut lagi. Tunggu luqman je la di kaunter kasut. 

AR sendiri tak pernah test main pun. Haha tak berani. Haritu baru ada semangat nak try main skali termengandung pulak. Sampai la skarang belum terbuka hati nak cuba.



Tina, luqman (cousin) dan makcik2 dorang. Kalau visitor nak masuk kat ruang menunggu dalam sana kena bayaran Rm5.00. itu pun nak kena bayar ye. terus tak faham. hehe. 


AR dan dua orang anak lagi menunggu je la kat luar. Jalan-jalan cari makan dan window shopping. hehe. Kalau ikut adik AR yang mak uda tu memang tiap-tiap minggu datang dengan kekawan dia. Tapi Tina tak boleh la nak tiap-tiap minggu tunggu cuti sekolah dan umi nya betul-betul free atau bosan sangat2 baru la boleh bawa kan. 





Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


TESTIMONI SET PANTANG / BERSALIN SHAKLEE ~ TIADA SEMBELIT DAN KEBAS TANGAN

SET BERSALIN SHAKLEE

Saya mengambil beberapa supplement Shaklee yang memenuhi keperluan saya sebagai seorang ibu yang lepas bersalin dan menyusu.
Beza nya saya berpantang kali ni,
  1. Hari pertama bersalin, saya dah boleh makan semua supplement ini. Dulu masa bersalinkan tsuwaibah, saya ambil set berpantang jenama lain, lepas 2 minggu baru boleh start consume.
  2. TIADA LAGI SEMBELIT!!! Sangat syukur. Tak merana kalau nak buang air. Kalau masa Tsuwaibah dulu. Menangis2 kot dalam toilet. Allah saja yang tahu. T_T
  3. TIADA KEBAS TANGAN. Waktu tsuwaibah dulu, tangan saya sangat kerap kebas. Lebih2 lagi sewaktu tidur. Sentuh barang pun tak rasa apa2 sebab terlalu kebas. (Kebas salah satu simptom kurang kalsium)
Ini antara 3 perbezaan ketara yang saya alami sendiri.

Alhamdulillah. Walaupun berpantang sendiri, mandikan baby sendiri, mandikan tsuwaibah, uruskan 2 orang anak setiap hari, badan masih rasa bertenaga - pn anisah


set bersalin shaklee


Kalau memang tengah survey set hamil dengan set pantang tu jangan lupa grab set "healthy prenatal" atau set "Healthy postnatal" ni. Ada promosi untuk setiap set yang di beli akan dapat 5% diskaun dan percuma sebotol Vitalea Iron Formula. Dah la kat dalam set dah ada Vitalea maka nya dapat 2 botol vitalea la kan. Dannn.. kalau beli set ini serta join ahli bulan Oktober ni dapat lagi percuma sebotol vitalea sebab keahlian dengan sebarang pembelian pun dapat percuma vitalea tau. Best ke best? Mesti la best..hehe..jimat pun jimat. 

Nak tau lanjut tentang promosi set hamil dan set pantang shaklee ni boleh la contact AR ye. Konsultasi In Shaa Allah mesra dan cepat. ecehhh.



untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




21 October 2015

DIY FACE MASK UNTUK JEREBU




Sebelum keluar ke ioi city mall sempat selfie dengan DIY face mask untuk jerebu ni. Kakak AR yang sulong jahit kan. Comel tak polkadot lagi siap ada hiasan luv luv. hehe. Sehari sebelum nya AR ada cuba jahit sendiri tapi malu gila nak tunjuk kat korang. hahaha. maklum la tangan memang tak ada seni jahitan langsung. Ke laut china selatan habis. Tu yang merungut kat kaklong tu. terus malam nya dia buat kan. 

Oh ye..AR perasan dekat SINI ada share tutorial DIY mask ni.. kalau uolls tangan yang memang kaki jahit punya boleh la cuba buat sendiri. boleh basuh dan simpan balik bila udara dah kembali sihat. 

Untuk yang memang jenis macam AR ni boleh je order dengan anak Shaklee AR ni dia ada jual di facebook Azlija Ija ( Pengedar Shaklee Damansara ). Harga kena tanya dia sendiri lah AR tak pasti bab harga. hehe




Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

Giveaway Nurfuzie Dot Com #1



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
Give Away yang ditunggu tunggu oleh cik en dan sponsar sponsar cik en akan bermula pada 1/10/2015 sehingga 30/10/2015
Hadiah bernilai lebih dari RM 1000 boleh dimenangi dengan penyertaan 18 sponsar untuk 28 orang peserta yang bertuah. Mungkin anda salah seorangnnya. Jadi apa tunggu lagi, mari mencuba dengan join Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 ini dengan syarat yang sangat mudah.
Kalau sertai Insyallah rezeki itu ada, Kalau tidak sertai sudah tentu rezekinya tiada
Ini syarat yang perlu untuk menjadikan rezeki itu jadi kenyataan


1. Buat satu entry bertajuk " Giveaway Nurfuzie Dot Com #1"

2. Follow  dan like semua sponsar dibawah ini  dan copy html dan paste di HTML entri korang :

Follow Blog
Nurfuzie , Julia Jamaludin , Lisa Hlovate , Along , MrsYatie , KhalidKyle , Shad , Nona , Farah , Athirah Diyana , Ejulz , Addin , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Emy Amelia , Irrayyan , Sporting Mummy , SayidahNapisah

Follow Instagram
Nurfuzie , Lisa Hlovate , Along , Shad , KhalidKyle , Athirah Diyana , Ejulz , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Nona , Emy Amelia , Marsha farprettybylh

Follow Twitter


Follow Google+


Masukkan Dalam Bloglist
Farah , MrsYatie , Addin , Irrayyan , SayidahNapisah

Fanpage

Nurfuzie.com
Along Maisuri
Shad
Ejulz
Farprettybylh
Kawaidesu Concept
Sayidah Napisah
Emy Amelia
Carehappytips
Jeragat LESS? Seronok
Follow
Cahaya Farah
Irrayan

3. Publish dan letakkan link entri tersebut di komen entri  Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 sahaja

Tarikh Give away ini bermula 1/10/2015 sehingga 30/10/2015.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign