Ajuya Rashid: August 2015

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

31 August 2015

LOBSTER BLACK PEPPER


lobster black pepper

Entry tertunggak..hehe. Baru-baru ni husband AR ada outstation ke Sabah. So selama 5 hari kat sana tiap2 hari dia pi makan bendalah ni. apa lagi...harus la tuntut kan. hehe. sampai2 je terkojut den buka ada lobster ni dah rupanya macam predator tu.hehe..jenuh pusing cemana la nak basuh nak siang ni. Google punya google jumpa la kat youtube.hehe


Dah settle part bersiang...pk nak masak apa la pulak kan..maka jadi la udang celup tepung dan Lobster Black Pepper





Nak resepi ke??alamak ini kes campak2 je ni. Hehe. Tapi ok la kalau tak ada bahan kat rumah tu paling senang. 

Janji ada Bawang merah, bawang putih, halia skit, sos black pepper dan sedikit biji lada hitam.

cara-cara nya tumis bawang dan halia...dah agak masak masuk kan sos black pepper dan lada hitam yang ditumbuk. Kacau sampai la masak. Masukkan lobster yang telah di goreng dengan minyak. 

Gulp...makan hingga menjilat kulit nya..hahaha. Amaran!! yang alergi tu jangan makan ye. bahaya. kalau nak makan jugak kena order alfafa kat AR. kuikui








SALAM KEMERDEKAAN #SEHATISEJIWA






Assalamualaikum semua pelanggan dan pengunjung blog ajuyarashid.com. Selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 58.

Semoga negara kita dibawah rahmat NYA dan sentiasa aman makmur. Hidup bersatu padu serta #sehatisejiwa. 

Malaysia Rock!!! 



30 August 2015

MAGIC BABY BULLET


Magic Baby Bullet yang di order dah sampai..hehe. Tak sabor nak buat solid food Nayli. Haa..apa lagi jom kita ngetest. 

Dah lama usha..Bonus Shaklee masuk akaun je terus order. Bukan apa saje je nak letak nama. Umi beli dengan bonus Shaklee umi bulan 7 haritu. Giteww..

Dah test nanti kita bagi review plak. Beli ni bukan apa tau. Boleh membuat umi rajin jugak untuk memasakkan puree atau solid food untuk anaknya. Sebab bekas2 nya semua comel2. Haha. Betul ke betul. Nantikan resepi2 dan hasil nya ye. 


Untuk info lanjut atau pesanan pm di fb : Ajuya Rashid Shaklee Independent Distributor (SID 920211) sms/ whatsapp : 012-6102263 Cod area : Putra heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan

29 August 2015

Giveaway Wallet By Opzzpinky





Syarat simple ja la awak !!

Follow Blog Sha
kalau tiada insta, abaikan..kalau dah follow terima kasih :)
Hadiah..kita nak bagi 1 wallet kat atas ni dekat orang yang bertuah..siapa kah? kita main random ja..adil dan saksama..kan..so korang pilihlah nak warna apa..

Start 12 Aug until 12 Sept..so ada masa sebulan, kena join awal2 tau..takut nanti terlupa kahh..hahh..tak ke kempunan kau hahaha...
Good Luck !!!




27 August 2015

MASALAH KEPUTIHAN DAN FARAJ BERBAU

faraj berbau

Dua hari lepas AR ada hantar Cash on delivery Set Keputihan Shaklee ni ke Pangsapuri Sri Tanjung USJ 16. Baru la teringat masa kakak AR pregnant dia mengalami keputihan yang teruk. So..alfafa tidak boleh diambil oleh ibu hamil makanya garlic complex je la dia cuba ambil. Alhamdulillah katanya keputihan dia berkurangan dan sampai la tak ada langsung. Suka betul AR dengar. 

Keputihan ni boleh dikatakan normal untuk wanita sebab 75% wanita berkahwin boleh dikatakan menghidap keputihan. Tinggal teruk dan tak teruk je. So sebelum ia parah dan membuat kan ketidakselesaan serta hilang keyakinan diri. Baik cegah dari awal kan. Customer AR ni terus suggest dia ambil kedua2 produk. lagipun bagus untuk keintiman wanita juga kan. Jom baca manfaat kedua - dua produk ni. Memang tak rugi ambil kedua-dua nya skali. Bukan setakat untuk keputihan dan faraj berbau je. Malah dapat lebih untuk kesihatan.

Alfafa Complex :-

  1. Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan
  4. Memberi kelegaan semasa haid untuk wanita
  5. Merawat arthitis
  6. Baik untuk alergi dan ekzema
  7. Merawat asma
  8. Memcuci usus bagi membuang toksik
  9. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  10. Meneutralkan asid dalam badan
  11. Merawat masalah KEPUTIHAN pada wanita
  12. Membesar dan menegangkan payudara
  13. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  14. Memulihkan urat selepas bersalin 
  15. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  16. Meningkat kan stamina seorang suami
  17. Melegakan sembelit
  18. Membuang angin dalam badan 
  19. Milk Booster


Garlic Complex :-

  1. Antibiotik yang selamat dan semulajadi
  2. Bermanfaat sebagai penawar racun (detoxifier) yang melindungi tubuh dari berbagai penyakit
  3. Melumpuhkan radikal bebas yang menggangu sistem kekebalan tubuh
  4. Mengelakkan pertumbuhan sel kanser
  5. Menstabilkan gula dalam darah
  6. Merawat kembung perut / gastrik / ketidakhadaman
  7. Merawat asma / selsema / batuk
  8. Membantuk menurunkan darah tinggi
  9. Meredakan stress
  10. Menurunkan kadar kolesterol
  11. Melambatkan proses penuaan


untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


11 SEBAB KENAPA PERLU PILIH SET PANTANG SHAKLEE

set bersalin shaklee

SET PANTANG / BERSALIN SHAKLEE kini mendapat tempat di kalangan ibu-ibu berpantang. Mana tak nya selain dapat mengembalikan tenaga selepas bersalin. Ia juga dapat memberi kan kecantikan dalaman dan luaran juga. Tak rugi pilih Set Pantang ni. AR juga sudah menggunakan set ini sepanjang tempoh selepas bersalin sehingga la sekarang menyusu kan menyusukan anak 7bulan. 

11 Sebab kenapa perlu pilih set pantang shaklee ni.

  1. Mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin sama ada secara normal atau ceaser
  2. Meningkatkan susu ibu
  3. Memberikan tenaga berpanjangan
  4. Memulihkan libido (intik fungsi keintiman)
  5. Melindungi rambut dan kuku ibu
  6. Membentuk kontur tubuh menawan
  7. Meningkat imuniti ibu dan bayi
  8. Mengurangkan kesan strechmark 
  9. Membuang toksin dari badan 
  10. Mencantik dan menganjalkan kulit
  11. Menurunkan berat badan
Testimoni dan info lanjut boleh tengok kat sini



untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

26 August 2015

RESEPI MUDAH IKAN CENCARU SUMBAT TURBO

cencaru belah belakang


Haa..Kelas nama resepi tu kan. Ikan cencaru sumbat turbo. atau nama lain orang panggil ikan belah belakang. Resepi ni AR tgk mak yang masak. main tengok je..main buat je..Sedap la jugak. haha..masuk bakul angkat sendiri lagi. Ok lah kenapa plak nama turbo? dah nama orang malas yang masak. dia guna turbo je tak de dah tumbuk2. Turbo tupperware ni memang senang la kalau nak guna untuk mesin atau tumbuk bahan2 sikit2 macam ni. atau taknak lumat sangat. sebab kita nak bagi rasa sambal tu dalam ikan kan.

Okey..kembali kepasa resepi ringkas kita.

2 ekor ikan cencaru sederhana besar

3biji bawang merah  
2 biji bawang putih 
1/2 inci belacan
5 biji cili kering
Garam secukup rasa
1/2 kunyit 

Cara-cara nya ialah...haha...masukkan semua bahan-bahan untuk diturbokan kedalam turbo. tarik la sehingga hancur dan sesuai untuk melakukan kerja2 menyumbat. hehe.

Belah ikan cencaru di bahagian belakang. masukkan bahan-bahan yang dikisar ke dalam belahan ikan tersebut. Boleh dibakar atau digoreng. Lepas dah goreng siap. la...Lupa pulak nak snap gambar yang dah siap goreng. Selamat Mencuba!!




BILA KAKLONG KITA DAPAT GAJI NAK GI MAKAN ICE CREAM SNOW @ ICE ROOM



Hehe..Bila kakak kita dapat gaji nak gi makan ais krim snow Ice Room. Jauh nun ke Nilai haa beliau drive bawa kita orang nak belanja punya pasal. Alhamdulillah terima kasih kaklong. Nanti belanja lagi hokeh. 



Dann...AR pun ngoder la Ice Snow Kiwi. Memang tak lepas la sudu bila makan ice cream ni. Beza dengan yogurt ice cream. yang ni lagi rasa smooth. masuk tekak rasa hilang dahaga. 

Order tak hingat la kan. mentang2 orang belanja. tambah dengan Mushroom soup + garlic bread dan Black pepper chicken chop noodle (ayam dia memang sedap).  


Nampak tak ke"snow"an dia..gulp tulis ni pun duk teringat2 je..hehe.



3 flavor yang berlainan...Kaklong ambil Stawberry...and kak Tropical Fruit. Kaklong nanti bawa kita orang lagi eh..tunggu gaji lagi. hehe. 

Alamak lupa pulak nak snap meal kaklong dan kakda..excited punya pasal sebab makanan sendiri dah sampai dulu.haha.

Sebelum balik sempat snap untuk korang. mana tahu lalu nilai nampak benda hijau ni nak singgah kan. hehe.



25 August 2015

TESTIMONI VIVIX ~ UNTUK SLIP DISC DAN AWET MUDA

awet muda


Hai semua..Suka AR nak share testimoni yang AR baru dapat 2 hari lepas. Gambar ni AR ada share kat facebook juga. Testimosi seorang customer AR yang belikan Vivix untuk mak dia. Mak dia ada slip disc. Katanya lepas cuba sebotol haritu mak nya dah kurang sakit. "ok la..tu nak teruskan lagi" haa..terus repeat order 2botol. Katanya kenapa mahal sangat vivix ni. Mahal2 pun 2 botol gak akak rembat. hehe. Alhamdulillah kak. semoga mak akak sihat walafiat hendaknya. 

Lagi sorang...hehe..ini cikgu cantik punya testimoni..terus buat order 3 botol. sebab tak nak putus stok macam haritu. sebelum ni dah minum 2 botol. tiba2 putus stok sebab busy nak contact AR nak beli kan. Sampai la satu masa rasa tak sedap badan nak dapatkan vivix juga cemana pun. Terus buat order 3 botol. 

Best la tu kan maknanya..kalau tak takkan beli 2 3 botol. Haish..kalau orang lain boleh korbankan wang ringgit untuk kesihatan mak dan diri sendiri. kenapa tidak kita kan. Kalau nak tahu vivix ni mahal ke tak..cuba la sakit dulu. In Shaa Allah mampu la beli nanti. opss sorry gurau2 je. tapi betul kan ;).



untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




24 August 2015

TABIAT MAKANAN KANAK-KANAK

makanan seimbang kanak-kanak

Adakah pemakanan anak anda seimbang? Bagaimana pula dengan tabiat makanan anak anda? Kanak-kanak mungkin tampak sihat dan cergas sepanjang aktiviti persekolahan mereka, ketika bermain dengan rakan-rakan dan apabila mereka tidur nyenyak pada malam hari. Namun, menurut satu kajian terkini, kebanyakan kanak-kanak memperoleh 25% kalori harian daripada makanan ringan dan kentang koreng merupakan sumber sayuran utaman dalam pemakanan mereka.

Kajian menunjukkan bahawa kekurangan khasiat disebabkan pemakanan yang tidak seimbang boleh menjejaskan prestasi kanak-kanak di sekolah. Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) melaporkan bahawa kanak-kanak lebih mudah terdedah kepada kekurangan nutrien seperti zat besi, Vitamin A dan Vitamin B.

Kajian pemakanan kanak-kanak Malaysia mendapati 4.4% daripada populasi sample 3,542 kanak-kanak yang berumur 6 bulan dan 12 tahun mengalami kekurangan zat besi dan vitamin A. Jika tidak ditangani, kekurangan nutrien ini berpotensi membantutkan pertumbuhan dan menjejaskan perkembangan kognitif kanak-kanak.

Jadi bagaimana cara anda memastikan agar anak anda mendapat suplemen yang mereka perlukan untuk kesihatan dan perkembangan optimum?

vitalea for children

Vitalea For Children di Formula serba baharu dicipta berteraskan kajian sains pemakanan yang telah dijalankan lebih 100 tahun serta bersandarkan paduan kepakaran para pakar pemakanan dan saintis penyelidikan Shaklee. Ia mengandungi mikronutrien berspektrum luas.

Membekalkan 18 vitamin dan mineral yang penting untuk pertumbuhan dan perkembangan normal kanak-kanak. Rumusan yang tidak merosakkan gigi dirumus dengan pemanis asli xylitol yang tidak menyebabkan kaviti. Perisa anggur yang enak.

Padat dengan :-

Vitamin A -Menyihatkan gusi, gigi dan kulit. 
Vitamin C - Menyihatkan gusi, gigi dan kulit
Vitamin B6 - Menyokong penghasilan tenaga
Kalsium dan Vitamin D - Menyihatkan dan menguatkan tulang
Zat Besi - Menggalakkan penghasilan sel darah merah
Iodin - menyokong penghasilan hormon yang penting untuk perkembangan sempurna.
Magnesium - menyihatkan dan menguatkan tulang
Zinc - Menguatkan ketahanan tubuh dan mempercepatkan pemulihan.

Sumber : Shaklee today 



untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



7 CARA MENDAPATKAN PERUT KEMPIS SELEPAS BERSALIN


perut kempis


Selepas bersalin tempat yang paling risau mesti tang perut kan..hehe. AR tau la..AR pun mengalami masalah yang sama. Lagi2 dah anak 3. Kat sini AR ada cara mendapatkan perut kempis selepas bersalin. Tapi janji kena disiplin ye kalau betul2 nak perut macam anak dara.

  1. Menyusukan bayi sepenuhnya - Usahakan untuk menyusukan bayi sepenuhnya. Selain memberi banyak kebaikan kepada bayi, ia juga mempercepatkan proses pengecutan rahim dan membakar 200 hingga 600 kalori sehari.
  1. Berbengkung dalam pantang - Jangan culas untuk berbengkung dalam pantang. habis pantang belum tentu rajin nak pakai bengkung kan.
  1. Bertungku dan bertangas - bertungku bagus untuk memecahkan darah beku, lemak dan mengurangkan bengkak dalam rahim.  Bertangas pula dapat memecahkan lemak, angin dan air berlebihan dalam badan yang ada sepanjang mengandung.
  1. Jaga makan - Jangan terlalu mengikut selera makan yang kadang kala sukar dikawal. Walaupun sebagai ibu menyusu, anda tidak digalakkan berdiet berlebihan tetapi jangan ambil kesempatan untuk makan sesuka hati. Pastikan mengamalkan pemakanan yang berkhasiat dan seimbang bagi membekalkan nutrien kepada bayi dan dalam masa yang sama mengelakkan masalah perut buncit dan menggeleber. Kurangkan makanan berlemak dan berminyak, sebaliknya ambil makanan berprotein secukupnya bagi membina semula otot serta makanan membakar lemak seperti oat, kekacang, bayam dan salmon.
  1. Jangan lupa bersenam - Aktiviti senaman tidak dinafikan turut membantu menyelesaikan masalah perut buncit. Lakukan senaman kardiovaskular dan abdomen bagi membantu mengempiskan perut. Pastikan anda mengamalkan senaman yang khusus untuk membentuk perut daripada jurulatih yang diiktiraf. Lakukan secara konsisten untuk mendapatkan kesan yang dikehendaki.
  1. Hati-hati dengan postur badan - Jangan pandang remeh dengan cara pergerakan anda setiap hari. Kebanyakan ibu selepas bersalin kurang prihatin terhadap postur badan ketika berjalan, duduk dan mengangkat barang. Postur yang salah turut menyumbang kepada masalah perut buncit dan menggeleber.
  1. Jom detoks - Kaedah detoksifikasi menggunakan bahan-bahan semula jadi turut membantu mendapatkan perut yang kempis. Lebihan toksin yang berkumpul dalam badan terutama bahagian perut perlu dikeluarkan. Amalkan proses detoksifikasi secara konsisten bagi membuang toksin dalam badan terutama bahagian perut.

Dann ini pula set perut kempis dari Shaklee..tiba2 ada set perut kempis..hehe..Betul ni nak bagi tau..Sesuai untuk ibu2 yang lepas bersalin dan nak kembalikan badan macam sebelum bersalin. Malah boleh dapat macam anak dara pun. Selamat untuk ibu yang menyusukan anak. AR sendiri tak tinggal supplement ni. Alhamdulillah walaupun sekrang tak kempis macam anak dara. Tapi tak de la sampai macam pregnant 3 bulan kan. hehe. Dalam 7 cara nak perut kempis kat atas tu kann..AR rasa no 6 tu tak pasti la AR ada jaga ke tak. kalau yang lain tu Alhamdulillah semua buat. Sape taknak perut kempis tipu la kan. 

perut kempis masa menyusukan anak


Untuk detox pula boleh tambah Herbalax. Herbalax ni boleh buat kita membuang sikit. Jadi setengah baby pun akan membuang sama dengan mak dia. Baby AR ok je kalau AR telan Herbalax ni. kalau biasa dia berak 2 kali sehari tapi bila malam nya AR ambil herbalax ni Nayli kadang-kadang berak 3 kali ke 4 kali. keesokannya xde dah. dah ok balik.


herbalax
Testimoni dari Puan Qashlynn...Dari pengguna terus jadi Agen Shaklee. Suka ke suka tu nama nya ;)



untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.





ROTI TISU SPECIAL MR ROTI CANAI DI PUTRA HEIGHTS

rmr roti canai putra heights

Hai semua...pernah makan roti tisu special Mr Roti Canai? hehe..dinner tadi AR ke Mr Roti Canai Putra Heights. Tina suka la sangat roti tisu ni. Mau tak nya..rangup dan manis. sebab kan ada susu. Hmm AR makan pun rasa2 je. tak leh blah orang kata manis2 ni. Tapi takde la banyak sangat susu tu. 

First time kita orang datang Mr. Roti Canai ni memang terkejut la bila ane ni datang bawa macam tu sekali. haha...Nampak dia pegang 3 pinggan. So bila kasi baring ukuran 3 pinggan. 


2 beranak la yang habis kan roti ni. Tina dan papa nya lah. tadi AR makan nasi lemak yang di order oleh yaya. sambil suap dia sambil rasa dua tiga mulut. Memang sengaja tak order pun. tunggu yang budak2 tak habis je. Mak mak macam ni la..kalau order sendiri punya tekak. lepas tu anak punya tak habis makan juga sayang nak biar. hehe..so keputusan dia ikut je selera budak2. 




23 August 2015

7 MANFAAT VITAMIN C YANG PERLU ANDA TAHU



Vitamin C Shaklee dikenali sebagai Sustained Release Vita C 500mg - "sains pembebasan berterusan secara semulajadi" vitamin c telah direka oleh Shaklee. Setiap tablet vitamin c mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin c buah tersebut kedalam tubuh kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C didalam 2 tablet vitamin Shaklee (didalam jurang masa 5jam) mampu kekal didalam plasma darah kita selama 24jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C didalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi dan radikal bebas.


Manfaat Utama Vitamin C Shaklee :
  1. Membentuk kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
  2. Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, Lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  3. Peningkatan system imun - Membina sel darah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan system imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan symptom flu dan selesema.
  4. Memerangi Kanser - Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
  5. Mencantikkan kulit - Ambil vitamin C setiap hati untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  6. Memperbaiki insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan
  7. Mengekalkan Kolesterol Sihat - Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.



untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign