Ajuya Rashid: December 2015

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

22 December 2015

WAHAI ISTERI WAJIB BACA TAU!!

Buat peringatan diri sendiri yang selalu alpha...AR lupa copy dari FB siapa..Minta maaf sangat2 lupa nak screenshot. Masa tu dalam kepala nak copy masuk draft untuk bacaan sendiri. Tapi lepas baca banyak2 kali bagus untuk dikongsi untuk para isteri diluar sana juga. Semoga di halal kan dan dapat pahala bagi penulis yang berjaya mengetuk hulu hati ceq. :)

WAHAI ISTERI

Layanlah suami dengan baik. Tawan hati mereka supaya suami gembira.
Buatlah kerana Allah.Suami kamu mungkin tidak faham kesusahan kamu, tapi Allah sedang nilai setiap kesusahan kamu. Setiap peluh, tangisan, letih, sakit badan, sakit kepala semuanya telah diberi pahala yang sangat besar.

Maafkanlah kekurangan mereka..kerana dunia ini bukan tempat tinggal kita. Syurga tempat tinggal kita yang sebenarnya.

Jagalah solat awal waktu. Walau apapun terjadi. Siapkan suami dan anak lelaki ke masjid.
Jagalah aurat kerana Allah. Jaga aurat bukan kerana kita baik. Tapi ia perintah Allah. Apalah makna cantik jika kita dibenci oleh Allah. Biarlah dunia ini nak kata apapun, janji Allah sayang kita.

Janganlah habiskan air mata di depan tv, untuk dunia. Tapi gunakanlah air mata untuk Redha Allah. Untuk umat. Untuk umat selamat dari neraka.

Sebagai ibu, Persiapkanlah anak-anakmu dalam perjuangan agama. Pesanlah pada anakmu, "Wahai anakku, Islam ini lebih mahal dari nyawa kamu dan ibu kamu.Perjuangkanlah Islam ini. Korbankan perasaan kamu untuk bawa manusia dekat dengan Allah"

Anak ialah harta paling berharga. Didik mereka dengan iman dan sediakan mereka jadi Daie. Hidupkan rumah dengan amalan dakwah dan bacaan hadis. Nikmat sangat bila rumah setiap hari wujud suasana ilmu. Lebih nikmat dari segalanya. 

Rasa macam dalam syurga walaupun mungkin rumah pondok buruk dan tiada aircond dan kipas seperti rumah Nabi saw.

Janganlah korbankan anak kita dengan beri sepenuhnya pada orang lain..!!!!!
Berilah masa didik mereka. Terbaik jadilah suri rumah sepenuh masa jika BERPELUANG.

Mungkin Anak itulah asbab dunia ini akan berubah. Mungkin kebaikan dan jutaan hidayah datang melalui mereka. Mungkin mereka akan pegang panji Islam di dunia dan di akhirat ... dengan ribuan orang di belakang mereka. 

Takpelah dunia ini kita kurang sikit. Syurga semakin dekat. Dunia ini sekejap sahaja.

Wahai isteri-isteri solehah, Kamulah harta paling bernilai. Seluruh dunia ini tidak boleh ganti tempat kamu. Untuk isteri seperti kamu. Tiada ucapan melainkan pasti hanya Redha Allah dan Syurga Firdaus tempat kamu..

18 December 2015

RESEPI MANGO SMOOTHIES SHAKLEE

esp shaklee

Resepi Mango smoothie ni untuk simpanan sendiri je ni..haha. macam sedap je nak layan. sok jumpa mango boleh la try. 

Bahan-bahan
3 sudu ESP Shaklee
1 biji mangga
1 cawan susu rendah lemak
1 cawan ais

Kisarkan semua bahan-bahan, sedia untuk diminum. erghhh telan air liur.




untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




17 December 2015

TESTIMONI MEALSHAKES SHAKLEE UNTUK SEMBELIT DAN SELERA MAKAN ANAK

mealshake shaklee

Alhamdulillah..salah sorang rakan niaga AR share feedback positif dari pelanggan beliau yang mengambil mealshake untuk anak nya. sebelum ni asyik minum susu je makan tak nak. tapi sekarang asyik nak makan je. 


Manfaat utama Meal Shakes

  • Nutrisi Lengkap - Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zaat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal Nutrisi kepada sel tubuh - Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.
  • Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membinatulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Ant-Oksida - Mengandungi vitamin A,C,E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan seri wajah - Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.
  • Detoksifikasi - Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
  • Kelazatan rasa - Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati semua golongan.








untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.





10 December 2015

CUPCAKE MILO 4 MINIT


kek milo 3 minit

Haa suka2 je letak nama cupcake milo 4 minit...hehe. ini gara-gara menggunakan resepi kek milo 3 minit yang menggunakan microwave tu lah. Tapi memandangkan AR nak buat kecik skit jadi la cupcake. oleh sebab kek ni kecil dari resepi tu kena la slow kan suhu Medium dan bakar 4 minit baru la tak berkerak. 


Dengan sukatan sudu yang diberi tu dapat la 6 biji cupcake size sederhana. Topping dengan aiskrim untuk minum petang memang habis 6 biji sekali ngap dengan anak2. hehe. 

Bagi yang kurang jelas resepi pada gambar AR type balik kat bawah ye :-

4 sudu milo
4 sudu gula
4 sudu tepung
1/2 sudu kecil baking powder
4 sudu minyak
4 sudu susu segar (AR guna susu HL)
1 biji telur.

Masukkan semua skali dan kacau hingga sebati dan tuangkan ke dalam cup. Boleh tengok sukatan yang AR masukkan tu jangan penuh sangat untuk kek mengembang. memang ngam2 je naik. 

Boleh la jadikan hidangan minum petang kalau rasa tak ada apa2 nak makan tu kan. Musim hujan ni mesti selalu lapar kan. Sambil beraktiviti dengan anak2 sambil minum petang. 2 in 1 gitu.




Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




04 December 2015

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE ~ REWARDS UP BONANZA 3


Rewards Up Bonanza 3 ni maksudnya dah kali ketiga Shaklee offer rewards untuk ahli2 dia tau. Memang special untuk yang menjadi ahli. Uwaaa sape tak suka dapat free produk banyak2 tu. dengan hanya pembelian beberapa ratus uv sahaja. ini ahli - ahli sahaja la yang tau. sape join di bawah AR In Shaa Allah AR akan ajarkan dari A sampai Z untuk grab reward ni. Alhamdulillah untuk Rewards up Bonanza 1 dan 2 AR dah selamat dah terima produk-produk percuma tu. Shaklee taja Supplement 4 tuu.hehe. 




untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




03 December 2015

PROMOSI DECEMBER ~ SHAKLEE COLLAGEN POWDER DAN LECITHIN MURAH

lecithin harga promosi


Assalamualaikum...Alhamdulillah hari sempat juga ke udara. haha..ke udara sangat. Harap maaf jika tiada update dari AR. Masa sangat mencemburui AR sekarang ni dan juga sedang dalam tempoh bertenang. pun ada la kan nak bertenang bagai. Biasa la hujung tahun anak2 cuti sekolah so konon nak jadi suri rumah sepenuh masa. Handphone pun nak je campak jauh2 sebab tengah train anak jauh dari gadjet. 

laa panjang pulak muqaddimah nya. Kembali kepada promosi kita untuk bulan December ni. Tu diaa peminat collagen Shaklee pasti bergumbira hendaknya kan. Beli 6 kotak dapat free 1 kotak kau. Gi;a jimat. kata la Retail Price Rm340.00 dah jimat 340.00 gituu. Untuk Lecithin pulak jimat Rm45.00 





Tapi kalau taknak beli sampai 6 botol ke, 6 kotak ke..uolls juga boleh beli dengan 2 kotak pun boleh dapat promosi iaitu dengan potongan sehingga 5%/ Sapa tak mau kan. Dah kurus dengan lecithin  nak la pulak gebu gebas dengan collagen. haaa...cepat2 grab sepanjang December ni. AR tunggu je uolls contact AR. kita deal bagi jadi ecehh. K bye!




untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign