Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: CEGAH HEAT STROKE KETIKA CUACA PANAS TERLAMPAU "EL NINO"

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

15 January 2016

CEGAH HEAT STROKE KETIKA CUACA PANAS TERLAMPAU "EL NINO"


el nino


2 3 hari ni malam-malam pun rasa panas kan. aircond kat rumah pun rasa tak cukup. rasa macam nak tukar aircond baru dah. hamboih. seperti yang di war2 kan di media. negara kita sedang mengalamni El NINO iaitu cuaca panas yang melampau boleh mencecah sehingga 41 darjah celcius..fuuh ikutkan hati nak je duduk diam2 dalam bilik aircond. tapi apakan daya anak2 kena pergi sekolah. hehe. 

Cuaca panas melampau ni boleh menyebabkan "heat stroke" atau strok haba yang mana ia boleh menyebabkan kematian kerana suasana sekeliling terlalu panas dan mengakibatkan keadaaan dehidrasi yang terlampau, kekeliruan seterusnya boleh menyebabkan keadaan tidak sedarkan diri (koma).

Siap kan diri untuk ambil langkah pencegahan seperti :-

1. Minum air kosong (kerap dan banyak)
2. Minum air isotonik (mampu menggantikan air garam yang keluar melalui peluh dengan cepat)
3. Kerap mandi untuk menyejukkan badan 
4. Menghadkan aktiviti luar rumah
5. Banyakkan berehat
6. Memakain pakaian longgar, ringan dan terang
7. Elakkan bersenam dibawah terik matahari
8. Elakkan berada didalam kenderaan dalam keadaan tingkap tertutup




Shaklee mempunyai minuman isotonok yang mampu menggantikan air dalam badan yang hilang dengan cepat. Minuman ahli sukan yang sesuai untuk semua golongan. 




untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign