Ajuya Rashid: REVIEW RAYANI AIR ~ PENGALAMAN TERBANG BERSAMA RAYANI AIR

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

11 January 2016

REVIEW RAYANI AIR ~ PENGALAMAN TERBANG BERSAMA RAYANI AIR

pengalaman terbang bersama rayani air

Review Rayani Air...saje nak share pada sesiapa nak cuba Rayani Air pengalaman AR terbang bersama Rayani Air. Memandangkan AR pun baru cuba Rayani Air nora bagi 8 bintang!! Banyak tu daripada 10 bintang. Hehe. Ok la dengan tiket berharga Rm100.00 dari Kota Bharu - Kuala Lumpur kann.




Tempoh hari AR dari KB bersama mak, Nayli dan nenek (tokmek). Ambil service wheelchair. Untuk tiket tokmek harga Rm150.00 sebab agak last minit tempahan. AR dan mak tiket berharga Rm100.00. Maklum la kita orang dah sampai KB baru berjaya pujuk beliau untuk ikut ke KL. Tina dan yaya tinggal dengan papa di KL..hehe umi balik dengan nenek je. atas urusan nak jahit baju kawin. alasan nak balik jenguk tokmek jugak. 



1. Wheelchair service - sangat mesra, lepas je check in di kaunter terus ke kaunter service Rayaniair tokmek ditolak ke balai berlepas, penumpang pertama yang masuk ke cabin. AR pun join sbb ada Baby. Tokmek dipimpin hingga ke tempat duduk. setiba nya dia KLIA 2, tokmek di bawa hingga ke luggage collection. Ambil beg baru pramugara beredar (siap tolg ambil troli)





2. Tempat duduk agak selesa berbanding Airasia, Malindo, Firefly. 



3. Snack in flight (kacang, muffin dan apple jus) layan sampai touch down Di KLIA 2
4. Pramugari bertudung dan sopan sejuk mata memandang.
5. Bacaan doa sebelum berlepas. Errr xsedar dorang tengah baca doa. Sebab bz dengan Nayli sedar2 org sebelah tengah tadah tangan.
6. Maklumat keselamatan personal untuk penumpang yang bawa baby mcm AR. Extra seat belt
7. Touch down sangat smooth.
8. Free luggage - naik flight lenggang kangkung je masing2 (masa balik KB ada 3 beg kena usung naik atas..fuuh )
9. Keseluruhan memang memuaskan. 

Best..tempah lagi awal lagi murah. Harga tiket pun termasuk taxes dan gst. So tiada cas tersembunyi. Lepas ni kita naik RayaniAir je ye. Tapi kalau kena harga tiket beza sangat jauh terpaksa gak la naik yang lain. Kuikui


Tempahan boleh dibuat secara online di http://rayaniair.com/rairweb/index.php 




Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign