Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: February 2016

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

29 February 2016

KOREA TRIP DAY 3 I PART 6 ~ PETITE FRANCE MY LOVE FROM THE STAR


Balik dari Nami Island kita singgah di Petite France iaitu..lokasi penggambaran drama My Love From The Star. My Love pulak From The Bachok, Kelantan..hehe


Cantik sangat tempat2 kat sini..macam di alam fantasi pun ada. mula2 tu ingat rumah betul ke, hotel betul ke. rupanya hanya lah binaan sahaja. istana pun ada. suka la dua orang princess tu. 




Pusing2 ambil gambar sekejap je pastu terus ke Lotte World Adventure. Kat sini banyak kena naik bukit2 skit dengan tangga yang banyak. haha excercise lebih skit kat sini.

Bersambung...Part 7


Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



25 February 2016

KOREA TRIP DAY 3 I PART 5 ~ NAMI ISLAND


Akhirnya sampai juga ke Nami Island...tempat yang femes sangat tu (konon nya ) kalau gi sini wajib la tangkap gambar kat pokok2 dia kan. macam dalam drama tu lah. AR tak berpeluang pulak nak love2 kat pokok2 tu. hehe maklum la anak ramai. 


On the way ke Nami Island singgah makan di restoren yang menyediakan makanan halal. Boleh tahan jugak la makanan nya walaupun tak lepas dari kimchi. Nak muntah dah bak kata husband. Tapi itu memang menu wajid kat korea. Bagus untuk penghadaman katanya. 


Untuk ke Nami Island kena naik bot lebih kurang macam feri la kot. 10 minit kalau tak silap AR..hehe..lupa la excited punya pasal. tak lama pun. hakak2 offer tempat duduk pun AR xnak. Its ok.its allright. 

Yang pelik nya semua pandang anak2 AR. taktau la pasai pa..huhu. Nayli siap awek korea tu ambik dia dukung. lepas tu taknak dengan AR nak dukung dengan awek tu pulak. papa nak amik baru dia ok. hai budak ni..umi xcantik macam korea ke. 


Jalan2 satu island...tak abis pun..banyak lepak2 dengan budak2 main kat playground. main dalam keadaan sejuk best la kan. 


ada ostrich (betul ke eja tu) haha....Alhamdulillah best. siap ada yang duduk berdiam kat unggun api haa..sejuk agak nya. ramai jugak jumpa rakyat malaysia kat sana. 



Pergi sana kena gak cuba basikal winter sonata tu kan..hehe





Budak yang seronok sangat tengok tempat orang. balik rumah pun boleh tersyasyul syasyul korea la apa la. kita berlima ni kan...qiera sorang je nampak tak tahan sejuk sangat. kulit dia mudah merah kalau sejuk. tak tau ler pasai apa. kalau dah masuk dalam bangunan ok je. hmm..kena cek kena cek.


Bersambung....Part 6




Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



22 February 2016

KOREA TRIP DAY 2 I PART 4 ~ WINTER SONATA SHOOTING PLACE



Check out time...breakfast di cafe "cheo um" tempat shooting pertama drama winter sonata.



masa check out..suhu -3.4 di yong pyong. kuar sekejap pipi dah rasa kebas dah. cakap kuar asap. part paling budak2 suka. mak nya pun suka gak. hehe


Alang2 dah sampai kena la ambil gambar kenangan kan







Pemandangan dari bilik hotel AR. sebelah kiri tu lah cafe nya. dekat je pun. 


Bersambung...part 5



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

19 February 2016

KOREA TRIP DAY 2 l PART 3 ~ YONG PYONG SKI RESORT


Dari Hotel Secret...terus ke Yong Pyong Ski Resort. Masa yang ditunggu2 oleh princess umi. nak main salji kata nya. On the way nampak je salji yang memutih. eceh


Perjalanan mengambil masa 2 jam ke Yong Pyong, Boleh la tidur sekejap dalam van. Tapi AR tak boleh nak tidur lebih teruja nak tengok pemandangan negara orang. kebanyakan kawasan yang dilalui sudah diliputi salji. waaahh



Sebelum tu kena sewa pakaian untuk bermain salji. Kos sewa pakaian termasuk goggle tu 50 dolar usd kot dan sudah termasuk dalam pakej.


Dah Sampai ke Yong Pyong Resort



Check in duluuu




Masuk bilik untuk berehat sekejap dan solat..terus ke ski resort. ada budak dah tak sabar dah 






Happy sangat dapat main salji...sejuk2 pun xkisah dah. muka dah hampir merah. 




Gaya je lebih ni..haha..main nya kelaut. AR main sekejap je nayli nak menyusu dan nampak kesejukan.  yang lain2 enjoy kat luar AR berehat dalam bangunan. 







Suasana malam hari, 2 orang budak yang suka sangat main snow. nak buat olaf tak jadi2. hehe...dah siap ke olaf?? belum..susah la..hehe rasakan.

Pemandangan dari bilik hotel. nak check out sudah..

Sempat ke ski resort untuk gambar kenangan


Bersambung...part 4





Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



18 February 2016

KOREA TRIP DAY 1I PART 2 ~ HOTEL SECRET INCHEON

gambar masa nak checkout sebelah pagi nya

Selepas melawat di Incheon Landing Memorial Hall kami di bawa ke Hotel Secret yang terletak di bandar Incheon ni untuk berehat dan membersih kan diri. petang nya aktiviti rehat je. so anak2 pun kena la tidur maklum la tidur dalam flight 6 jam tu pun tak de kualiti. hehe. AR lagi la dengan anak kecil kan.


baru sampai untuk check in

1 katil queen dan 1 katil single



Bath tub yang agak besar..budak2 suka la nak berendam. belum apa2 terus terjun ketiga2 beradik.


Bilik ni tak ada aircond...kat luar baru aircond...haha. 



Malam nya baru la kita keluar di kawasan berhampiran terdapat fun fair betul2 bertentangan dengan tempat penginapan kita hari tu. 



Dugaan betul keluar malam-malam dan sejuuuukk sangat. tak boleh nak makan atau beli snack bakar2 yang di jual tepi2 jalan tu. hehe. kalau ada steamboat pun memang tak berani nak makan. so tahan je la sampai la balik bilik makan nasi lemak. haha.




Sempat la anak2 main 1 game sorang. dengan keadaan yang sangat sejuk tak sempat pun nak main semua2. jejalan sekejap lepas tu terus balik ke hotel. perjalanan tak sampai 3minit ke hotel kami.





Bersambung ...Part 3




Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




17 February 2016

KOREA TRIP DAY 1 I PART 1 ~ INCHEON LANDING MEMORIAL HALL


Hai..anyohaseyo. kita orang dah sampai di Incheon International Airport. Depart Jam 1 pagi waktu Malaysia. Tiba di Incheon Jam 8 pagi waktu korea. perbezaan antara waktu malaysia dan korea hanya la 1 jam. Alhamdulillah mudah sikit kan. jetlag pun xde. lebih kurang malaysia dengan indonesia je. 

Anyway ada pulak duk tanya bila nak share citer pergi korea. nak baca nak gak feel pergi korea tu. Bukan taknak share. masa tak berapa mengizinkan. kekonon busy la kan. so AR share sedikit sebanyak untuk kenang-kenangan dan tatapan pembaca blog AR. 


saje je ambil gambar ni..kekonon ada yang menyambut weolls kan..tapi kita janji di gate 8 je senang tak payah berebut dengan orang tak nampak nanti. pulak dah,



Lepas je di sambut oleh micheal di airport weolls terus ke incheon menaiki feri. menurut micheal airport berada di seberang lebih kurang pulau pinang la kot. sebab tu la kena naik jambatan atau feri untuk ke Bandar Incheon dan kami memilih untuk naik feri. Sementara menunggu sampai ke seberang tak sampai 10minit perjalanan. sempat bagi burung makan. Memang terkejut Micheal hulurkan kami snack untuk diberikan kepada burung dah macam ikan dalam kolam datang berebut makanan. burung tu pulak dah macam terapung2 di awangan. tapi sedikit berangin dan sangat sejuk. segala coat mak nenek baju sejuk masih dalam luggage. weolls just standy sweater je tu pun pakai dalam flight. 



Kalau nampak peta tu boleh tengok ye..hehe..ada bilik untuk melihat pemandangan dari dalam. so tak ada la sejuk sangat. ada heater. 



Sampai je terus kami di bawa ke Incheon Landing Memorial Hall. Melawat sejarah korea. sebelum berjalan2 di korea kena la kenal korea serta tahu sejarah dulu kan. 


Ini je la signboard yang boleh dibaca..hehe. sebab gambar kat atas tak ada English version. 



Semua pakat sorok tangan ye..Sejuk maklum la..macam masuk peti sejuk. Dari KL 27 darjah celcius ke 4 darjah celcius. tak ke terkejut jgk tu. nasib baik Nayli duduk dalam carrier. 


Ini first time nampak salji la ni...hahaha. baru jumpa sejemput dah excited.



Bersambung...Part 2, Part 3, Part 4




Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign