Ajuya Rashid: KOREA TRIP DAY 1 I PART 1 ~ INCHEON LANDING MEMORIAL HALL

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

17 February 2016

KOREA TRIP DAY 1 I PART 1 ~ INCHEON LANDING MEMORIAL HALL


Hai..anyohaseyo. kita orang dah sampai di Incheon International Airport. Depart Jam 1 pagi waktu Malaysia. Tiba di Incheon Jam 8 pagi waktu korea. perbezaan antara waktu malaysia dan korea hanya la 1 jam. Alhamdulillah mudah sikit kan. jetlag pun xde. lebih kurang malaysia dengan indonesia je. 

Anyway ada pulak duk tanya bila nak share citer pergi korea. nak baca nak gak feel pergi korea tu. Bukan taknak share. masa tak berapa mengizinkan. kekonon busy la kan. so AR share sedikit sebanyak untuk kenang-kenangan dan tatapan pembaca blog AR. 


saje je ambil gambar ni..kekonon ada yang menyambut weolls kan..tapi kita janji di gate 8 je senang tak payah berebut dengan orang tak nampak nanti. pulak dah,



Lepas je di sambut oleh micheal di airport weolls terus ke incheon menaiki feri. menurut micheal airport berada di seberang lebih kurang pulau pinang la kot. sebab tu la kena naik jambatan atau feri untuk ke Bandar Incheon dan kami memilih untuk naik feri. Sementara menunggu sampai ke seberang tak sampai 10minit perjalanan. sempat bagi burung makan. Memang terkejut Micheal hulurkan kami snack untuk diberikan kepada burung dah macam ikan dalam kolam datang berebut makanan. burung tu pulak dah macam terapung2 di awangan. tapi sedikit berangin dan sangat sejuk. segala coat mak nenek baju sejuk masih dalam luggage. weolls just standy sweater je tu pun pakai dalam flight. 



Kalau nampak peta tu boleh tengok ye..hehe..ada bilik untuk melihat pemandangan dari dalam. so tak ada la sejuk sangat. ada heater. 



Sampai je terus kami di bawa ke Incheon Landing Memorial Hall. Melawat sejarah korea. sebelum berjalan2 di korea kena la kenal korea serta tahu sejarah dulu kan. 


Ini je la signboard yang boleh dibaca..hehe. sebab gambar kat atas tak ada English version. 



Semua pakat sorok tangan ye..Sejuk maklum la..macam masuk peti sejuk. Dari KL 27 darjah celcius ke 4 darjah celcius. tak ke terkejut jgk tu. nasib baik Nayli duduk dalam carrier. 


Ini first time nampak salji la ni...hahaha. baru jumpa sejemput dah excited.



Bersambung...Part 2, Part 3, Part 4




Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

8 comments:

  1. wah ramainya ke Korea awal tahun ni.
    Seronok ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...seronok seronok seronok. akak gi dec yang. maklum la cuti sekolah

      Delete
  2. Uisssh! Syoknyaa jalanjalan~~ :D

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat travel pi Korea, tp sy minat Japan juga haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. japan pun minat juga..In Shaa Allah coming soon. hehe

      Delete
  4. Best tu jejalan kat tempat orang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..boleh tengok bumi ciptaan Allah. selain negara kita

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign