Ajuya Rashid: TINGKATKAN SISTEM IMUNITI SECARA SEMULAJADI DENGAN NUTRIFERON SHAKLEE

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

05 February 2016

TINGKATKAN SISTEM IMUNITI SECARA SEMULAJADI DENGAN NUTRIFERON SHAKLEE


NutriFeron berfungsi untuk MENINGKATKAN IMUNITI TUBUH SECARA SEMULAJADI dan ianya telah TERBUKTI SECARA KLINIKAL. 
  1. Membantu mengaktifkan sistem pertahanan tubuh dan meningkatkan imunisasi tubuh.
  2. Menggerakkan pasukan "cari & musnah" dalam sistem pertahanan tubuh
  3. Membantu menyeimbangkan sistem imun kita, mengubahsuai sistem endokrin agar stabil dan menyeimbangkan hormon. 
  4. Merangsang gerakbalas imun semula jadi pada tahap sel dan membantu sistem pertahanan tubuh untuk bunuh T-cell, B -cell dan makrofag.
Bila badan kita mempunyai imuniti yang tinggi, haaa, baru tak mudah jatuh sakit. Ini sangat berbeza dgn kalau kite ambil ubat-ubatan seperti panadol dan ambik antibiotik. Ni sangat berbeza dgn fungsi Panadol dan antibiotik. Panadol mengandungi bahan kimia yg boleh menyebabkan banyak masalah kesihatan jangka panjang nanti seperti kerosakan hati. Manakala antibiotik pula akan memusnahkan bukan sahaja bakteria berbahaya dalam tubuh malahan bakteria baik dalam tubuh. Haaa...kan tak best tu, baik beli Nutriferon

Sumber Makanan semulajadi untuk meningkatkan imuniti dan interferon tubuh kita adalah Bawang putih - Cendawan - Buah-buahan sitrus - Yogurt - Halia - Madu - Barli - Minyak zaitun - Teh - Ikan. Pilihan paling mudah mesti lah Nutriferon kan. 

Siapa Yang Memerlukan Nutriferon? 
  1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.
  2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.
  3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.
  4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.
  5. Mereka yang sering stress. 
  6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.
  7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari. 
  8. Mereka yang ada mempunyai masalah kesihatan seperti: - asma, allergi eczema - tuberculosis - ulser - resdung - masalah tonsil 
  9. Mereka yang ingin meningkatkan imunisasi diri serta kekal sihat
  10. Golongan yg ketagih alkohol dan perokok
  11. Golongan berumur 
  12. Pesakit kanser , fibroid dan tumor
  13. Mereka yang mengalami sakit berpanjangan, sakit kepala, cirit-birit dan muntah-muntah 
  14. Mereka yg ingin melambatkan penuaan

>> Kanak2 boleh ambil? Boleh, ikut dosage yg sesuai bagi kanak-kanak tu. Kalau yang dah besar, bolehla bagi sepeket sehari. Tapi kalau baby dan maknya masih menyusukan dia, elok mak baby ambik. Baby non-bf, boleh bagi 1/8 sachet Nutriferon (ikut kesesuaian umurnya) >> orang ada sakit autoimmune boleh ambil? Boleh sebab ia meningkatkan imuniti secara semulajadi tapi kena monitor la terutamanya mereka yg ambil ubat-ubatan tertentu. >> Ibu menyusu boleh ambil Nutriferon. Ibu mengandung je tak digalakkan sebab Nutriferon ni bertindak sebagai antioksidan jugak dan mungkin menyebabkan keguguran.



untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign