Ajuya Rashid: September 2016

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

30 September 2016

HARI TERAKHIR PROMOSI ESP SHAKLEE


Salam jumaat semua..AR just nak bagitau harini last day promosi ESP beli 6 free 1, free membership, bonus tunai menanti dan beli 2 esp dapat diskaun 5% tau. Esok kita tunggu la apa pula promosi bulanan Shaklee. Haaa sebelum tu kenapa uolls wajib grab 7 botol terus ESP ni..hehe...kat bawah ni AR listkan 30 manfaat dengan pengambilan ESP secara berterusan. Lepas tu buat la keputusan yang bijak. ahaks

1- Cerahkan kulit 
2- Hilangkan jeragat 
3- Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
4- Bantu mempercepatkan penyembuhan luka 
5- Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
6- Anjalkan payudara 
7- Anjalkan punggung 
8- Atasi gastrik dan pedih ulu hati
9- Mengatasi lesu 
10- Mengawal bacaan diabetes
11- Menyihatkan rambut dan mengatasi keguguran
12- Mencantikkan kuku 
13- Menghaluskan tumit pecah 
14- Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam contohnya ketika berpuasa.
15- Meningkatkan kualiti susu ibu - lebih berkualiti makanan, lebih berkualiti susu
16- Meningkatkan pengeluaran susu - protein salah satu bahan mentah menghasilkan susu
17- Pengganti sarapan dan supper
18- Dilengkapi dengan mineral kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
19- Meransang regenerasi sel kulit dan otot, mengurangkan kedutan
20- Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
21- Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
22- Rendah lemak, tanpa kolestrol
23- Membantu mengurangkan risiko kanser, 
24- Menguatkan sistem imun tubuh, 
25- Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 
26- Memelihara kesihatan jantung 
27- Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. 
28- Membantu merendahkan paras kolestrol, 
29- Mencegah osteoporosis 
30- Membantu pembentukan sel-sel baru.




untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



28 September 2016

KENAPA KENA MINUM AIR GULA KETIKA HAMIL



Minum Air Gula? Fahami konsep kenapa perlu minum air gula secara mudah.

"Saya kena minum air gula masa pregnant...."

Biasa kena kan? Kenpa kena minum air gula ni? Manis sangat kan? Rasa nak termuntah kalau minum, tapi kalau muntah kena minum sekali lagi. Aduh,xsanggup.

Meh kita belajar sikit, kenapa kena minum air gula. Fungsi minum air gula ni nak check sama ada puan-puan ada kencing manis ke takde. Tu je. Macam mana boleh check kencing manis dgn minum air gula?

Ok, mula-mula kena puasa kan? Pastu dr/nurse amik darah masa puasa. Pastu puan-paun kena minum air gula. Rest kejap 2 jam, kena amik darah sekali lagi.

Teori disebalik ujian ini adalah macam ni. Kencing manis terjadi bila badan kita tak dpt memproses gula berlebihan. Dalam keadaan normal gula akan dicerna menjadi glukos. Glukos amat penting sebagai sumber tenaga untuk semua sel dalam badan. 

Tetapi jika glukos berlebihan, hati akan menukar glukos menjadi glikogen untuk disimpan.

Biasa dengarkan insulin? Apa benda ni dan apa fungsi dia? Insulin ni la yang berfungsi menukarkan glukos pada glikogen untuk disimpan dalam hati dan sel-sel otot apabila glukos berlebihan. Insulin juga berfungsi membawa glukos kedalam sel badan untuk digunakan sebagai tenaga. Dalam kencing manis, insulin menjadi kurang reaktif (insulin resistant) ataupun kurang dihasilkan. Jadi insulin tidak dapat mengawal kandungan gula dalam darah.

Jadi, bila puan-puan minum air gula tu, sebenarnya nak test insulin tu boleh memainkan peranan dia ke tak. Tu je. Kalau insulin berfungsi dengan baik, selepas 2 jam minum air gula, paras gula dalam darah masih akan normal, sebaliknya jika insulin bermasalah, paras gula akan naik selepas minum air gula dan penyakit itu dinamakan kencing manis.

Senangkan nak faham?


sumber : fb - Poliklinik Az-Zaara



Nak bagitau rahsia ni..sepanjang AR hamil 4 kali termasuk sekarang ni..tak pernah lagi rasa air gula..hehe opss. tak tau la pasai pa. tapi orang kata pergi check up kat hospital swasta memang doktor tak bagi air gula. tapi ada juga kawan AR yang check up dan bersalin di klinik swasta kena minum air gula juga. hmmmm apa boleh buat nasib badan. hehe

Alhamdulillah...walaupun AR ni ada keturunan kencing manis (mak AR sendiri) setakat ni tak ada lagi suspect kencing manis masa hamil ni. In Shaa Allah semoga sihat2 saje. nak bawa perut dah satu hal kan. Tak nak la bawa penyakit sekali. Ikhtiar selagi boleh. sebab tu lepas baca banyak2 pengalaman hamil dan bersalin memang AR serik nak skip supplement Shaklee. Rasa sayang sangat kat supplement ni. hehe

Uolls...walaupun bukan vitamin shaklee jadi pilihan sepanjang hamil pastikan jangan lupa ambil tau. untuk uolls dan baby jugak bukan untuk sesiapa pun. Mama sihat baby pun in shaa Allah sihat. 

Nak join AR guna set hamil shaklee pun tak ada masalah.. contact AR ye boleh share pengalaman masing-masing.



untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




26 September 2016

TESTIMONI SET PANTANG DAN ESP SHAKLEE

set pantang shaklee


"Saya mula consumed ESP masa dalam pantang anak no. 2..amik set pantang shaklee..Masa tu consumed pagi je utk bfast..susu memang meriah dan pekat.


Tapi bila malam anak kerap bangun nak menyusu..so sy amik b4 tido..mmg bagus..sebab sejak tu anak dah x kerap bangun lagi untuk menyusu..sekali je menyusu masa nak tido.

Extra..berat badan turun jugak..sambil dapat kulit cantik..alhamdulillah.."
-Testimonial IbuAdamAman-

set bersalin shaklee

11 Sebab kenapa perlu pilih set pantang shaklee ni.

  1. Mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin sama ada secara normal atau ceaser
  2. Meningkatkan susu ibu
  3. Memberikan tenaga berpanjangan
  4. Memulihkan libido (intik fungsi keintiman)
  5. Melindungi rambut dan kuku ibu
  6. Membentuk kontur tubuh menawan
  7. Meningkat imuniti ibu dan bayi
  8. Mengurangkan kesan strechmark 
  9. Membuang toksin dari badan 
  10. Mencantik dan menganjalkan kulit
  11. Menurunkan berat badan


untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




23 September 2016

HIDUP LEBIH SIHAT TANPA GASTRIK


Sempena Bulan ESP, saya nak share experince 2 tahun dengan Protein Soya Non-GMO nie:


Saya ada Gastrik yang agak kritikal since 2006. Ini semua puncanya dari silap saya jugak.

Saya selalu makan masam-masam sebab nak diet (selama 3thn) sehingga pedih perut. Pada anggapan akal pendek saya, makanan berasid tinggi ni akan memecahkan lemak. Itu semua tindakan yang kurang sihat. Dan akhirnya, saya disahkan doktor ada gastrik.

Setiap bulan saya wajib ke klinik untuk emergency. Normal, 2 kali sebulan. Semata-mata nak ambil MC dan tak tahan sangat-sangat. Jika banyak tekanan.. akan lagi kerap kena gastrik.

Sampai saya tak tahu nak buat cam mana. Saya dah give up, makan itu tak kena. Makan ini, tak kena.
8 tahun saya menanggung sakit gastrik sebab kesilapan diri sendiri.

Sehinggalah saya start ambil Slimming Set termasuk ESP pada tahun 2014.

Alhamdulillah, saya mula fall in Love dengan ESP sebab saya tak perlu pening-pening dan tertekan lagi.
Boleh blend dengan buah, campur dengan oat dan minum cam tu je.
Yang pasti, ia serasi dengan perut saya nie. Boleh tambah ostematrix, alfalfa dengan peppermint.

Alhamdulillah. Dah masuk tahun kedua saya still setia dengan ESP. Kebetulan saya memang suka minum soya. 

Reward untuk diri sebab ESP bukan bantu Gastrik saya sahaja, tapi ia turut atasi masalah jeragat dan kesihatan kulit muka saya yang sensitive.

Gastrik yang tak di rawat. Boleh memudaratkan lagi, jika dibiarkan.
Selamat mencuba.




untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



22 September 2016

SEKITAR SAMBUTAN MAJLIS PENUTUP BULAN KEMERDEKAAN SK PUTRA HEIGHTS 2



MasyaAllah comel2 nya tengok anak2 ni pakai baju bendera. semangat parents pun nak siapkan anak2 kan. tak terkecuali la AR. Hehe itupun last minit maklum la cikgu maklum kan masa on the way balik kampung dah untuk raya haji. seminggu cuti memang tak ada kat rumah pun. 



Tina bersama rakan sekelas dan cikgu wan (cikgu kelas) masing2 seronok menggayakan pakaian bendera masing2. 


Alahai budak tak sihat ni..Kisah nya bangun pagi tu masa AR kejutkan dia panas badan nya, AR tanya ok x macam demam je. Dia kata ok pening sikit je. nampak macam semangat nak pergi sekolah sebab nak join meragakan baju dia. Mana tak nya masa AR kata nak pergi ambil baju bendera setiap minit tanya dah ambil ke belum, bila nak pergi ambil. dah pergi ambil terus terpacul " terima kasih umi"!! kembang kempis la umi walaupun baju pinjam..hehe



Tempat ke 6...saguhati ok la kan last minit dan sangat simple. asalkan Tina dapat join kawan2 meragakan baju bendera.


Gambar ehsan dari guru kelas semua nya. AR memang teringin nak masuk tengok. last2 lepak tepi padang sekejap tinjau2 nampak baju je lah. haha. bukan apa risau sebab tina kata dia pening. awal2 dah pesan kalau penat duduk. Nasib baik cikgu pun faham bagi anak2 duduk.



Semangat betul anak umi..hehe


Cikgu2 pun bukan main semangat ye...hehe..Alhamdulillah. sekadar nak coretkan memori untuk anak umi..so kasi masuk blog. 

Salam kemerdekaan semua...hehe. tak apa la lambat pun janji semangat tu tetap ada ;)




Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



21 September 2016

KISAH DOKTOR MENGANDUNG DENGAN ESP ~ DAH CUBA TERUS JATUH CINTA




Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sb APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu. Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.


Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.
Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.

Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.
Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.


Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.
Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya ak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.


Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.
Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.


Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2. Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung.
Saya enjoy mengandung.

Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah, 
Happy Shaklee user




untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




14 September 2016

IKHTIAR HAMIL DENGAN SET KESUBURAN DAN VIVIX SHAKLEE

set kesuburan shaklee


"Buat anda yang sedang menanti zuriat,nana nasihatkan cuba lah VIVIX sebab sendiri pun antara ikhtiar berjaya hamil selepas 3 tahun berkahwin adalah dengan VIVIX..
.
Cadangan saya kepada anda yang mengalami masalah berikut, cuba ambil Vivix secara konsisten. InshaAllah dengan izin Allah tak lama lagi giliran anda pula
.
Untuk yang ada masalah seperti .

PCOS
SPERM COUNT TAK CUKUP
PERIOD TAK REGULAR
SENGGUGUT
MEROKOK
CYST
FIBROID


Yang mengganggu kesuburan tubuh badan anda, sila lah dapatkan VIVIX sebagai ikhtiar meningkatkan kesuburan anda."


untuk order secara online terus dari Shaklee anda boleh klik ORDER NOW ...pembayaran boleh dilakukan menggunakan KAD KREDIT atau KAD DEBIT sahaja. Bagi pembelian menggunakan Direct Transfer melalui bank atau nak COD SHAKLEE di kawasan berdekatan AR seperti PUTRA HEIGHTS, PUCHONG, SERI KEMBANGAN, BANDAR KINRARA, ALAM MEGAH dan SHAH ALAM boleh hubungi AR untuk aturkan pertemuan.



Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.



Untuk info lanjut atau pesanan
Pm di fb : Ajuya Rashid (SID 920211)
sms / whatsapp : 012-6102263
Pengedar Shaklee Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign