Ajuya Rashid: 2017

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

28 July 2017

SINGGAH DI SWISS GARDEN BEACH RESORT KUANTAN


Dari kelantan nak balik KL AR n family singgah di Swiss Garden Beach Resort Kuantan. ini memang cik abe AR nak lalu kuantan kot la boleh makan ikan patin masak tempoyak kan. peberet tu sampai sanggup lalu ikut temerloh haa.

So dari Sutra Beach Resort Terengganu...singgah kemaman terus ke kuantan. sampai je kuantan cik abe suruh waze swiss garden. haa laju la AR kan tekan.haha. sampai je petang tu terus terjun dan pergi pantai






Yang paling happy of kos la 3 anak dara tu kan. bukan main tak sabar nak turun ke kolam ke laut. walaupun baru je check out kat terengganu. 

AR suka bilik air dia. muahaha. bilik air plak yang di sukanya. haha tiba2.


Nak keluar dinner..jauh jugak cari ikan bakar sampai ke teluk cempedak sana. tak sampai kot tapi agak nya 20 minit. niat di hati nak makan dekat ana ikan bakar petai kuantan tepi laut yang besar tu kan. tapi MasyaAllah ramai sangat orang. musim raya kot. so rezeki pakcik kat sebelah ana ikan bakar la malam tu. haha. Alhamdulillah layan jugak ikan bakar dia. 




Pergi hotel mesti AR enjoy breakfast dia. hehe. breakfast like a queen. lupa plak nak snap buffet dia. meriah amat. macam2 ada. 








Haa berendam sampai puas. nampak sangat tak plan sebab umi xbw swim suit. main terjun je dengan baju harian. nasib baik tak ada guard datang halau. haha. 



Dah puas mandi kolam jalan ke pantai pulak main pasir. sampai taknak naik la nayli main pacir. Haris sabar ye. anda tidak dibenarkan kang makan pasir kang.

Cantik sangat pantai kat sini. Nayli pun taknak balik. umi nya lagi la taknak. haha


Check out..tunggu papa ambil kereta posing dulu. 


Staff hotel yang sangat friendly. Siap angkut nayli naik troli. hehe

Alhamdulillah...simpan untuk kenangan. sambil share pengalaman disana. best sangat2. 

25 July 2017

RASAI PENGALAMAN PERCUTIAN ALA-ALA BALI DI HOTEL IPOH BALI



AR berbangga jadi rakyat Malaysia sebab Malaysia ni terdiri daripada bermacam-macam budaya so kita dapat belajar culture orang lain. Walaupun ada banyak perbezaan budaya antara kaum yang berlainan, tapi as a Malaysian tu normal. Especially kalau nak bercuti ala-ala mat saleh, atau budaya Cina atau budaya dari negara seberang. Hari ni AR nak share dengan uolls dari segi percutian pulak. Ada satu tempat di Malaysia ni yang ambil konsep ala-ala Bali. Nama hotel dia ialah Hotel Ipoh Bali. Tak perlu lagi kumpul duit banyak-banyak kalau nak melancong di Bali tapi di hotel ini uolls dapat rasa sikit macam di Bali, Indonesia. AR pun teringin nak pergi sebenarnya.hehe


Hotel Ipoh Bali ni terletak kat tengah-tengah Ipoh, boleh kata di jantung Ipoh. Waa ayat sastera sikit. Hehe. Hotel ini ada banyak menggunakan bahan daripada kayu yang boleh kata kayu legend. Sebab apa legend, sebab usia kayu tu pun agak veteran dan kita boleh experience duduk di hotel yang berdesignkan kayu real yang berusia. Kat lobby je la uolls dapat tengok gaya Bali, mungkin juga uolls nanti ingat uolls betul-betul ada di Bali kecuali staff hotel cakap bahasa Malaysia je la.
First sekali AR nak cerita pasal bilik yang ada kat hotel ni, memang selesa, agak luas, romantic setting dan lengkap macam hotel yang best. Antara bilik yang ada adalah Standard Double, Superior Double, Deluxe Studio Suite, dan Family Studio Suite.
Family Studio Suite

Deluxe Studio Suite
Superior Double room
Standard Double room
Kalau uolls book kat sini diorang akan bagi sekali free breakfast so bangunlah awal yer. Kalau nak tidur sampai tengah hari baik duduk rumah. Bila lagi kita nak merasa mewah makan kat hotel betul tak? Dalam bilik ni perfect bagi AR sebab ada katil, toilet, TV yang ada channel Astro, Mini Bar dank orang boleh dapat suratkhabar pagi-pagi nanti. Sambil tu kalau uolls boring tengok TV atau lepak dalam toilet sampai berjam lamanya, uollsboleh layan wifi dia sekali sebab free. So tiada alasan kalau orang nak whatssapp walaupun Data uolls habis.
Servis kat sini memang tiptop, dari masa uolls sampai staff hotel akan melayan uolls dengan senyuman. uolls akan sentiasa berada dalam mood yang baik sebab tengok muka staff jer, betul AR tak tipu. Kalau bawak kereta pergi Ipoh tu uolls jangan risau pasal parking sebab parking memang senang. Meja depan kat lobby pulak operate 24 jam so kalau tengah malam-malam buta uolls gatal sangat nak kacau receptionist no problem. Confirm diorang akan melayan uolls tapi beragaklah, bayangkanlah diorang yang kerja syif malam ni confirm mamai jer.
Uolls boleh check in pada pukul 3 petang lepas tu check out pada pukul 12 tgh hari. Hotel Ipoh Bali ni memang strategic kalau uolls nak datang melawat sedara kat Ipoh atau saja-saja nak jalan kat Ipoh, Hotel ni sangat relevan untuk uolls sebab dia berdekatan dengan town Ipoh. Airport pun dekat dalam 3 km so jalan kaki pun takde hall ah untuk ahli marathon atau orang yang nak fit bawak beg besar dari airport.
Roof Top Bar untuk occasions
Hotel ni juga ada offer untuk sesiapa yang nak buat majlis perkahwinan style Bali. Facilities yang ada boleh menampung kenduri reception uolls. Sambil-sambil tu lepas kahwin uolls terus jer honeymoon kat situ sebab pengalaman dia unik dan best sebab kita pun tak biasa dengan culture Bali so kita leh ambil peluang ni untuk kenal budaya Bali dengan lebih mendalam lagi. Kot-kot lah kan satu hari nanti dapat ke Bali yang real so takdelah uolls culture shock. Ni dikira training lah ni. Hehe.
Spa
Kalau sakit-sakit badan atau nak relaxkan diri atau nak manjakan diri, kat hotel ni juga ada Spa & massage untuk uolls. Pelbagai jenis urut yang uolls boleh try. Kebanyakkan cara urutan tradisional asia and AR jamin lepas habis tu uolls rasa badan uolls ringan je. Sebab tu AR cakap sesuai untuk honeymoon. So apa lagi, book the Ipoh Bali Hotel in Ipoh on Traveloka terus dan jangan buang masa uolls untuk kasi relaxkan minda dan fizikal uolls. Have Fun!!!


22 July 2017

PENGEDAR SHAKLEE KOTA BHARU, KUBANG KERIAN, PASIR TUMBOH, KETEREH

kolej matrikulasi kelantan


Saya Hazlina Pengedar Shaklee di Kota Bharu, Kelantan. Bagi sesiapa yang berminat untuk mendapatkan produk shaklee di kawasan sekitar Kubang Kerian, Pasir Tumboh, Ketereh, Melor dan Bandar Kota Bharu boleh la berhubung dengan Hazlina. 

Sebarang pertanyaan serta penghantaran whatsapp ke http://www.wasap.my/014-8444100 . Hubungi 014-8444100 

Menyediakan penghantaran produk Shaklee di kawasan sekitar Kubang Kerian, Pasir Tumboh, Ketereh, Melor dan Bandar Kota Bharu. Penghantaran juga di Kolej Matrikulasi kelantan



Pengedar Shaklee Kota Bharu
Pengedar Shaklee Kubang Kerian 
Pengedar Shaklee Ketereh
Pengedar Shaklee Paris Tumboh
Pengedar Shaklee Kolej Matrikulasi Kelantan


21 July 2017

TIPS FOLLOW UP CUSTOMER


Kelas malam tadi AR dihidangkan dengan Tips Follow Up Customer oleh Master Farihah. Master Farihah adalah senior dalam group besar Shaklee2u. Kalau dapat dengar kata2 dia memang menusuk kalbu. Sangat petah berkata2. Maklum lah mantan guru. Beliau adalah bekas tenaga pengajar di sekolah. Terjerumus ke dalam bisnes Shaklee dan memilih untuk membina rumah di kampung berdekatan dengan ibubapa nya. Pernah mengambil cuti tanpa gaji untuk menjaga bapa nya yang sakit. Berkat daripada itu beliau telah melahirkan leader hebat dari kumpulan nya sendiri. 


Antara tips yang dikongsikan adalah 

1. Freegift

Freegift ni sangat penting untuk saya seperti supplement yang customer tak beli tapi kita rasa dia perlu.

2. Notify

Selepas pos boleh inform customer mengenai status barang

3. Dah sampai belum?

"Salam puan. Maaf mengganggu. Boleh saya tahu barang dah sampai ke?"

4. Ada frekuensi follow up

Tidak perlu follow setiap hari. Boleh plan jenis follow up seperti cara pengambilan, kesan jangka pendek, kongsi tips berkaitan dengan produk yang dibeli.

5. Bonding

Bina hubungan yang selesa dengan pelanggan. Anggap seperti kawan yang dihormati. Dan elak pertanyaan "Bila nak order lagi?"

6. Database customer

Kita mesti kenal customer kita. Boleh buat database info biasa dan info yg extra. Extra tu contohnya bila bersalin, anak berapa, anak nama apa dll

7. Sentuh emosi

Emosi ni kalau disentuh, kita akan bina ikatan hati. 

8. Appreciate

Pos kad raya / kad birthday / kurma ka apa2 pada special month / occasion. Jangan takut rugi! Lebihkan memberi.

Alhamdulillah memang tepat untuk kami2 belajar nak jadi saudagar Shaklee yang berjaya
--------------------------------------------------------------------------

Kata beliau sangat menyentuh hati semua. AR suka nak share jugak kat sini untuk ingatkan diri sendiri. kadang2 alpha tujuan sebenar AR buat bisnes ni. In Shaa Allah

"Bisnes ni kita buat masa kita lapang sebelum kita sempit

Bina foundation yang kuat. Pastikan kita ada financial yang kuat

Manalah tahu

Tiba2 mak sakit
Tiba2 ayah sakit


Nanti2
Anak2 perlukan perhatian
Suami perlukan bantuan kewangan

Kita dah ada kewangan yang baik

Kita ni manusia biasa yang tidak pernah mampu meramal masa depan

Sebagaimana kita ambil takaful untuk manfaat kesihatan kita. Usahakanlah Shaklee untuk manfaat kewangan kita

Jangan dah tersepit, baru nak bermula

Jangan dah perit, baru nak melangkah"

-master farihah




Pengedar Shaklee Putra Heights, 
Pengedar Shaklee Puchong, 
Pengedar Shaklee Alam Megah, 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara, 
Pengedar Shaklee Taman Puncak jalil
Pengedar Shaklee Sunway 
 
 
Whatsapp : 012-6102263
Facebook : Ajuya Rashid
Instagram : ajuyarashid 

Email : ya_rar@yahoo.com



TESTIMONI WAJAH MELECUR MENGGUNAKAN SHAKLEE

testimoni melecur rawat dengan shaklee

Tragis bila melecur bahagian muka kan. Alhamdulillah beliau ikhtiar untuk merawat dengan Shaklee kesan lecur tersebut. Minggu ke 4 boleh lihat kesan nya. Still ada sakit sikit bahagian muka especially waktu kena panas, parut still ada saya tengah suruh sapu vit E kat area parut. sebelum ni makan je semua supplement. semoga bertambah baik In shaa Allah.

Supplement yang beliau guna adalah :-
Vitamin C
Vitamin E
ESP 
Herbal Blend





Pengedar Shaklee Putra Heights, 
Pengedar Shaklee Puchong, 
Pengedar Shaklee Alam Megah, 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara, 
Pengedar Shaklee Taman Puncak jalil
Pengedar Shaklee Sunway 
 
 
Whatsapp : 012-6102263
Facebook : Ajuya Rashid
Instagram : ajuyarashid 
Email : ya_rar@yahoo.com

-

20 July 2017

TIPS, MENU DAN SUPPLEMENT UNTUK KURUS

set detox shaklee


Harini baru nak blog kan kelas di #maestroelite3 2 hari lepas.
Kak jeki berkongsi pengalaman turun 13kg selepas bersalin anak yang ke 3.
saya mengenali insan ini sejak di bangku IPTA... masa student kak jeki memang seorang yang agak berisi. Tapi dia punya semangat nak kurus tu sentiasa ada. siap pergi sauna dan joging. saya pun kenal sauna kat UUM dari dia lah. haha..habis lemak hakak tau masuk sauna tu.
Sanggup naik bas dan berjalan untuk ke pusat sukan. Kak Jeki memang pelanggan tetap.
Sampai la dah habis belajar kita orang masih berjumpa..Kak Jeki sekejap kurus sekejap gemuk..apa pun saya tetap bagi semangat kat dia. u berisi pun comel apa..u kurus lagi comel ;) . Itu la yang dia silap struggle nak kurus tapi yoyo. sampai la dah anak 3 dan mengikuti program detoks Shaklee.
Latest jumpa pula raya ke 5 tempoh hari. haa hamik ko macam kakak2 je pada anak2 beliau. hehe. 13kg turun macam anak dara lah kan.
Dia sendiri mengaku punca tak berjaya turun berat badan
Mind Set - Kene logik dan boleh dicapai supaya kita tak frust
Disiplin - Kena sabar dan konsisten. Pilih kawan yang betul dan supportive
Determination - Nekad. Jangan hangat2 tahi ayam
🌸Tips Kurus Yang Berjaya
1. Air 3 liter sehari - Sukat. Standby botol siap2 dan kena habiskan.
2. Jangan skip makan - 5 / 6 kali makan sehari. Jangan berlapar.
3. Plan menu harian - Tak boleh follow the flow. Standby buah dan sediakan bahan.
4. Jangan Cari Pasal - Elak diri dari terdedah kepada makanan kalau kita tak kuat godaan.
Supplement Shaklee yang banyak membantu untuk beliau capai berat badan sekarang!
*Cinch Shake - Leucine yang bantu rasa kenyang, bakar lemak dan jaga otot. Meal replacement.
*Omega Guard - Bakar kalori dan tingkatkan metabolisme. Ambil omega sebelum bersenam / kemas rumah kesannya kita akan berpeluh luar biasa.
*Herblax - Detox dan bantu bersihkan usus supaya penyakit tak bersarang dan vitamin dapat di serap dengan baik.
Tahniah bebeh...u did it..nak jadi suri rumah bekerjaya dan gojes kata nya.

Contoh menu yang beliau kongsi kan 

Menu 1: CINCH as lunch

Breakfast 9.30 pagi:
-Segelas susu/ESP
-Biskut 3 keping (oatmeal/digest/belvita)

Morning tea time 11 pagi:
-sandwich telur/menu2 sandwich lain
- 3 Omega Guard

Lunch 12.00 noon
-2 scoop cinch shake shake dgn air suam/air sejuk

Evening tea time 3.00 pm:
- buah (sebiji epal or oren or lai/ 8 biji anggur/sepotong betik or jambu batu)

Dinner 7 malam:
- suku nasi
-suku protein
-separuh sayur & buah

Supper 9.30 mlm
- buah
- 4 bj Herblax (selang sehari)

Menu 2: CINCH as dinner

Breakfast 8 pagi:
-Segelas susu/ESP
-Biskut 3 keping (oatmeal/digest/belvita)

Morning tea time 10.30 pagi:
- buah (sebiji epal or oren or lai/ 8 biji anggur/sepotong betik or jambu batu)
- 3 biji Omega Guard

Lunch 1 noon
- suku nasi
-suku protein
-separuh sayur & buah

Evening tea time 4.30 pm:
- Sandwich telur
- segelas teh hijau

Dinner 7 malam:
-2 scoop cinch shake shake dgn air suam.

Supper 9 malam:
- buah/biskut 
- 4 bj Herblax (selang sehari)

Untuk info dan penjelasan lebih lanjut boleh la hubungi AR di 012-6102263



Pengedar Shaklee Putra Heights, 
Pengedar Shaklee Puchong, 
Pengedar Shaklee Alam Megah, 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara, 
Pengedar Shaklee Taman Puncak jalil
Pengedar Shaklee Sunway 
 
 
Whatsapp : 012-6102263
Facebook : Ajuya Rashid
Instagram : ajuyarashid 
Email : ya_rar@yahoo.com

REVIEW ~ SUTRA BEACH RESORT TERENGGANU

 Nak share jugak...balik dari cuti beraya kat kampung tempoh hari AR and famili singgah di Sutra Beach Resort Terengganu. Sebenar nya dah brapa kali singgah sini. tapi kali ni baru teringat nak buat review. hehe. itu pun sebab view kat sini sangat la cantik uolls. rugi la tak share kan. 

 Pemandangan waktu senja dari bilik kami

Sangat la dekat dengan bilik penginapan..Malam2 menderu2 ombak yang memukul pantai di telinga. 

 4 beranak baru nak pulang dari bermain pasir. baby haris tido so AR ushar dari bilik je

Zooommm... main pasir tak ingat nak senja dah. sebelum tu ke kolam renang dulu

Geram sangat tengok laut tu...huhu


2 katil single..pandai2 la kome nak tidur cemana. haha. 

 Anak dara duk layan angin laut 

Cantik kan

Tengok kakak2 mandi kolam

Skali haris pun terjun jugak dengan baju tu je..haha 

Nampak laut kat belakang...cantikkkk

Suka sangat la tu..

Jauh nak jalan ke sana tu. gigih papa bawa dua kenet tu kesana. 


Umi nya malas nak mandi..malas nak berbasah2..boleh ke

Beberapa langkah dari bilik..buka pintu depan nampak kolam, buka pintu belakang nampak pantai. budak2 la yang paling suka kan.

Breakfast nasi tomato 

Alhamdulillah...check out je pergi beraya rumah kawan AR di Kuala Terengganu. 20 minit je dari Sutra Beach Resort. 

Uolls kalau nak camping pun boleh kot..haha bukak je khemah belakang bilik and barbeque kan. Seingat AR kitarang pernah buat macam tu kat sini jugak. lupa dah tahun bila. Rasa nya awal2 kawin pernah buat 9 tahun yang lalu la tu. Nampak hilang ingatan..tu lah lain kali blog kan. kalau tak ingat boleh baca kan. haha. 

 



Pengedar Shaklee Putra Heights, 

Pengedar Shaklee Puchong, 
Pengedar Shaklee Alam Megah, 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara, 
Pengedar Shaklee Taman Puncak jalil
Pengedar Shaklee Sunway 
 
 
Whatsapp : 012-6102263
Facebook : Ajuya Rashid
Instagram : ajuyarashid 
Email : ya_rar@yahoo.com
 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign