Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: SHAKLEE BUSINESS LEADER NATIONAL CONFERENCE 2017

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

25 February 2017

SHAKLEE BUSINESS LEADER NATIONAL CONFERENCE 2017

Barisan Leader #s2ufamilies

18 hb Februari lepas jatuh hari sabtu. AR di jemput ke Shaklee Business Leader National Conference 2017 ekslusif oleh Shaklee untuk leader2 nya. Alhamdulillah dapat juga menghadirkan diri. In Shaa Allah pasti akan melapangkan diri untuk event2 seperti ini. sekurang2 nya dapat juga meniup semangat untuk diri yang kerdil ini. ecehh.. ye la kerja kat rumah sorang2..kejap lemau kejap tak, kejap rajin kejap malas..cemana nak berjaya kan. Mujur lah ada kawan2 group shaklee di group2 whatsapp dan telegram. group2 kawan bisness. group2 supportive. haa start la tu nak citer cabaran kerja dari rumah tu. hahaha

Bukan apa bukan mudah untuk ke sini tau. hanya yang dijemput sahaja. iaitu Business Leader yang effective. Bila pergi event shaklee ni kan memang tak pernah mengecewakan penuh dengan surprise dan penghargaan. dari segi layanan dan gift pun memang superb. Makanan yang disediakan juga sudah tentu bertaraf hotel 5 bintang. mau tak nya catering dari Sunway Resort tu.

Nah AR kongsi serba sedikit Sekitar Shaklee Business Leader National Conference 2017

Sampai je jam 9 pagi tu terus dihidangkan breakfast. mula nya AR tak tau pun ada breakfast so kat rumah dah makan skit. tapi dalam hati rasa macam tak cukup je makan risau kelaparan. haa ada ni terus la ngap. hehe..sedap betul dim sum tuuuu terigat2


Lepas makan terus daftar kehadiran..dan kita orang dapat ni...LED Wrist..bila tepuk je atau kita orang buat bising gelang tu akan menyala. serius best. teruja pulak nak tepuk lebih2 hahaha. sampai sakit tangan. sambil makan pun dia menyala tuh. 



Lain2 souvenier pun banyak...happy la kita orang yang datang tu sebab ianya ekslusif untuk yang hadir sahaja. Antara nya adalah ;-

 - Mug Live weel, Be well

 - Key chain (pillbox)
 - Pendrive yang ada video untuk presentation conference 
 - Gelang LED
 - Planner 2017/2018
 - Flyer info tentang Landmark Study Shaklee
 - Memberkit baru Shaklee yang akan bermula April (tapi kita orang dah dapat sebagai sample..oyeahhh suka suka)
 - Paper bag of course la dorang bagi untuk letak souvenier tadi kan


Conference ni adalah bertujuan untuk Shaklee sampai kan apa yang Shaklee plan untuk penambahbaikan bisnes untuk pengedar2 nya. sebab tu mereka jemput leader je. so tugas leader adalah menyampaikan apa yang dapat dari conference ni kepada pengedar2 di bawah kumpulan mereka. Antae nya adalah 

 - Memberkit baru shaklee yang lebih padat dan comel

 - Shaklee bakal melancarkan 2 produk baru 
 - Head quaters Shaklee akan berpindah ke Sunway Geo (May)
 - Forum kesihatan (undangan Dr dari Sunway Medical Centre)
 - Ringkasan tentang Landmark Study Shaklee 
 - Kata2 semangat of course dari Presiden Shaklee



AR petik kata2 dari Presiden Shaklee Ms Helen Lam.."DREAM BIG, START SMALL, BUT MOST IMPORTANTLY START" semua orang ada impian yang besar, tapi tak semua orang nak mulakan mengejar impian tersebut. Tunggu je bulan jatuh keriba kan. apa yang AR buat sekarang adalah..Buat je..START. Start Small...In Shaa Allah impian yang anda impi kan sedang menanti. Kejar lah

eceh...


Lunch time juga disediakan...Makan buffet memang la tak ingat kenyang. tau2 perut dah penuh. haha. Sedap sangat. masih teringat squid dia tu. dengan kerabu mangga. 


Banyak lagi pengisian yang AR dapat dari Conference ni..Bukan sahaja ilmu malah pengalaman yang tak berharga. Terkejut juga dengan layanan yang Shaklee bagi. AR ingat datang dengar je. Tapi lebih lagi dapat. Pulang lah AR dengan semangat yang berkobar2 untuk lebih berusaha mengembangkan bisnes Shaklee ni. Sebab kita buat untuk diri sendiri juga bukan untuk orang lain. Kenapa nak kena fikir lagi. Ini lah bisnes yang diimpikan. Dari rumah je semua orang boleh berjaya. Alhamdulillah


Bersama Leader2 dibawah AR...Geng suri rumah pendapatan 4 angka sebulan..hehe


Gambar kenangan bersama Otai Shaklee..Beliau telah menjalankan bisnes Shaklee lebih 25 tahun. Bonus mencecah 5 - 6 angka sebulan. Salah satu sebab AR yakin dengan bisnes Shaklee adalah produk nya yang bagus dan bisnes nya yang real. Sehingga boleh diwarisi oleh anak cucu. Macam la Haji dan keluarga ni. 



Yeah...dah selesai attend Shaklee Business Leaders National Conference 2017. yang ianya sangat bagus untuk penambahan ilmu leader2..menambah lagi skill leadership, yang penting semangat untuk berjaya semakin membara. hehe. sebab banyak sangat peluang yang Shaklee sediakan. bukan cakap kosong sebab semua yang dapat pada hari tersebut AR dah rasa tinggal nak tambah baik dan capai lebih lagi. In Shaa Allah





Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik ) Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign