Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: April 2017

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

29 April 2017

SHAKLEE COLLAGEN POWDER KEMBALI



Haaa..sape2 yang dah lama tunggu shaklee collagen powder yang out of stok tempoh hari tu boleh la place order ye. stok dah sampai dah. maklum la ikan merah laut dalam susah nak cari. hehe.. itu yang putus stok tu. apa2 pun Shaklee dah restok dah. jangan tunggu lagi. ini la masa nak buat persediaan cecantik masa raya nanti. fuuuhh..ramai AR tengok kat wall fb tu berlumba2 nak slim masa raya, nak flawless lagi. mau terbeliak mata orang kampung nengok nya. hehe

Manfaat Utama Shaklee Collagen Powder 
  • Semakin kita menua, tubuh kita menghasilkan semakin kurang dan semakin kurang kolagen, mengakibatkan lebih banyak kedutan dan garis halus, disamping kulit yang semakin kendur. Umur bukanlah hanya satu faktor yang menyebabkan kekurangan kolagen didalam tubuh kita. Kerosakan kolagen juga boleh dipercepatkan dengan faktor luaran seperti matahari, radikal bebas diudara, air dan nutrisi, merokok dan lain-lain. Makanya Shaklee Collagen Powder mampu membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut-kedut.
  • Tampak Lebih Muda 
  • Kolagen juga bermanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula.
  • Kuku akan menajadi lebih kuat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat
  • Kulit akan kurang kering dan dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.
  • Membantu menghilangkan tanda penuaan.
  • Rasa Lebih Muda
  • Kolagen adalah sama penting untuk tulang seperti juga tulang perlukan kalsium.
  • kalsium membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinan menjadi rapuh.
  • Kolagen juga membantu mengurangkan kesakitan dan geseran disendi-sendi.
  • Baik untuk mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.
  • Memastikan otak sentiasa sihat. Sel glya membekalkan nutrisi kepasa otak dan ini disokong oleh kolagen.
  • Adalah penting untuk menentukan agar otak anda mendapat manfaat kolagen agar minda anda tetap berkeadaan baik walaupun anda semakin menua.



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik ) Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.





28 April 2017

LAWATAN SEKOLAH KE ZOO NEGARA




Happy nya budah baju warna kuning tu dapat pergi lawatan sekolah ke zoo negara. hehe..Bagi nama sebulan awal tau. siap je buat bayaran dan dapat izin dari papa terus excited sampai la ke hari kejadian. Sabar je la umi ni...yang jadi tragis nya. sebelum hari kejadian Tina sakit gigi dah 4 hari. nasib baik la hari 5 ni nak pergi zoo dah baik dah demam dan sakit gigi nya. Alhamdulillah happy betul dia. 



so umi pun rajin la nak coretkan kenangan kakak kat sini. nasib baik ada jugak selit muka kakak dari gambar cikgu kan. Kebetulan cikgu kelas dia xjoin lawatan itu yang harap handphone cikgu lain je. hehe. 



Kalau tak silap AR ada 4 buah bas semua nya yang pergi lawatan untuk sekolah ni. Bagus cikgu2 ye rajin juga nak anjurkan lawatan sebesar ni. biasa nya 1 bas dah cukup kan


Oh ye..nak jugak tanya uolls ibu bapa kalau lawatan sekolah macam ni. uolls sendiri bagi kebenaran tak untuk anak2 join? ye lah setengah parents tak harap atau risau dengan anak2 untuk join aktivit macam ni. tahun lepas AR tak bagi pun Tina join sebab rasanya tak perlu kot. hehe maklum la baru darjah 1 risau jugak. itu yang tahun ni dah matang sikit In Shaa Allah dia boleh jaga diri.



Balik je rumah macam2 cerita kakak tengok pertunjukan haiwan, tengok haiwan ni haiwan tu...haa walaupun agak boring haha...ye la tengok binatang je kot. layan je la cerita dia. orang tengah excited tu. siap beli buah tangan untuk adik2 2 ekor penguin. ada la besar tapak tangan je peguin nya. 






Alhamdulillah anak suka..umi pun suka...terima kasih untuk cikgu2 yang menganjurkan lawatan ke zoo negara untuk budak2 sekolah rendah ni. tabik la kat uolls. AR tumpang happy je untuk anak2 kalau kita nak bawa sendiri tak tau bila. haha...rasa nya Tina pernah pergi masa umur 3 tahun. tabah la nak...at least orang tanya pernah pergi zoo negara tak? pernaahhh hehe




27 April 2017

GIVEAWAY BY BCSB : ROAD TO 100K VIEW




lama xjoin GA..hehe dengan ini..AR pun mengjoinkan diri ya. sapa nak join boleh klik banner diatas. semoga BSB dapat "road to 100k view" 






26 April 2017

CARA-CARA MENJADI AHLI SHAKLEE


Untuk jadi ahli Shaklee ada 2 pilihan:
1. BERBAYAR

Registration fee RM 69.00
Anda akan dapat Starter Kit yang mengandungi:
  • Product Guide
  • Business Guide
  • Shaklee Difference 
  • Mini Product Guide 

All about ilmu :)




Starter Kit Shaklee 2017 

2. FREE MEMBERSHIP (KEAHLIAN PERCUMA)
Beli mana-mana produk Shaklee pilihan anda berharga sekitar RM 700.00 untuk mendapatkan Keahlian Percuma!

Anda akan dapat Starter Kit yang mengandungi:

  • Product Guide
  • Business Guide
  • Shaklee Difference 
  • Mini Product Guide 
Kami akan uruskan registration anda secara online.


KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

1. Membeli dengan harga ahli
  • PENJIMATAN 15%-20% dari harga runcit.
  • Setiap pembelian produk ada points (UV) yang boleh ditukarkan kepada cash bonus* (minimum 150 UV sebulan) 😊

2. Sistem online yang boleh diakses 24 jam! 

Login menggunakan ID anda di website www.shaklee2u.com.my untuk 
  • Membuat belian
  • Mendaftar ahli baru di bawah anda (sponsor)
  • Check points (UV) semasa anda
  • Check BONUS anda

Sistem layan diri .... Semuanya di hujung jari!




JIKA TIDAK MAHU BERNIAGA (MAHU MAKAN SENDIRI)


1. Anda layak dapat cashback (bonus) jika melebihi 150 points (UV) sebelum 1 haribulan berikutnya. Lebih kurang RM480 belian. Cashback (bonus) tersebut akan dimasukkan terus ke akaun bank anda!

2. Anda TIDAK wajib membuat belian setiap bulan. Tiada paksaan!


JIKA MAHU MENJANA INCOME 2-3-4-5 ANGKA DENGAN BISNES SHAKLEE

1. Anda boleh bermula bila-bila masa!

2. Sistem dropship - TANPA modal 

Tak perlu melabur ribuan ringgit! Tak wajib ada stok di tangan. Apabila customer bayar pada anda, barulah anda beli di online system. Shaklee boleh poskan terus kepada customer. Sangat mudah!

3. Anda layak grab peluang 3C yang ditawarkan oleh Shaklee - CASH, CAR, dan CONVENTION!

4. Training oleh pihak Shaklee disediakan setiap minggu yang disampaikan oleh NUTRITIONIST (pakar Nutrisi) Shaklee! (Shaklee bukan calang-calang produk :))


MENGAPA BERDAFTAR DENGAN KAMI?

1. Anda layak mendapat guide dari kami:
  • Secara ONLINE (Facebook groups, Whatsapp, dan Telegram)
  • Secara OFFLINE 
Kami telah melahirkan ramai jutawan dan DERMAWAN Shaklee! Anda tidak keseorangan!


2. 5 Tahun Pengalaman (Leader Shaklee) 

Bisnes sejak tahun 2012. Berpengalaman 5 tahun dalam bisnes dan menggunakan produk Shaklee. 

InshaAllah dengan pengalaman yang AR ada, AR boleh membantu anda.


MAHU JADI SEBAHAGIAN DARI KAMI?


Cuma ikuti langkah di bawah:

1. Klik link ini

2. Klik pada 'Join Now'




3. Isikan details anda di ruang yang disediakan




4. Hubungi AR di 012-6102263 (Whatsapp) untuk saya bantu aktifkan Shaklee ID anda :)



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik ) Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



25 April 2017

HILANG 15KG DENGAN SET SLIMMING DAN SET DETOX SHAKLEE

set kurus shaklee

Hai uolls, harini AR nak share testimoni upline AR sendiri. duluuuuu jumpa dia memang macam bapak orang, bapak anak 5 ye...walaupun baru anak 1 masa tu. hehe...jangan dia jumpa entry ni sudah. haha. sekarang jumpa AR tak perasan haritu. ingat student mana tah nya kecil comel molek dah jadi orang nya. macam takde lemak langsung. MasyaAllah terus awet muda. Dia amalkan pemakanan sihat Set Detox Shaklee dan Set Slimming Shaklee. Alhamdulillah happy dengan perubahan nya untuk kearah hidup yang lebih sihat. Baju2 semua dah longgar ye hehe

Apa kata Dosh - 

"Sy suka makan lauk kampung
Ulam2x Budu Belacan Ikan Cicah Kicap mmg licin! 


Abih kenapa masih makan Shaklee? Tu dh makan ulam semua ckup khasiat dah tu!


Ada 3 sebab!
1. Sy nak ckupkan keperluan nutrisi badan untuk badan kekal cergas; Alhamdulillah jarang demam sejak konsisten Shaklee.Rekod so far setahun sekali je demam.Ini turut dibantu healthy diet n lifestyle.Dapat jaga badan


2. Makanan yang ada skang tak semua full organik; maybe ada yang farm raised dan tidak ketahui berapa tangan dah pegang raw food sebelum masak; kire sy xtau la nutrition fact makanan sedia ada


3. Sy adalah testimoni bergerak! Sebagai pengedar sah Shaklee sy mesti buktikan teori yang mengatakan Shaklee ini selamat, berkesan, dan efektif.Xperlu upah orang lain nk buktikan; Diri sendiri yang sy buktikan brulah faham bestnye Shaklee!


Sy makan Sy rasa Sy kongsi manfaat Shaklee


Bukan hanya menjual tp yang penting kt sama3x hargai nikmat kesihatan yang Allah swt bagi!


Awk tak seronok dapat kurus mcm kawan kt bawah ni??? Hidup lebih sihat dan bermakna untuk masa akan datang.Sampai bile kt nk kekal buncit itu pilihan kt


Lakukan perubahan sebelum terlambat
Sakit yang tak berjangkit tp Mem'biak' mcm Obesiti tu satu tanda awal risiko ke arah sakit jantung, mcm3x kanser dan sebagainya


Menjaga nikmat kesihatan adalah salah satu tanggungjawab kita" - Master Dosh 


set kurus shaklee





Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik ) Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




21 April 2017

MINUM PETANG DENGAN MANGOSHAKE ESP STRAWBERRY SMOOTHIE


Petang2 rasa nak minum smoothies...so jadi la Mango + Esp + strawberry smoothie..haha sampai tak tau nak letak nama apa panjang sangat nama nya. yang pasti ianya sangat la sedap. inspirasi dari mangosix cafe..hehe.

senang je nak buat ni.. janji ada mangga + Esp + ais blend kan ni dulu, lepas tu baru blend strawberri dengan ais plak. ahaks. sedap pulak gigit2 mangga tu dengan ais strawberry yang masam2 gitu. 

petang2 dapat khasiat protein ESP kan.

1. Kekal Muda - Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. 

2. Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

3. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

4. Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

5. Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

6. Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

7. Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.


Selamat mencuba ;)


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )
Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




12 April 2017

SHAKLEE TOP 10 BEST SELLERS

shaklee murah

Ohoiiihoiiii....pabila mata bertentang mataa...tiba2 kuar lagu M Daud Kilau. haha...Sebenarnya harini saje AR nak share dengan uolls. Our Top 10 Best Sellers Products..woww


1. ESP
2. Vivix
3. Vitamin C Plus
4. Vitalea (multivitamin)
5. Vitamin E
6. Gla Complex
7. Alfalfa Complex
8. Ostematrix
9. Lecithin
10. Omega Guard.


Haaa...Esp paling laris...dan diikuti dengan Vivix. Ish...ish..ish...produk paling mahal tu la kat atas skali ye. Sebenarnya bukan wang ringgit yang dinilaikan. tapi kualiti dia kan. Sebab tu Shaklee yakin dan confident..(macam sama je yakin dan konfiden tu) haha..nak cakap betapa yakin nya Shaklee bahawa produk dia "Safe, Proven, effective"!!







Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik ) Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




11 April 2017

TESTIMONI VIVIX KECUTKAN CYST



vivix dan cyst


Nurliyana Azman,
TERIMA KASIH VIVIX

==========

Pada 22/12/16 mak ada appoinment mak dengan doktor

Dua bulan lepas mak CikNa disahkan Cyst sebesar 5cm, doktor ingin buat surat refer hospital untuk buat operation sebabnya doktor kata sudah tahap bahaya sebab takut ianya merebak ke Ovari lain

Mak cakap dengan doktor saya nak tangguh

Mak selalu mengadu sakit apabila kedatangan haid, rasa perut merengat-rengat lain dari yang lain hingga tidak sedar rupanya ia adalah Cyst yang sudah lama bertapak dalam tu!!! 

Allah, kesiannya mak syurgaku ini 
Hati anak mana yang sanggup melihat mak dan ayahnya tak sihat ke, sakit ke

Luluh jantung CikNa bila memikirkan sebelum ni apa yang mak tanggung😢

Kalau dahulu mak dan ayah  CikNa sanggup buat apa sahaja untuk anak-anaknya, kali ini sebagai anak CikNa membalas semula

Bila tahu mak CikNa ada cyst, tanpa berlengah, terus CikNa belikan mak vivix

Yess!!! CikNa belikan vivix untuk mak hasil simpanan duit CikNa sendiri masa tu

Tak pikir apa-apa pun masa tu, walaupun harganya agak mewah, TAPI lagi mahal nilai kesihatan mak dan ayah

Cukuplah mata melihat mak dan ayah CikNa sihat, cukup lah melihat mereka tersenyum indah 

Mereka jauh dari CikNa, dan jauh dari keluarga

Mereka yang mengajar CikNa dan adik-adik belajar A,B,C, membaca semua

Kebahagian kita yang sekarang kerana adanya doa mak dan ayah kita selama ini😘

Tarikh keramat 22/12/16 pada hari inilah tarikh penting buat CikNa, syukur padamu Ya Allah 

Doktor sahkan yang mak tak perlu lagi ambil ubat hospital, itu petanda yang baik 

Sujud syukur pada mu Ya Allah
Engkau la Maha Penyayang

CikNa selalu pesan dekat mak, mak buat solat hajat selalu sebelum dan semasa makan VIVIX ni

Allah bantu, sebab Allah tahu kita usaha ,bukan duduk meredhakan diri sahaja💪

Bantulah keluarga, sayangi mereka

INILAH MAK AYAH CIKNA😍
LOVE THEM TILL JANNAH



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik ) Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign