Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: TIPS FOLLOW UP CUSTOMER

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

21 July 2017

TIPS FOLLOW UP CUSTOMER


Kelas malam tadi AR dihidangkan dengan Tips Follow Up Customer oleh Master Farihah. Master Farihah adalah senior dalam group besar Shaklee2u. Kalau dapat dengar kata2 dia memang menusuk kalbu. Sangat petah berkata2. Maklum lah mantan guru. Beliau adalah bekas tenaga pengajar di sekolah. Terjerumus ke dalam bisnes Shaklee dan memilih untuk membina rumah di kampung berdekatan dengan ibubapa nya. Pernah mengambil cuti tanpa gaji untuk menjaga bapa nya yang sakit. Berkat daripada itu beliau telah melahirkan leader hebat dari kumpulan nya sendiri. 


Antara tips yang dikongsikan adalah 

1. Freegift

Freegift ni sangat penting untuk saya seperti supplement yang customer tak beli tapi kita rasa dia perlu.

2. Notify

Selepas pos boleh inform customer mengenai status barang

3. Dah sampai belum?

"Salam puan. Maaf mengganggu. Boleh saya tahu barang dah sampai ke?"

4. Ada frekuensi follow up

Tidak perlu follow setiap hari. Boleh plan jenis follow up seperti cara pengambilan, kesan jangka pendek, kongsi tips berkaitan dengan produk yang dibeli.

5. Bonding

Bina hubungan yang selesa dengan pelanggan. Anggap seperti kawan yang dihormati. Dan elak pertanyaan "Bila nak order lagi?"

6. Database customer

Kita mesti kenal customer kita. Boleh buat database info biasa dan info yg extra. Extra tu contohnya bila bersalin, anak berapa, anak nama apa dll

7. Sentuh emosi

Emosi ni kalau disentuh, kita akan bina ikatan hati. 

8. Appreciate

Pos kad raya / kad birthday / kurma ka apa2 pada special month / occasion. Jangan takut rugi! Lebihkan memberi.

Alhamdulillah memang tepat untuk kami2 belajar nak jadi saudagar Shaklee yang berjaya
--------------------------------------------------------------------------

Kata beliau sangat menyentuh hati semua. AR suka nak share jugak kat sini untuk ingatkan diri sendiri. kadang2 alpha tujuan sebenar AR buat bisnes ni. In Shaa Allah

"Bisnes ni kita buat masa kita lapang sebelum kita sempit

Bina foundation yang kuat. Pastikan kita ada financial yang kuat

Manalah tahu

Tiba2 mak sakit
Tiba2 ayah sakit


Nanti2
Anak2 perlukan perhatian
Suami perlukan bantuan kewangan

Kita dah ada kewangan yang baik

Kita ni manusia biasa yang tidak pernah mampu meramal masa depan

Sebagaimana kita ambil takaful untuk manfaat kesihatan kita. Usahakanlah Shaklee untuk manfaat kewangan kita

Jangan dah tersepit, baru nak bermula

Jangan dah perit, baru nak melangkah"

-master farihah




Pengedar Shaklee Putra Heights, 
Pengedar Shaklee Puchong, 
Pengedar Shaklee Alam Megah, 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara, 
Pengedar Shaklee Taman Puncak jalil
Pengedar Shaklee Sunway 
 
 
Whatsapp : 012-6102263
Facebook : Ajuya Rashid
Instagram : ajuyarashid 

Email : ya_rar@yahoo.com



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign