Ajuya Rashid: TIPS, MENU DAN SUPPLEMENT UNTUK KURUS

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

20 July 2017

TIPS, MENU DAN SUPPLEMENT UNTUK KURUS

set detox shaklee


Harini baru nak blog kan kelas di #maestroelite3 2 hari lepas.
Kak jeki berkongsi pengalaman turun 13kg selepas bersalin anak yang ke 3.
saya mengenali insan ini sejak di bangku IPTA... masa student kak jeki memang seorang yang agak berisi. Tapi dia punya semangat nak kurus tu sentiasa ada. siap pergi sauna dan joging. saya pun kenal sauna kat UUM dari dia lah. haha..habis lemak hakak tau masuk sauna tu.
Sanggup naik bas dan berjalan untuk ke pusat sukan. Kak Jeki memang pelanggan tetap.
Sampai la dah habis belajar kita orang masih berjumpa..Kak Jeki sekejap kurus sekejap gemuk..apa pun saya tetap bagi semangat kat dia. u berisi pun comel apa..u kurus lagi comel ;) . Itu la yang dia silap struggle nak kurus tapi yoyo. sampai la dah anak 3 dan mengikuti program detoks Shaklee.
Latest jumpa pula raya ke 5 tempoh hari. haa hamik ko macam kakak2 je pada anak2 beliau. hehe. 13kg turun macam anak dara lah kan.
Dia sendiri mengaku punca tak berjaya turun berat badan
Mind Set - Kene logik dan boleh dicapai supaya kita tak frust
Disiplin - Kena sabar dan konsisten. Pilih kawan yang betul dan supportive
Determination - Nekad. Jangan hangat2 tahi ayam
🌸Tips Kurus Yang Berjaya
1. Air 3 liter sehari - Sukat. Standby botol siap2 dan kena habiskan.
2. Jangan skip makan - 5 / 6 kali makan sehari. Jangan berlapar.
3. Plan menu harian - Tak boleh follow the flow. Standby buah dan sediakan bahan.
4. Jangan Cari Pasal - Elak diri dari terdedah kepada makanan kalau kita tak kuat godaan.
Supplement Shaklee yang banyak membantu untuk beliau capai berat badan sekarang!
*Cinch Shake - Leucine yang bantu rasa kenyang, bakar lemak dan jaga otot. Meal replacement.
*Omega Guard - Bakar kalori dan tingkatkan metabolisme. Ambil omega sebelum bersenam / kemas rumah kesannya kita akan berpeluh luar biasa.
*Herblax - Detox dan bantu bersihkan usus supaya penyakit tak bersarang dan vitamin dapat di serap dengan baik.
Tahniah bebeh...u did it..nak jadi suri rumah bekerjaya dan gojes kata nya.

Contoh menu yang beliau kongsi kan 

Menu 1: CINCH as lunch

Breakfast 9.30 pagi:
-Segelas susu/ESP
-Biskut 3 keping (oatmeal/digest/belvita)

Morning tea time 11 pagi:
-sandwich telur/menu2 sandwich lain
- 3 Omega Guard

Lunch 12.00 noon
-2 scoop cinch shake shake dgn air suam/air sejuk

Evening tea time 3.00 pm:
- buah (sebiji epal or oren or lai/ 8 biji anggur/sepotong betik or jambu batu)

Dinner 7 malam:
- suku nasi
-suku protein
-separuh sayur & buah

Supper 9.30 mlm
- buah
- 4 bj Herblax (selang sehari)

Menu 2: CINCH as dinner

Breakfast 8 pagi:
-Segelas susu/ESP
-Biskut 3 keping (oatmeal/digest/belvita)

Morning tea time 10.30 pagi:
- buah (sebiji epal or oren or lai/ 8 biji anggur/sepotong betik or jambu batu)
- 3 biji Omega Guard

Lunch 1 noon
- suku nasi
-suku protein
-separuh sayur & buah

Evening tea time 4.30 pm:
- Sandwich telur
- segelas teh hijau

Dinner 7 malam:
-2 scoop cinch shake shake dgn air suam.

Supper 9 malam:
- buah/biskut 
- 4 bj Herblax (selang sehari)

Untuk info dan penjelasan lebih lanjut boleh la hubungi AR di 012-6102263



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )
Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign