Ajuya Rashid: August 2017

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

15 August 2017

TESTIMONI SET HAMIL SHAKLEE TAMBAH UNTUK HB LOW



tambah darah untuk hb low

Testimoni 1 :-

Just nak share pengalaman consume set mengandung shaklee selama hampir 5 bulan yang dibeli dari sihathouse. 

Pengalaman 2 kali (boy and girl) mengandung yang sebelum ni : -

 - Kulit automatik jadi gelap
 - Jerawat belakang badan tumbuh mencanak-canak
 - Leher jadi hitam berdaki 
 - Ekzima menjadi-jadi (gatal sana sini) 

Bila check up selalu kena bebel sebab hb rendah.
 - Sepanjang mengandung gigi sakit ( bersalin je, gigi wajid kena buang sebab reput, dua kali pregnant 2 btg gigi hilang..)

Bila mengandung kali ketiga sebab fikir umur sikit lanjut bila tahu pregnant je terus buat persediaan. Order set mengandung shaklee. Dan Alhamdulillah gejala-gejela yang saya sebutkan diatas satu pun tiada bila mengandung kali ni. Malah nurse dan doctor dari swasta n kerajaan selalu tanya "pregnant anak pertama ke?" sebab saya nampak sihat dan bersemangat dan ceria..

Berusaha untuk sihat bersama Shaklee;) In shaa Allah Dengan izin DIA juaaa

P/s saya hanya pengguna sahaja..bukan dealer, agent atau sekutunya..hehehe



Testimoni 2:-

Terasa sangat bahagia bila ofismet yang pregnant, sekian lama mengalami masalah low hb. Dari bulan ke bulan hb asyik 9+ gitu. Akhirnya saya cadangkan makan vitalea iron formula menggantikan pil iron yang klinik bagi. Syukur alhamdulillah, dalam tempoh seminggu lebih je hb dah naik 11+. Pagi tadi dia punyalah risau nak gi cek up. Tak sangka hb dia naik akhirnya.

Testimoni 3:-

Suka sebab saya pun macam tu...abis amik pil iron klinik, makan kerang tak naik2..amik vitalea dalm 2 minggu terus HB naik..skang konsisten kat area 13.




Testimoni 4:-

Hadha mengandungkan icha makan folic acid, then abimin + iberet folic + neurogan. Alhamdulillah both pregnancies memang takde malasah la..buku merah tu clear je pun. Cuma yang rasa beza kali dengan shaklee. yang hadha nampak, even hadha skrg bf si icha, awal mengandung mabuk teruss sampai loss 2 kg, even masa baru tahu mengandung tu hadha travel ke india ( suhu 45 degree tau dan tak lalu makan!) then balik gi singapore, jb, melaka..first check up aje (after x sampai seminggu lps complete travel bln tu) result check upp first alhamdulillah ok. Hb pun 13++ masa check up tu. syukur sgt2 kuasa Allah plus vitamin2 Shaklee sememangnya membantu. cuma tang mabuk tu susah la sket. Sbb perubahan hormon untuk menyediakan tubuh kita ni untuk kegunaan sepanjang mengandung ni. 



Testimoni 5:-

Juz nak share, saya ambil produk shaklee xsmpai sebulan, saya try produk ni sbb masa cek d klinik (masa tu ngah preggy 5 bulan)., hb saya rendah dalam 10.. pas consume set pregnant 2 minggu, pi cek balik, misi kata..ok hb dah naik..11.5..gumbira sangat..siap dia tanya ambil vitamin apa..:) sekarang saya tambah ESP and Omega In Syaa Allah masa pantang nanti nak amalkan produk Shaklee gak, sbb anak seblm ni semua pakai jamu, tapi separuh jalan jer..last2 tak habis..




SET HAMIL LENGKAP SHAKLEE - Harga dan details boleh tengok kat SINI



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



11 August 2017

10 PETUA ATASI BENGKAK SUSU

shaklee untuk bengkak susu


Bila dengar orang bengkak susu je mesti la AR terbayang2 je masa dalam pantang. dulu selalu kena bengkak susu. Macam nak demam dah rasa nya tau. panas habis badan haa.. Tapi lepas 2 orang anak AR pantang dengan Shaklee Alhamdulillah tak ada pulak kena bengkak susu sebab memang awal2 dah makan lecithin Shaklee. huhu.

Kalau uolls tengah cari petua lain boleh cuba petua ni. Ni pun AR jumpa kat facebook. 

Petua hilangkan bengkak susu

  • Pakai coli menyusu yang memberi sokongan, termasuk pada waktu malam. Pastikan ia benar-benar padan dan tidak terlalu ketat.
  • Susukan bayi anda dengan kerap, iaitu setiap dua atau tiga jam, walaupun terpaksa mengejutkan bayi daripada tidur. Pastikan bayi menyusu daripada keuda-dua belah payudara pada setiap penyusuan. Cuma pastikan sebelah yang pertama tadi telah dihisap sepenuhnya sebelum memberikan yang sebelah lagi.
  • Melembutkan areola. Pastikan bayi melekap dengan betul, perah dengan tangan atau pam susu keluar sehingga areola menjadi lembut. Anda juga boleh mandi dengan air suam sebelum memerah. Air suam mandian itu sendiri mungkin boleh menyebabkan susu keluar dengan sendirinya dan dapat melembutkan areola
  • Semasa bayi sedang menyusu, urut payu dara yang sedang dihisapnya perlahan-lahan. ini dapat membantu pengaluran susu dengan lebih lancar dan turut melegakan sedikit ketegangan dan ketidakselesaan pada payu dara
  • JIka payu dara terlalu penuh dengan susu, menggunakan pam sekali-sekala untuk mengeluarkan susu berlebihan adalah elok dan tidak akan memburukkan keadaan. Penghasilan susu yang berlebihan hanya akan berlaku jika si ibu mengepam lebih daripada keperluan bayinya sedangkan bayi itu sudah menyusu dengan baik
  • Menyikat payudara yang berngkak (sikat menghala ke puting)
  • Sesetengah wanita mendapati, meletakkan daun kubis segar pada payu dara boleh membantu melegakn kesakitan. Buat sesekali ishaja jika diamalkan selalu boleh menyebabkan susu kering
  • Ambil cuka makan dan campurkan dengan air di dalam piring. Ambil kapas, celup dan sapu pada sekeliling payu dara. Jangan sampai terkena bahagian puting. Lakukan setiap hari sehingga tiada lagi masalah bengkak.
  • Ambil beberapa helai daun sirih dan disapu minyak kelapa dara di permukaan hadapan. Layur daun sirih tersebut di atas tudung periuk. Tekan pada payu dara bila daun agak-agak suam. Selain daripada melancarkan pengeluaran susu, ia juga mengurankan rasa sakit bengkak.
  • Urut payudara sedikit sebelum mengepam. Buat urutan membulat seperti pemeriksaan payudara pada kawasan yang ada rasa berketul-ketul
Suplement Shaklee yang membantu dalam masalah bengkak susu. uolls boleh cuba lecithin. Alhamdulillah ramai yang dah cuba dan berkesan untuk bengkak susu.
Antara testimoni pengguna Lecithin untuk bengkak susu.
Testimoni 1 - Consume lecithin tiap2 hari memang berkesan. Breast rasa ringan lepas pam

Testimoni 2 - Ambil lecithin sepanjang berpantang haritu sebab nak turunkan berat badan masa pregnant. Lebih kurang 3 minggu Alhamdulillah berat badan turun 5kg! tak ada ambil jamu apa2 bengkak susu memang takde. lecithin memang best!

Testimoni 3 - Bengkak susu macam dah kurang.




Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik ) Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




09 August 2017

HAJI CILIK UMI MASUK MALAYSIA BOOK OF RECORD MBOR



Rombongan haji dari Little Caliph Putra heights kelas Yaya diiringi oleh Teacher Rai. hehe

Hari isnin lepas bersamaan 24 Julai telah berlangsung Little Hajj oleh Little Caliph sempena musim haji tahun ini

AR difahamkan hampir 6000 little hajj seluruh Malaysia dari Tadika Little Caliph yang menyertai program simulasi ni.

Masa register sebelum puasa haritu AR taktau pun program ni sebesar ni ingatkan buat kat masjid macam tahun2 lepas masa Tina dulu. Rupanya dengan bas bagai ke Shah Alam haa. Risau jugak kan ramai2 tu. Tapi Alhamdulillah seronok pulak yaya balik bercerita. tak ingat dah penat mengerjakan haji. 


Seawal 7.00 pagi AR dah hantar kan yaya ke sekolah sebab akan bergerak ke shah alam dengan bas sekolah. settle 1 masalah parent kan. Nak hantar sana pagi2 tu kan. Pihak sekolah juga ada maklum kan ibubapa tak dibenarkan hantar ke sana atau turut serta di sana bagi mengelakkan kesesakan. Kalau boleh nak elakkan orang ramai juga. Kadang2 lebih muda para guru untuk handle anak2 tanpa ibubapa kan. ye lah bila ada ibu bapa tu lain plak peel nya kan.



2 hari sebelum hari kejadian teacher dah bekalkan peralatan untuk menunaikan haji. yang terdiri daripada telekung, passport, buku doa, plastik tahalul dan beg haji. hehe



sampai je kat sana kena la chop passport dulu. hehe



Tawaf perdana oleh anak-anak dari zone tengah 


Melontar Jamrah 





Bermalam di mina ;)






Tersenarai di dalam Malaysia Book Of Record



Press Conference



Alhamdulillah...Tahniah Little Caliph. 4 tahun dah hantar anak ke sekolah ni tak mengecewakan. Tina 2 tahun, Yaya 2 tahun. Lepas ni ada 2 lagi menyusul. hehe. 


07 August 2017

KEBAIKAN DAN MANFAAT OMEGA 3 TERHADAP TUBUH BADAN

manfaat omega untuk tubuh badan

Asid lemak Omega-3 adalah lemak yang sihat atau baik yang diperlukan untuk menyokong fungsi normal tubuh.

Omega-3 telah dikaji secara meluas manfaatnya terhadap tubuh badan:-

Kesihatan Jantung

Omega-3 dapat mengurangkan keradangan, keradangan boleh merosakkan saluran darah dan menyebabkan [enyakit jantung.

EPA & DHA telah terbukti melalui penyelidikan dapat memberikan manfaat berikut yang mana semuanya boleh membantu mengurangkan risiko penyakit jantung:
  • Membantu mengekalkan paras trigliserida (kolesterol) dan tekanan darah
  • Meningkatkan pengaliran darah 
  • Mengekalkan degupan jantung sihat
Fungsi Otak 

Otak kita terdiri daripada hampir 60% lemak dan kebanyakan sistem saraf terdiri daripada lemak. Korteks serebrum (yang bertanggungjawab untuk ingatan dan perhatian) dianggarkan mengandungi 20% DHA.

EPA dan DHA telah dikaji untuk: 
  • Penglibatan dalam penghantaran maklumat di antara saraf 
  • Kesan positif kepada perasaan, kognitif, daya ingatan, pembelajran dan perhatian
  • Memberikan kesan penuaan yang sihat, dimana boleh melambatkan permulaan penyakit yang berkaitan dengan usia dan minda seperti Alzheimer dan demensia / nyanyuk
Kesihatan Sendi 

EPA & DHA berfungsi untuk mengurangkan keradangan dengan mengurangkan pengeluaran enzim yang menghakis rawan dan menyebabkan sakit sendi 

Omega 3 juga memainkan peranan penting dalam:
  • Mengekalkan ketumpatan mineral tulang
  • Menggalakkan pergerakan sendi, fleksibiliti, mengurangkan kekejangan, bengkak dan kesakitan
  • Mengurangkan keradangan menyekat keradangan dan kemusnahan sendi yang kerap berlaku dalam artritis
  • Bertindak sebagai pelincir untuk membolehkan sendi-sendi yang berkeriut serta sakit bergerak dengan lancar

Kehamilan

Aisd lemak, omega-3 adalah sangat penting semasa kehamilan sehingga penyusuan susu ibu

Selepas bayi dilahirkan Omega - 3 menyokong:
  • Perkembangan otak dan fungsi imun.
  • Kesihatan ibu dan emosi stabil selepas bersalin 
  • Perkembangan otak, mata dan sistem saraf janin
  • DHA adalah komponen utama retina - penting untuk perkembangan penglihatan yang sihat bagi bayi 
  • DHA adalah pentng untuk perkembangan optimum otak sebelum kelahiran dan semasa peringkat awal pembesaran kanak-kanak
  • Boleh mengurangkan risiko alahan pada bayi 
  • Menyokong tempoh kehamilan yang normal dan berat kelahiran bayi yang sihat


Omega 2 juga didapati menyokong kesihatan kulit, membantu penurunan berat badan, meningkatkan sistem imun dan mengawal atur pengeluaran dan fungsi hormon.

Walaupun Omega 3 mempunyai pelbagai manfaat kepada kesihatan ia adalah nutrien yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh. oleh itu pengambilan supplemen Omega 3 adalah penting. Orang yang sihat memerlukan kira-kira 1,000-2,000 mg minyak ikan sehari.



1 kapsul Omega guard Shaklee mengandungi 333mg Omega 3. 1 hidangan(3kapsul) bersamaan lebih kurang 1,000mg. Untuk mendapatkan produk ini boleh terus berhubung dengan saya di 012-6102263. 

Harga Pasaran : Rm136.25




Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


05 August 2017

RESEPI KEK COKLAT KUKUS MOIST

kek coklat kukus

Comot nya kek cokelat moist AR...haha..xpe la janji sedap dimakan petang2 bersama anak2. (ambil hati sendiri nampak) mula nya nak tabur cokelat rice tu tapi macam dah basi je. haha..expired date lambat lagi. masa buka dia macam ada bau hamis. so xde la hiasan nya ye.

Resepi kek ni AR dapat dari group facebook Masak Apa Hari Ni..Memandang anak2 memang hantu kek cokelat ni AR terus la cuba. Sebelum ni lama dah nak buat. tapi tak terbuat. sekali ada pulak lalu kat wall boleh guna blender je dan sangat la senang. hehe. Apa lagi jadi la kek kukus cokelat moist AR.

Sebiji ni..Makan petang separuh..minum pagi separuh..habis..lain kali boleh la buat lagi. 


Masukkan bahan-bahan untuk di blend kan


Campurkan hasil blender tu dengan tepung gandum yang diayak


Sambil2 kacau adunan tadi panas kan la air untuk kukusan..sekejap je nanti nak kukus. dalam resepi 45minit. Tapi AR kukus 20minit je. Taraaa suka pulak tengok kejadian nya. Yang penting anak2 suka.

Sejukkan sekejap lepas tu letak la coklat untuk topping. 

Resepi penuh Kek Coklat Kukus Moist

3 bji telur
1 cawan minyak
1 cawan gula
1 cawan susu cair
1 cawan susu pekat
1 cawan serbuk koko
~Masukkan semua bahan dlm blender n kisar lbih kurang 5 mnit


Bahan2 ayak:
1 1/4 cawan tepung gandum
1 sudu kecil soda bikarbonat
1 sudu kecil baking powder

~ msukkan adunan yang telah dikisar ke dlm tepung n kaup balikkan... Tapis n letak dlm loyang... Kukus 45 mnit @ bakar 180°c 45 mnit. Api atas bawah..


Topping coklat:
~ cairkan coklat guna teknik double boil.

Selamat Mencuba!!



Pengedar Shaklee Putra Heights, 
Pengedar Shaklee Puchong, 
Pengedar Shaklee Alam Megah, 
Pengedar Shaklee Bandar Kinrara, 
Pengedar Shaklee Taman Puncak jalil
Pengedar Shaklee Sunway 

Whatsapp : 012-6102263
Facebook : Ajuya Rashid
Instagram : ajuyarashid 

Email : ya_rar@yahoo.com



PROMOSI SET WANITA, SET HAMIL DAN SET PANTANG SEPANJANG OGOS 17


Promosi Set wanita, Set Hamil dan Set Pantang Shaklee sepanjang bulan ogos ni ialah....jeng jeng jeng nampak tak tu thumler merah comel makngah tu. AR pun terliur kau. Memang nak kena grab jugak untuk diri sendiri. lagipun AR memang consume Set Selepas Bersalin tu. Rugi la kalau dah beli set tu tak order tumbler tu kan.

So macam mana uolls nak dapat tumbler tu ye? 

Ever Vibrant Set (Set wanita)

  • Sesuai untuk wanita yang berusia (menopaus atau sudah tidak melahirkan atau menyusukan anak
  • Bagus untuk kesihatan yang menyeluruh dan menstabilkan hormon kewanitaan bila dah meningkat usia.
  • Harga bagi set ini termasuk tumbler comel lote tu ialah Rm753.57. 
  • Daftar keahlian dan dapatkan penjimatan sehingga 20% (jimat Rm100+). Nikmati bonus tunai selepas belian

Set Hamil Shaklee


  • Sesuai diambil dari awal kehamilan untuk membantu tumbesaran bayi didalam kandungan dan memberi tenaga serta nutrisi kepada mama. 
  • Bila badan sihat, mood ceria..mama dan baby lagi bertambah sihat kan. nak bersalin pun senang. 
  • Harga untuk Set Hamil ni termasuk tumbler yang comel lote tu ialah Rm721.77.  
  • Daftar keahlian dan dapatkan penjimatan sehingga 20% (jimat Rm100+). Nikmati bonus tunai selepas belian


Jangan lepaskan peluang ni. Lepas ni nak order set pantang pulak kan..boleh terus enjoy dengan harga ahli. kannnn

Set Pantang Shaklee 


  • Sesuai diambil sejurus selepas bersalin.
  • Bagus untuk bantu pemulihan selepas melahirkan anak, bantu cepat sembuh luka, bantu menghasilkan susu badan yang lebih banyak dan berkualiti. 
  • Baby kenyang dan sihat In shaa Allah mama pun senang hati nak pantang kan. bagus untuk elakkan stress jugak tu. 
  • Harga untuk Set Pantang ni termasuk tumbler yang comel lote tu ialah Rm782.72 
  • Daftar keahlian dan dapatkan penjimatan sehingga 20% (jimat Rm100+). Nikmati bonus tunai selepas belian


Jangan lepaskan peluang ni. Sebarang belian selepas ni uolls dapat enjoy harga ahli dan menikmati tawaran serta promosi bulanan dari Shaklee.

Dannn...dengan mendaftar ahli bulan ni uolls akan dapat tambahan tau. 


Jeng jeng jeng...dah beli set hamil atau set pantang tadi...uolls layak untuk buat belian dengan hanya Rm 78.00 sahaja untuk shaker pink yang cantik tu dengan vitamin c. Haaa best ke best? Harga retail vitamin C sahaja Rm97.00. uwaaa i is jeles. 

====================================

Promosi ni hanya bulan Ogos ni sahaja..dah habis bulan Ogos AR tak dapat nak tolong dah. gigit jari je la nak beli set wanita ke, set hamil shaklee ke, set pantang shaklee ke takde dah pwp untuk beli tumbler merah cun tu. beli la kome yang set takde tumbler tu. nanti beli shaker biasa dengan AR je haha. 



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



03 August 2017

SULAMAN COMEL MERDEKA CONTEST




Assalamualaikum semua.

Hari ni Kak Noor dengan berbesar hatinya nak anjurkan sebuah contest khas untuk para blogger. Contest ni bersempena dengan bulan kemerdekaan negara kita (Ogos) dan sebagai tanda perkenalan dari Kak Noor sendiri sebagai salah seorang blogger baru.

Contest ni Kak Noor adakan hasil kerjasama dengan seorang blogger iaitu Sis Hawa. Contest ni akan berlangsung selama sebulan iaitu dari 01 OGOS - 31 OGOS 2017.

Hadiah yang bakal di berikan adalah Tuala Sulaman Pakej Family untuk 3 ORANG BLOGGERyang bertuah! Set Pakej Family ni best tau sebabnya terdapat 3 helai tuala.

1 helai tuala Mommy
1 helai tuala Daddy
1 helai tuala Si Comel


KLIK BANNER UNTUK JOIN YE!!




PEMBERITAHUAN MENGENAI KETULENAN PRODUK SHAKLEE

Akhir-akhir ini Pihak Shaklee menerima banyak pertanyaan mengenai kesahihan produk yang dijual melalui platform e-dagang dan pihak shaklee ingin menjelaskan perkara berikut:-

  • Shaklee tidak melantik atau memberi kuasa kepada mana-mana penjual dalam talian selain Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd untuk menjual produk shaklee di www.shaklee2u.com.my
  • Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd tidak bertanggungjawab terhadap produk-produk yang dijual di platform e-dagang, melalui jualan dalam talian dan disebabkan itu produk-produk tersebut boleh dianggap rosak, palsu atau telah tamat tempoh
  • Mana-mana pihak (pengedar atau sebaliknya) yang menjual produk shaklee di mana-mana platform e-dagang tidak diberikan kuasa oleh Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd
  • Sesiapa yang membeli produk Shaklee melalui platfrom e-dagang tidak akan mendapat akses jaminan Shaklee.

Kami menggesa para pengguna supaya sentiasa membeli produk shaklee melalui Pengedar Bebas Shaklee kami atau mendaftar sebagai Pengedar bebas Shaklee di cawangan-cawangan kami atau melalui www.shaklee2u.com.my dan membeli secara terus dari Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd

Jika anda meragui tentang kesahihan pembelian anda, sila email kepada customerinquiry@shaklee.com untuk penjelasan lanjut. Sila berikan butiran terperinci tentang penjual dan bukti pembelian Semua pertanyaan dan laporan adalah sulit.

Terima kasih.


========================================================

AR harap uolls dapat menjadi pengguna yang bijak..kalau nak tau platform e-dagang contoh nya ialah lazada, zalora, shopee dan sebagainya tu lah. platform ni uolls tidak akan berurusan secara langsung dengan pengedar shaklee. Jadi jika berlaku apa masalah seperti yang dinyatakan Pihak Shaklee diatas dorang tak dapat nak bantu uolls. Contoh nya..produk tu rosak..uolls sebagai pengguna mesti buat report kat shaklee. Tapi mesti la Shaklee nak siasat beli dengan siapa stok dari mana. kalau beli kat lazada contoh nya uolls nak pulangkan balik kat sape? sedangkan Shaklee tak pernah lantik dorang2 tu untuk jual shaklee.

So kalau produk tu dari AR. contoh nya uolls nak return ada masalah. Ok AR boleh ambil balik dari uolls dan pulangkan pada Shaklee. apa2 masalah Shaklee akan siasat hingga ke lubang cacing. eh. itu contoh je. So memandangkan AR memang berdaftar sebagai Pengedar Bebas Shaklee. Mesti la Shaklee dah ada record pembelian produk AR kat sana. Contoh nya produk tu rosak...bila tarikh belian AR? kalau baru beli dan rosak? Mesti Shaklee akan aware kerosakan produk dia. ok itu je nak sampai kan sebenar nya. 

Lagi satu..kalau uolls beli murah di lazada contoh nya..tiba2 tak tau macam mana nak makan benda alah tu. lepas tu dengan muka tak malunya tanya AR macam mana ye nak makan set pantang ni. uolls rasa adil tak macam tu? uolls dah beli dengan lazada..tanya la lazada macam mana nak makan. sebab tu murah kan. takde servis after sales tu. haa gitu la...bukan marah nak bagi faham je kenapa. 


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign