Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: September 2017

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

30 September 2017

5 SOALAN LAZIM TENTANG VIVIX SHAKLEE

vivix shaklee

S1. Adalah Vivix sesuai untuk ibu menyusu? Ada efek pada anak yang disusui?
J1 : Jika anak anda menyusu sepenuhnya, perlu dapatkan nasihat doctor. Jika anak itu sudah makan (6 bulan ke atas), tiada masalah.

S2. Adakah vivix memberi kesan kepada serapan mineral bagi pesakit buah pinggang (kerana ada patient sakit buah pinggang kehilangan kalsium sepanjang consume vivix, itu kata doc yg merawatnya).
J2 : Sepatutnya vivix ini tidak memberi kesan kepada serapan mineral. Mungkin ada masalah lain yang berkaitan dengan pesakit tersebut.

S3. Ibu mengandung sesuai ke ambil vivix?
J3 : Ibu mengandung perlu dapat nasihat doktor. Vivix bukannya keperluan untuk ibu mengandung. Ada lagi vitamin lain yang diperlukan.

S4. Pesakit kanser yg sedang kemo perlu stop @ teruskan amik vivix?mcm mana cara terbaik pengambilan vivix utk pesakit kanser
J4 : Pesakit yang sedang menjalani kemo, perlu stop 2 hari sebelum proses tersebut dan boleh start consume selepas 2 hari.

S5. Kenapa ada yg makan vivix tidak mendapat sebarang perubahan positif?
J5 : Soalan ini general kerana ia bergantung kepada individu tersebut. Kalo individu yang sihat, mereka mungkin kurg merasai perubahan tetapi sebenarnya vivix membuat kerja didalam badan dia.

Info lanjut mengenai Vivix Shaklee KLIK SINI


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



SHAKLEE LANDMARK STUDY - KAJIAN DIET PEMAKANAN TAMBAHAN SHAKLEE


Sebuah kajian telah dijalankan untuk membuktikan kebaikan produk Shaklee. Landmark study adalah sebuah kajian unggul kajian pertama yang mengkaji kesihatan dan risiko pengambilan makanan tambahan dalam jangka masa panjang

Bagaimana ia bermula - Roger Barnett membeli shaklee pada 2004, beliau sering mendengar para pengguna makanan tambahan Shaklee mengatakan tentang fenomena produk shaklee yang amat bagus dan amat baik untuk kesihatan. Walau bagaimanapun tiada bukti ke atas penyataan tersebut atau ianya hanyalah penyataan kosong semata-mata. oleh kerana itu beliau mengambil keputusan untuk membiayai kajian komprehensif bagi membandingkan antara pengguna jangka panjang makanan tambahan shaklee dengan pengguna yang lain


Bagaimana kajian diet pemakanan tambahan shaklee ini dijalankan?

Ia dijalankan menggunakan cara pengumpulan data secara atas talian dengan pakar epiderniologi nutrisi yang terkenal iaitu Dr. Gladys Block, Oh.D dari UC-Berkeley, Fakulti di Bahagian kesihatan awam.

Data sebanyak 602 orang dari gabungan bukan pengguna dan 176 orang pengguna satu jenis makanan tambahan diambil daripada kajian pemeriksaan nutrisi dan kesihatan Kebangsaan(NHANES)

Kajian pemeriksaan Nutrisi dan Kesihatan Kebangsaan (NHANES) Mempunyai data yang terperinci daripada kajian yang telah dijalankan sebelumnya keatas para pengguna bukan suplemen dengan para pengguna suplemen. Roger mahukan kajian ketiga bagi NHANES, jadi terdapat 3 kumpulan yang dibandingkan :


1. Pengguna Tidak Mengambil Suplemen

2. Pengguna yang mengambil supplemen jenama lain

3. Pengguna Shaklee dalam jangkamasa panjang 




Maklumat berkenaan diet dan pengambilan makanan tambahan, senaman, status kesihatan telah diperolehi daripada borang kajiselidik secara atas talian dan pemeriksaan fizikal dijalankan terhadap 278 orang yang berumur lebih daripada 20 tahun yang mengambil pelbagai makanan tambahan Shaklee dalam jangkamasa panjang.


UC Berkeley menyemak semua statistik menganalisa semua darah yang diambil, menulis kajian dan mempunyai kawalan penuh terhadap keputusan yang dihasilkan Shaklee hanya membiayai kajian tersebut dan keputusan yang diperolehi tidah hanya berpihak kepada shaklee.


Apbila kajian ini selesai, UC Berkeley telah menghubungi penerbit. Shaklee mahukan ianya disemak oleh penelaah sejawat-piawaian penting untuk semua ujikaji klinikal di mana panel para pakar saintifik bebas mengakses data, bai memastikan ketepatan data yang dihasilkan. Diterbitkan di dalam Jurnal Nutrisi pada 2007, Ini adalah kajian bebas oleh University Berkeley, Carlifornia terhadap corak engambilan nutrisi tahap kesihatan, status pemakanan makanan tambahan para pengguna dalam jangkamasa panjang.

Keputusan Kajian - Landmark Study 












Kesimpulan 


Dengan keputusan yang dikeluarkan dari kajian diet pemakanan tambahan shaklee Landmark Study ini terbukti lah bahawa Shaklee adalah selamat, berkesan dan terbukti. Ini kajian jangka panjang tau 20tahun, bukan 2 hari 2 bulan. Kita nak makan makanan untuk kesihatan kita untuk jangka masa panjang. jadi fikir2 kan lah. ecehhh.




Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


29 September 2017

PENGEDAR SHAKLEE PUTRA HEIGHTS, ALAM MEGAH DAN PUCHONG

Shaklee Alam megah


Hai semua..Saya Pengedar Shaklee Di Putra heights, Alam Megah dan Puchong. Sebarang pertanyaan dan order Shaklee boleh la terus ke link whatsapp saya ye 012-6102263 KLIK SINI 

Saya menyediakan perkhidmatan penghantaran percuma di kawasan sekitar. Luar kawasan melalui pos atau atas budi bicara. In Shaa Allah. 

Rangkaian produk shaklee yang ditawarkan termasuk lah


shaklee putra heights

Produk Shaklee untuk penjagaan kesihatan dan Nutrisi untuk ibu dari segi kesuburan, kehamilan, pantang dan menyusu. 

shaklee shah alam

Produk Kesihatan untuk kanak-kanak

shaklee putra heights

Produk anti penuaan termasuk lah Vivix dan Shaklee Collagen Powder 

shaklee puchong

Antara cadangan ESP Shaklee gabungan bersama produk shaklee yang lain untuk hasil yang lebih baik 
shaklee puchong

Produk penjagaan rumah yang semestinya selamat dan berkesan. 

Senarai Harga Produk Shaklee boleh KLIK SINI


PENGEDAR SHAKLEE PUTRA HEIGHTS, ALAM MEGAH DAN PUCHONG


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



SHAKLEE SELAMAT DAN BERKESAN JADI PILIHAN ATLET ANTARABANGSA

shaklee sponsor atlet

Biasa kita dengar produk kecantikan atau kesihatan akan digunakan oleh artis-artis kan? siap di lantik dan dibayar untuk jadi Duta lagi 

Mungkn ramai yang tak tahu yang sebenarnya, Shaklee ni ada kerjasama dengan atlet2 olimpik untuk membuktikan yang Shaklee ini dapat membantu mereka untuk mencapai kemenangan dalam sukan dunia yg berprestij. Bagi mereka Shaklee adalah makanan tambahan yang diambil untuk kekal sihat.

Kat sini, AR nak share kisah dan gambar yang diambil oleh sahabat AR masa pergi Conference di US dan pengalaman beliau disana

Alhamdulillah. Semasa Siera ke USA baru-baru ini untuk menghadiri Conference Shaklee disana,siera berpeluang untuk bertemu sendiri atlet-atlet sukan Olimpik yang menggunakan produk Shaklee.mereka sendiri yang memberi testimoni mereka menggunakan produk Shaklee.

shaklee berkesan

Untuk pengetahuan semua,untuk melayakkan atlet memasuki sukan Olimpik,mereka perlu melalui beratus-ratus ujian ke atas badan mereka.Ini bagi memastikan atlet tersebut bebas dari pengunaan dadah dan bahan ubatan serta supplemen yang berbahaya. dan nyata Shaklee terbukti SELAMAT & BERKESAN untuk para atlet Olimpik.

shaklee berkesan

SENTIASA BERKESAN
--------------------------------
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif

Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 300 juta USD pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.

shaklee atlet

Dan kami membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah di dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar.
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat.

shaklee berkesan
  • $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
  • Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
  • Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
  • LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.
Terima kasih Sierra Hayyi untuk perkongsian yang sangat bermakna. 

Bagi uolls yang berminat dengan rangkaian produk shaklee boleh ke link KLIK SINI untuk senarai produk dan harga 


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


28 September 2017

CARA DR FARAH BANTU AYAH, PENGHIDAP KENCING MANIS!!

diabetes shaklee


Ayah Dr Farah ada kencing manis dan darah tinggi.

Memang under follow up klinik kesihatan.
Of course makan ubat.

Seperti ayah Cip juga, walaupun ayah- ayah kami makan banyak ubat, dan cuba menjaga makan, tapi gula memang ketegaq😫😫😫.

Tinggi sangat!!
Korang tau kalau result gula HbA1c ni sampai 11, memang kencing manis pakcik ni tak dibawah 'good control' at all.

Doktor mesti tanya,'pak cik makan ubat tak?? Pakcik jaga makan tak??'

Kenapa perlu kita jaga gula dalam darah ni??

Kerana ia memastikan diri kita lambat dapat komplikasi penyakit kencing manis tu sendiri.

Bahaya gilaaaa kalau gula tinggi!!!

Boleh mati. Boleh coma. Boleh terkena stroke, serangan jantung, rosak buah pinggang, potong kaki dan sebagainya.

Siapa nak kan..

Tapi selepas 1 botol Vivix iaitu 2 bulan, ayah Dr Farahida Alias check balik darah. Tengok-tengok dah normal!!!

Wow!! Hebat gilaaa!!

Ubat tetap sama, dos sama. Hanya tambah Vivix sahaja.

Vivix sebagai supplements dan ubat sebagai ubat.

Ternyata kesihatan pesakit lebih baik.

Vivix adalah pilihan terbaik semua.

HbA1c 11--> 5.9 selepas 1 botol Vivix!!! - Dr Cip 

kencing manis


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


CAWANGAN ATAU BRANCH SHAKLEE SELURUH MALAYSIA

cawangan shaklee shah alam

Mencari produk shaklee? dan ingin mendapatkan di cawangan yang berdekatan anda? boleh la rujuk alamat berikut. Di Malaysia hanya ada 7 cawangan sahaja. Selebih nya hanya lah di bawah pengedar bebas itu sendiri.

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee dengan harga ahli dan terus ke cawangan Shaklee sila daftarkan disini dahulu untuk mendapatkan no ahli (ID). Selepas mendapat no ID akan perlu membuat bayaran sebanyak Rm69.00 di branch beserta belian dengan harga ahli. 


7 Cawangan dan branch Shaklee di seluruh Malaysia adalah seperti berikut :-

Home Office - Sunway Geo
Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Sunway South Quay, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.
Tel: 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3199

Sabah
Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu.
Tel: 6088-393 848
Fax: 6088-393 851

Kelantan
319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.
Tel: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711

Perak
32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.
Tel: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263

Johor
47, 49 & 51, Jalan Molek 3/20, Taman Molek,
81100 Johor Bahru, Johor.
Tel: 607–350 7245
Fax: 607–350 7804

Kuala Lumpur
No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Tel: 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027

Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.
Tel: 604-383 8261
Fax: 604-383 8560

7 cawangan shaklee di seluruh Malaysia ini adalah dibawah kelolaan Shaklee Malaysia. 

walaubagaimana pun AR berpusat ni Putra Heights, jika anda memerlukan produk shaklee boleh berhubung dengan AR. 

Jika memerlukan bantuan boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



27 September 2017

TESTIMONI OMEGA GUARD DAN OSTEMATRIX UNTUK SLIP DISC

Slip Disc dan shaklee

Testimoni Omega Guard an Ostematrix Shaklee untuk slip disc dari En.Shamsudin. Kata nya pagi dah ok sikit, berdiri lama 1 jam pon boleh. Alhamdulillah. Tapi tak tahu tengahri atau petang ni macam mana. sebab tulang dah mengembang pagi mungkin tengahari atau petang dia mengecut kot. tu tenghari atau petang lain sikit sakit dia. 

Macam petang semalam saya siap boleh berlari siap boleh senaman. ALhamduillah mudah-mudahan tengahari dan petang macam semalam jugak. Nanti apa2 info saya bagitahu ya. 

Suka En,Shamsudin berkongsi akan kesan selepas pengambilan Omega Guard dan Ostematrix ni. Alhamdulillah semoga En.Shamsudin kembali sihat seperti sediakala. 

Testimoni Slip Disc yang lain boleh KLIK SINI


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

RESEPI VIVIX SMOOTHIE

buat vivix smoothie
Sedap nya tengok Vivix ni...Kalau buat smoothie lagi sedap nih. Kasi simpan kat sini resepi vivix smoothie. Bagi uolls yang dah beli Vivix dan memang pengguna Vivix tu boleh la try resepi ni ye. 



Vivix Jingle Mocktail 

 Ingredients:
1 slice watermelon
2 slices lime - squeezed
1/2 cup sparkling water
1/2 cup water
1 teaspoon Vivix
Feww springs mint leaves
Ice cubes

Combine watermelon, lime juice, mint leaves, shake well.
Add in sparkling water, Vivx=ix and ice
Garnish with lime & mint 


Prosperous Vivix Cooler 

Ingredients:
1 cup purple grape
1/2 medium orange
1 banana
2 teaspoon Vivix
1/2 lime squeezed
3-5 ice cubes 

Combine grape, oranges and banana in a blender
Add lime juice, ice and Vivix 
garnish with orange slices


Vivix Dragon Fruit Drink

Ingredients:
2 teaspoon of vivix
2 cups of dragon fruit
500ml Chilled water

Blend all ingredients in blender until smooth


Vivix Grape Smoothie 

Ingeredients:
1 cup low-fat milk or almond milk
1 cup seedless grapes
1 teaspoon of vivix 
1/2 cup low-fat vanilla yogurt
1 cup ice

Blend all ingredients in your blender until smooth and enjoy!

Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



26 September 2017

GASTRIK DAN SHAKLEE


gastrik dan shaklee

Gastrik atau gastritis merujuk kepada inflamasi (radang) pada bahagian lapisan perut (mukosa)

Tips atasi masalah gastrik 
  • Ambil makanan sedikit tetapi kerap : contoh sarapan pagi, minum pagi, makan tengahari, minum petang dan makan malam serta diakhiri minum malam (supper) 
  • Beza antaranya 2-3 jam bagi selang masa setiap masa makan
  • Hadkan supper sekurang-kurangnya 2 jam sebelum tidur 
  • Tidak melangkau waktu makan utama 

Makanan yang digalakkan 
  • Bahan makanan berasaskan bijirin gandum
  • Makanan rendah lemak/minyak 
  • Buah-buahan (selain jenin-jenis berasid)
  • Sayur-sayuran segar

Punca / penyebab gastrik
  • Jangkitan kuman Heicobacter pylori
  • Merokok 
  • tekanan perasaan
  • Pengambilan minuman berkafein seperti kopi dan teh
  • Pengambilan alkohol berlebihan
Makanan yang tidak digalakkan 
  • Jenis berempah / pedas
  • Jenis berasid seperti tomato
  • Jenis-jenis limau
  • Makanan terproses seperti sosej, nuget (kerana kandungan bahan kimia)
  • Minuman berasaskan kopi atau coklat
  • Beberapa jenis teh 
  • Bawang atau bawang putih

Jika tidak dirawat boleh menyebabkan ulser dan luka dalam perut.


SET GASTRIK SHAKLEE

shaklee untuk gastrik

ESP - Membantu meneutralkan keasidan dalam perut . Membantu membina sel-sel yang baru akibat hakisan 

Peppermint Ginger Plus - Membantu pencernaan dan merangsang pengaliran cecair pencernaan semulajadi 

Ostematrix - Kalsium dan magnesium membantu meneutralkan asid dalam perut dan memudahkan pelawasan



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign