31 October 2017

PARUT DIMUKA HILANG DENGAN VITAMIN C SHAKLEE

parut di muka hilang

Haa..ni mesti ramai suka bab masalah parut ni kan. AR sendiri pun teruja la kalau boleh hilangkan parut ni. hehe

Testimoni ni nak tau tak sape? Bibik dekat taska tau yang makan vitamin C ni. Kecoh je dia bila sedar-sedar parut kat muka dia hilang. 

Alhamdulillah..kalau macam tu habis la teacher2 kat taska tu mengoder vitamin C..sebab testimoni depan mata. Dari bibik pulak tu. 



Harga Sustained Release Vitamin C Shaklee RM97.00

Info lanjut mengenai Vitamin C shaklee boleh KLIK SINI




Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

SEGMEN THANK YOU 200,000 VISITORS


Waahh..dah lama tak join segmen macam ni. hehe. bagi menyokong rakan-rakan blogger AR pun join la dengan gembira nya. Semoga rezeki berpihak kepada hakak. hikhik

Sape nak join klik banner k






Continue Reading

29 October 2017

JANGAN BAGI UBAT BATUK KEPADA KANAK-KANAK

jangan bagi ubat batuk kepada kanak-kanak

UBAT BATUK DAN SELESEMA: PENAWAR ATAU RACUN BAGI KANAK-KANAK?

Batuk dan selesema merupakan satu mekanisme pertahanan diri badan untuk membantu dalam proses pengeluaran kahak secara semula jadi. Kebiasaannya, selesema dan batuk yang dialami adalah ringan dan akan sembuh sendiri tanpa memerlukan rawatan dalam tempoh tertentu. 


Gejala batuk dan selesema amat sinonim dalam kalangan kanak-kanak. Simptom seperti sakit tekak, hidung berair dan tersumbat mungkin mengganggu kualiti tidur dan aktiviti seharian kanak-kanak. Situasi ini akan menimbulkan rasa kebimbangan dalam kalangan ibu bapa dan mereka akan cuba mendapatkan rawatan bagi mengembalikan keselesaan dan keceriaan anak-anak.

Ubat yang biasa diberikan dalam rawatan batuk dan selesema adalah antihistamin (seperti chlorpheniramine), antitusif (seperti diphenhydramine) dan dekongestan (seperti pseudoephedrine). Walau bagaimanapun, kebanyakan ibu bapa tidak mengetahui bahawa banyak kajian telah membuktikan bahawa rawatan yang diberi adalah lebih kepada untuk melegakan simptom, mencegah komplikasi serta mengelakkan penyebaran jangkitan tersebut.

Menurut Food and Drugs Administration (FDA), ubat batuk dan selesema tidak harus diberikan kepada kanak-kanak di bawah umur 2 tahun kerana ia boleh memudaratkan. Kanak-kanak ini berisiko untuk mendapat kesan advers yang serius serta berpotensi untuk menyebabkan kematian terutamanya akibat penekanan saluran pernafasan.

Kesilapan dan kecuaian pemberian dos secara berlebihan untuk ubat batuk dan selesema kumpulan antihistamin generasi terdahulu (contoh: diphenhydramine, brompheniramine, promethazine atau chlorpheniramine) kepada kanak-kanak akan menyebabkan kesan advers yang tidak diingini.

Antara kesan advers yang biasa ditemui adalah masalah sistem pernafasan, terlalu mengantuk, sawan, peningkatan kadar denyut jantung dan sebagainya. Selain daripada itu, terdapat juga kombinasi bahan lain yang terkandung dalam ubat selesema dan ubat batuk seperti pseudoephedrine. Bahan ini jika diambil pada dos berlebihan boleh menyebabkan tekanan darah meningkat, sakit kepala, kekeliruan, masalah jantung dan lain-lain.

Di Malaysia, sebagai langkah keselamatan, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah mewajibkan pihak syarikat untuk memuatkan amaran keselamatan yang jelas pada label dan sisipan bungkusan pada produk persediaan cecair oral yang mengandungi antihistamin, antitusif dan dekongestan dalam rawatan batuk dan selesema. Amaran keselamatan tersebut menyatakan bahawa penggunaan ubat batuk dan selesema adalah tidak sesuai dalam kalangan kanak-kanak yang berumur di bawah 2 tahun.

Alternatif yang boleh digunakan oleh ibu bapa
Terdapat beberapa kaedah rawatan yang boleh dipertimbangkan sebagai alternatif kepada ubat batuk dan selesema sekiranya bayi atau kanak-kanak berumur dua tahun ke bawah mengalami masalah batuk dan selesema. Antara kaedah-kaedah tersebut adalah:

1. Menggunakan ubat titisan atau semburan hidung yang mengandungi garam laut (normal saline atau sodium chloride 0.9%). Ubat ini boleh mengurangkan gejala hidung tersumbat dengan mengekalkan kelembapan rongga hidung.
2. Penggunaan alat penyembur kelembapan (Mist Humidifier) juga boleh memberi kelegaan kepada hidung yang tersumbat dan kesukaran untuk bernafas.
3. Menggunakan alat picagari bulb untuk menyedut lendir atau mukus keluar daripada rongga hidung.
4. Memastikan pesakit minum air secara kerap untuk menggalakkan penghidratan badan.

Peringatan

Dalam sesetengah keadaan, penggunaan ubat batuk dan selesema amat diperlukan bagi tujuan rawatan untuk pesakit kanak-kanak setelah faedah dan risiko yang berkaitan dipertimbangkan sepenuhnya atas nasihat doktor. Walau bagaimanapun terdapat beberapa perkara berikut perlu diberi perhatian. Ibu bapa perlu sentiasa peka dan memahami arahan pengambilan ubat pada label ubat dan juga arahan yang disampaikan oleh doktor dan ahli farmasi.

Seterusnya, ibu bapa perlu elak daripada menambah atau mengubah dos yang telah ditetapkan kerana pengiraan dos adalah berdasarkan berat badan kanak-kanak tersebut. Pastikan ubat disukat dengan menggunakan alat penyukat yang tepat seperti picagari. Sukatan dengan menggunakan tudung penyukat, camca atau sudu adalah kurang tepat dan mungkin boleh menyebabkan dos berlebihan.

Selain itu, ibu bapa tidak boleh berkongsi ubat batuk dan selesema kepada pesakit kanak-kanak yang lain walaupun gejala penyakit yang dihadapi adalah sama. Perkara ini adalah kerana jenis dan dos ubat-ubatan dalam rawatan batuk dan selesema adalah berbeza bergantung kepada keadaan pesakit.

Ibu bapa haruslah merujuk kepada ahli farmasi jika terdapat sebarang kemusykilan atau pertanyaan berkaitan penggunaan ubat-ubatan, atau boleh menghubungi Pusat Panggilan Farmasi Kebangsaan (National Pharmacy Call Centre-NPCC) di talian 1800-88-6722 (Isnin hingga Jumaat jam 8.00 pagi - 5.00 petang) untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Disediakan oleh:

Muhammad Iqbar bin Mohd Aris
Pegawai Farmasi
Hospital Tampin


======================================
Kadang-kadang ada juga doktor yang benarkan makan ubat batuk kalau AR gi klinik. Tapi jarang sangat AR bagi kecuali teruk sangat dan umur anak yang 4 tahun keatas. Semoga ibu bapa sekalian juga dapat berhati-hati dalam memberi ubat pada anak2. 

Sekadar peringatan untuk semua. 


Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.

Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


Continue Reading

27 October 2017

TESTIMONI OSTEMATRIX UNTUK SEMBELIT DAN BUASIR

ostematrix buasir

Hai uolls..petang ni AR nak share testimoni dapat sahabat AR. Beliau mengalami masalah sembelit dan buasir. Alhamdulillah lepas cuba ostematrix tak ada lagi penderitaan masa nak buang air besar. Lawas je. hehe...susah kan kalau nak membuang terbantut. Rasa tak senang duduk sehari tu. gelisah lain macam. haha.

"Alhamdulillah syu since dapat ostematrix harituaku dah start makan malam2 sebelum tidur. esoknya membuang lawas sangat-sangat. tak sembelit dan sakit kat tempat buasir tu. Rasa puas membuang. sampai harini aku membuang dengan lawas tanpa sakit. Memang lega."

Itu kata kakyaa..eh sama pulak nama gelaran titew. hehe. kat umah AR pun panggil kakya.


So bagi uolls yang mengalami masalah sembelit ataupun buasir boleh la cuba ostematrix ni. Ostematrix ni hanya lah pil kalsium yang mengandungi :

Kalsium - bahan asas untuk membina tulang

Magnesium - Membantu menghantar kalsium kepada tulang
Boron - Membantu metabolisme tulang
Vitamin D - Merangsang penyerapan kalsium 
Kuprum, zink dan Mangan - Mengaktifkan enzim yang membantu meningkatkan kepadatan tulang


Info lanjut mengenai Ostematrix yang membantu untuk mencegah sembelit boleh KLIK SINI 


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

23 October 2017

29 CADANGAN MENU DALAM PANTANG

menu makanan bersalin

Menarik tengok Menu Dalam Pantang ni. AR jumpa kat FB terus AR abstrak untuk simpanan sendiri. ahaks. nampak tak permainan dia. hehe. Serius ni nampak sedap tak de la kering je makan nasi dalam pantang macam selalu2 tu. 







Sarapan, makan tengahari, minum petang, makan malam dan supper...so kena siap2 sedia kan menu nak makan apa masa dalam pantang nanti. Makesure jangan skip makan. Kalau pun nak kurus kena pastikan badan kita dah pulih sepenuh nya dan tekan kan untuk susu badan. 

Disamping mengambil pemakanan yang seimbang, sangat disarankan untuk mengambil makanan tambahan bagi melengkapkan nutrisi dan membantu luka cepat sembuh, mengembalikan tenaga selepas bersalin, memperbanyakkan susu badan untuk tumbesaran bayi.

Nak cuba set pantang shaklee boleh KLIK SINI untuk info lanjut 



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

22 October 2017

TESTIMONI OMEGA GUARD & LECITHIN UNTUK KOLESTEROL

lecithin untuk kolesterol
Testimoni omega guard & lecithin untuk kolesterol 

"Akak nak order omega guard 1 botol. haritu akak ambil blood test for lipid. Alhamdulillah kolesterol akak 4.45. Ni tinggal sikit tu yang nak order. Pernah banyak kali akak test tiap 6 bulan. paling tinggi 6.2. Selalu turun naik 5.8 to 6.2. Last cek Feb 16. lepas tu tak cek da. ni baru teringat nak cek sebab macam lama bebenor tak cek. Takut naik mencanak nanti. Lepas makan je akak amalkan telan omega guard dan lecithin. Alhamdulillah bacaan kolesterol cantik. "


Info lanjut mengenai omega guard, lecithin dan kolesterol KLIK SINI



UNTUK ORDER DAN SEBARANG PERTANYAAN. BOLEH LA BERHUBUNG DENGAN AJUYA RASHID DI SALURAN BERIKUT ( KLIK )

CALL / SMS : 012-6102263
WHATSAPP : AJUYA RASHID 
TELEGRAM : AJUYA RASHID
FACEBOOK MESENGGER : AJUYA RASHID
EMAIL : YA_RAR@YAHOO.COM

INGIN MENDAPATKAN BARANGAN SHAKLEE DENGAN HARGA POTONGAN SEHINGGA 20%?? ANDA BOLEH MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE DENGAN YURAN HANYA RM80.00 (TERMASUK CAS PENGHANTARAN) SEUMUR HIDUP. DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI ANDA JUGA LAYAK UNTUK MENIKMATI KEISTIMEWAAN LAIN. HUBUNGI AR UNTUK PENDAFTARAN.
PENGEDAR SHAKLEE (SID : 920211) DI PUTRA HEIGHTS, BANDAR KINRARA, PUCHONG, SERI KEMBANGAN DAN ALAM MEGAH, SHAH ALAM.


Continue Reading

20 October 2017

HARI OSTEOPOROSIS SEDUNIA 20 OKTOBER!

ostematrix shaklee


Hari Osteoprosis Sedunia berlangsung setiap tahun tanggal 20 Oktober. 


Kempen ini adalah bertujuan untuk meningkatkan kesedaran global terhadap pencegahan, diagnosis dan rawatan osteoporosis dan penyakit tulang metabolik.


Osteoporosis adalah satu keadaan kehilangan kepadatan tulang, mengakibatkan tulang-tulang rapuh dan mudah patah.


Menurut Kajian 1 daripada 5 lelaki akan menghidap penyakit Osteoporosis selepas berumur 50 tahun

Menurut Kajian 1 daripada 3 wanita menghidap penyakit Osteoporosis selepas umur 50 tahun. Menunjukkan wanita lebih berisiko untuk mendapat penyakit ini.


Faktor yang menyebabkan penyakit Osteoporosis adalah :-

  • Faktor genetik (sejarah keluarga)
  • Kekurangan hormon, wanita menopause menyebabkan kekurangan hormon estrogen yang menyebabkan osteoporosis
  • Kekurangan Kalsium 
  • Gangguan selera makan (anorexia)
  • Paras Vitamin D rendah



Bagi meraikan Hari Osteoporosis Dunia pada 20 oktober ini Shaklee menawarkan produk ostematrix pada harga 5% potongan dengan pembelian 3 botol. 

Untuk info lanjut mengenai Ostematrix boleh KLIK SINI



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

Continue Reading

PERSONAL COACHING BERSAMA MASTER NADIAH


Hari selasa lepas sebelum raya deepavali AR dan sahabat lynd (Vitalynd Empire) telah pergi berjumpa dengan master dalam Shaklee. Beliau boleh dikatakan pangkat nenek kepada kita orang. Memandangkan beliau la yang paling dekat beliau lah orang yang jadi mangsa untuk serbu mengenai bisnes shaklee ni. 


Sebenar nya dah lama nak datang jumpa Master Nadiah secara personal macam ni. ye la boleh kongsi pendapat dan tambah baik mana yang kurang sepanjang AR berbisnes online ni. Alhamdulillah anak-anak cuti sekolah boleh la datang waktu weekdays.


Suami Master Nadiah iaitu Master Amir juga berkongsi sesuatu mengenai FB Ads. AR pun nak cuba2 la ber FB Ads mana tahu ada rezeki guna fb ads pula kan. 


Dalam gambar ada 10 orang kanak-kanak...hehe. dari 3 orang ibu. Anak AR la paling ramai 4 orang. kuikui. Tapi dorang ni sangat la sporting tak ada drama langsung sepanjang mak-mak dorang ber coaching 


Dah bosan layan movie kat luar dorang pergi kerja kan playroom kat rumah master nadiah pula. Senyap je duduk dalam tu. Kadang-kadang datang jugak jenguk apa la di buat nya kan. Si kecik tu boleh tahan. haha. 


Alhamdulillah dah selesai coaching umi belanja makan black cayon dekat alamanda. hehe sebenarnya umi yang terasa nak makan koteow ladna seafood. tomyam pun teringin jugak. sebab anak2 pun suka tomyam kat situ walaupun pedas layan jugak. 

Nayli makan telur je. haha


Haris lagi la sangat good boy. sampai je Black cayon. AR letak atas riba terus selamat dibuai mimpi. umi and kakak boleh la makan dengan gembira dan tenang


Lepas makan nasi...jangan lupa pencuci mulut ye. keluar dari black cayon terus order waffle di food court alamanda tu. feveret kita orang anak beranak la ni. haha

Alhamdulillah...Keluar haritu rasa bermakna sangat walaupun ada sedikit debaran sebab nak kena handle anak 4 orang sorang2. Tapi niat baik Allah mudahkan urusan. Dorang sangat la terkawal. huhu sebak pulak. so lepas ni boleh la umi bawa jalan lagi. ahakss

Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

Continue Reading

18 October 2017

PROMOSI OSTEMATRIX 3 HARI SAHAJA SEMPENA DEEPAVALI

ostematrix murah
Promosi Ostematrix 3 hari
Uolls...dengan gembira nya AR nak bagitau ni. Shaklee ada buat offer Ostematrix Beli 3 dapat diskaun 5% untuk 3 hari sahaja sempena perayaan Deepavali ni. 

Nak bagitau jugak. kalau uolls join member terus dengan pembelian 3 botol ostematrix ni kan..uolls akan dapat jimat berganda-ganda. alahai..rugi sangat ni kalau tak grab. 

Untuk siapa ostematrix ni? 
  • Individu yang susah untuk minum susu
  • Wanita hamil yang memerlukan lebih kalsium 
  • ibu yang menyusukan bayi yang memerlukan lebih kalsium harian 
  • Individu yang kekurangan kalsium bagi mencegah osteoporosis
  • Individu yang mengalami masalah sembelit
  • Individu yang mengalami masalah sukar mendapat tidur yang lena
Haaa..semua yang berkaitan dengan kekurangan kalsium wajib la ambil ostematrix ni. AR ni bukan nak cakap la. Minum susu boleh kata segelas sehari pun tak de. Jarang sangat nak ambil hidangan susu. Sayur ke apa ke..memang susah. 

Nak dapat bayam ke brocoli tak de la tiap2 hari kan. Sedangkan kita ibu menyusu memerlukan 4 gelas susu sehari. kalau dah ambil sayur2 atau makanan yang ada sumber kalsium mungkin boleh consider jadi 2 gelas sehari je. hah..uolls cukup tak? kalau nak senang kira ambil je ostematrix 4biji sehari. hehe confirm dah cukup 4 gelas susu sehari. 

Dengan pembelian set promosi ni uolls boleh la dapat buat stok untuk 3 bulan penggunaan.


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

17 October 2017

PENGEDAR VIVIX SHAKLEE PUTRA HEIGHTS, PUCHONG DAN SHAH ALAM


pengedar vivix puchong
Pengedar Vivx Shaklee Paling comey!
Hai Assalamualaikum semua. Salam Sejahtera untuk yang bukan beragama Islam. Nak bagitau lagi ni AR adalah Pengedar Vivix Shaklee di Putra Heights, Puchong dan Shah Alam. Jika uolls memerlukan produk ni boleh la hubungi AR ye. ketik je WHATSAPP LINK ni 

vivix shaklee

Vivix Shaklee adalah produk paling hot di dalam banyak-banyak produk Shaklee kerana kualiti nya yang sangat tinggi. Walaupun agak tinggi kos nya tetapi pengguna Shaklee mengakui ia sangat berkesan. Kalau tak takkan repeat order dan order baru sentiasa kan. 

Khasiat dan Manfaat Vivix Shaklee Untuk Kesihatan

pengedar vivix shaklee


Vivix Shaklee ni terbukti dapat melindungi dan memperbaiki hingga tahap DNA. info lanjut mengenai VIVIX boleh KLIK SINI

Sebagai pengedar Shaklee yang sah..AR menyediakan "ready stok' Vivix untuk mereka yang memerlukan di sekitar Putra Heights, Puchong dan Shah Alam. Pos ke seluruh malaysia juga disediakan. FREE POS tau. Shaklee belanja..hehe. pape roger k

Harga Vivix Shaklee : Rm475.00 ( Percuma keahlian Shaklee) 

Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Continue Reading

15 October 2017

DATO SITI NUHALIZA MENGANDUNG 4 BULAN!



Tahniah Dato Siti Nurhaliza kerana dah berjaya hamil. Khabar nya kandungan tok ti dah berusia 4 bulan. AR pun ada terbaca beliau ikhtiar dengan kaedah IVF. dan IVF ke 3 baru berjaya. Alhamdulillah kalau Allah kata rezeki beliau tahun ke 11 ini lah masa dia walaupun dah macam2 usahakan. In Shaa Allah sama2 kita doa kan Dato Siti dan kandungan nya selamat

Hehe taknak lepas kan peluang untuk ucap kan tahniah untuk artis kesayangan ramai ni. Makin comey la tok ti bila pregnant. 



Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.
Continue Reading

13 October 2017

PANTANG SELEPAS KEGUGURAN

set pantang lepas gugur


Pantang selepas keguguran ramai yang tidak ambil serius. AR sendiri pernah keguguran 2 kali huhu. Ikutkan orang tua-tua keguguran lebih serius berbanding bersalin yang betul-betul tu. Nampak tak penting nya pantang lepas gugur tu. 

Untuk 2 kali keguguran tu AR makan shaklee sepenuh nya. Yang lain2 tak ada. Dua2 pun kena D&C. Alhamdulillah 6 bulan lepas tu AR hamil anak ke 3. 

Tak kira la gugur berapa bulan sekali pun. Tetap kena pantang jugakkan. Badan nak pakai lama. Lagipun lebih senang berbanding pantang selepas bersalin. Kalau uolls rasa kuat je tapi dalaman kita tak tahu. 

Risiko Tidak Berpantang Selepas Keguguran
  • Bahaya tertinggal cebisan darah lendir daripada janin atau sisa uri didalam rahim. khuatir masalah angin toksin yang menyebabkan keracunan darah akibat jangkitan di bahagian peranakan.
  • Masalah angin merian yang berpunca daripada keracunan darah juga boleh terkena kepada ibu yang keguguran tanpa penjagaan rapi. Sekiranya bahagian rahim tidak dibersihkan dengan rapi, toksin akan meresap ke seluruh sistem badan. Akibatnya ibu boleh demam panas sehingga mendapat kancing gigi apabila tidak berpantang makanan yang dilarang selepas keguguran.
Kepentingan Pantang selepas keguguran 
  • Mempercepatkan proses pemulihan seperti tekanan emosi, masalah kesuburan, lemah rahim, ketidakseimbangan hormon, bengkak dan bisa otot peranakan

Tempoh Berpantang Selepas Keguguran 
  • Mengikut jangkamasa keguguran 
  • pantang larang pemakanan tamat apabila ibu kembali hamil dan bersalin 
Pemakanan Selepas Keguguran 
  • elakkan makan makanan berangin seperti ubi, keladi, rebung, sayur keladi, pucuk paku, pucuk ubi dan terung.
  • makanan yang sejuk serta menjalar seperti labu, kangkung, kacang panjang, timun, ciku, betik, langsat, duku, macang, kuini, nangka, cempedak, pisang masak hijau, durian belanda dan tembikai.
  • tidak boleh makan ikan yang berbisa seperti ikan berduri, terubuk, bawal hitam, cencaru, tamban, sardin, pari dan makanan laut seperti sotong, udang, kerang, belacan, budu, cencaluk dan ikan masin.
Jika mengikut petua pantang larang orang tua-tua, ibu yang melanggar pantang tersebut boleh mengalami masalah bentan urat, demam lambat baik, rambut gugur, alahan kulit dan mudah letih. 

Jadi beringat lah sebelum kena. Tak ada salah pun kalau berpantang. Yang penting jaga kesihatan dan pemakanan. 


Nak cuba set pantang Shaklee bagi mempercepatkan pemulihan boleh KLIK SINI untuk info lanjut


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam



Continue Reading

Copyright © Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong | Powered by Blogger
Design by CSSIgniter | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com