Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: December 2017

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

23 December 2017

PERCUTIAN PERCUMA STAR CRUISE LIBRA DAY 5


Alhamdulillah..hari kelima Percutian percuma star cruise libra bangun2 je pukul 5.30 tu Cruise dah masuk Klang dah. Pkul 8 tepat dah berada di boston cruise tu. Senang nak tengok kedudukan kapal kat tv bilik. hehe


Muka tak cukup tidur. Tidur lewat bangun awal. pkul 2 pagi kot tido sebab pkul 1 lebih baru landing and chit chat. lepastu bangan pukul 5.


Breaskfat hari kelima...tak sabar nak balik dah. makan ala kadar. eh ye ke ala kadar. hehe. Teringat kat anak2 kat rumah. Tambah Haris yang menyusu badan.


Sepanjang 5 hari 4 malam atas cruise dan keadaan yang menyusukan baby memang senggara la kalau tak pam kan. hehe..AR memang sengaja skip ESP dan Alfafa. Risau bengkak susu ke apa. Bila pam sayang nya la hai nak buang. Ikutkan boleh je simpan EBM dan bawa balik. Tapi rasa leceh pulak. lagipun Haris tak minum susu ebm. So tiap kali pam memang AR buang je. Kekonon sayang nak buang masuk la dalam botol mineral dulu. Dah basi baru buang. huhu. Tiap kali buang teringat kat Haris. Sedih tau. Sedangkan dia tengah rindu susu umi. huhu


Ok dah..Lepas sarapan terus angkut beg tempat berkumpul. Dan Shaklee bagi feedback form untuk kami isi dan komen tentang percutian yang dah disediakn. overall bagi AR sangat2 superb. Semua nya Excellence. hikhik. Bukan bodek ek jujur tau. Memang best. Tak rasa bosan langsung enjoy sangat2. Untung suri rumah ni kan. hehe


Hand luggage. Alhamdulillah takde la beranak banyak sangat beg AR. hehe. Setakat cokelat je 2 beg tangan tu ok je. Tapi boleh tahan jauh jalan tu berat la jugak. Nasib baik tak beli corelle kat langkawi. Kalau tidak mau senget bahu.


Bergambar kenangan dengan Bff AR, ini la upline AR dalam shaklee yang bertanggungjawab semua ni. hehe. Beliau juga kini dah jadi work at home mom buat shaklee fulltime sama macam AR. Syok kongsi kisah hidup sebagai WAHM sambil2 bercuti. 'me time' free uolls. uhuk


Sempat naik ke deck 9 ambil gambar pagi tu. nampak tu kena jalan jauh jugak tu.


Check out time.


Turun tangga dari cruise. tinggi jugak. yang kena bawa luggage sendiri kesian la kan.


Pemandangan dari tangga keluar cruise. sepanjang kapal tu dan tambah lagi 100m kena berjalan. agak terasa la jugak. sepatut nya ada buggy untuk orang yang memerlukan. Tapi AR tak perlu la kot. Bagi kat orang yang memerlukan je. hehe


Last but not least bergambar dengan Star Cruise Libra. Till we meet again. Thank you. Kenangan terindah


Dah jalan 200m tu Luggage dah ada tunggu kat tempat ambil beg. Tunjuk kad cruise kita je nanti crew akan tunjukkan beg kita kat mana. Alhamdulillah lengkap dah beg.


Staff Shaklee dah standby depan pintu untuk tunjuk arah ke bas balik Sunway Geo. Dijangka sampai ke Sunway pukul 11. Pukul 10.30 dah sampai. hehe


Sempat bergambar kenangan dengan one of my sideline dalam shaklee. Beliau juga ibu kepada 4 orang anak macam AR. Buat fulltime Shaklee dari rumah. Layak dapat tiket percuma percutian ni. uwaaaa...bangga pulak rasa. Tahniah untuk diri sendiri. hehe.


Kembali bersatu. Terus lunch di Lan Kedah. Cik abang tengah ambil nasi we olls wefie la. hehe. Rindu serindu2nya ni. Terima kasih kesayangan-kesayangan umi sebab bagi peluang kat umi merasa percutian percuma gi Star Cruise Libra yang diberi oleh shaklee. Umi sangat hargai. Terutama izin suami. i love u olls lah. hehe

Itu saja tamat la Shaklee Incentive Trip 2017. Berharap sangat tahun kehadapan akan dapat tiket lagi lebih2 lagi. Boleh bawa uolls sekali. hehe




Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com


Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



21 December 2017

PERCUTIAN PERCUMA STAR CRUISE LIBRA DAY 4


Percutian Star Cruise Libra hari keempat di sambung ke Penang. Boleh tengok itinerary kami akan ke Bukit Bendera. Tapi memandangkan Bukit Bendera ditutup sebulan akibat penang dilanda banjir besar tempoh hari. Tukar arah ke Komtar la kita.


Breakfast dulu apa2 pun. Always the best..tak makan banyak tak sah. haha


Lepas lunch sambil habiskan masa jalan2 di Deck 4 beli cenderamata cenderahati star cruise. Kapal comel ni kalau tak silap AR Rm50.00. so AR xbeli. haha. yang pasti cokelat2 harga nya 2 kali ganda masa AR beli kat langkawi haritu. AR beli pen comel gak. lupa ambil gambar. haha..dah bagi orang. 


Sambil tunggu cruise parking di port penang sempat coaching di tempat berkumpul kita orang iaitu di deck 5 "galaxy of star" , Super upline dan sideline AR la ni. Bila bersembang dengan dorang terkadang tu ujian dorang lagi hebat. Tapi bila ada kemahuan pasti ada jalan kan. Kalau tidak tak mungkin kami dapat trip ni. 

Dah turun nanti kita kena chop passport sebab masa check in haritu kita dah chop untuk ke phuket, So kena check out balik passport. walaupun taknak turun penang kena turun chop passport jugak. lepas tu naik kapal balik kalau taknak naik bas ke mana2. 




Dah sampai The Top Penang, Komtar. Rainbow Sky Walk. Berada di tingkat 68 Komtar. Perghh kalau gayat jangan naik. haha. Harga tiket The Top Rainbow Sky Walk ni Rm68.00 sama pulak dengan tingkat nya. agaknya 1 tingkat uolls lalu dia cas rm1. hahaha. 







Nak jalan kat sky walk tu kena pakai sarung kasut tau. Agaknya tak bagi lekat tapak kasut kita kot nanti tak cantik pulak kaca tu. Gayat tak tengok? Mula2 AR pun macam ketar lutut. lama2 ok je..siap baring2 lagi. haha


Bila dah kat atas tu posing la habis-habisan. Boleh nampak Penang, lautan dan yang penting nampak Star Cruise sedang menanti kita orang jalan-jalan Penang. hehe. 


Lepas jalan Komtar kami pi makan nasi kandaq line clear plak. Naik bas dari Komtar dah rasa lapar dah. hehe. Alhamdulillah santap la kami kari kepala ikan. 


Wajib beli jeruk la kan pi Penang. Shopping jeruk sikit je takut tak larat nak hangkut. Beg pun kecik je bawa nya

Gambar ni pun kena share jugak..sebab masa star cruise bergerak meninggalkan penang ada 1 cruise lagi tengah park kat port situ jugak. So dapat la tengok cruise yang lagi besar dari star cruise Libra tau. Star Cruise Libra dapat muatkan 1600 orang, Royal Carribbean ni pulak boleh muatkan lebih 2000 orang. dan lagi best kot. haha sebab nampak ada balcony. Star cruise xde balcony langsung. ahaks..kagum..nanti duit banyak tak de nak buat apa boleh la try. haha boleh eh try try. 


Sambil tunggu time dinner tu sempat la kemas skit untuk check out esok pagi nya. Sebab esok pagi pukul 5.30 dah kena bangun wey. Check put pukul 8. uwaaaa xnak balik lagi. kesian katil comey titew penuh beg. haha. Ni dah control dah shopping ni.



Pukul 10 pulak ada dinner farewell party, konon nya esok kan kita orang dah nak balik. Bertemakan "Banana theme" semua makanan tema pisang. cekodok pisang ada, goreng pisang ada hehe. Walaupun dah kenyang makan Nasi kandaq, lepas tu dinner pukul 8, lepas tu supper banana theme pulak. huwaaa memang malam tu rasa perut dah mengandung 6 bulan. Tapi sumbat jugak tu sebab memang nak rasa semua masakan atas tu. ishhh

Siap ada persembahan dari crew..sangat comel ok. Tak boleh tahan nengok nya. Cuba bayangkan smart2 sebagai manager department masing2 tiba2 kena menari. ish. Best nya haha. Macam dalam tv pun ada. haha. Serius AR tak dapat bayangkan pun semua2 ni sebelum ni. Hebat


Dah jamah cekodok, AR dengan roomate pergi pusing2 cruise singgah di "galaxy of star di deck 5 ada persembahan rock n roll. hehe. masa ni crew banyak interact dengan penonton. miming dan tarian je lebih. tak pergi pun takpe kot.  

Lepas layan Rock n Roll naik deck 9 balik jamah lagi sikit. haha..perut dah nak meletup. nak gak rasa spageti cabonara tu. adoi...manyak gila makan.


Lepas tu balik la ke bilik chit chat dengan upline aka bff akan roomate sampai pukul brapa ntah nya baru tidur. Esok nak balik dah kan. 

Bersambung untuk esok di hari kelima hehe




Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com


Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



20 December 2017

PERCUTIAN PERCUMA STAR CRUISE LIBRA DAY 3


Star Cruise Libra day 3 kami akan disembark di Pathong Beach, Phuket. Lepas tu akan bergerak ke Carol Island iaitu Banana Beach, phuket. 

Seawal 9 pagi dah berkumpul di galaxy of star bertempat di deck 5 kapal. Mendengar taklimat dari crew kapal untuk transfer menaiki boat kecil ke Pathong Beach. 



Transfer dari cruise ke boat. 1 trip boat kalau tak silap AR muat 200 orang. so kena la 2 kali boat untuk geng Shaklee je. Penumpang lain pandai2 la kome. haha


Bergambar dengan mak dan bapa mertua sahabat AR dalam group shaklee di dalam boat. Yang best nya sahabat ni layak dapat 2 tiket percutian ni. Tapiii beliau hadiahkan tiket tu untuk honeymoon dorang berdua. waaa..i is very the jelous. Beliau siap pesan minta tengok2 kan parent in law dia. Best tak?


Sempat berjalan ke belakang boat untuk bergambar. Cruise tunggu kita orang berjimba di phuket jap. Petang nanti kita orang balik ok. hehe. Stiker A2 kat baju tu untuk naik bas nanti di phuket untuk ke Banana Beach. 




agak jauh juga la nak berjalan ke stesen bas tu kan. sempat snap gambar cruise kat tengah laut sana. Kalau nampak boat yang dan susur tu la yang dah di lalui untuk sampai ke pantai ni


Sambung jalan lagi untuk ke stesen bas yang dah tunggu untuk ke Banana beach (coral island) 



Lebih kurang 1/2 jam naik bas..sampai la ke tempat untuk naik boat ke coral island tu. 


Dah sampai ke Banana Beach, Phuket tu berjalan la atas benda alah ni terhoyonh hayang weh. haha...terasa jugak la nak mabuk tu. tapi jalan laju2 bagi cepat sampai ke darat. hehe



Posing dulu sebelum tukar uniform untuk zipline dan snorkeling di pulau ni. Ini adalah sebahagian group Shaklee2u yang layak ke Star Cruise Libra



Settle ber zipline...zipline ni adalah flying fox yang ada beberapa lintasan kita kena lalui. Kalau tak silap AR ada 11 line kena lalu. bila berada kat tempat tinggi tu kita akan nampak la view lautan membiru tu kan. Best sangat...takut pun ada. Tapi perasaan tu lebih kepada nak mencuba. hehe. dan nak tengok pemandangan dari atas.




Lepas dah hilang debor tu, perut pun dah lapar. hehe..Alhamdulillah kami dihidangkan dengan hidangan masakan Thai. dah pasti la original thai kan. Buffet dan sangatttt sedapp. Macam nak nangis makan pun sebab sedap sangat. haha

signature of thailand harus la ada. pulut mangga. somtam. 



Dah makan kenyang-kenyang AR dengan bff pergi snorkeling kat pantai pulak..Tapi ikan takde sangat sebab kita orang takde umpan. Apa2 pun seronok sangat kat pulau ni. Dah tak fikir sun burn ke apa dah. fikir nak release je. Maklum lah suri rumah dah terlepas ni. hehe



Selain aktiviti zipline dan snorkeling ada juga aktiviti banana boat, parasailing dan sea walker kat Banana Beach ni. Sape yang menang masa game tu dapat la voucher masing-masing kan. hehe. semua orang enjoy. 



Lepas turun bas kami diberi masa untuk pusing patong beach ni dan kena berada di tempat turun boat pagi tadi jam 5.30 boat terakhir. siapa lambat tinggal. haha. 

Benda pertama AR dan Jeki terkam ialah pancake phuket. haha. sambil makan pancake sambil jalan cari Hard Rock Cafe. 


Sampai Hard Rock Cafe, Phuket shopping 2 helai je baju untuk si dia kat rumah tanda terima kasih lepaskan isteri nya selama 5 hari ni. hehe


Lepas jalan2 patong beach shopping souvenier skit kat kedai2 tepi tu sambil jalan balik ke boat singgah pulak makan coconut ice cream dia. sedappppp jugak. haha. sambil ice cream sambil berdarah hidung. opsss. kat pantai tu memang penuh pelancong tengah berjemur uolls. 


Selamat naik boat untuk balik ke cruise. Nasib baik tak kena tinggal kan. Dah sedap makan ice cream, nenas manis. boat terakhir kita orang naik. hehe


Dah naik kapal..berehat2 jap sambil minum air habiskan voucher yang dapat haritu. Malam nya kami ada dinner dengan captain. eceh. nama dinner tu "captain night dinner" so kena pakai formal dan berkasut. Lepas minum masuk cabin untuk bersihkan diri dan bersiap untuk dinner.







Hidangan malam tu takde nasi uolls. hehe..tapi sedap sangat. lepas makan, sebelum dihidangkan pencuci mulut ke apa tah ada persembahan dari chef dan crew2 yang hidangkan kita orang makan. haha terhibur la jugak. kagum. sebab terbayang2 je macam dalam tv. cerita2 muzikal tu kan. lepas masak tiba2 nak kena perfom kan. lepas dah basuh pinggan tiba2 kena buat persembahan pulak. hehe

Anyway best jugak untuk hari ketiga. Nanti AR sambung untuk hari keempat ye. 

Percutian percuma star cruise libra day 3 



Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com


Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign