Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: 2018

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

09 January 2018

SINGGAH DI TOK AMAN BALI BEACH RESORT


Cuti sekolah bulan 12 lepas AR and family balik kampung. Singgah la di Tok Aman Bali beach Resort ni semalaman. Haha sempat singgah ek padahal kampung tak sampai 30km dah dari Tok Bali. Nak balik Bachok je pun. Tu la husband titew kalau tak menyinggah tak sah. 



Papa tengah berurusan Check in dorang posing kat lobby..ada la ala2 bali skit, Muka tak sabar dah nampak kolam. 


Masa ni nak keluar makan malam. 


Bilik ni dilengkapi 1 katil king..dan sofa panjang tu boleh tina tidur situ. hehe. Malam nya rapat kan ke katil boleh la 2 orang tidur. lain2 susun la kita orang atas katil tu. haha. 


View dari bath tub. boleh tengok tv sambil berendam ek. hehe


View belakang bilik mengadap tasik. Tak pasti tasik apa.


Luas sangat bilik ni. senang haris nak pusing2 test kaki. maklum la baru boleh berjalan. 


Peti ais. takde apa pun letak air mineral bagi sejuk je. hehe..jarang jumpa hotel yang sediakan bakul baju kotor kat bawah tu. yeke bakul baju kotor. ahakss. Buka pintu..jalan sikit ke depan dah nampak pool dia. 




Bilik air pun luas. Kakak pergi mandi kolam..2 beradik ni berendam kat bilik je lah. sambil tengok tv.


Masa nak pergi breakfast jumpa pulak buaian ni. haaa menyinggah la dulu. umi dah lapar ni. 


Menu sarapan pagi tu nasi minyak. pelik jugak AR nasi minyak makan dengan gulai ikan tongkol. ingatkan nasi dagang. Budak2 makan koteow goreng dan koko krunch.


Lepas sarapan pergi main taman sekejap sebelum terjun kolam 



Malang nya gelongsor air tutup. huhu baru nak main gelongsor2 masuk air ek kakak. Kakak la muka frust. tapi ok je janji boleh berendam.



Umi mandi sekejap je, sejuk..masa ni musim hujan kat pantai timur so cuaca pun mendung je air kolam lagi la sejuk. ngeee...budak2 apa heran. 



Lepas mandi kolam kelaparan. order chicken chop. Kakak tina suka sampai nak tambah. agak murah kalau kelas hotel. Japgi papa balik beli nasi makan tengahari dah. so alas perut je lah.


Dah petang sikit ajak pergi play room. Hmmm macam hidup segan mati tak mau je. hehe. Tapi boleh la untuk isi masa lapang kita orang. papa keluar jumpa kawan. haih.

Papa balik jumpa kawan.turn umi pulak nak "me time". ahakss

TOK AMAN BALI SPA


Orang pompuan kalau dapat masuk bilik ni mesti suka sangat2 kan. hehe. Sementara ada masa petang tu. AR sempat la amik pakej "aromatherapi massage" seingat AR rate dia Rm140 untuk 1 jam. 


Masuk spa terus rasa suasana relax dan bau aromatherapy.


Laluan ke bilik urut. 


Jacuzi dan sauna pun ada..Kalau duduk sini lama2 mesti AR dah try ni jugak. haha. Berangan..Tapi cik abang bagi masa 1 jam je. haha..Si kecik tu tak boleh tinggal lama2 masih menyusu badan kan. 


Alhamdulillah..Best manjakan diri di Tok Aman Bali Spa ni. In shaa Allah kalau ada masa nak datang lagi. hehe. Kalau balik kampung dan boleh singgah lagi kan. 







Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.





03 January 2018

PROMOSI JANUARI ~ OMEGA GUARD SHAKLEE MURAH

omega guard shaklee murah

Hai uolls, harapnya belum terlambat untuk AR ucapkan selamat tahun baru 2018. cepat betul masa berlalu. Pejam celik pejam celik dah bertambah setahun lagi usia kita. 

Anyway AR nak bagitau ni bulan januari ni Shaklee buat promosi Omega guard bersemmpena tahun baru la kot. hehe. 

beli 3 botol omega guard dapat diskaun 5%. Jimat hampir Rm21.00 dengan pembelian 3 botol. Bekalan untuk 3 bulan bagi dewasa. (90 biji) Lebih dari 3 bulan untuk kanak-kanak. So boleh la beli untuk penggunaan seisi keluarga kan. Boleh la jimat kan. 

Sini AR recall balik manfaat utama omega guard shaklee.

7 Manfaat Utama Yang Diperolehi Dari Omega Guard
 
1. ASID LEMAK omega-3 merupakan asid lemak yang penying yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditkarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada muncul andropos. Ia juga mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.

2.  MENCEGAH PENYAKIT SALURAN DARAH DAN STROK
DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melicinkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher dan sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindarkan pembekuan darah dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan sakit jantung.

3. MEMBANTU TUMBESARAN & PERKEMBANGAN OTAK JANIN DAN MEMBANTU PERKEMBANGAN MEMORI
DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. ia penting terutamanya pada 3   bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu  mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah  penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

4. MENINGKATKAN SISTEM  IMUN DAN MENYIHATKAN PARU-PARU
Mengawal sistem imun seperti membaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

5. MENENTANG KANSER
Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

6. MEMELIHARA FUNGSI-FUNGSI SENDI (ARTHRITIS)
Paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu boleh mencegah kemusnahan enzim yang mebentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.

7. MENCEGAH INSOMNIA DAN MEMBANTU MENGURANGKAN TEKANAN
Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizopherenia.


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )



Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign