Pengedar Shaklee Putra Heights dan Puchong: 2018

DISCLAIMER:-
*Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi diblog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.

21 May 2018

PROMOSI SHAKLEE MEI ~ JUN 2018

promosi shaklee

Hai korang..moga belum terlambat untuk AR update promosi bulan Mei dan Jun ni sempena bulan Ramadhan. Set puasa untuk kita2 serta anak2. Alhamdulillah pasti puasa kita ceria dan sihat. 

Apa yang best promosi shaklee kali ni ialah..Buy 2 get 10% discount. Haa Twin pack promosi korang. Apa lagi kena la dapat kan untuk berpuasa. Lagi best kalau korang beli mana-mana dua set twin pack korang akan dapat FREE eco pack-n-go bag. waaahhh comel tau beg tu. boleh bawa kemana2. Best sangat. 



Twin Pack 1 : Performance Drinks pilihan sihat untuk penghidratan optimum. Mampu menghilangkan rasa dahaga serlahkan prestasi terbaik anda dan kekalkan momentum. 

Dengan proprietari opty-lyte campuran elektrolit ditambah campuran unik karbohidrat untuk memberikan tenaga segera dan berterusan disamping menyokong penghidratan optimum. 


Kenapa kena pilih Performance drinks berbanding minuman isotonic. Tiada perisa tiruan, tanpa pemanis tiruan atau pengawet tambahan. 


Twin Pack 2 : Cinch Shake Mix Vanila - Berkhasiat dan mengandungi serat & vitamin untuk keperluan orang dewasa. Kaya dengan protein 16g, Kaya dengan serat 6g, rendah GI dan mengandungi leusina. 

Memberi rasa kenyang yang lebih lama, pergerakan usus lebih lancar, Membekalkan tenaga dan bermanfaat untuk mengurangkan berat dan mengekalkan kesihatan jangka panjang. 

Mengekalkan otot untuk mencapai berat badan sihat. 

Twin Pack 3 : Mealshakes makanan lazat dimana-mana untuk kanak-kanak menyokong pertumbuhan dan perkembangan yang sihat. 

Mengandungi 19 vitamin & mineral, kaya dengan zink, kalsium & protein, kaya dengan serat dan rasa vanila yang enak. 

Membantu pertumbuhan dan perkembangan tulang dan gigi yang kuat, memberi kesihatan penghadaman. Kanak-kanak pasti sukakannya. 


Haa jangan lupa dengan setiap pembelian 2 set twin pack. korang layak untuk dapat eco bag ni secara percuma. Best boleh angkut vitamin korang kemana2 saje. Yeah...jangan lupa order tau. 






Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )
Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



19 April 2018

7 VITAMIN PENTING SEMASA HAMIL JIKA NAK BAYI YANG SIHAT DAN BIJAK

set hamil shaklee

Assalamualaikum bakal ibu dan mommy sekalian..harini AR nak share 7 vitamin penting semasa hamil jika nak bayi sihat dan bijak. So kena jaga2 tau aspek pemakanan semasa hamil amat perlu dijaga kerana ia membekalkan sumber nutrien yang bakal diserap tubuh untuk membantu proses perkembangan diri bayi dalam kandungan. Bukan itu sahaja ye...ia juga diperlukan untuk penjagaan kesihatan diri uolls sendiri yang bakal melalui proses kehamilan dan seterusnya melahirkan bayi dalam masa terdekat. Jadi nya badan dan fizikal kena la sihat dan cukup nutrien.

Pertumbuhan dan perkembangan otak bayi bermula seawal usia dalam kandungan bermula dengan pembentukan neural plate embrio sekitar hari ke 16 selepas disenyawakan. Hari demi hari proses pembentukan saraf dan otak bayi akan berkembang pesat sehingga ia menjadi lengkap hingga lah ia dilahirkan.

Oleh sebab itu, kita bakal ibu dan mommy yang bijak ni perlu lah ambil berat soal pemakanan. Ini penting bagi memastikan proses perkembangan otak bayi berjalan dengan lancar dan sempurna. Semasa hamil anda perlu mengambil vitamin tambahan seperti yang disarankan oleh doktor. AR sendiri memang dipantau oleh doktor akan pengambilan vitamin Shaklee. Doktor akan bagi nasihat berkenaan dose dan pengambilan nya. Alhamdulillah beliau tak ada masalah dengan pilihan AR.

Antara vitamin penting semasa hamil ialah

1. Asid folik adalah nutrian penting dalam pembentukan sel otak dan untuk memastikan bahagian saraf tunjang bayi terbentuk dengan sempurna. Asid folik perlu diambil seawal tiga bulan sebelum hamil hingga lah bulan ketiga kehamilan. Dose yang diperlukan sekitar 400mcg sehari

2. Multivitamin
Kebiasaannya vitamin ini diambil selepas kandungan berumur tiga bulan. ia adalah vitamin lengkap yang bakal membantu perkembangan dan pertumbuhan bayi di dalam kandungan. Juga sesuai untuk ibu hamil yang mengalami HB Low

3. Zat Besi 
Zat besi adalah nutrisi yang sangat penting semasa kehamilan. Ia diperlukan untuk mengangkut oksigen ke seluruh bahagian tubuh bayi termasuk otaknya. kekurangan oksigen pada bayi boleh memberi kesan negatif kepada IQ bayi. Dan juga mengelakkan dari gejala HB Low.

4. Omega 3

Omega 3 pula sangat penting dalam penghasilan grey matter dan pembentukan neuron. sel neuron ini berfungsi sebagai penghubung dan penghantar maklumat daripada otak kepada sel saraf yang lain. Antara sumber utama Omega 3 ialah Minyak Ikan Omega 3. Oleh itu doktor sangat menyarankan ibu hamil menambahsuplemen minyak ikan semsa hamil. Ia sesuai diambil selepas kandungan berusia tujuh bulan.

5.Vitamin C 

Vitamin C sangat penting untuk merangsang penyerapan zat besi dan asid folic, Membantu penghasilan kolagen untuk pertumbuhan otot, tulang dan tulang rawan. meningkatkan sistem imun bagi melawan jangkitan dan penyakit 


6. Kalsium

Pengambilan kalsium bukan sekadar penting untuk kesihatan tulang dan gigi bayi tetapi juga kepada otak. Kalsium memainkan peranan penting dalam penghantaran isyarat kepada sistem saraf terutama di bahagian otak. kalsium yang mencukupi diperlukan untuk otak berfungsi dengan baik disamping mengelakkan gangguan kepada sistem saraf. jadi anda kena pastikan diri sentiasa menjaga pemakanan dengan baik. Jika tidak, kena tambah suplemen kalsium.

7. Protein

Protein amat penting untuk menyokong pertumbuhan sel bayi yang sihat. Membantu pertumbuhan dan perkembangan bayi terutamanya semasa trimester kedua dan ketiga di mana bayi mengalami proses perkembangan yang cepat. Membantu bakal ibu meningkatkan otot tanpa meningkatkan lemak.


Walau apa pun vitamin pilihan mommy sekalian pastikan ianya selamat untuk mommy dan baby tau. Semak kualiti dan kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Kalau nak cuba Shaklee In Shaa Allah ianya 100% dijamin selamat untuk ibu hamil. 


Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )
Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid 
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com
Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

13 April 2018

3 PUNCA HB RENDAH @ ANEMIA PADA IBU HAMIL

Hb rendah dan anemia ketika hamil



HB rendah (hemoglobin) atau anemia sangat familiar untuk ibu hamil terutama sekali bila kandungan sudah memasuki trimester kedua dan ketiga.

Yang pasti masalah anemia atau hb rendah jangan di pandang rendah ye mommy sekalian takut-takut memberi kesan kepada mommy dan anak je nanti. Setakat 4 orang anak ni Alhamdulillah AR tak pernah lagi mengalami hb rendah ni. Seingat AR paling rendah pun 11  Doctor nak bacaan normal untuk ibu hamil ialah 12 kan.

So..AR nak share 3 punca yang menyebabkan HB rendah @ anemia pada ibu hamil antaranya ialah


1. Kurangan Zat Besi

Wanita hamil kerap mengalami anemia jenis ini iaitu kekurangan zat besi (iron). hemoglobin adalah protein dalam sel darah marah yang mengangkut oksigen dari paru-paru ke seluruh tubuh badan. Apabila badan anda tidak mencukupi zat besi ia tiada sumber nutrien untuk menghasilkan hemoglobin yang mencukupi.

2. Kekurangan Vitamin B12

Vitamin B12 diperlukan untuk membentuk sel darah merah yang sihat. Adalah penting untuk anda mengamalkan diet yang seimbang supaya badan dapat menghasilkan sel darah merah yang mencukupi.

Sekiranya tidak makan daging, produk tenusu dan telur, anda berisiko tinggi kekurangan vitamin B12. Keadaan ini boleh menyebabkan bayi mengalami masalah kecacatan kelahiran dan risiko kelahiran pramatang.

3. Kekurangan asid folik

Asid folik adalah sejenis vitamin B. Tubuh perlukannya untuk menghasilkan sel-sel baru, termasuklah sel-sel darah merah yang sihat Semasa hamil anda perlukan lebih asid folic

Kekurangan asid folik akan menyebabkan tubuh badan tidak dapat menghasilkan sel darah merah yang mencukupi. kekurangan nya menyebabkan kecacatan kelahiran seperti spina bifida dan berat badan bayi kurang semasa dilahirkan.

7 Punca masalah anemia yang lain

Kekurang zat besi akibat dari pemakanan tidak seimbang

kelemahan penyerapan zat besi dalam tubuh

kesan sampingan akibat kaedah perubatan tetentu

Pembawakan faktor genetik contohnya talasemia

Kehilangan banyak darah ketika haid / kehamilan

Masalah hemoglobinopathy  (keganjilan hemoglobin dalam darah)

Pendarahan serius akibat ulser perut atau buasir serta parasit

Cara Mengatasi Masalah Hb Low @ anemia ketika hamil 

Set Hamil Basic Shaklee mengandungi Vitalea Iron Formula yang kaya dengan zat besi dan multivitamin untuk kehamilan, Bcomplex yang mengandungi asid folic dan juga Vitamin B12. 

Vitamin C yang membantu penyerapan iron yang lebih baik. Disokong oleh Protein yang membantuk tumbesaran bayi dengan lebih baik dan omega guard untuk kesihatan otak dan mata bayi. 



Testimoni Set hamil shaklee untuk HB low






Kat sini AR ada share makanan untuk mengatasi masalah hb low. http://www.ajuyarashid.com/2017/09/14-makanan-tambah-darah-dan-naikkan-hb.html




Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

11 April 2018

TINA DI PERTANDINGAN ACTION SONG


Alhamdulillah..Baru2 ni anak AR yang sulung iaitu Tina join pertandingan Action Song peringkat sekolah. Berlangsung di Pesta buku di Shah Alam Convention Centre. Suka sangat dia excited nak pergi bertanding. So umi simpan sini la untuk kenang-kenangan nanti kan.


Kata nya pukul 7 dah kena ada kat sekolah. kalau lambat 1 saat teacher tinggal. hehe. Semangat bangun pagi2 mandi dan bersiap sempat sarapan roti coklat sekeping. Nak dijadikan cerita malam nya Tina sakit gigi. Gigi dia macam ada yang nak tumbuh kat geraham tu. so bila gigi dari dalam tolak nak naik akan kena la gigi yang sedia ada sebab tu akan sakit bila gigi kat dalam bergerak.

 AR pun dah tak tau nak tolong macam mana. Klinik gigi yang biasa pergi tu dah tutup malam kan. Pergi la klinik biasa ambil ubat tahan sakit. Siap menangis meraung2 lagi ha...sakit la umi. bertambah sedih bila dia bayangkan dia tak dapat pergi pertandingan tu. Tak nak hampakan kawan-kawan dan teacher yang dah berlatih sama2. huhu. Dan..Alhamdulillah pagi nya Tina dah sihat dan bersemangat nak pergi.


Tina yang paling depan sekali ni haa...mula2 umi tengok pun tak kenal mana satu anak umi. hehe


Tengah siap2 untuk buat persembahan. Terima kasih semua teacher yang terlibat. AR ingat nak pergi tengok jugak kat SACC tu. Tapi kata nya habis pukul 3 petang so tak dapat la nak pergi sebab ada lagi sorang budak sekolah nak kena ambil dan hantar ke sekolah agama pulak.



Semasa persembahan..Tina di barisan depan dan paling kanan. Bukan main tegak lagi dia haa...penuh konfiden di dada. haha. Sebenarnya AR pun tak sangka dia seberani itu. hehe. Sokong je la apa yang dia minat dan suka. Asalkan dia aktif.

            

AR tak dapat video penuh. Ini je yang mampu ihsan dari ibu bapa yang pergi ke sana. hehe. Ok la daripada tak de kan. In Shaa Allah 

Lagu yang mereka persembahkan ialah Havana, Action Song dan i Feel Good.


Gambar ketika menunggu keputusan.




 Alhamdulillah..Sekolah Tina Juara zone MBSA PPD Petaling Perdana...dan layak ke peringkat Daerah yang akan diadakan pada 19 April nanti. Kalah atau menang tak penting. Yang penting semangat dan keberanian serta anak-anak enjoy dengan persembahan mereka.

Terima kasih untuk Teacher dan ibu-bapa yang hadir dan share gambar anak2 ni. dapat la juga AR simpan kat sini sebagai kenangan. In Shaa Allah semoga anak2 ini sentiasa di dalam lindungan Allah dan maju jaya. 





Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.




06 April 2018

PROMOSI SHAKLEE APRIL ~ ESP SHAKLEE


Ni haa..untuk korang yang suka kan ESP Shaklee ni. Ada promosi beli 5 dapat voucher Rm50.00 untuk next purchase tau. 

Tapi kan.memandangkan dengan belian 5 ESP ni sikit je lagi uolls nak layak untuk dapat free membership. Alang2 tu baiklah uolls tambah 1 botol vitamin C ke untuk dapatkan keahlian percuma sekali gus dapat harga 5 esp ni dengan harga ahli + Voucher Rm50.00 + Free Membership + Cash bonus + Free Pos...waaaa best sangat ni 

ESP ni kalau semua dah biasa minum dah tau dah khasiat dia untuk apa kan..untuk yang belum tahu meh AR share serba ringkas ye. Mana tahu rasa nak cuba kan
  • Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
  • Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
  • Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
  • Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
  • Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
  • Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
  • Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.
  • Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.

AR sendiri dah masuk tahun ke 6 mengamalkan ESP. Alhamdulillah sangat membantu AR sebagai seorang suri rumah yang bekerja dari rumah sambil menguruskan 4 orang anak. 2 sekolah dan 2 orang lagi masih 3 dan 2 tahun...juga masih menyusu badan. 

Kalau tak minum ESP pagi2 mesti akan rasa cepat lapar, tengah masak ke sebelum makan ke mesti dah ketar menggigil kalau lambat makan. Susu badan maintain untuk di boboy yang kuat menyusu tu. hehe

Uolls jangan lepas kan peluang ni tau. Grab ESP Shaklee ni yang super duper murah dan jimat sepanjang april. jangan lupa whatsapp AR untuk order.



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.
Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.



13 March 2018

KELAS MAKE UP ZERO TO GOJES BY CHE GU JUE DI PUCHONG DAN SEKITAR LEMBAH KLANG

Bersama che gu jue dapat sijil uolls

Hai uolls, saje nak share haritu AR ada join satu kelas Make up ni di Puchong Perdana bertempat di Mai Home Spa. Kelas tu diberi nama Kelas Make Up Zero To Gojes By Che Gu Jue. Ha ha gedik tak nak belajar make up padahal bukan duk make up pun. Ye la kena la belajar mana tahu lepas ni boleh make up sendiri. apa2 pun memang best kelas ni. Cikgu dia ialah kenalan AR juga. Kami kenal asbab Shaklee lah...beliau adalah salah seorang downline AR. Beliau memang ada buat kelas2 macam ni. Alang2 dekat dengan AR dan kebetulan AR nak shoot produk baru Shaklee terus la join. Sambil tu boleh belajar make up kan.

Che Gu Jue sangat cantik haritu dengan make up dia yang simple and natural. eh...haha. Anak 4 orang kot. Tapi badan slim melim comel. Sangat mesra dan profesional cara dia mengajar. Best...Suka nyakat orang. AR la selalu kena. huh.



Kelas ni bermula jam 10 pagi sampai 4.30 petang. sesi pagi kami didedahkan dengan maklumat tentang wajah dulu la kan. serta demo make up. Lepas makan tengahari (Makan nasi ayam sedap..hehe) dan solat baru start make up 


Belajar kenal bentuk muka dulu ye


Belajar bentuk dan cara bentukkan kening.


Che Gu Jue tunjukkan demo macam mana nak make up dan gunakan alatan make up. Tips yang Che Gu Jue share juga adalah kena la miliki kulit yang sihat dan cantik baru la make up pun cantik kan. Kalau nak tutup dengan make up tak semua kecacatan pada wajah boleh ditutup. Kalau dah tebal sangat tak cantik jugak uolls. Sikit-sikit setakat parut jerawat dan jeragat boleh lagi. kannn. 


Haa...pakat test dulu nanti tengok la jadi apa muka masing-masing. Che Gu Jue akan pergi pada one to one untuk bantu para peserta. Seronok sebab semua nya zero kan. So kita pun tak malu nak conteng-conteng.


Gaya je lebih ni..Tapi takut2 nak conteng muka sendiri. Kening pun atas bantuan Che Gu Jue. hehe tak konfiden la kan..tak tau senget ke tak sama ke tak. Last2 give up panggil Che Gu buat. AR memang tak pernah ada alatan make up. Memang zero sebab tu kena pergi kelas ni kot. 


First time pegang dan kenal concealer ke pebenda dah. Nampak tu pun dah tak ingat. Nak bagi nampak bentuk muka tu kan. Lepas belajar ni baru la tau kenapa sebelum-sebelum ni duk tengok dalam facebook duk viral kenapa la dorang conteng-conteng muka lepas tu jadi cantik. ahakss...ape la kan. 



Alatan yang disediakan oleh che gu Jue... Koleksi peribadi beliau. Nanti nampak AR masuk Sephora terkial2 jangan tanya kenapa. hehe. Ada lagi yang tak masuk gambar. Tak sempat nak snap banyak-banyak. Tengah fokus kelas...poyo kan tu. hehe


sebelum make up...Kami diberi rawatan oxsigen infusion dulu dan guna serum dermashine by Mai Home Spa...Best lepas pekena tu rasa fresh je muka. tak sampai 10 minit pun. Kak Mai pemilik spa tu buat facial lepas tu guna mesin ni untuk oxsigen tu. sejuk je muka.


Dah kenapa budak Ruby ni posing camtu. hehe...cantik Ruby make up...terus jadi Linda Rafar. Ruby adalah salah sorang downline AR. Saje ajak dia join sekali. Alhamdulillah dua2 suri rumah ni dapat join kelas ni. hikhik




Tadaaa....ini lah hasil main make up - make up dengan Che Gu Jue haritu. hehe. Cantik tak. Keras je rasa nak posing. iolls tak biasa uolls. harap maaf la ye. Nak senyum pun dah tak tau macam mana nak senyum. Janji masuk gambar. Boleh la guna gambar-gambar ni untuk bisnes AR ni. kannn...Dapat la dua dalam satu pergi kelas ni. Suka tak?


Sempat posing kat bath tub spa ni..hehe. tumpang ye kak.


Tepat jam 4.30 petang bergambar dengan semua peserta. yang baju merah tu la owner spa dan yang buat kan facial kat iolls. Lepas bergambar AR sambung photoshoot..Pukul 5 baru balik. hikhik. maaf kan hamba.

Alhamdulillah...best. satu pengalaman baru untuk AR ni. Lepas ni jumpa alat mekap tak de la kaku tak tau nak buat apa kan. AR pun dah boleh belajar2 nak make over kan. kata nak jadi orang bisnes. Penampilan kena la jaga. Kulit sihat, badan sihat, penampilan pun cantik baru la orang nak bisnes dengan kita. betul tak?

Kalau uolls berminat boleh je kita jemput che gu jue buat kelas sekali dengan demo facial by Youth by Shaklee. produk baru ni dah di kaji 8 tahun tau baru la dapat di pasarkan. 8 patern dan 8 patern pending...Memang ekslusif sangat. Setakat AR guna ni dah rasa sangat improve kulit AR terutama skali bab liang pori dan parut-parut degil tu. eh kesitu pulak. next time k kita citer pasal Youth. hikhik. Bye!



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.


Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.


08 February 2018

YOUTH SKIN CARE TERBARU DARI SHAKLEE

set penjagaan kulit shaklee

Look Younger Longer itu lah tagline untuk YOUTH ni. Maklum lah 100% wanita yang menggunakan Youth ni telah terbukti secara klinikal memiliki kulit yang kelihatan lebih muda.

Youth di bangunkan secara klinikal oleh pakar-pakar kulit bertaraf antarabangsa, indeks usia kulit memberikan cara berasaskan fakta dan klinikal untuk membuktikan kesan Youth terhadap penampilan dan usia kulit. keputusan nya adalah luar biasa. 2/3 daripada wanita telah mengubah usia kulit mereka kepada sedekad lebih muda dengan Youth. Wow sangat kan! 10 tahun lebih muda tu. 

Keputusan klinikal tanpa kompromi

Produk Youth terbukti selamat, tulen dan berkesan kerana produk Youth adalah 

 - 100% vegan
 - Hipoalergenik
 - Non-Comedogenic(tidak menyumbatkan liang pori)
 - Diuji oleh ahli dermatologi
 - Diuji oleh ahli oftalmologi 

Juga Bebas dari lebih 1500 bahan kimia berbahaya dan bahan-bahan yang boleh dipersoalkan yang tidak akan ada dalam mana2 produk Youth. Antara nya adalah seperti dalam jadual diatas.


Kuasa Botanikal dan Bahan-bahan yang 100% semulajadi 

Asas kepada kulit cantik dan kelihatan muda adalah pembaharuan sel. Kulit yang muda melakukan ini dengan mudah. Apabila umur meningkat, pembaharuan sel menjadi perlahan dan kurang menghasilkan kolagen serta elastin. Tidak seperti penjagaan kulit biasa. 

Teknologi Youth menangani penuaan bukan sahaja pada permukaan kulit malah menyasarkan pada peringkat sel kulit anda. Youth Complex yang dalam proses patern, dengan mengaktifkan protein Youth untuk menajana sel menghasilakn lebih kolagen dan elastin, membantu kulit anda bertindak lebih muda, supaya anda boleh Kekal Muda, Jelita

Muscadine Grape 
Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses paten melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan dan elastin

Lotus Japonicus 
Youth Complex yang dalam proses paten digabungkan dengan Lotus Japonicus mengaktifkan protein Youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH dihasilkan dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract yang memberikan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.

Apple Stem Cell Extract
Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelhatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.

Schisandra Chinensis Fruit Extract 
Secara traditionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan anti oksida

Vital Repiar+ Complex
Vital Repair+ Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.
Step By Step menggunakan produk penjagaan kulit Youth. Next entry AR cerita step terperinci termasuk kegunaan setiap produk ye. tungguuu.



Untuk order dan sebarang pertanyaan. Boleh la berhubung dengan Ajuya Rashid di saluran berikut ( klik )

Call / sms : 012-6102263
Whatsapp : Ajuya Rashid 
Telegram : Ajuya Rashid
Facebook Mesengger : Ajuya Rashid
Email : ya_rar@yahoo.com

Ingin mendapatkan barangan Shaklee dengan harga potongan sehingga 20%?? Anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran hanya Rm80.00 (termasuk cas penghantaran) seumur hidup. Dengan mendaftar sebagai ahli anda juga layak untuk menikmati keistimewaan lain. Hubungi AR untuk pendaftaran.

Pengedar Shaklee (SID : 920211) Di Putra Heights, Bandar Kinrara, Puchong, Seri Kembangan dan Alam Megah, Shah Alam.

                     
                                                            
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ajuya Rashid Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign